Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEZBACI 2009 - X.PUT

29 pro 2009, 12:04

Bravo za Tomu, ma bude on i te šakice otvorio.samo tako naprijed. :bis

Sanja hvala na lijepim riječima podrške, drago mi je da nas i bivši vježbači prate i čitaju. :kiss

29 pro 2009, 23:02

Evo i nas...čitamo vas, ali kod nas nema ništa posebno novoga. Mi i dalje vježbamo stare vježbice, izbvježbali smo svi, okretanje ide ko navijeno, i noga u usta, sada čekamo 4.1.da krenemo sa novim vježbicama.

30 pro 2009, 01:34

a jooooj nama nije internet radio pa me nema. Uspjela sam sve poloviti. I kad ovako najedanput sve pročitam nemrem a da ne komentiram. Roka znam da je i Jeleni već dosadno na trbuhu i svaka čast Polovini ali (nemoj me krivo shvatiti) meni nije jasno zasto svejedno niste dobili nove vježbice za podizanje preko boka. To je onako kao vrtuljak i dijete se NE zadržava u sjedećem položaju već se odmah vraća na isti ili suprotni bok. Mi smo to radili još prije nego li se rotirao a o držanju na pruženim laktovima da i ne govorim. To je počeo raditi samostalno kad smo već imali i vježbe za sjedenje bočno. Mislim, svako dijete ima drugačiji stupanj oštečenja i kod nekog drugi stupanj ne znači ništa a kod nekog stvara velike probleme tako da nisam uopće kompetentna dijelit savjete ali moje mišljenje je da ste zatupili na trbuhu i ne znam koliko je to dobro za motivaciju dijeteta. Molim te nemoj me krivo shvatiti ali kad slušam (čitam)kako se tvoja Jelena rotira nije mi jasno zasto se ne ide dalje sa vježbama. I pitala sam Žučka ispravno se kaže PIVOTIRA znači da sam ja zabrijala i negdje krivo čula.

Uglavnom Žučko je zadovoljan napretkom a i mi smo presretni jer Tinček se POTPUNO SAMOSTALNO DIŽE SA TRBUHA U ČETVERONOŽNI POLOŽAJ!!!!!! :joy

Nakon toga se kratko ljulja napred nazad pa zaroni ili padne zdjelica. Još uvijke često gmiže unazad pa gad sa strunjače dogmiže do tepiha koji mu se ne skliže digne se u četveronožni stav. Čak se ipokušava sam dignuti sa boka u sjedeći ali malo mu još fali. Često se onda uhvati za nešsto u blizini pa se posjedne. Sad vježbamo posjedanje iz četveronožnog preko nogice na guzu i uglavnom sretni smo. Sa vježbama nastavljamo nakon nove godine jednom tjedno.
Ovom prilikom se zahvaljujem cijelom timu na Goljaku a posebno teti Mirjani i Renati jer su u osam dana odradili fantastičan posao. Desna šakica je sada stisnuta samo u stresu odnosno kad je nervozan, umoran ili kad se zaboravi. Žučko je rekao da ga smijemo posjedati i tako ostavljati jer su mu bočne i prednje obrane dobre ali iza mora biti naslon ili jastuk da ne zvizne na leđa. Zadnje obrane ćemo učiti nakon nove godine. Hodalica naravno zabranjena i to je čak napisao u nalaz tako da imam crno na bijelo za one koji će inzistirati das mu se ta glupost kupi.
Postavio ga je na nogice i desno stopalo za sada skvrčeno ali on se nada da će to biti sve u redu kad dođe vrijeme za hodanje i savjetovao da barem tri mjeseca puzi kad propuže prije hodanja.
Napisao je i da traži produljenje porodiljnog ali moramo još obaviti neuropedijatrijski pregled ( ne UZV što sam ja mislila da je jedno te isto) i EEG mozga. To smo naručeni u ožujku na Goljaku jer je rekao da nema smisla raditi prije da ne budu prestari nalazi za HZZO a obzirom to do sada nismo obavili onda ćemo tek za tri mjeseca.

Još samo da kažem daTinčeku izlazi neki gornji zubić vani i svi smo već očajni. Stalno plače, neće čaj ni mlijeko ni sok ni dudu. Kaos. Već sam zaboravila kako je to bilo sa Unom. Po noći spava najviše tri sata u komadu. Naravno i vježbanje je teško obavljati. Uglavnom radimo samo ono sto se njemu najviše sviđa.

Pozdravljam vas sve i sa zakašnjenjem želim svima vesele blagdane!

