Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

17 svi 2011, 07:13

Denisu sve najbolje povodom rođendana :rodj :srca

17 svi 2011, 08:28

hvala svima :bis
Jučer je častio razred i poslije škole je imao rođendaonicu; šteta što nisu svi iz razreda doći - došlo ih je samo pola, ali on je uživao u svakoj minuti.
Pjevajući je išao u školu i rekao da je jako sretan - kud ćeš više tražiti od života :srca
A i opet su me fascinirali njegovi klinci iz razreda - koja pažljivost i nježnost :kisichagic
Danas su njegovi otišli na dvodnevni izlet a on je s još 7 njih išao ujutro u školu.

17 svi 2011, 10:59

Denisu,velikom frajeru iskrene čestitke :zivili

17 svi 2011, 12:20

Srecan rodjendancic Denisu :srca :joy :joy :joy :rodj

18 svi 2011, 13:39

Pjevajući je išao u školu i rekao da je jako sretan - kud ćeš više tražiti od života

kako lipo rečeno, to je bit svega, pozitivno razmišljanje, bravo Denis i sretan rođendan!!! :luv

18 svi 2011, 14:18

Cijeli tjedan je na mukama sto ce reci na ispovjedi, treba li brojati sve grijehe od rodjenja....teska muka

sad idem čitati i vidim da se Marta pričestila! Čestitke od mene i Eve :srca
nas pričest čeka za niti dva tjedna, Eva je uživljena i kad je vidim s koliko odgovornosti i dječje nevinosti pristupa pričesti izmješaju mi se osječaji, i radost i suze, sve od reda....nismo ni išli na misu sve do ove godine kad je postala prvopričesnica i otkad sam vidila da baš uživa u svemu tome, najsmješnija mi je bila kad je došla doma i rekla mi da treba preispitati savjest :) i baš kao i Marta, na teškim je mukama sa svojim grijesima :ajme , moja mala produhovljena osobica :), ne interesira je ni kovrčanje kose na dan pričesti, ni vjenčić već kako će zinuti da primi hostiju :lol

23 svi 2011, 13:23

Super mije bila marta kad je pocela brojati grijehe od rodjenja. Nabraja marta: ono kad sam se bacala po podu i zavrsila na hitnoj, kad sam stjerala polovinu u pm, kad sam vriskala kad bi dosli gosti.... Pokusala sam joj objasniti da je tada bila mala i da se neke stvari vezane uz poteskoce za koje ona nije kriva. Na to ce mi marta: da, da, al isto stjerat doktora u pm je ipak previse i za poteskoce.
Malo sam se osupnula kako se svega prisjetila, a onda mi je bilo milo sto se tako brine. U katolickoj vjeri meni je grozno taj osjecaj krivnje koji ide uz grijehe. Na njenoj djecjoj razini, to joj stvarno ne treba.

23 svi 2011, 13:59

Na to ce mi marta: da, da, al isto stjerat doktora u pm je ipak previse i za poteskoce

ajme strašna je! baš me nasmijala :hahaha
tako i Eva, ne mogu vjerovati čega se sve sjetila, čak je rekla da sam i ja sudjelovala u njenom "klevetanju" kad sam rekla da su nam možda turisti ukrali kornjačicu (ona se bila složila s tom mojom tvrdnjom) a sutra smo je našli zakopanu pod zemljom :lol zadavit će me otkrije li da njene grijehe ispovjedam pred javnošću :oops: , meni isto smeta da ima osjećaj krivnje (isto mi je simpatično što je svijesna nekih svojih greškica ako ih tako mogu nazvati) ali ne bih volila da se opterečuje previše s tim da svaku glupost shvaca kao grijeh pa da mi "trči" ispovjedat se tri puta mjesečno.

23 svi 2011, 14:34

Zaboravih pitati, eva je poprilično tvrdoglava osobica i tako je odlučila ove godine ponovo nakon par godina pokušati naučiti voziti biciklu bez pomoćnih kola. Mi smo si dali jedan razuman rok od godine dana :roll ali je već nakon par dana počela voziti sa podignutim pomoćnim kolima. Vozi bez problema, kola u zraku ali problem nam je krenuti. Čak i na zavoju pomoćna kola ne dodiruju pod. Ne znam kako ćemo to riješiti i hoćemo li uspjeti, nadam se da hoćemo, zanima me kako je sa vašom dječicom, voze li bicikl bez pomoćnih (naravno oni koji imaju pareze i sl.). Role vozi tako da sam ja ili mm na metar iza nje uz kompletnu opremu naravno.

23 svi 2011, 17:04

marta vozi bicikl s pomocnim kolima. bili smo ih cak skinuli, ali joj je bilo tesko. sad opet kaze da ce ovo ljeto probati. za sada joj rolanje super ide pa uvijek radje izabere role. kod bicikla je njoj problem sto tezina uvijek malo vuce na lijevo.

25 svi 2011, 15:09

martina mama još sam zaboravila dodati da bicikl vozimo kad nikoga nema na igralištu (jako teško izvedivo ali ipak uspijemo tu i tamo), bez obzira na naše ohrabrivanje ona ne želi da je drugi vide s pomoćnim kolom :ajme

26 svi 2011, 00:48

wow nema me neko vrijeme i već se svašta izdogađalo..ja iskreno stvarno nisam imala vremena ovaj period..
denisu sretan rockas!nisam ni znal da je bio :oops:
a marta!pa zar je marta već cura za pričest??pa kad prije?wow!pa kad se ide na pričest?negdje u 4.razredu?nije moguće da je već 4.? :proljece

mi se spremamo na operaciju u utorak..idemo u matulje kod dr.Irhe..radit će mu sve i svašta..stvarno se nadam da će to sve proći ok jer sam od svih čula da je jako dobar ali opet neki terapeuti mi ne bi to savjetovali,već još vježbi i vježbi!a ako smo već toliko išli na vježbe već 8 godina i dobili to što smo dobili (pes planovagus i svasta nesto) očito vježbe nisu dovoljne i valjda doktor zna što priča ako veli da može biti samo gore..nositi će gips 6 tjedana :ajme a onda INTENZIVNA rehabilitacija..skupljamo novce na sve strane za sve to..ali valjda bumo nekak..samo da bude spreman za školu..

a ja se totalno bacila u zumba vode :) radim solo, svaki dan..možda i od toga nešto bude..vidjet ćemo..

27 svi 2011, 09:29

Ajajaj, A. na operaciju, sretno i držim fige da sve prođe u najboljem redu.

27 svi 2011, 09:36

lu, tvoj život je definitivno tema za sapunice u preko 1000 nastavaka :klanja
Zumba majstorica :up

27 svi 2011, 09:50

Bas se i ja mislim di si. Falis. Nadam se da ce operacija proci dobro i da cete se skockati do skole. Pricest je u trecem razredu.
Danas je zumba na rivi u st u pet i po. Izaci cu na pauzu na poslu i odoh malo lovit koreografiju. Sve vise me bole ledja i stvarno je vrijeme da se pokrenem. Gledala zumbu kod danijele. Svidjelo mi se, a neke moje prije su vec krenule i sve odusevljene.

27 svi 2011, 11:12

Lu, ja se vec zabrinula gdje si, vec htjela pisati pp da vidim jel' sve OK :dada Srecno na operaciji, nekako sam uvjerena da ce sve dobro proci :dada A ti samo zumbaj, tako dobro dodje ispucati svu negativnu energiju radeci stvari koje volis :joy Ja ljencuga, pa mi se ne da, a i hrpa obaveza se natovarila na glavu :ajme
Drzite se :kiss

28 svi 2011, 13:28

Lu, sretno na operaciji!
mi smo u završnoj fazi pripreme za sutra, jutros je bila zadnja proba, Eva recitira sutra na misi. Nadam se da ćemo sve izgurati kako treba.
trema će me izgleda uhvatiti tek sutra prije mise. :) za dva dana ide na izlet, ja sam u pratnji, kako vaši idu na izlete sa vama ili sami?

28 svi 2011, 15:41

Lu :hug

28 svi 2011, 16:38

Jucer malo zumbala na rivi. Bas mi je bilo lijepo. Posto sam u bivsem zivotu plesala, stvarno mi je bilo lako pohvatati koreografiju. Mislim da cu iduci tjedan opet otici malo protresti dupe. Vratila sam i staru tezinu i sve pet, al u ledjima i na trbuhu se vidi da imam cetiri banke.

29 svi 2011, 23:49

Sto puta sam obecala da cu stavit emine slike, al je lijenost velika sila. Ipak, moje mladje dijete me vratilo u zivot i nekako sam puno sretnija otkad je s nama.
Ema me uci kako majcinstvo moze biti lezerno i kako je lijepo kad sve ide kako treba. Ipak ju pratim sirom otvorenih ociju. No, s emom ide lako. Njen andjeoski izgled vas moze zavarati. Moja mala promatracica prati svaku nasu kretnju, upija svaku nasu rijec i sve pokusava ponoviti. Pere zube, telefonira po svoju, ispuhuje nos pusuci kroz usta, brblja kineski i cisto mama. Za Uskrs je napravila prva dva samostalna koraka. Sad vec seta ko velika, penje se na krevet na kat, na stolice...opca opasnost.
Marta joj je najveci uzor i moze ju nagovoriti da dubi na glavi.
Ema ipak zna sto hoce i svoju narav pokazuje kad treba. Ne ljuti se previse i kod nje svaka bura kratko traje.
Jako voli djecu, druzenje, gungulu. Mala becarica.
Ima svoj red od prvog dana. Ajde, jos ne spava cijelu noc, al ujutro je u sedam najkasnije na nogama. Navecer moze pucati, al ema, ako ju i ne stavimo na spavanje, legne na pod i odo u san.
Da nema nje, ne bih nikad razumjela kako lako se moze imati djecu. Ajde, ne moze kod nad lako, tako da ocekujem da ce u nekoj dobi i ema zadati nam koju sijedu.
I da, strasno me mucilo hocu li ju voljeti kao martu. I za nju bih u vartu skocila, nerazumno, po svoju, al takva sam.

01 lip 2011, 09:31

prekrasno napisano, iz perspektive roditelja koji ima i dijete sa pp i zdravo. Voljela bih to doživiti samo nekako uvijek mislim da je to rezervirano za nekoga drugoga :|
I ja se stalno pitam bi li mogla voljeti drugo dijete ko Evu.
Pričest je sad iza nas, prva je otvorila svečanost recitiranjem, suze su mi same navirale dok sam je gledala kako recitira, nekako sigurna u sebe i smišna u onoj bijeloj haljinici. Jučer smo bili na izletu u Trogiru i Splitu, išla je prva u koloni tako da djeca prate njen tempo, umorila se poprilično ali i svi drugi jer šetnja po onoj vručini nikome ne paše. Nitko mi nije odgovorio na pitanje kako vaša djeca idu na izlete, sa vama ili sa nekim drugim pratiteljem?

01 lip 2011, 10:58

Dragoj Evi cestitke za pricest!!!!

Na izlete Marta u skoli ide sve bez mene. Prije je isla samo uciteljica, a sad ide i asistentica. Nikad uciteljica nije trazila da ja idem jer kaze da je za Martu posebno vazno da ide bez roditelja.

01 lip 2011, 11:32

Hvala!
Zato ja moram sjediti na zadnjem sjedalu u busu dok je Eva na početku. Kod nas nema asistenata pa uskoče roditelji ili ako ima više djece sa pp kao što je kod nas slučaj ubaci se još koja učiteljica. kad hoda umori se i tada ja sa njom hodam polako, malo zastanemo pa ponovo nastavimo. Dok se ne umori hoda na čelu kolone sa prijateljicom, kad procjenimo da više ne može pratiti određeni temo nastupam ja.

