Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEŽBAČI2010 - I

16 vel 2010, 18:18

Roka - operirana sam prije 7 dana. Pusa

16 vel 2010, 20:28

kiss - ako tako doktor kaže ti sad opuštenije

maminmačak- nama idu obrane dobro. i to bočne i one naprijed. nazad nismo ni vježbali. ali leđa, iako sve bolje i dalje su savijena.

roka- meni kad je tin pao sam se totalno izbezumila. :ne

16 vel 2010, 22:20

nevenera, super za puzanje :joy , jos cete nam otici s ovog topica sad kad ste propuzali :dada
mi se bar izvijamo pa imamo zasto ovdje biti ;)
Je li se to i Tin pokazuje pred gostima? Nasa su prva dva "koraka" bila u nedelju ujutro pred gostima ;)

A sta mu rade na tim vjezbama da place? moj sav sretan, uzme ga teta K na ruke jos u cekaoni, ja ne moram ni ici s njim. i onda ju krene zicati igracke iz kutije, zadnji put mu je cijelu kutiju dala jer je stalno pogledavao u tom smjeru. Mozda boje da se ne hvalim s tim da me ne stigne forumsko prokletstvo :D

kiss, super da je operacija iza tebe :hug

16 vel 2010, 23:09

teta koja nas vježba je super. strpljiva, fina. problem je počeo kad smo počeli vježbati na strunjači. od tad je počeo vrištati. doma nije problem. zna njurgati ali ide. a tamo... odbija sve. ništa teta ne može vidjeti ja moram sve prepričati što doma radi.

malo me strah veseliti se, jer se tako tin na hvaru okretao t/l i l/t a doma puno lošije. nadam se da ovo nije bilo samo jednokratno iskustvo.

17 vel 2010, 13:44

na brzaka da se i mi javimo pa idemo u šetnju. Konačno niš ne pada i temeratura je iznad nule. :dada

Pa ovdje sve puno malih puzavaca. Tin i Toma :zivili

Roka i mi smo pali sa kreveta al ne na glavu, ali zato nam je Una opala na glavu i to dva puta. Drugi put kad je pala je bila već 3 godine. Došuljala se po noći u naš krevet, uopće ju nismo čuli i ujutro sam je ja slučajno gurnula jer sam mislila da je neka deka koja mi se oplela pod noge, tako da sam je baš gurnula i pala je direkt na čelo. Kvrga i masnica su bile ogromne i tako je hodala 10 dana. Imam osjećaj da se i sada nakon skoro godine dana još uvijek malo osjeti kvrgica pod prstima :angry Htjela sam se pojest!

Mi smo imali aktivni vikend - Una je imala tri nastupa sa zborom i briljirala je :dj Mama i tata ponosni!

Jučer smo bili na vježbama. Sa iskorakom ga samo upoznajemo ali ustvari bi trebao pretežno biti na koljenima sa guzom u zraku jer mu je zdjellica još preslaba i za iskorak a kamoli za na noge. Također su mu stopala skvrčena kad radi iskorak ali pretpostavljamo da će se to ispravit hodanjem isto kao što su se šakice ispravile puzanjem.

Nisam još predala papire. Sutra idemo kod pedijatrice na pregled i ona mi još mora napisat svoje mišljenje na osnovu ovih papira i preporuka tak da ćemo idući tjedan predat papire. On će tad imat 9ipol mjeseci. Pa valjda će u dvai pol mjeseca to biti gotovo.

Pozdrav!

18 vel 2010, 01:02

U kojem to zboru pjeva Una?
Onda cu i ja negdje sa 9,5 mjeseci, otici cu malo ranije na kontrolu, posebno sto meni porodilni zahvaca i dio ljeta a tada su navodno jos sporije.

Danas se toliko izvijao da sam poludila, smislio je novi nacin dok je na trbuhu, a tako mi je tesko i sprijeciti ga.
S cim to ima veze? Da pojacamo malo vjezbanje? Koje vjezbe su najbolje za pojacan tonus?

