Sada je: 17 tra 2026, 14:57.
Moderator/ica: nadicab

gledammalu djecicu i cudim se-gle kako lagano hodaju,gle kako se pentraju,pa sve im je tako lako..wow..ne mogu se nacuditi kako lako rade stvari koje mi jos ne mozemo i koje nas strasno frustriraju..gledam kako su ta mala djecica divna i kako bi i ja jednu malu curicu koju cu voditi sa sobom na zumbu i koja ce plesati pokraj mene..i koju cu moci pustiti samu da hoda a ne sve raditi s njom pod rukom..

zmijac je napisao/la:da ne otvaramo novu temu , ali danas sam konačno došla do knjige "Poremećaji autističnog spektra"
od ZB Petković i J Frey Škrinjar i prvi dio je stručni i za studente a drugi dio za " svekoliko pučanstvo"
i mogu reći da ovo što sam sad pregledala ( prvi dio) je korektno i interesantno napisano
pa ko voli i stigne

) ali ima i stvari koje ja nisam znala (npr F84 u dijagnozi znači točno....., a da imamo F84,1 značilo bi....)
- kad stignem mogu i više napisati-jedva čekam da dođem do konkretnih savjeta u drugom dijelu
, ne kao prije kad bi se ili objesio za mene ili jurcao okolo....Rastemo, rastemo...i napredujemo

Ma grad je prepredobar, al znas ti nas mame uvik moramo nesto pronaci 

. Stigneš objašnjavati, uživajte malo oboje! Ja sam zadnja dva dana "mami", ne znam zašto, ali još mi je i slađe nego dosadašnje "mama". 

Ali, kad zaboravim na sve brige i probleme, trudim se da sto vise vremena provedem uzivajuci sa svojom princezom, pa zaboravim pisati
U ponedjeljak napokon idemo po taj papir sa kategorizacije, pa cemo se opet uvaliti u papirologiju, oko predavanja silnih zahtjeva...No, dobro, izguracemo i to nekako
Ovih dana zimoca kod nas, pa se ne mrdamo iz kuce, nosic zacepljen, fizioloski trosimo na litre...
u nedjelju zavrsili na hitnoj..dobio infuziju..bili od 19-02h...dokica ga htjela zadrzati ali ja nisam dala..prvo mu je htjela dati jedan lijek(1x dnevno) ali sam ja rekla da je alergican na zinnat pa se predomisljala pa dala drugi ali 2x dnevno..danas je skinuo braunilu!!!dok sam ja bila par minuta u kuhinji!sad ce ga pikati nocas
vec je jednom imao upalu bubrega..i ima enurezu i stvarno mi je vec dosta tih bolestina..pa tek je prije par dan krenuo u vrtic..doslovno je svaki drugi tjedan bolestan..jedva cekam da dodemo do imunologa!

Prvo kao nosic zacepljen, i ja doktoru 187 put, i 187 put mi kaze da to nije nista strasno. Kako nije nista strasno kad traje tri mjeseca. I sinoc odjednom kao da se nos totalno zacepio, ona pokusava disati na usta, ali ne zna, ili ne moze kako treba. Pa sva pomodri, ostane bez vazduha, krene se gusiti. Ja i hitnu, a tamo hrpa ljudi prije nas, kad su vidjeli kako se dijete gusi svi rekli da idemo prvi. I uletim ja u ambulantu, a dr ce mi ''pa kako tako prekoreda'', a vidi da mi je dijete polumrtvo na rukama. I vratila nas napolje da cekamo red

Ma, bitno da je sve dobro proslo, ali, moglo je svasta biti, a ona mrtva 'ladna 

bubamaric je napisao/la:Jao fancy grozno... Jesam ti rekla da je pumpica zakon...

ugl bilo je lijepo.napokon..nasli su zajednicku temu..svi cetvero ce na jesen u skolu i dala sam im ideju da se medusobno ispituju zbrajanje i oduzimanje..adrian je bio ponosan..a i ja na njega
sto je odlicno znao,i bolje i brze nego oni..a ja sam uzivala gledajuci ih (dok sam sadila cvijece)..kasnije je ostala jedna curica s njim i pitala ga je li on slijep..cekala sam da cujem sto ce reci a on ko iz topa-nisam slijep nego lijep!!!
on zna da ne vidi..naravno..ali nisam mu nikad rekla-ti si slijep..onda sam mu objasnila sto to znaci..ali bilo je presmijesno kad je tako reagirao 

, ja krepala od smijeha.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.