Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

24 tra 2011, 08:13

SRETAN USKRS

24 tra 2011, 08:57

SRETAN USKRS marljivi vježbači i vježbačice :kiss

25 tra 2011, 16:41

Sretan Uskrs vrijedni ljudi,ili još bolje vrijedna djeco :zivili

25 tra 2011, 19:41

sretan uskrs svima

mi smo na hvaru.
tin mi je priredio iznenađenje za uskrs, samostalno penjanje uz i niz stepenice bez pridržavanja. :mrgreen

25 tra 2011, 20:43

Dobro iznenađenje :luv ! I mi se pridružujemo čestitkama i lijepim željama!

26 tra 2011, 10:34

aQ
nevenera je napisao/la:sretan uskrs svima

mi smo na hvaru.
tin mi je priredio iznenađenje za uskrs, samostalno penjanje uz i niz stepenice bez pridržavanja. :mrgreen

BraVoooooooo!!!!! :zivili :zivili

30 tra 2011, 19:04

Dragi moji kako ste, mi smo dobili uputnicu za Goljak, na temelju odobrenja sa HZZO-a. Iskreno sad mi je fakat krivo što nisam odma išla na Goljak i gotovo. Moram ih zvat sad u Ponedeljak da vidim koja je procedura, jeli moram skenirat uputnicu i zdravstvenu i tek onda ulazim u čekanje na red... hmmm

30 tra 2011, 19:07

E da još jedno pitanje, malena je prohodala, jako nestabilno hodanje ali je hodanje, međutim stopala su prema unutra, onako gazi tim unutarnjim dijelom/rubom stopala. Neznam sad šta da radim, dok čekam Goljak da je pustim ili da pojačano vježbam iskorak onako da joj pritisnem stopalo? Mislim se da joj kupim neke cipelice i da je stalno u njima da joj drze stopalo ravnim...

30 tra 2011, 22:04

Prvo čestitke curi na prohodavanju. Djeca kad počnu hodati to i je uglavnom nestabilno i radi te nestabilnosti uglavno gaze unutarnjim ili vanjskim rubom stopala. Kad se stigne stabilnost to se uglavnom samo od sebe ispravlja. Svakako radi te vježbe za iskorak i ispavljanje stopala što su ti pokazali. Za cipelice mogla bi joj za prvu ruku kupiti neke čvrste koje će joj držati gležanj dok ne odete gore pa ćeš viditi da li joj preporučuju ortopedske, u tom slučaju će ti doktorica pisati doznaku pa ih možeš dobiti. Ako ne ja mislim da će joj ciciban ili bambi biti dobar za početak.
Mi smo također za Uskrs bili na Hvaru a vratili smo se s temperaturom. Ova zadnja petica koja mu izlazi nas je toliko izmučila, ostali su zubi izašli bez nekih velikih problema, a ova nikako da izađe, non-stop trpa ruke usta, trlja po toj desni da se to toliko iziritiralo da je nastala upala i od toga i temperatura do 39, desni crvene, krvare, ne može ništa žvakat, užas. Danas je malo bolje, dobili smo neku mast kod pedijatrice pa prolazi. Ovaj tjedan smo otkazali sve vježbe, valjda će do sljedećeg tjedna proći.
Pozdrav svima!

30 tra 2011, 23:01

Hvala Tanja, eto obuvam joj za sada neke Nike tenice onako čvrste su, možda malo preteške ali eto ide u njima, onako ko Pajo Patak pa padne svako malo, al dobro te joj sada obuvam. Mislila sam baš u Zg posavjetovat se koje da uzmem radi tog zglobića nekako joj baš ono ide prema unutra radi valjda tog gaženja unutarnjim djelom, malo joj radim iskorak i tako ispravljam ali mislim da mi te sitne vježbe tokom dana baš ne pomažu kad je ona sad stalno na nogama...

Žao mi je baš da su vas zubi namučili tako je i nama isto, svaki zub koji joj izbije svi jako dobro osjetimo, stalno nas grize, skoro oplačem kako me ugrize svako malo jer vidim da joj to paše baš..Držite se nadam se da će mrvica brzo bit dobro...

Ajme jedva čekam Ponedeljak da zovem Goljak, stvarno se nadam da neću predugo morat čekat, a ko zna auff oće tko otpast da mi uletimo...

01 svi 2011, 11:45

Ne znam sto bih rekla na to stajanje na unutrasnji dio stopala. To nije dobro. Sad kad je ema u istoj fazi, kod nje nema stajanja na unutrasnji ili vanjski dio stopala. Gazi lijepo pravilno, ma gust ju je gledat.
Cipele ce svakako pomoci, ali nece rijesiti problem. No, mi smo polovinini vjezbaci i oni ne bi dali da dijete uopce hoda na taj nacin. No, to je jedan sasvim drugi stav i tesko je savjetovati ovako na daleko. Sta kaze roka? Fizijatrice, daj se javi.