Opet je imao inspiraciju od kojih 10 minuta kada se trudio puzati, nekad odmah padne, a nekad napravi par koraka i to je to za danas. Ne brinem se, bude on vec puzao, meni se vise cini da je on sada svladao tehniku (ah te vjezbe), ali jos fizicki nije spreman jer mu je tesko duze stajati u cetveronoznom, posebno onom visokom. :mase

18 vel 2010, 09:07

mmačak i Tin je u početku napravio samo dva do tri puzaja prema napred pa se srušio al vidjet ćeš za tjedan dana ga nećeš moći uloviti, pogotovo kad si zacrta neki cilj. Naš Tin kao da ima senzore za vrata od špajze i kupaone. Čim ih netko otvori evo njega. Ko mali štakor. A kad netko ostavi samo malo pritvorena vrata on kao da to nanjuši, odmah doleti, otvara vrata skroz i unutra je. Sifon ( onaj podni sa rupicama) mu je zakon. taman gurne prstić unutra, otvori ga i onda veselje sa odvratnom smrdljivom vodurinom :lol

Evo mi se spremamo idemo kod pedice na vaganje i mjerenje i po ostatak papira za produljenje.

Una pjeva u DZ BAJKA to ti je u prostorima od crkve Sv.Nikole u stenjevcu. Krenula je prije mjesec dana i bila je odlična na nastupu, u prvom redu, mama i tata u suzama i tak ....znaš kak to već ide!

18 vel 2010, 10:16

bok...ne znam pišem li na dobrom mjestu ali treći post o produljenju porodiljnog mi je dao misliti da će tu netko znati. Zanima me na osnovu čega dobim produženje tj kakav nalaz mora biti da bih dobila produženje porodiljnog. Naime mi smo povremeni posjetitelji goljaka. vježbali smo doma kada su nam na goljaku pokazali kako. od rođenja do 9 mj života bili smo tamo 3 puta na pregledima + uzv glave. na zadnjem pregledu za uzv rekoše da je nalaz u širim granicama normale i da više ne radimo uzv. u razvojnom statusu su napisali da ima dobar kontakt,prati, lijepo dohvata visoko. tonus blaže fluktuira u leđnom hvata stopala, rotira u potrbušni. Galant+u trakciji ventralnoj suspenziji i vertikalnoj suspenziji..... otprilike....katja se sa 9 mj počela dizati na nogice..... puže onak po vojnički da vuće noge od negdje 8 mj. uz neke bebe je malo sporija ali opet u nakoj široj normali.
24.2 smo opet na goljaku pa bih pitala njih mogu li možda dobiti produljenje? kak to funkcionira?

18 vel 2010, 10:30

Reci doktoru na kontroli da ti preporuci daljnje vjezbe i onda na temelju toga trazis produzeni porodilni, jer ako moras vjezbati onda jelte ne mozes istovremeno i raditi. Nasa klinicka slika je slicna vasoj (sa 7 mj) i pokusat cemo dobiti produzeni porodilni, a sad nema neke egzaktnih kriterija za koje ga mozes dobiti a za koje ne, barem ne za ove granicne slucajeve :dunno . U svakom slucaju mozes probati. Buduci ce tvoje dijete imati skoro 10 mjeseci kad predajes papire, predlazem ti da odmah obavis i neuropedijatra i fizijatra i svog pedijatra i prilozis sve njihove nalaze (da ti kasnije ne traze dodatnu dokumentaciju), iz kojih se naravno vidi da s djetetom treba vjezbati. I onda se svi skupa nadamo da ce nam odobriti.

Sifon ( onaj podni sa rupicama) mu je zakon. taman gurne prstić unutra, otvori ga i onda veselje sa odvratnom smrdljivom vodurinom

ajme meni :shock A ja mislila da je najgore sto mi se moglo dogoditi bilo jucer kad je iz smeca izvadio koristenu papirnatu maramicu (s kojom sam ranije pobrisala njegovu bljuvotinu s poda) i stavio ju u usta. :mrgreen

Mislim da je i moja necakinja u tom zboru, samo na Rudesu :mase. I mi smo u toj dobi isli na ZG malisane, ali na ritmiku. Sad vise nema sanse da ide na tako nesto :mase. Uzivajte!

