Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: Školarci 2010/2011.

15 lip 2011, 14:54

moram.
nora :yess :yess :yess

15 lip 2011, 15:12

hvala vam cure od srca :srca
o strepnjama vam neću pričati :ajme
eto ionako će se na jesen otvoriti novi "školarci", nadam se da se moderatorice ne ljute

15 lip 2011, 15:19

nora - ovakvo začatavanje je uvijek dobrodošlo :D

15 lip 2011, 15:20

a imaš i onaj topic "iz dana u dan" pa se tamo možemo prebaciti

15 lip 2011, 15:43

Gotovo je gotovo :yess još jedna šk god iza nas... čeka nas 5. razred i bit će drž gaće... no neću bar 24 sata na to misliti ( valjda)
Janovi četvrtaši rade većeras oproštaljku sa roštiljom...
I naravno da stvari ne budu do samog kraja nezanimljive - Jan je danas pljusnuo jednu svoju školsku prijateljicu :oops: :ajme Sad ga ribamo već satima i da nije MM zadužen za roštilj ne bismo nit išli na roštiljadu ... samo da ga naučimo pameti .. no ići će sa zadatkom da se ispriča i prijateljici i njenim roditeljima a onda idućih dana kusa zasluženu kaznu .
I naravno da sam u ljutnji i očaju što je to izveo rekla da ukoliko ikad nekog udari da ću ga gaziti nogama :ajme :ajme :ajme ... odlično sam to izvela... :( :(

15 lip 2011, 17:30

:hug

15 lip 2011, 22:45

A, Irena moja! Jesam li pricala o onom stosu:" mozda si ti u pravu."
taj je nas spasio da marta ne upada u svadje. Znala je i plesnuti, a ja iskociti iz koze.
To mozda si ti u pravu je pravi recept za svakoga od nas da tu frazu upotrijebis kad se nrma smisla raspravljati, sukobljavati, tuci. Jedva smo martu nagovorili i sad ju obilato koristi. Cak nas spota kad istu ne koristimo gdje treba.

16 lip 2011, 18:23

Nora tek danas procitah :joy :joy :joy

16 lip 2011, 21:06

još si nam ti ostala :dada :zivili

17 lip 2011, 01:09

Ja nisam uopce skuzila sta hoces reci. Tek sad vidjela i odusevila se. A, sta da ti kazem nego SRETNO!!!! I bit ce sve dobro i svi cete prezivjeti!!!!
Nisam neki primjer buduci da sam u rodilistu imala svoj performans za pamcenje, ali dan po dan. Meni je puno pomoglo.

17 lip 2011, 07:56

evo opet ću upasti...
gdje se mogu dobiti potrebne informacije o korištenju računala u nastavi? mene to jako zanima za mog D..

17 lip 2011, 09:18

Plava, na Goljaku. Nazovi tamo i pitaj.

17 lip 2011, 09:31

defektologica skole na goljaku, zove se vesna knez matijevic.
Mi bismo se u ponedjeljak trebali sastati s njom po tom pitanju, pa cu vise znati.

17 lip 2011, 09:44

martinamama, hvala, znam da mi nema drugo nego dan po dan (paničariti :lol ) i moliti Boga da sve bude u redu. Napravila sam sve što je u mojoj moći da bude kako treba, i dalje ću nastojati, ali neke stvari valjda treba prepustiti višoj sili jer ne možemo na sve utjecati.

17 lip 2011, 09:48

meni se, vezano uz koristenje racunala u nastavi, u glavi javlja niz prakticnih teskoca.
npr. tipkovnica na laptopu nije bas idealna za djecu s motorickim teskocama. Dakle trebalo bi koristiti vanjsku tipkovnicu.
Antun ce se u 5. razredu seliti svaki sat u drugu ucionicu - nespretno je tegliti stalno taj laptop i tipkovnicu s njim. I ako na stol stavi komp i tipkovnicu, kud ce s knjigama i tekama - on ipak i pise pomalo.

Osim toga me muci i to sto mi se cini da skola ima prevelika ocekivanja - u smislu da bi on onda trebao na kompu pisati onoliko brzo i efikasno koliko druga djeca pisu rukom, sto nije realno.

Uglavnom, jako mi je sve to apstraktno, i zanima me sto cu cuti na tom razgovoru na goljaku.