30 pro 2009, 12:59

Una & Tin - drago mi jezbog tvog pojavljivanja jer sad otprilike znam što ćemo mi vježbati sada. Sad bi nekako i mi trebali podizanje u puzeći stav i sjedenje, ma nebitno što god bude trebalo biti će.
Drago mi je što kod vas ide dobro sve. I mi vama želimo sve najbolje, i krećemo svi punom parom nakon nove godine u nove pobjede.

30 pro 2009, 17:12

TIN BRAVO :joy :joy :joy
Od srca čestitam i zaista mi je drago da tako lijepo napreduje, ulovili ste vlak, i ne zaostajete za vršnjacima, a budu se o ove druge stvari popravile.

Danas sam malo analizirala kaj je problem Jeleni za podizanje na ispružene ruke.Kada joj ja stavim dlanove u početni položaj, ona se sama diže, to već radi 2 mj. , tj. od samog početka tih vježbi kada su joj dlanovi namješteni sama se podiže.U početku je bez držanja bila 5 sec, i trbuh skroz na podu. Sada uredno bude 1-2 min, bez da ja stojim iza nje i gotovo da se dlan može staviti ispod trbuha. Ako sam ja iza nje i kao fol držim laktove, a zapravo ih ne držim, bude i do 4 min tako. Probala sam ja tako stajati, teško je.Prema tome ima snage. Probala sam ju postaviti u četveronožni položaj, onaj početni da je guza dolje a nogice pod zdjelicom, i to uspjeva zadržati 5-10 sec.Ima i prednje i bočne obrane već 1.5-2 mj.( a nismo ih vježbali, ja samo probala da vidim da li ih ima). Prema tome ona bi to mogla sve i sama, ali joj na žalos nedostaje " klik", onaj unutarnji nagon da to radi sama, jer je to vjerojatno, na žalost, najviše oštećeno.Sve reakcije uspravljanja u potrbušnom položaju ( dakle od podizanja glavice, preko oslonca na laktove, ispružene ruke...)smo morali vježbati, nikaj od toga ona nije radila spontano.Rotacije je započela sama, doduše krivo, pa se moralo ispravljati ali je postojala inicijativa. Pivotirat je počela prije mj. dana sama, nije da joj je to omiljeni način kretanja, ali ako ju stimuliram ( šarenim časopisima koje bi onda pojela, pa joj dam malo da lizne za nagradu) vrlo lijepo i pravilno to radi.O koordinaciji ruku i finoj motorici neću niti pričati, tu je napredna majstorica, brza 3-4 mj unapred( bar da nekaj mamu veseli). I to ti je to, sportska sreća kaj će biti oštećeno. Ne mogu se dva djeteta s istom dijagnozom uspoređivati, mogu imati isto veliko i na istom mjestu krvarenje i ishemiju, ali kaj je ispod toga zaista oštećeno među bilijunima stanica i neuronskih puteva , to je druga priča.
Malo se udobrovoljila, pa možemo opet po starom vježbati, a idući put će nas gledati doktor pa ću ga pitati za te neke vježbice.Možda ako se problem napadne iz više kuteva, ipak brže budemo rješili.

30 pro 2009, 17:38

kod nas je upravo to i bio slučaj. Kad smo dobivali nove vježbe one stare su nekako postajale savladive. Možda stvarno treba dijetetu pokazati da ima toga još pa se barem odobrovolji i motivira. Nama je Mirjana svaki put rekla " ovo još ne bi trebao raditi dok se ne počne samostalno rotirati ali moramo ići dalje pa pomalo probajte i te nove vježbice ali bazirajte se na starim. Isto tako i sa posjedanjem. Ali ti neki elementi su nam dobro došli kad je usred vježbanja počeo cendrati pa smo samo promjenili položaj na nekoliko trenutaka pa stara vježba ispočetka.

Moj Tin nije znao ni pljeskati jer kad sam u taj položaj digla rukice one su se refleksno zatvorile ali jučer se prvi put konačno čuo taj pljesak kroz cijelu kuću. Mislim da je on čak nio sretniji od nas jer je skužio kaj mora napraviti da se čuje " OTVORITI ŠAKICE".

30 pro 2009, 20:46

prijavljujem s ponosom da je tin u ovih par dana se samostalno okrenuto s leđa na trbuh i obrnuto. :bis kako to još ne vježbamo jako sam sretna. a ono što vježbamo (vrijeme na boku, dizanje nogica u zrak i hvatanje nogica) e to ništa.