Zar od zuba moze biti tako visoka temperatura? Ema je u ponedjeljak imala 39,5. Utorak je pala. Nakon toga nesto kao proljev, ali nisu preceste stolice. Ja bila uvjerena da je viroza. Onda je sve kao proslo, ali gospodjica ne jede nista. Kad vidi zlicu, dobije fraze. Jucer smo joj napipali cetvorku koja izlazi. Cak smo joj vadili krv i sve pet. Po krvi nije ni viroza. Pedica kaze da je zub. Ja se samo bojim da ne umre od gladi. Naravno da cokoladu ne odbija. Valjda ju muci. Vratila se samo na cicu. Kakica zlatno zuta. Opet smo na pocetku. I na moju veliku zalost, otisli svi oni masni kolutici s nogu i ruku, a tako je bila slatka.

01 svi 2011, 12:27

Eto nisam ni ja znala da može. Svi su nam zubi izašli bez velikih problema, malo nervoze, slinjenja i to je to. Ali sad se tu nadovezala upala desni tj. gingivitis i od toga je tolika temperatura. Također ništa ne jede, osim jogurta i čokolina, ne može čak ni čokoladu jer uopće ne može gristi. Također smo vadili krv i sve je u redu, malo CRP povišen ali to je od toga što se tijelo bori s bolešću. Moj je isto mršavko i inače slabo jede pa mi je isto grozno kad ga tako uhvati. Dobro da Ema sisa jer time dobiva dosta hranjivih sastojaka pa neće umrijeti od gladi. Super što tako lijepo hoda vjerujem da je to milina za gledati a i za pročitati.
Mi smo taj hod na unutarnjem rubu riješavali prvo sa zavojima, a sad imamo ortopedske cipelice, ispravilo se malo, mada s tom lijevom još uvijek gazi malo put unutra ali to je malodugotrajniji problem.

01 svi 2011, 14:36

Užas s zubima i mi smo imali dva puta febru ja sam isto zaključila radi zuba, iako svi tvrde da radi zuba nemože bit tako velika, ali iskreno odma nakon toga bi joj izbio zub i krcato slinjenja... što se hoda tiče, fakat nemam pojma, fizijatrica tu na pregledu mi ništa nije rekla osim da joj kupim cipele sa mekanim dnom, ma nebi vi vjerovale kako taj pregled izgleda kod nas, to je nešto presmješno, ma vidila sam da mi je rado dala uputnicu za Goljak pa neka vidim gore s njima... Sad u Ponedeljak kad budem zvala, baš ću naglasit ta stopala i pitat koje cipelice da joj uzmem pa možda da i po kući u njima gazi, jako je široka baza u kukovima dok hoda, mislim da je zdjelica relativno slaba jer nemože ba u klečećem duže od koje sekunde se zadržat niti može hodat tako na koljenima...

01 svi 2011, 21:56

Za cipele, ove normalne ti ne mogu puno pomoci. Marta je tada nosila ortopedske, a ema ima tako usku i sitnu nogu da joj u cicibana, bambija, frodda nisam nasla nijedne koje joj ne stoje kao brod. Na kraju sam kupila naturinove jer imaju jedan model za usko stopalo. Skupe su, ali su dobre i lijepe. Ipak, ema najvise gusta bosa.

02 svi 2011, 22:53

I ona je većinom bosa, obujem joj tene samo ako izlazimo, a ono par puta dnevno joj vježbam iskorak onako fiksiram stopalo i drzim, fakat neznam nikakvu drugu vježbu, čula sam se s njima sa Goljaka, dr. me stavila na čekanje, neka fina sestra mi se javila i kao da se nada da ću brzo upast odnosno da će netko ispast... a joj e ko zna koliko ću to čekat, ali eto nema druge nego čekat...

03 svi 2011, 11:32

Noemi, moj je sin isto tako gazio na unutarnjoj strani stopala pa su nam na Goljaku rekli da nikako ne smije biti bos i pokazali kako da mu bandaziramo stopala s elasticnim zavojem, kako bi se sve postavilo u normalu. Dobili smo preporuku za napraviti cipelice kod Valeka koje su imale jako veliki pregib po sredini tabana i bile jako ucrvscene kod gleznja.

U tim je cipelicama bio stalno, imali smo jedan par za vani i jedan za po doma.

Vrlo brzo, nakon par mjeseci, sve se ispravilo. Sad je veliki decko od 12 godina koji se ne vadi iz tenisica :lol . :mah

03 svi 2011, 18:05

Hvala Trini, meni nema druge nego čekat Goljak jer ovako napamet nemogu ništa sama.. neznam ni koje cipelice da joj uzmem valjda se neće stanje jako pogoršat do Zg... Jako joj je široka baza kod hodanja, zdjelica je još slaba, nemam vježbe za to, ona teta u Splitu je rekla ako se ne popravi stanje sa mjesec dana da je dovedem po vježbe, prošlo je već više od 2 mj. mislim se da li da idem na dan do Splita ili čekat Zagreb... Šta mislite?