17 lip 2011, 16:21

mi laptop koristimo za čitanje udžbenika u pdf-u. Tempo u nastavi je prebrz da bi Denis mogao išta pisati ili računati.
Vjerujem da će situacija u višim razredima biti još i gora.
Denis može pisati i na običnoj tastaturi od laptopa - pa vjeruj mi, ako on to može, može skoro sva djeca s ovog pdf-a. On sam je jako želio to naučiti i ide mu - sporo, ali ide.
A laptop se preklopi i stavi u ruksak i ide se u drugu učionicu. Iako, ja bih na tvom mjestu inzistirala na istoj učionici- mi smo tako bili u prizemlju sve 4 godine jer je ravnateljica imala veliko razumjevanje za naše potrebe.

17 lip 2011, 17:10

je, moguce da ja previse kompliciram :)

moze li se Denis sluziti olovkom pri rjesavanju zadataka? Ako su pripremljeni tako da oznaci odgovor ili zaokruzi ili poveze linijom i sl.?
Kad smo bili u Kr. Toplicama, uciteljice u njihovoj skoli su bile majstorice u oblikovanju zadataka tako da i dijete s vrlo losom grafomotorikom moze samostalno na njih odgovarati (ali one su sve bile i defektologice).

I jeste li uspjeli postici da Denis dobije materijale (npr. plan ploce) u elektronickom obliku pa da cita na laptopu, ili dobije isprintano i uvecano?
Antun je nesto dobivao na papiru i lijepio u biljeznicu (ali nije uvijek bilo uvecano), a nesto mu je asistent pisao u teku. To nije uvijek najsretnije jer asistent ne pise pretjerano razgovijetno.

Ja trenutno zivkam nakladnike i pokusavam organizirati da dobijemo udzbenike u pdf-u pa da ih uvecano otisnemo. Antun nema vise toliko problem s vidom (ostrinom), koliko s vidnom percepcijom (u smislu da se slabije snalazi u vizualno prezentiranim infomacijama).

Sto se tice ucionice, pokusat cu, pretpostavljam da ce nam bar donekle izaci u susret. Pogotovo sto je taman ovo polugodiste dobio i odgovarajuci stol i stolicu, bilo bi steta da sad nema koristi od njih.

17 lip 2011, 17:43

moze li se Denis sluziti olovkom pri rjesavanju zadataka? Ako su pripremljeni tako da oznaci odgovor ili zaokruzi ili poveze linijom i sl.?

Ne, ne može

I jeste li uspjeli postici da Denis dobije materijale (npr. plan ploce) u elektronickom obliku pa da cita na laptopu, ili dobije isprintano i uvecano?

Ne, nije dobivao ni prezentacije na svoj laptop jer se učiteljica tome nije dosjetila.
Antun je nesto dobivao na papiru i lijepio u biljeznicu (ali nije uvijek bilo uvecano), a nesto mu je asistent pisao u teku. To nije uvijek najsretnije jer asistent ne pise pretjerano razgovijetno.

asistentice su pisale štampanim slovima i morale su se potruditi. Kod kuće sam 98% zadaća ja ispunjavala u udžbenike uvećanog tiska koje smo dobivali od Vinka Beka. Neke sastave je sam pisao na laptopu i to bih isprintala i poslala u školu. Uglavnom sam :znoj na zadaće tipa nacrtaj, obojaj itd jer je to bila zadaća za mame a ne za njega.

Ja trenutno zivkam nakladnike i pokusavam organizirati da dobijemo udzbenike u pdf-u pa da ih uvecano otisnemo. Antun nema vise toliko problem s vidom (ostrinom), koliko s vidnom percepcijom (u smislu da se slabije snalazi u vizualno prezentiranim infomacijama).

Mi smo dobili sve udžbenike već :yess osim što nemam nikoga u Kršćanskoj zajednici za knjige iz vjeronauka.

17 lip 2011, 19:44

a kako doči do te defektologice?...treba uputnica? ima li kakva procedura?

18 lip 2011, 08:47

Probaj nazvati Centar za odgoj i obrazovanje Goljak i pitaj (ja sam tada razgovarala sa def. Marom Kovačić). Kada smo mi bili lani nije nam trebalo ništa niti uputnica niti smo platili, samo smo nazvali i dgovorili termin.
Mi smo tada bili po informacije.

