Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: terapijski pas II

02 ožu 2011, 22:36

u principu jedino još ja dobivam ovakve osmijehe

ja i Bas :luv

02 ožu 2011, 22:39

mišica mala lijepa :luv

lu, mislim da nitko od nas tu nije dobivao psa po novom.
zovi i silver i centar pa ih pitaj. mada vjerujem da će vaši startni papiri za početak biti dovoljni.

02 ožu 2011, 22:42

sutra cu ici na socijalno..ali oni sigurno nece imati pojma o cemu ja pricam..no..
mislim da je netko iz nase udruge dobio psa po novom..

nego..koliko ste ,okvirno, cekali na psa?znam da to ovisi o mogo cemu, i da moraju uskalditi karakter psa sa djetetovim posebnim potrebama itd..ali da uopce znam na sto da se pripremim..

02 ožu 2011, 23:00

od 1-6 mjeseci

03 ožu 2011, 14:29

naša Gitta se linja da je to nestvarno...ponekad si pomislim da možda dok mene nema netko donosi dlake u kuću...a crna je...čak se i jedan njezin instruktor čudio koliko se linja...ali kod mene je to u redu jer se kod nas mogu održati samo ekstremne situacije..kod nas je sve iz krajnosti u krajnost...
U CZSS-u moraju znati o Silveru jer su i oni njegovi vlasnici uz Grad...

03 ožu 2011, 15:18

eh, Plava, CZSS bi trebao puno toga znati, pa ne zna :baba
baš sam danas rekla Denisu da će A. dobiti psa, pa se baš obradovao.
Na kraju će nas u našoj udruzi biti više sa psom nego bez njega :nana

03 ožu 2011, 17:03

naravno da u CZSS pojma nemaju o cemu ja pricam :roll meni se cini da kud god krenem uvijek smo pioniri u necemu..
bila sam jutros na socijalnom pa su rekli da dodem poslijepodne..pa sam dosla poslijepodne..objasnila sto mi treba..imala sam i papir na kojem je sve tocno pisalo sto mi treba (to su mi poslali iz silvera)..ali zena nikako nije mogla shvatiti sto ja zelim..pa me ispitivala kao da sam prvi put tamo..pa rekoh-imamo vec i invalidninu i sve ostalo, i nalaz i misljenje i kod vas se vodimo vec neko vrijeme...ali i dalje ona ne kuzi..pa me odvede drugoj zeni u drugu sobu :roll pa njoj objasnjavam sve ispocetka,ma ni ona ne kuzi..kao budu zvali silver pa ce vidjeti sto to tocno treba..a oni ce joj reci isto i ja jer sam na pismeno imala od njih sto treba!! na kraju me odveli u trecu sobu,u prijamni ured,znaci skroz na pocetak,a isla sam drito u sobu kod nase soc.radnice koja vec poznaje nas slucaj misleci da je tako najbezbolnije..ali ne :ne i u prijemnom uredu objasnjavaj po stoti put...ali zasto bi bilo jednostavno kad moze biti komplicirano :roll trebam donijeti jos sto papira da bi oni zapoceli proces..dakle,traze potvrdu da sam ja na dopustu do 8.godine- kao da to vec nemaju u svom spisu!!pa imaju valjda milijun nasih papira,znaju da sam na dopustu :ajme pa traze potvrdu od muza o njegovim primanjima u zadnja tri mjeseca :shock kakve to veze ima s icim?pa kad je saznala da mu to nije otac,e onda jos hoce i potvrdu koliko otac doprinosi za uzdrzavanje..kao da i to vec nemaju :roll u cemu je fora?ja ne kuzim..imaju nas spis,tamo je kod njih,nisam otisla u drugi grad..sve tamo pise,imaju sve potvrde ali neka,nek se jos toga skuplja i nek mi roditelji jos malo nahodavamo kad nam vec tak dobro ide :angry dala mi je i cijelu neku skriptu koju moram ispuniti i potpisati..o ukucanima,dijagnozama i ne znam sto..jos je nisam ni prelistala jer nemam snage.. pa to je da nekoga udavis! i sad ja moram sve to skupiti,pa donijeti pa ce oni to rijesavati i rijesavati i kako to vec ide..
no..uffff....
od silvera sam doznala da ne moram cekati to rjesenje vec da posaljem papire koje imam..i tako sam ja danas poslala cijelu hrpu njegovih papira za silver :joy ajd to je bar nesto lijepo..krenuli smo..
adrianu jos necu nista govoriti jer ce me izluditi ovisno koliko cemo cekati..kad pocnemo dolaziti u silver onda cu mu reci...mislim,on vec zna da ce jednog dana dobiti psa jer smo mu rekli ali nismo mu rekli da smo krenuli u postupak..mislim da bi njemu to predugo trajalo..ne znam..ali tako sam uzbudena..heehehe..

eto,samo da znate,oni koji se odluce krenuti za CZSS ;)

03 ožu 2011, 18:15

pa ja bih ih u tom slučaju jako lijepo oprala i ne bih se dala vozati, pogotovo s tolikims tažom s njihovom neefikasnošću :baba
ajme, ja se uzrujala samo čitajući to, a mogu si zamisliti tebe :hug

03 ožu 2011, 18:41

a ja bi tvoju dogodovštinu napisala i poslala u sliver, u udrugu i u ministarstvo :mrgreen

03 ožu 2011, 21:23

Bože dragi što sve nebudemo doživili...