18 vel 2010, 11:47

Evo da se na kratko javim.Kao prvo tri puta hura za Tina od Nevenere :joy :joy :joy

Od kad je Jelena pala s kreveta, zato jer je tako spavala po danu, ne smijem ju više ostaviti tako da spava, ne pomažu niti ograde od jastuka jer se preko toga ona okrene ko od šale. A u kindaču nema šanse da zaspi, ili ja moram visiti kraj nje ili biti na krevetu.Luda sam, nemam više ni tih 2xpola sata slobodno.A sama sam si kriva, veli MM.On ju nikada nije ni pokušao uspavati.Na podu doslovno hoće biti sama 5 min i onda vrišti.Pokušava se dići u četveronožni sama, guzu i noge namjesti dobro, a na rukama je na laktovima, i onada plače frustrirano.Kad joj pomognem da dođe na sve 4, malo se ljulja i sretna je onda pokušava ići naprijed , pa ne može i onda opet plač.Jadna, spasit će se kada počne puzati.Jedva čekam da nastavimo s Vojtom, jer je u ovih par dana vidljiv napredak, i u držanju u četveronožnom, i inicijativi da se sama digne, a kad ju posjednem može jako dugo sjediti, to je bio samo pokus.
>Čestitam svima na postignučima.ne mogu više pisati jer mi urla :strah

18 vel 2010, 12:24

cure,
hitno mi treba inf.za bobat terapeuta u splitu.ne privatno nego patronaža,znaći preko doznake.
ajte ako koja zna,zbilja mi je hića. :(

18 vel 2010, 13:48

Javi se u Vite, na Pujankama, tamo imaju dvije terapeutice koje rade s djecom. Nama dolazi isto patonaža od tamo kući, ali ova terapeutica je Vojta terapeut ali zna raditi i Bobatha mi smo zadovloljni s njom. Prilično je zauzeta pa ne znam je li prima još djece, ne znam za ovu drugu.

18 vel 2010, 13:51

Javi se u Vite, na Pujankama, tamo imaju dvije terapeutice koje rade s djecom. Nama dolazi isto patonaža od tamo kući, ali ova terapeutica je Vojta terapeut ali zna raditi i Bobatha mi smo zadovloljni s njom. Prilično je zauzeta pa ne znam je li prima još djece, ne znam za ovu drugu.

18 vel 2010, 14:55

bok svima!
ja sam danas nadobudno čekala i dočekala tinov četveronožni stav. kako on to vjerojatno neće ponoviti na vježbama jer tad samo vrišti, evo slike pa da mi kažete što mislite.
dakle, digne se u četveronožni
slika

i onda se odgurne kao žabac
slika

sad kad gledam sliku, čini mi se da je dovoljno visoko, leđa ravna. ne ljulja se u tom položaju već se odgurne nekako, koljenima skupljenim i nogama. kao žabac. ne znam jesu li mu ruke preširoko... to traje sekundu i gotovo. e radimo s njim te vježbe tako da zasad to ne diramo. nek radi kako želi
teta koja nas vježba je jako sretna, naravno da sam je nazvala :dada

eh, da! danas je kod presvlačenja stavio nožni prst u usta!!!! i to nekoliko puta. nogice još ne dira ako mu ih ja pokažem. ali kad ih skuži ih dira i evo sad i papa prst. mislim da je tu još u fazi koljeno-ruka

18 vel 2010, 15:43

Nevenera] moje "stručno" mišljenjenje o četveronoznom stavu : mislim da je Ok jedino kakoi sama kažeš rukice malčice preširoko ali ustvari i ne baš. Moj Tin i sad ponekad puzi sa dosta široko postavljenim ručicama.Sve u svemu čini mi se skroz OK.Uglavnom čestitamo :zivili

