Sada je: 17 tra 2026, 14:56.

DOWNICI V - 2011 EDITION

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: DOWNICI V - 2011 EDITION

PostPostao/la fancy » 29 sij 2011, 14:38

UZV glave, sve OK :yess Kod fizijatra sarmirala sve redom, dr zadovoljna :yess
Tako da smo bas vesele i uzivamo u vikendu :D Cekamo nalaze za stitnu, ali, bice i to kako treba, znam vec :mrgreen
Ljubite djecicu :kiss
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 09 vel 2011, 22:53

Gdje su svi :conf Fale nam drugari i njihove dogodovstine ;)
:kiss
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la aina » 10 vel 2011, 05:46

Ja isto se pitam? Mene je vihor posla pomeo. Nemam dobar razlog za nejavljanje. Samo se brinem jesu ostali ok i zdravi?
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 10 vel 2011, 11:01

evo da se javimo...

tete ovaj tjedan odusevljene Dodijem - da je cijeli tjedan veseli i vedar, da svima puse daje... da im govori da ih voli...
ujutro kad se probudimo (jos onak' krmeljav) kaze: mama, pjvo mi daj ajped onda se ja iglam pa idemo u vltic pa mi ti citas sto ima za papati (to je naaaaajbitnije u vrticu - klopa), moze? da? :dada

bili smo (narafski) bolesni pol prvog mjeseca... mama, pa Borna, pa Dodo.. pa opet mama :ajme
u subotu krecemo na skijanje... tvrdi da ce se i on skijati... fura Borninu kacigu po stanu :mrgreen

na iPadu (omiljena stvar ovih dana) igra memory i one neke slagalice... + neke igrice (sve sam namjesta)... jedan dan usnimim pa stavim kak to izgleda...
zna odrecitirati vecinu Jezeve kucice (skupa sa pjevanjem), jako voli slusati i Eko Keko, Bijelog jelena, Maksimir, Antununa...

i dalje pici na engleski... na memoryju kad okrene kravu obicno kaze KAAAUUU... :mrgreen

ma sav si je vrazji :luv
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 vel 2011, 11:55

Eko Keko, Bijelog jelena

gdje si to našla??
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 10 vel 2011, 13:58

nadicab je napisao/la:
Eko Keko, Bijelog jelena

gdje si to našla??

Interspar :-)
tamo medju DVD-ovima. prodaju pakete od 4 CD-a za 100 kn.
Mislim da je u jednom paketu bio: Segrt hlapic, Bijeli Jelen, Eko Keko i Jezeva Kucica (ali sa dodatkom Maksimira, Antuntuna, Neposlusnih stvari,...)...

zaista sjajna stvar za auto... :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubamaric » 10 vel 2011, 14:43

:mah

I mi smo tu ,Kiara krenula u vrtic...po 2 h ...danas plakala, :ajme To nisam nikako ocekivala, curi joj nos teta joj brisala i ona se rasplakala i onda nije stala dok ja nisam dosla... Malo joj je i nosic izriban od brisanja, a i to joj je prvo odvajanje od mene, jos nepoznata teta ,sredina... ovome se bas nisam nadala, ostale dane ode vesela, ja dodjem ona se smije... bas me ovo neugodno iznenadilo. Znam da mora proci vrijeme adaptacije,al ne bi da se traumira tamo.... :/ Za sad ide 2h ,vidjecemo kako ce se razvijati ,pa cemo produzavati na 4h.

Ostalo po starom ,melje, spaja 2 rijeci koje ona hoce... maltretira me da glumim macu pa me ona mazi ,pa mi kaze "iššš" ili da budem "tala baka" ili "cuko" .... uglavnom zabavlja se...
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 11 vel 2011, 11:09

I mi smo tu - samo u strci i zbrci staaalnooo. Gradivo, zadaće, lektire ( x2) plus Gita za koju smo svi zaključili da je "vragu iz torbe ispala"...
Kod mene ono kuuća posooo kućaaa posooo...a ne znam gdje me više rastežu :ajme
Jan u školi dobro - ide naprijed svojim tempom, doma tvrdoglav i bandoglav i on i ja smo stalno u nekakvom što latentnom što i manifestnom sukobu.
Razgovori su nam tipa:
ja: izvoli molim te pospremi svoju torbu
on: daj ti, ja sam umoran
ja:umorna sam i ja , a osim toga to je tvoja torba
on: neću
ja: kako nećeš... pa na kraju i zaurlam...a on onda ( hladno): nooo dobrooo, budem, mogla si mi to i ljepše reći..sam se dereš...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubamaric » 12 vel 2011, 09:23

IRENA je napisao/la:ja: kako nećeš... pa na kraju i zaurlam...a on onda ( hladno): nooo dobrooo, budem, mogla si mi to i ljepše reći..sam se dereš...