03 svi 2011, 19:28

Noemi, stopala ti zna bandazirat Mirjana. Vidi s Helom pa se dogovorite

03 svi 2011, 19:30

noemi, strpljenja, čekaj Goljak, ne svaštari.
Sva djeca koja počinju hodati, hodaju kao mali pijanci s širokom bazom. Ne moj ju pustiti da hoda bosa, to je sve što ti trebaš odraditi.

03 svi 2011, 20:50

Evo samo kratko, nemam vremena sve niti pročitati. Prvo velike čestitke Noemi na prohodavanju. Kao i kod svih do sada to zaslužuje jedan

:fworks :fworks :fworks

Hod na unutrašnjem rubu stopala je normalan za početak, i široka baza i padanje svako malo. Jelena je isto tako počela hodati, Polovina je rekao da je to sasvim normalno, i da joj ne trebaju nikakve ortopedske cipelice ( a ja se već bila nabrusila da pišem doznaku :mrgreen ). Pusti ju neka po kući hoda bosa, a za van kupi bilo što Bambi, Ciciban, Frodo, Naturino. neka cipelica bude čvrsta na peti i oko gležnja, a da se napred đon lagano savija. Mislim da ti tenisice ne zadovoljavaju u potpunosti, jer su možda prekrute naprijed. A od uloška unutra i tako niš koristi ( tako veli Polovina), no ja ipak kupim s uloškom.
Eto nadam se da će te Goljak umiriti. Ja samo mogu reći da mi je drago da je malena prohodala i da je sve u redu, uz pokoju sitnicu koja će se ispraviti. Svaki dan gledam pred sobom jednu takvu, nad kojom sam visila i uočavala svaku sitnicu,paničarila i očajavala, a danas vidim spretno, komunikativno, zdravo veselo dijete. ( naučila ja nju crtati krug, ipak je meni defektologica rekla da njoj ne valja fina motorika, znam ja da valja kad ju bolje vidim svaki dan nego ona u pola sata, ali ne da meni vrag mira, samo nikom ne smim kazat :roll )

Čestitam svima na malim i velikim uspjesima, i da što prije prođu te fibre od zubića.

03 svi 2011, 22:06

Hvala cure na savjetima, uglavnom poć ću sutra malenoj pogledat kakve cipelice za kupit.. čekam taj Goljak ko ozeblo sunce i radi stopala ali i radi palca i tih drugih stvari.. Planiramo putovanje u Španjolsku u 6 mj. htjela bi nekako mirne glave otić na odmor da mogu malenu pustit da mirno hoda po njihovim velikim parkovima i gušta... Valjda će me zapast Goljak prije toga..

04 svi 2011, 18:45

Drage mame danas sam odma pošla i kupila frodove sandalice, imaju fini uložak samo su otvorene na prstima ali se fino mogu čičkom stegnut, pa mi djeluju stabilne, ona gazi u njima, baza je jako široka ali nekako sam mirnija da joj je stopalo pravilno stegnuto cipelicom nego da tako krivi noge prema unutra. Čekam Goljak valjda se neće puno štete napravit dok me ne zazovu...
PS. Djeni misliš da mogu zazvat tetu helenu i pitat oće mi pogledat stopala?

06 svi 2011, 11:11

naravno da mozes, zasto ne. Mozes i naseg Zvonka ako hoces, reci da sam ja rekla

06 svi 2011, 13:39

Drage mame zvali su me s Goljaka da dodemo u Nedelju, iznenađujuće brzo moram priznat.. Sad samo moram uspjet organizirat avion, a već sam vidila da nema u Nedelju ujutro... uf samo da se dočepam bolnice...

06 svi 2011, 13:53

super za Goljak :yess
I mantraj u sebi - ako kažu da jemalena OK, onda zbilja jeste OK, prihvatit ću da je ona OK i opustiti se :lebdi

06 svi 2011, 14:16

Super, pa vježbe kreću u pon., tako da nećeš puno zakasniti ni ako onda stigneš. Sretno i čestitam na prohodavanju :joy !

06 svi 2011, 17:26

Nemojte zezat vježbe kreću u Ponedeljak??? Ma jesam ja onda nešto krivo skontala? Kao da u Nedelju da budemo do 1? Jeli moguće? A kao povratak 18og, a dolazak 8og?

06 svi 2011, 17:27

PS. Nadice ajme e jedva čekam, ima li tko iz Zg od vas, volila bih nekog upoznat i popit kofi, eto javite se...

06 svi 2011, 19:07

Ma u nedjelju ti je samo prijem, smještaj u sobu i vjerojatno će ju doktorica pogledati 10 min. Navečer ili ujutro dobivate raspored vježbi, tj. on je visio ispred soba za vježbanje. Ali ništa neće biti ako dođeš u pon., samo im moraš javiti točno, da te ne otpišu.

06 svi 2011, 19:35

Ne zaboravi uzeti putni nalog, pogotovo kad vec ides avionom. Jesi li nasla stan ili cemo pitat za onaj u ZGB. Ajde ako sto treba javi se, doma sam
Tema je zaključana