Mi bili na pregledu. I slušajte sad ovo. Moj telac najdraži ima "samo" 10,2 KG i 72 dugačak ali je ANEMIČAN :strah

Hemoglobin 105 i nemrem vjerovat da je moja stručna pedica to sama skuzila. Kod Une mi je govorila da brijem kad sam je uvjeravala da je slabokrvna sve dok nismo izvadili krv i uvjerili se da sam u pravu. Za njega nekako nisam ni posumnjala ali eto. Pedica je odmah rekla da je bljedunjav i proziran iako je buco te da sumnja u slabokrvnost. Sad smo na sirupu željeza. Ne znam zakaj mi je dala lego fer a ne ferum lek. Mora piti dvije žličice na dan tako da ćemo se sad boriti sa dodatnim probavnim smetnjama. :/

mmačak moguće ovo za nećakinju jer i na rudešu ima isti zborOnda ćemo ju sutra vidjet jer imaju svi zajedno snimanje za OTV.kak se ona zove?

18 vel 2010, 16:12

Halo!
Mama sam dviju curica starih 6 mj i 18 dana. Jedna od njih mi se sama okreće s trbuha na leža i obrnuto i onako vonjički puzi. Druga i dalje samo leži na leđima i završi okret ako ju ja postavim na bok. Na trbuhu se odiže na dlanove, nema oslonac na laktove, te nakon 30-tak sec popusti i raširi rukice i brzo njima maše, nogicama također te se ponovno podigne na dlanove. Na laktove se osloni samo ako ima igračkicu koju objema rukicama uhvati i žvaće. Ovo sam malo površno opisala tako da dobijete uvid u naše stanje...Stvar je u tome kaj je nama pedica tek sada dala uputnicu za fizijatra, jer kao njoj su ok, ali mogle bi za svoju dob više... :roll . Ja sam jako, jako jadna radi toga jer sam ja pitala i ranije za fizijatra, ali je ona rekla ma nema potrebe...i ja naravno nisam dalje inzistirala iako sam na svakom pregledu ponovno pitala. Ovaj put mi je dala i sad je sva sretna, a kad ono Klaićeva ostala bez fizijatra tako da je na Goljaku totalna gužva i u Vinogradskoj također. Dobili smo termin za pregled na Goljaku tek 31.03. A moje će curke tada biti već 8mj :(. Bojim se da će to tada biti puno puno prekasno za početak vježbanja. Doma imam samo one slikice iz knjige od Jovančevića mislim sa baby fitnesom i to je sve kaj mogu raditi s njima, ali mislim da bi mi ciljane vježbe puno više pomogle. Eto, morala sam se malo izjadati...oprostite...nadam se još možda samo nekoj vezi na Goljaku pa da krenemo čim prije...

18 vel 2010, 18:00

Tanja77 je napisao/la:Javi se u Vite, na Pujankama, tamo imaju dvije terapeutice koje rade s djecom. Nama dolazi isto patonaža od tamo kući, ali ova terapeutica je Vojta terapeut ali zna raditi i Bobatha mi smo zadovloljni s njom. Prilično je zauzeta pa ne znam je li prima još djece, ne znam za ovu drugu.

ta druga je naša i dobila je odkaz,tako da smo nigdi. :place

18 vel 2010, 18:12

Nevenera- kao da gledam svog Adrijana, isti stav samo A ima rukice više ispred sebe. A drugo, svjetla kosica i ima je jako malo. Neznam, kao da njega gledam na slici.

Drago mi je zbog svih, i hvala na željama za oporavak.

Bilo bi zanimljivo sve te naše momke i cure vidit na jednom mjestu.

18 vel 2010, 20:11

e, da smo bliže pa da ih sve stavimo na jednu strunjaču i udri u kolektivno vježbanje :lol

18 vel 2010, 21:41

gogilina- :mah pozdrav.ja ću te pozdravit iako sam i ja ovdje ''padobranac''.dobrodošla.
uguglaj si baby handing pa malo pogledaj šta i kako početi....kako ceš ih nositi,hraniti,presvlačiti.bar to dok ne dobijete termine za pregled.

nevenera-ruke će skupit kad propuže,a koliko vidim ne drži ih puno raširene.