03 ožu 2011, 21:32

lu, rečeno mi je da se javiš Tanji, ona zna kako s CZSS, naročito sa tvojim :roll

03 ožu 2011, 23:30

Pa tko je tu ... lud ? Sve je u spisu .. al ko da nije jer spise valjda treba gomilati ... potvrde na potvrdu ... dok se svi u tome ne zagušimo...
Ma .. katastrofa... ( katastrofa umjesto onog što zapravo mislim ??//%%$$##"".. )

04 ožu 2011, 01:36

ja sam poslala veceras mail u silver i vrlo kratko napisala da su na socijalnom totalno neupuceni i da ni sami ne znaju sto treba i da su oni rekli da ce ih zvati..napisala sam i koji je to centar..
a za tanju ne znam...ja sam se dopisivala s nekom martinom i tatjanom..
vis ti kak je to..bas za moj centar znaju ha?ma kako ga bas uvijek znam pogodit :ajme

10 ožu 2011, 16:30

danas sam opet bila na socijalnom..nosila papire koje su me trazili..ali sam zaboravila jedan pa mi je rekla da budem to donijela kad me budu pozvali na razgovor ???kaj?!jos i razgovor?ne mogu vjerovati sto se sve treba obaviti samo da bi dobila to rjesenje koje sluzi samo zato da bi ja otisla na inicijalni razgovor u silver i da oni jednom dodu k nama doma!!samo za jedan razgovor u silveru!

10 ožu 2011, 20:32

pa jesi li nazvala Tatjanu iz Silvera?

11 ožu 2011, 00:35

pa nisam ju zvala...poslala sam joj mail...

12 ožu 2011, 02:38

vi koji imate psa..zanima me da li idete sa psom u bolnicu ili dom zdravlja?koju bolnicu?kakva su vam iskustva?
pitam jer me zanima sto mogu ocekivati..znam da ti psi imaju pravo ici SVUGDJE ali me konkretno zanima kako to izgleda u praksi..

12 ožu 2011, 09:06

http://www.bolnicarab.hr/view.asp?idp=137&c=11 tko želi pogledati..za svaku pohvalu...

Lu...ja sam vodila našeg psa u Dom zdravlja i u Pedijatrijsku ordinaciju...u bolnicu nismo išli, jer onda uglavnom moram ponesti hrpu nalaza, ruksak sa stvarima, hranom, igračkama i D ne želi hodati pa i njega često moram nositi pa i je to nemoguća misija...osobno sam vidjela u bolnici Merkur, slijepu osobu sa svojim psom...došli su vaditi krv...znači u laboratorij...

12 ožu 2011, 18:16

mi smo ishodovali pismeno odobrenje za Rebro :yess
Klaićeva - bez problema
DZ Laginjina i Željezničar
Pevec, Merkator, Diona,
MUP u Petrinjskoj
Prekršajni sud na Kennedijevom trgu
MIOC, OŠ
apoteke
hoteli
...

13 ožu 2011, 00:20

nadicab je napisao/la:mi smo ishodovali pismeno odobrenje za Rebro :yess

sto to znaci?da vas nisu pustili iz pocetka,pa je silver reagirao?da li to vrijedi samo za vaseg psa ili za sve terapijske pse?mislim,koja je sad tu procedura bila :roll

13 ožu 2011, 02:39

evo vam link na sluzbenu obavijest HZZOa koja je objavljena na CEZIH portalu:
http://www.cezih.hr/cezih_datoteke/glav ... _CEZIH.pdf

u naslovu se navode psi vodici slijepih, ali mislim da se zapravo odnosi na sve pse: i vodice i terapijske. u tekstu su pobrojani svi.

(nemojte sad traziti da vam objasnjavam kaj je to CEZIH. ni meni samoj nije bas jasno :mrgreen . vazno je da je sluzbeno)

13 ožu 2011, 02:53

Lu, ja sam napisala pismeni prigovor ravnatelju Rebra i dobila sam usmenu ispriku i pismenu potvrdu da terapisjki psi mogu na Rebro; to je bilo u listopadu 2010.

21 lip 2011, 23:27

http://www.rtl.hr/emisija-udruge-rtl-po ... anak-29556

24 lip 2011, 12:56

bravo Plava, uspjela si :yess

24 lip 2011, 21:26

kad krene terapija onda ću to računati kao uspjeh...
jel nas uopće netko gledao...? Kako sam se samo spetljala..uff, jako sam bila uzbuđena...

25 lip 2011, 17:23

Nisam nazalost gledala. Jel ima neki link?

25 lip 2011, 22:06

neznam...bar ja nemogu pronači..šteta...

03 srp 2011, 08:20

Bravo Plava!!!
Mi smo bili na moru i nismo gledali, samo sam na radiju čula da će biti emisija i baš mi bilo žao što nemamo tv da gledamo.

26 srp 2011, 14:27

nemam pojma sto je bilo u emisiji??..nisam gledala..
mi cijelo vrijeme cekamo da czss shvati sto se od njih trazi,odnosno da trebaju napisati rjsenje i poslati u silver..i neki dan su to napokon ucinili..sad cekamo da nas pozovu na inicijalni razgovor u silver...a molbu smo podnijeli u 2.mj...
sredujemo i dvije sobe u stanu pa cemo dobiti dodatnih 25kvadrata :D ...plus ovih 25 sto imamo..heheh..valjda ce biti dovoljno mjesta za psa.. ;)

27 srp 2011, 00:25

Lu, mi zivimo u 50 kvadrata. Svi cetvero, pas, ptica i akvarij s ribicama. Nije nam lose. :-)
Odgovori