:hahaha :hahaha :hahaha
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 12 vel 2011, 15:02

jao Irena, svaka čast na humoru i živcima, da meni tako veli, mam bi ga sastavila sa zemljom :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 12 vel 2011, 15:08

Sastavila bih i ja - al me ostatak ekipe zauzda :)
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 13 vel 2011, 00:02

Ja se vec zabrinula gdje su svi nestali...
Mi super, curka napreduje, raste i ima zivotnu misiju da zeza mamu ;) Okrece se na sve strane, prevrce i stalno nesto brblja, grimase su joj za valjati se od smjeha...Sad se sve glasnije smije, a sve glasnije i place kad nije po njenom :ajme Ispituje granice na svakom cosku :ajme Stalno bi nesto zvakala i jela, ako je tek nahranim, i ostavim u korpicu, pa sjednem ja da jedem, ona me tuzno gleda, pa krene da mljacka, pa joj onda opet moram dati nesto, bananu, ili neku vockicu, inace pocne plakati, zgrada nam se trese...I onda se ja zabrinem, jer mislim da joj je previse, a nemam pojma sta da radim kad vrisne :/ Vise manje sve OK, rijesili smo nosic, vise nije toliko zacepljen...Slini jos uvijek, nikako ne prestaje, siperak nam traje otprilike tri minute, pa mijenjamo :shock
Doktore ne vidjamo nekoliko dana, i bas nam je lijepo. Moj a komsinica je logoped, pa cesto naleti, ili mi nje na kaficu, pa malo radi sa njom, i objasni mi sta ja mogu kuci, tako da mi je to super. Na uputnicu nas nece do 3 godine, a nema sanse da ja mogu privatno placati, svai mjesec smo na knap :ajme
I tako....Ljubite djecicu :kiss
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 26 vel 2011, 14:03

Juhuu... ;) Sjediii :yess I radimo tri miliona vjezbica da sjedi pravilno i kako treba, i jos ne sjedi sama, nego se klima malo, pa sam stalno tu, ali dr kaze da je supeeer :yess
:joy :joy :joy :joy :joy
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la aina » 28 vel 2011, 00:50

BRAVO!!!!!!!!!!!

evo mi se mozemo pohvaliti da smo konacno se naucili provoziti na romobil :)
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 28 vel 2011, 12:18

Divno :joy :joy :joy
Meni sad dodje da idem podaviti one doktore, jer su svi stalno nesto pricali sta NECE MOCI. A ja sto vise gledam moju curu, i starije DS klince vidim da mogu sve sto pozele :srca I srce mi ogroooomnoooo :joy :joy
:kisichagic
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 28 vel 2011, 16:33

Baš tako fancy - naši klinci nas brzo okrenu od razmišljanja o onome što ne mogu prema tome ŠTO MOGU. A mogu puno ...
A doktori - no - nemaju oni prilike vidjeti i iskusiti to sve što naši mogu - a i cijelo nam je obrazovanje ( na žalost) okrenuto bolesti a ne zdravlju pa nam nemoj (previše) zamjeriti što smo tako uskogrudni. ;)
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bubamaric » 28 vel 2011, 21:47

Drage mame... da li neko ima za prodati mis na kojem rade nasa djeca? Ne znam koji mu je naziv,al mis sa velikom kuglom za pomjeranje i posebnim tasterom za klikanje? Mislim da Dinkic zna naziv i o cemu pricam...ako neko ima,a ne treba mu... mi bi rado kupili....To je to ,pa ako ko ima ,nek javiii.....http://www.expertdoo.net/products/trackball1/
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 01 ožu 2011, 23:26

Danas slučajno naišla na ovaj " filmić" na jubitubiju - 10 stvari koje bi osobe sa DSom voljele da znate:
http://www.youtube.com/watch?v=tDjnNDRP_2o&NR=1
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 02 ožu 2011, 00:01

Odlicno!!!!
Meni je najdrazi onaj slide da svi imaju osjecaje.....
Slike su divne!!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 02 ožu 2011, 00:11

Sto se tice uvjeravanja u nemogucnosti nase djece, svak od nas ima poneki biser. Necu sada uopce komentirati ljude i izjave koje sam cula za svoje dijete. Danas kad ju vidim, cesto se zasramim same sebe sto sam dizvolila strahu da ovlada nada mnom u tim momentima i zatvori mi prozor kroz koji cu, pored poteskoca svoje kceri, vidjeti i njene vrline, snagu. Sram me sto sam u tim trenutcima malodusnosti premalo vjerovala u njene mogucnosti.
Buduci da su granice u glavi, ljudi s predrasudama ce uvijek biti. Oni zive u svim strukama i u svim uglovima ovog svijeta. Onih koji vjeruju je uvijek manje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 ožu 2011, 00:49

bubamaric, pa najbolje ti je da naručiš od njih - oni ti ga mogu i modificirati da radi i s tasterima
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la bubamaric » 02 ožu 2011, 11:28

nadicab je napisao/la:bubamaric, pa najbolje ti je da naručiš od njih - oni ti ga mogu i modificirati da radi i s tasterima

Nadicab ,znam to i vjerovatno cemo naruciti preko N na kraju....samo sam htjela vidjeti da li neko ima vec koristen za prodati ,jer mu je cijena paprena... :/
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 02 ožu 2011, 14:58

hmm, mi smo platili ga 100€ s prilagodbom ... u usporedbi s ostalim pomagalima, ta cijena mi je sitnica ... pogotovo ako uzmeš u obzir koliko se koristi
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la bubamaric » 02 ožu 2011, 15:06

nadicab je napisao/la:hmm, mi smo platili ga 100€ s prilagodbom ... u usporedbi s ostalim pomagalima, ta cijena mi je sitnica ... pogotovo ako uzmeš u obzir koliko se koristi

Sad je oko 150...vjerujem da se isplati ....
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sonjacc » 06 ožu 2011, 19:20

Drage moje, sve vas lijepo pozdravljam.