18 vel 2010, 22:04

gogilina :mah nikad nije kasno za vježbanje. ja nemam puno iskustva ali cure će ti ovdje sve reći kako i što. kad meni nešto nije jasno ja mm-u kažem idem vidit što kažu cure. rekao mi je da su mi oni bolji neg bilo koji lječnički konzilij :lol

18 vel 2010, 22:57

gogilina, dobrodosla!

stvarno mi je zao da je pedijatrica tako dugo cekala i da nije reagirala na tvoja pitanja za fizijatra
kraj 3. mjeseca je stvarno daleko, a ako stvarno nema oslonac na laktove (malo mi je cudno da ponekad ima, pa ne znam je li to tvoja dijagnoza da nema taj oslonac ili pedijatricina?!) trebalo bi sto prije poceti vjezbati.
Mozda da ako si to ikako mozete priustiti odete s ovom "kriticnijom" curkom privatno na jedan pregled i na jedne vjezbe i onda to vjezbate dok docekate pregled na Goljaku, nemam pametnijeg savjeta :dunno
I jos nesto, dr. Vucko s Goljaka radi isto privatno, pa mozda ako odete kod njega na pregled privatno vas uspije tamo ugurati na vjezbe ako bude smatrao da je hitno, ne znam, mi nismo bili kod njega ali palo mi je na pamet.

Moj telac najdraži ima "samo" 10,2 KG i 72 dugačak ali je ANEMIČAN

Ne mogu vjerovati! Mi smo na kontroli prije tocno tjedan dana imali identicne mjere, i grame i cm :ne.
Sta je onda moj, ako je tvoj telac, mislim s obzirom na mladost :)

Nevenera, meni super izgleda taj cetveronozni :dunno. T ima malo vise skvrcena koljena, a i on je danas pokusao skociti s obje noge, ja sam to nazvala kao zec. Pao je na nos pa vise nije pokusavao. I dalje se izvija na taj novi nacin, ali sam ja odlucila to ignorirati, cini mi se da privlaci paznju na taj nacin, je li to moguce?

Idemo sutra malo na more u Opatiju, nije nam bas neka prognoza, ali svejedno se veselim, tako da me nema do ponedjeljka (da se ne brinete) :mase

18 vel 2010, 23:54

Nevenera lijep četveronožni, leđa ravna, guza visoko, stopala pravilno stoje, ruke je malo teško procijeniti s boka, ali meni se čini dobro. Jelena slično stoji u četveronožnom. Prije par dana je isto skakala naprijed, ali kako je pala na nos kao Toma odustala je. Sada radi mačku, kao ona vježba s joge, leđa digne gore pa dole, i pokušava nekaj s nogama, jednu digne pa ispruža i savija.Ili otpuzi rukama pa joj guza padne.

Madira baš te snašla nevolja :place ,žalosno je da terapeut koji ima takvo znanje ostaje bez posla. A što reći, probaj vježbati sama koliko ide.Možda iskrsne neko rješenje.

Una i Tin bogme velik je Tinča ( a i Toma).Jelena ima jedva 8 kg i 71 cm.Moja jede na kapaljku, a nema anemiju. Nadam se da nećete imati problema s pijenjem željeza.Lego fer je alkaloidov proizvod, a ferum lekov, možda je ovaj prvi jeftiniji, pa ga zato piši, tko će ih znati.

Gogilina dobro nam došla.S obzirom da su curke blizanke, da li su ranije rođene.Ova koja se okreće na obje strane i vpjnički puzi je napredna i za svoju dob a ako je korigirano mlađa( ukoliko su ranije rođene) onda pogotovo.Sa 6 -7 mj, 90% bi se dijece trebalo okrenuti s leđa na trbuh, a s trbuha na leđa tek u 8 mj.Po onom što opisuješ, iako je teško samo po opisu zaključiti, meni se čini da je ona na trbuhu ok.Jer ako kažeš da ona ima oslonac na laktove dok se ogra, onda je to savladala.To postignu 90% djece s 4 mj.Nakon toga ispružaju ručice prema naprijed u 5 mj. Ako se ona diže na dlanove i ispružene ruke, to je super, radnja za 6 mj, a ovo kada padne, izgubi ravnotežu i pliva i to je o.k.Ne mora ona više non stop biti na laktovima. u toj dobi, ali morala je usvojiti tu radnju.Najbolje bi bilo da ju ipak pogleda fizijatar ili neuropedijatar.Ako si u mogučnosti probaj naći vezu ili odi s njom nekud privatno , pa ako je hitno da počnete odmah, dok dočekate redovno Goljak.Nemoj se bedirati.

Mamin mačak, tonus se povisi zbog raznih podražaja,umora, uzbuđenja, topline, hladnoće, straha, kod različitih ljudi, na različite podražaje, pa tako i kod djece.Ide u savladavanje nove radnje, nije još usvojio pravilni obrazac, i onda "proviruje" patološki obrazac. Kada usvoji pravilno puzati, nestat će izvijanja.Lijepo se provedite i odmorite u Opatiji.

19 vel 2010, 00:25

MaminMacak je napisao/la:Mi smo na kontroli prije tocno tjedan dana imali identicne mjere, i grame i cm

ĐIZUS Toma !!!! Nemam riječi. Pa kako si ti ženo sa jednom rukom u gipsu hendlala sa njim??? :conf :conf :conf

Gogilina jeste dobili i uputnicu za UZV mozga ili samo pregled kod neuropedijatra. Jer curke su već velike ali mislim da bi se još moglo proviriti u te glavice preko fontanele. Nadam se da im se nije još zatvorila , pa eto barem da vidite sa čime raspolažete. Ne mora značiti da je bilo nekih promjena na mozgu , može biti da motorički kasni samo zato kaj su ranije rođene ili su imale malu kilažu na porodu. Daj nam malo više napiši o porodu.

Moja frendica ima dve curke sad su 5ipol mjeseci , nemaju krvarenja ni ništa drugo ali su bile male kilaže ( 1700 i 1900 ) tako da su samo zbog toga redovno na Goljaku već od trećeg mjeseca života. Naručile su se kad su imale mjesec dana i isto im je trebalo dva mjeseca da dođu na red.

U svakom slučaju ak veza ne upali probajte privatno ak možete pa da barem počnete što prije doma vježbati.
Kod nas se u kvartu organizira Baby gimnastika svake prve subote u mjesecu , dolazak je sto kuna i neuropedijatri i fizijatri ti pokažu taj baby handling koji su curke već spomenule. Nisam uspjela skužit od kuda ste ali ako vam Gajnice nisu predaleko mogu se više o tome raspitati pa ti javim. Ne mogu ti reči kakva su iskustva sa tom baby gimnastikom jer sad u trećem mjesecu će tek prvi put to organizirati. Ali ipak to je već 03.03.2010. pa mi se nekako čini uskoro. Ne znam kaj da velim, evo misli mi lete i razmišljam kako da vam još pomognemo. Baš mi je žao što vas je pedica tak zafrknula. Ja sam mislila da blizanci po difoltu idu na te sve preglede. :angry

Kiss
Adrijan je baš narastao u odnosu na onu prošlu slikicu. Super je ! :)
I da baš je ovako po slikama isti tip bebe kao Tin od Nevenere. Slatkači mali ! :mali

19 vel 2010, 00:29

e znam da ću sad, u odnosu na mnoge vas, zvučati smješno :p ali sad sam skužila da sam prešla 100 postova i da imam dva roza srčeka i da mi piše " povremeno i pišem". Hehehe...baš me to razveselilo...povremeno i pišem a povremeno sam svaki dan ovdje :lol

19 vel 2010, 10:03

Mamin mačak, tonus se povisi zbog raznih podražaja,umora, uzbuđenja, topline, hladnoće, straha, kod različitih ljudi, na različite podražaje, pa tako i kod djece.Ide u savladavanje nove radnje, nije još usvojio pravilni obrazac, i onda "proviruje" patološki obrazac. Kada usvoji pravilno puzati, nestat će izvijanja.Lijepo se provedite i odmorite u Opatiji.