18 lip 2011, 12:25

hvala... :)

07 srp 2011, 15:36

da malo dignem ovaj topic, iako je vec debelo ferje :)

u nasoj skoli jucer je odrzana edukacija u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, namijenjena nastavnicima i strucnoj sluzbi skole.
Edukaciju je odrzao tim iz Centra Goljak (pedagogica i psihologica), a bila je prisutna i savjetnica iz Agencije. To je mobilni tim za edukaciju kod integracije djece s motorickim teskocama (ovisno o vrsti teskoca, postoje razl. mobilni timovi).
Prije pocetka edukacije, sastali smo se mi roditelji, nasa pedagogica i psiholog s edukatorima. Meni je bilo vazno da ih mi pokusamo sto detaljnije 'brifirati' o Antunovim teskocama, a i da cujemo koje su njihove preporuke.
Uglavnom, moram reci da mi je dojam bio jako jako pozitivan, savjetnica iz Agencije je vrlo susretljiva (organizirala nam je odmah i procjenu fukcionalnog vida u V. Beku, sto mi vec neko vrijeme zanemarujemo), a pedagogica iz Goljaka, Mara Kovacic mi se cini bas fenomenalna, ima iskustva, znanja, kuzi situaciju, ima volju...

Uglavnom, svaka skola koja ima ukljucenu djecu s pp, moze traziti takvu edukaciju od AZOO; a ako se skola ne sjeti sama, roditelji to mogu potaknuti. Ako nekome bude od koristi...

07 srp 2011, 15:50

I jos da dodam, pitali su nas dajemo li odobrenje da kasnije udju u razred (mi smo, naravno, pristali) i vide kako sve funkcionira, a dogovorili smo se i da cemo se ponovo sastati nakon mjesec-dva trajanja nastave.

08 srp 2011, 00:21

Zakaj, je li mobilni tim dovoljno mobilan da se docepa splita ili se ova edukacija odnosi samo na zg?

08 srp 2011, 00:40

Ne znam tocno.
Nasla sam ovo na stranicama Agencije.
Dakle, vi se vjerojatno trebate obratiti savjetnici koja je u podruznici Split, pa pitati koga ce ona angazirati.

08 srp 2011, 07:03

Martina mama, ne odnosi se samo na Zg, bili su do nas u Slavoniji.

08 srp 2011, 13:09

Ja sam tražila od Agenciju tu edukaciju, ali su me otkantali da to može tražiti samo škola; škola niej pokazala sada interes, vele da se profesori prvo upoznaju s Denisom, pa AKO bude problema, onda će se nešto poduzetu :roll

11 srp 2011, 01:26

Ako bude problema!!!! Hello!!!!
Sad su godisnji. Nemam pojma sto je u skoli. Asistenticu su nam jos za Bozic htjeli ispusiti. Vidjet cemo na jesen.

11 srp 2011, 13:15

Martina mama mi smo nudili u vasoj skoli kada je nasa E. isla u peti razred edukaciju za predmetne ucitelje no rekli su da im ne treba, no s vremena na vrijeme bi mami rekli da oni neznaju i slicno na sto bi im ona rekla nudila sam vam edukaciju odbili ste je no ako i dalje zelite mozemo ju organizirati.

Mi inace organiziramo susrete i edukaciju ucitelja razredne nastave vec dvije skolske godine i po povratnim nformacijama zaista svima puno znaci, kao razmjena iskustava, znanja, ideja za materijale. Svaki put pozovemo i strucnjake s ERFa ovisno o temi, do sada smo imali prof Stancic i prof Sekusak.

Za predmetne je bila organizirana edukacija u Sisku (IDEM) i u nasoj skoli ove godine jer Jan od jeseni krece u peti razred. Preko Agencije nismo isli jos uvijek jer smo kroz projekte uspjevali dobiti potrebna sredstva.

Ono sto smo si takodjer uzeli u plan i jako me raduje sto ga uspjevamo odraditi je literatura na hrvatskom, za prirucnik o Obrazovanju osoba s DSom vec znate, a ovih dana cemo krenuti sa slanjem i novog prirucnika "Pristup nastavnom planu-strategije prilagodbe učenicima s DSom", opet prijevod materijala iz UK s puno prakticnih i vrlo korisnih savjeta, primjera, rekla bih ne samo za nasu djecu nego i za djecu sa slicnim teskocama.

11 srp 2011, 14:12

Dinkic je napisao/la:Mi inace organiziramo susrete i edukaciju ucitelja razredne nastave vec dvije skolske godine i po povratnim nformacijama zaista svima puno znaci, kao razmjena iskustava, znanja, ideja za materijale. Svaki put pozovemo i strucnjake s ERFa ovisno o temi, do sada smo imali prof Stancic i prof Sekusak.

Za predmetne je bila organizirana edukacija u Sisku (IDEM) i u nasoj skoli ove godine jer Jan od jeseni krece u peti razred. Preko Agencije nismo isli jos uvijek jer smo kroz projekte uspjevali dobiti potrebna sredstva.

.

Dinkic, da li na te susrete i edukacije mogu doći i učitelji koji su zainteresirani za tu temu?
Tema je zaključana