Ja sam mama djevojčice sa Down sindromom, ona već sada ima 4 godine.

priključila sam se forumu jer želim nešto s njom doma raditi, a ne znam od kuda krenuti.

Mi živimo u okolici Varaždina i godinu dana smo išli na vježbe u udrugu Sunce Varaždin, ali sada nam se financijska situacija pogoršala pa nam je puno dati i za benzin.... Uglavnom tamo je moja djevojčica radila s jednom krasnom defektologicom-rehabilitatorom, koja tamo radi s malom djecom, i vidio se veliki napredak, ali s obzirom da sada više ne idemo, uglavnom ponavljamo ono što su one radile...sada je ona već to sve usvojilam uglavnom su to bile vježbice za razvoj percepcije, motorike, spoznaje...

Znam da mi je u zadnjih nekoliko puta spomenula da bi htijela kroz neko vrijeme krenuti s njom raditi prema posebnom programu čitanja za Down sy...pa me zanima da li je netko već to radio sa svojom djecom da podjelimo iskustva...

Hvala vam!!!
sonjacc
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bosancero » 18 ožu 2011, 10:21

bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 20 ožu 2011, 17:13

Juhu :D Nisam odavno pisala o mojoj curi, pa ,oram malo ;) Divna je :dada Vec neko vrijeme sjedi, ne moze jos sama duze od dvije sekunde, ali kad je drzim u sjedecem polozaju na krilu, sva je sretna, mase rukicama i nogicama, smije se kao blesava...bas uziva. Onda krenem da je spustim da lezi, a ona se razdreci :shock Prosle sedmoce je bila malo prehladjena, nosic opet stalno zacepljen, i bas je puno povracala, svaki put kad je nahranim, ona sve povrati, istraumirala sam se ziva...Isli doktoru, kaze da je neka virozica, uradili analizu krvi, sve ok, ubijali se cajevima i fizioloskim, i sad je super. Nije primila vakcinu zbog te prehladice, pa naredne sedmice opet vadimo krv, ako sve bude u redu, onda i na vakcinu idemo. Kod logopeda smo najvise, dosta je zadovoljna, kaze da joj sto vise razlicitih zvukova treba, pa nam po kuci stalno nesto tresti, trista zveckica imamo i nekih ludih igracaka sto piste i laju, i zavijaju, vec sam napola luda od stalnog drndanja :ajme Sad je u fazi da joj je zanimljivo da stalno ponavlja nesto kao daj daj daaaaj, pa samo to slusam...U ponedjeljak idemo nas dvije na zurku :) Zvali me prije par dana iz udruzenja, organizuju neko druzenje roditelja i djece, pa jedva cekam da upoznam jos DS mama. Vrijeme nam je zadnjih dana bas ruzno, a i ona je bila nikakva, pa smo bile u kucnom pritvoru. Po danu uopste ne spava, preklopi dva-tri puta po 10 minuta, i to je to, ali zato prespava cijelu noc, zaspi oko osam, budi se u sedam ujutru. Prije virozice smo se druzile sa jednom divnom djevojcicom i njenom mamom, bas volim upoznati ljude koji ne kukaju po cijeli dan nad zlom sudbinom, nego zive, i pokusavaju da izvuku najbolje od svog djeteta.
Sta nam rade drugari :conf
pOZDRAVCIC SVIMA OD NAS DIJE :kiss
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 21 ožu 2011, 10:48

Zaboravila sam sinoc da vas pitam, da li je neko bio u Puli, i kakvi su utisci :conf Trazila sam na internetu, medjutim, sve informacije su mi previse konfuzne, nista konkretno, tipa sta se radi sa djecom, strucni tim i tako to. Iz tog udruzenja kad su me zvali, rekli su da imaju neki ugovor sa njima, tako da ako bi' isla sa cu7rkom, Fond snosi dio troskova. Inace kosta jako puno, ali bi izaslo dosta povoljno ako bi isli grupno, i preo njih. Sad...i8 to 'povoljno' meni nije bas malo, ali bih bez razmisljanja isla ako je to stvarno nesto OK, i ako ima koristi za moje dijete, ako ne, ne vidim razlog da se vozikam kilometrima da mi neko kaze nesto sto mogu da cujuem i ovdje od raznoraznih 'strucnjaka'. Heeeeelp :mah
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretnamama32 » 21 ožu 2011, 12:46

21.03. Međunarodni dan Down syndroma

Svim našim downićima velikima i malima, te njihovim obiteljima želim čestitati njihov dan. :buket
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 21 ožu 2011, 13:07

Čestitke svima na naš dan :kiss
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam