.Fantasy baš mi je žao radi plivanja, ali ako joj šteti, bolje ne.Ali ne morate se odreći vode kao ugode.Ona se pri tim vježbama vjerojatno osjećala nesigurno zato se i kočila. No topla voda psihološki djeluje opuštajuće, u većine ljudi snižava tonus i fizički i psihički, na toplom kolagen u tetivama postaje rastezljiviji, pa se lakše rastežu zglobovi i vježbaju kontrakture. Oko vas ima raznih bazena, toplih , hladnijih, skočite malo do toplica i Vž T, i Sv. Martin, primi ju u krilo, i probrčkajte se u vodi. Sad znaš kako izgledaju stvari koje ne smije raditi, ako toga nema, slobodno se kupajte. Ja sam Jeleni kupila u Turbo Limaču, mali bazen-kadu, i svaki dan je pola sata u tome, brčka se sretna. Možeš i ti Maji napraviti takvu pauzu, pa poslje probati vježbati kad je tonus niži.
A kaj se tiče završnih par rečenica tvog posta zvuče mi jako poznato.MI smo krenuli s vježbanjem kada je njoj bilo 2.5 mj, skužila sam da ne podiže glavu, izvijala se pri nošenju, u ležanju na leđima je bila u asimetriji, i izvijala se u slovo C, atetoidni(crvoliki) pokreti rukama, jako prisutni neonatalni refleksi koji su polako trebali nestati. palac u čvrsto stisnutoj šaki.... pedica me blago rečeno popljuvala...kaj bum se ja njoj mješala u posao..UZV pokazao krvarenje II st i ishemiju I-II st jače desno... i krećemo 2-3 h dnevno vježbi plus svo ostalo vrijeme ispravljam asimetriju, namještam glavu, sprečavam atetoidne pokrete, vadim palac iz šake, baby handling.Ne moram ti niti reći da nitko drugi niej bio spreman to raditi tom mjerom kao ja, i dijete je bilo 24 h na meni.Tek unatrag zadnjim mj dana, a pogotovo 2 tj od kad se sama posjela, ostavim ju kod bake ( svekrva koja živi kat ispod mene) na pola sata-sat ( i to mi jako puno znači za obaviti u miru kućne poslove).
Ali smatram da unatoč tom tempu mora se naći vremena i za sebe, jer ako nisi večinu vremena psihički o.k , naravno da se povremeno puca, ali ne smije to biti stalno prisutno, vježbanje trpi.Ovo su moja kupovanja sitnih zadovoljstava: druženje s curama na forumu, tuširanje s pilingom, uređivanje stopala, maska za lice ( U DM uvijek ima zgodnih stvarčica), briga o nekoj biljčici, skuhati za pola sata neki jako fini ručak ( Coolinarica, dom za 5), ili kolač. Ne znam kako stojiš sa sportom, trčanje, rolanje pola sata ili bicikl-meni idealno, svaki dan šetnje s kolicima.Običan tjedni šoping špeceraja-idealan izlazak. Ili ti s princezom u ženskom šopingu iz kojeg se vratiš s nekom ljetnom majčicom za 30 kn u kojoj će Maja biti preslatka. Ako stigneš pokoja knjiga, film. Moj dan za Tv je četvrtak-uvod u anatomiju i kućanice. Ako ti pašu po koji gosti, ili kavica s frendicom. I za sve to se uvjeriš da je baš super i posebno, i postane ti tako, i uživaš u tome. A treba samo malo za to vremena.
-

Kod mene se svo preostalo vrijeme trosi na drugo dijete, a ako je slucajno ona u skoli, onda forum. KUhanje nikad nisam volila, sada jos manje, a moras i to. Zato mi je bilo komicno kad je fantasy napisala da bi joj sada trebalo drugo dijete da zabavlja Maju radeci grimase 

. Iako svaki dan sve više puzi, meni se čini da je to malo, dok nisam ja počela puzati, i otpala mi koljena. Tako da si sad mislim da dosta puzi. Da li su vašim klincima crvena koljena ? Jelena već na oba ima crvene fleke od puzanja.
. Jelena isto to radi kaj i Tin, diže se uz moju nogu, ali to moram sprečavati. A isto se sjedne i na noge. Rekli su mi da gledam, ako iz toga sjede bočno o.k., ali ako ima tendenciju w sjeda onda moram sprečavati
.
Nisam to niti pomislila.
. Najbolje se ipak uspijemo ispravljati kad po cijelom stanu jurimo za malom lopticom koja skakuce i lupka po parketima, imamo i jednu suskavu, ta je najbolja. Tako predje valjda 50m puzeci, a i ja za njim
. Odmah se bolje i osjećam. Vi kukajte bez obzira na mene, nije mi stvarno bed slušati, znam da svatko ima svoje brige! Javim se kasnije, malo sam u gužvi! Bok
)

što se vježbi tiče, njemu nije išlo to ljuljkanje u čučnju tj vrišti na to, i stajanje na koljenima je kategorički odbijao. tako da nisam mogla procijeniti jel mu ide jer mi je stalno vrištao pa sam to radila koliko sam mogla. 
strogo nam je zabranjeno dalje od tog stava na koljena tj ako se počne dizati da ga spuštamo. više ne smijemo raditi vježbe za iskorak da ne bi počeo se dizati- koje smo ionako modificirano radili samo radi stopala- . dobili smo druge vježbe za stopala.