Skicnula sam vas jos jednom prije puta i odmah mi je lakse kad sam ovo procitala :). Moglo bi stvarno to pojacano izvijanje sada biti povezano sa tom njegovom zeljom za puzanje i trazenjem nacina na koji ce to izvesti. Puno ti hvala!

Jedva cekam lijepo vrijeme pa da se nadjemo na nekoj kavici i da vidim barem ove bebice iz Zg uzivo :mase

Una&Tin, ova baby gimnastika u Gajnicama mi super zvuci, genijalno, tamo bi onda mogao doci bilo tko ko nije miran i sumnja da nesto niej u redu i onda ce mu dr vec reci da li da ide dalje na preglede. Ma super stvarno!

19 vel 2010, 11:46

Nevenera taj četveronožni izgleda stvarno dobro, rukice i ako jesu malo široko već će se skupiti, glavno da noge nisu široko i zdjelica spuštena, mada se i to ispravi, ali bolje da je u početku pravilno pa da ne moraš ispravljati.
A Toma i Tin su stvarno dobre težine, moj je isto uvijek bio dugačak ali 10 kila je imao s godinu i pol, a sad s dvi ima 12, dobro jede ali je takve građe, dugači mršavko, u robi nekako i izgleda jer ima zahvalnu glavicu ali kad se skine sva mu se rebarca vide. Moj je isto bio anemičan, uzimali smo taj Ferum Lek, nisam nešto s tim bila oduševljena, popio je 5-6 bočica ako ne i više i stanje je bilo nepromjenjeno, uvijek na granici, pa je pedijatrica rekla da nema smisla da više i pijemo, nije neka velika anemija pa će se popravit i samo, a stolica mu je stalno bila crna.

19 vel 2010, 15:17

Tanja77 je napisao/la:a stolica mu je stalno bila crna.

moj mali od jučer još nije ni imao stolicu. sve se bojim sta ce biti kad to krene van :|

Imao je jučer navečer i sada malo prije bolove u trbuhu ( baš se grčio) brijem da mu teško sjeda ovo željezo. Danas sam se raspitala Ferum lek je koncentriraniji od Legofera tak da ga treba manje davati a i ima okus po bronhiju. Sve u svemu mi se čini da je jednostavniji i ne znam zakaj mi je onda dala Legofer (valjda ima neku proviziju od toga, nebi se čudila jer sam već čula slične stvari za tu pedicu.)

Evo linka za ovu gimnastiku http://www.limac.hr/
krivo sam napisala 06.03. imaju prvi sat. Na stranici imate broj telefona pa se raspitajte o detaljima koga zanima!

19 vel 2010, 17:14

Hvala vam svima na ohrabrenju...čudno kako mi odmah lakše :D .
Cure su rođene 37/1 , težine 2550 i 3010gr agpari 9/10 i 10/10. Nisu bile u inkubatorima, već odmah na odjelu.Bile su na uzv mozga sa 2,5mj starosti i sve 5. Inaće ta starija cura koja je i veća na početku je u svemu bila naprednija i onda samo odjednom promjena, ona se umirila, a manja kao da je krila dobila. JA se ih trudim ne uspoređivati, jer znam da su djeca sva različita, ali sam se ipak zabrinula za L jer sam primjetila da niš neće sama. Možda je jednostavno lijena i ja bih najradije da je tako - bila bi onda na mamu :lol .
Inaće sad su već prave bucke H je na zadnjem pregledu bila 7700, a L 8160gr.
JAvim vam se kad bude štogod novoga.
Žao mi kaj nisam na ovaj forum malo ranije naišla

19 vel 2010, 17:15

Joj gle ovo super u Gajnicama, tu smo doma...
Tema je zaključana