05 lip 2011, 01:09

eto mene malo i ođe ;)
vani sijeva,grmi..a onda antena ne radi svoj posel,ja sizim i nemrem gledati telku nadajuci se da ce moj muz napokon da ne velim kaj i onda srediti tu antenu ali vec mjesecima nis..mozda zato sto non stop radi pa ga ni nema pred telkom a i kad je tu gleda u komp il si pusti neki dvd..uf...tako da eto me tu :)
drago mi je cuti da vam falim ;) :kisichagic
da,zumba je super ali ponekad mi se iskreno i ne da..najgore mi je bilo neki dan kad sam nakon adrianove operacije,bila je to srijeda,kad smo se vratilki doma..onako umorna i psihicki slomljena,morala ici raditi,smjeskati se,podizati atmosferu a i sama sam bila u komi..ponekad mi je zapravo smijesno da ih ja trebam razveseljavat..jer ne radi se tu o tome da zene dolaze samo da bi smrsavile,zumba nije samo to..dodu i da se opuste i zabave..i smijesno je da ih ja s toliko problema,pa i objektivno vecim problemima od velike vecine njih,ja njih moram razveseliti,podignuti im raspolozenje i osloboditi od stresa..hah..ljudi nemaju pojma kako im zivot moze biti jednostavan i da si ga sami kompliciraju i onda se neki kad cuju cude kako ja to sve mogu..pa sto da radim?cijenim ono sto imam,ne jadikujem za onim sto nemam (osim ponekad u rijetkim pms situacijama ;) ) radim najbolje od onog sto mogu..zelim zivjeti i iskoristit zivot..cemu se bedirati..meni se iskreno uopce ne da trositi energiju na jadikovanje i padanje u neku bedaru..a za to treba energije..i meni se to stvarno ne da..ne znam da li me kuzite?..eto,ne da mi se..nakon svega sto sam prosla,ne da mi se,nemam volje za to a i vise me nista ne moze toliko deprimirati,pogotovo neke banalne stvari..
no,kud ja odoh s pricom...eh,bas mi treba netko za popricati..ocito..vec sam danima sama s malim doma po cijele dane i nemremo nikam..
danas mu je i rodendan..proslavili smo ga prije tjedan dana..prije operacije...to je bila ludnica!kupili smo mu trampolin,jos prije mjesec dana,tako da se vec naskakao..ali za rockas!pa valjda ih je bilo petero unutra odjednom..uf..
ugl danas je navrsio 8 godina i rekao mi da misli kak mu je glas malo dublji jer je sad vec stariji..da..da.. :rolf

05 lip 2011, 01:24

Samo poljubc adrianu i neka mu se sve zelje ostvare!!!
Ti si dobro, vidim. Da, taj segment zabavljanja drugih, to je za diskusiju. No, nije li svakoj od nas tako. Mene moje kolege s posla svaki dan isprate s "blago ti se". Kazem da i odem. I stvarno mi se blago kad sve skupa ne vidim kao problem, osim u trenutcims opce malodusnosti.

05 lip 2011, 09:34

Ne znam koju bih od vas potpisala....meni kolege isto često kažu blago tebi već ideš doma (radim do 12) isto kažem da i odem.

Niti meni se neda trošiti vrijeme na depru, ali kad razmislim zašto bi se deprimirala, svi mi znamo kakvu djecu imamo i koliko imamo posla s njima, fizički, psihički ili kako već, i svi razmišljamo (ili smo razmišljali) kako će oni jednog dana funkcionirati bez nas, ali svi mi živimo kao normalne obitelji, radimo, družimo se, gledamo tv, pjevamo, plešemo + one stvari dodatne koje nas čine posebnim.
Adrian sretan ti rođendan. :zivili

05 lip 2011, 17:41

Srecan rodjendancic Adrianu :buket :rodj :rodj :rodj

05 lip 2011, 21:22

Hvala na cestitkama..

06 lip 2011, 00:23

Adrian, sretan rođendan :rodj
glumeći veselost i sam onda ne možeš biti mrgud - nama su jednom na nekoj radionici rekli da probamo se derati u ljutnji ali s osmjehom na ustima - nemoguće je ... stoga, iako ti možda ide ponekad na jetrica, to je dugoročno gledajući dobro za tebe (smješak).
Gdje ste kupili trambolin? Nećakinja se raspituje, pa daj mig za lokaciju i cijenu

06 lip 2011, 00:49

Sretan rodjendan Adrianu!!!!!
Tema je zaključana