moje saučešće zbog bake, vjerujem da vam je to bio velik šok.
Dory, mislim da ipak trebaš nešto poduzeti u vezi te učiteljice. NIje u redu da se tako odnosi prema djetetu, to bi ubilo svaku volju i u djeci bez ikakvih poteškoća, a kamoli kod djece koja su i sma svjesna da ne mogu sve kao ostali!
Mi smo krajem 8. mj. bili na Goljaku. Tamo su uglavnom svi bili jako zadovoljni s Mardži, rekli su da se vidi napredak i da se vidi da radimo s njom. To valjda samo ja ne vidim
. Mislim, vidim i ja napredak, ali meni je to sve premalo pa mislim da ne radimo dovoljno, ali valjda su moje želje prevelike. Zapravo me već hvata strah od škole, hoće li moći ići i po kojem programu pa bih htjela sve kod nje ubrzati. Iako mi je na Goljaku doktorica rekla da ne vidi zašto je ne bi primili u školu kad je očito da sve razumije, a i psihologica je rekla da je na intelektualnom polju najmanje na razini trogodišnjeg djeteta (ima 5), ali da misli da je čak i u nekim širim granicama za svoju dob, samo smije pisati samo ono u što može biti sigurna. To me je jako razvedrilo, ali kako to nitko ovdje ne vidi? Meni je u zadru psihologica napisala u dijagnozu "teška mentalna retardacija". Na to su na Goljaku rekli da to nikako ne može biti, jer su njene teškoće motoričke, a sve ostalo proizlazi iz toga, a to što se zbog loše motorike ne može dovoljno sigurno utvrditi mentalni razvoj ne zanči da on ne postoji. Zam to i ja, ali nekako mi iskustvo govori da jao nama kad se budemo borili za školu, makar i za onu za djecu s pp
. Inače, vratili smo se u rutinu: Mihaeli škola i treninzi, Mardži vrtić i vježbe i naravno nezaobilazne jesenske viroze za čitavu familiju, drugim riječima, uživamo u svim čarima nove školske godine
.

pukla sam od smijeha..naravno..potiho
za malenog....

...kod nas su viroze uzele maha - jučer je u razredu od male nedostajalo 6 učenika...moji se za sad svi drže, kašljucaju, ali ništa strašno....nadam se da će tako i ostati...