:5 za napredak malim vježbačima!

30 pro 2009, 23:07

:joy Bravo za Tina, a kako ste sada sa vježbama jer koliko sam shvatila niste doma? Na čemu ga sada vježbaš i jel se i dalje držite rutine?

30 pro 2009, 23:52

Samo da vam mahnem :mah i cestitam Tinu i Tinu :dada

Mi se polako spremamo na skijanje i vec me lagano hvata panika, strunjacu sigurno nosimo, sanjke ako stanu.

Kod nas isto sve ide sto nije prioritet, ali sakice u potrbusnom i dalje nisu otvorene. No budemo i to.
Super mi je vidjeti kako je Tin (od Une) u par tjedana skokovito napredovao, svi trebamo cekati svojih 5 minuta i bude to vec islo :hug.

31 pro 2009, 11:54

Mamin mačak - lijepo se provedite :dada

31 pro 2009, 12:00

Nevenera, pa to je super, čestitam, TIN BRAVOOO :joy :joy :joy

Una i Tin :bravo :bravo :bravo

Mamin Mačak bez strunjače nikuda :mrgreen: , samo se vi svi skupa lijepo odmorite, naskijajte, nasanjkajte, nauživajte snjega i planinskog zraka.

Kiss :kiss

Curke od srca vam želim sve najbolje u Novoj godini, što više uspjeha u vježbanju, što brži napredak naših malih zlata i naravno prve korake. :mah

31 pro 2009, 12:25

Nas nema popodne idemo kod bake u Glinu (4 km od nas :lol ), mislim da nebudemo ulazili od tamo na net, pa svima želim sretnu novu godinu, da nam se svima ostvare sve želje i da nam djeca napreduju što bolje.

Pusa

31 pro 2009, 13:38

bravo za našeg imenjaka!!!! Vidiš da mu je došlo i da više nije mali ljenivac.

Moj Tin je upravo napravio cijeli krug po dnevnom boravku. Što rotiranjem, što pivotiranjem što dizanjem u četveronožni. Sad je ljut jer se nemre posjest. Hehehe mora još puno raditi.

Također svima sve najbolje za Novu!

31 pro 2009, 15:06

kiss- nosila sam puzzle za vježbanje sa sobom. nigdje bez njih. vježbanja smo se držali i dalje, osim jedan dan kad su nam stalno ljudi navraćali.

una&tin - bravo za krug po boravku. i tin isto skroz dobro pivotari. guza mu je sad već pod nebesa :lol

01 sij 2010, 03:35

Zelim vam sve najbolje u 2010. i da se svi veselimo prvim koracima u njoj!

:mah :mah :mah

Nema nas na forumu do 11.1. :mase

01 sij 2010, 12:07

Mamin mačak lijepo se provedite.

02 sij 2010, 12:09

Una i Tin, molim te opiši mi kako to izgleda kada se Tin pomicao ili puzao u natrag i kako se postavi u četveronožni. Jelena se još uvijek neće sama podići na ispružene ruke, iako sve bolje tako stoji trbuh je odignut od poda, mogu cijeli dlan gurnuti ispod. Počela se nekako sklizati prema natrag iz tog položaja, naručito to počne raditi kada hoće do nećeg napred doći. Znam da djeca prvo krenu prema natrag, kada hoće naprijed ali ne znam da li to kaj ona radi, je pravilno. Također se nakratko podigne u četveronožni oko 1-2 sec, ili podiže još više trbuh u zrak, pa pokušava podmetnuti nogicu pod guzu.

03 sij 2010, 12:02

Sara se isto odgurivala unatrag iako je igračka bila ispred i Polovina je rekla da je to nepravilno ali nije tražila da je sprečavam, prestalo je to spontano, ali ja zaista ne poznam niti jedni dijete ( a imam ih stvarno puno u obitelji ) koje se nije odgurivalo unazad...

03 sij 2010, 22:14

Mamabina- hvala. Ma ne radi to ona često, dva dana se nije niti u četveronožni postavljala, valjda kako joj dođe. Za tj. dana idemo na vježbe,baš me zanima kaj će dr. Polovina kazati.Valjda će barem to postavljanje u 4-nožni stav biti ispravno. Rijetko to ona radi, i vjerojatno će još proći vremena dok se ne upiše kao obrazac, ali ako je ispravno, pa čak i neispravan način veselit će me jer je ipak ona to počela sama spontano raditi. A bilo kakva spontana inicijativa u potrbušnom položaju me veseli.

03 sij 2010, 23:36

to što opisuješ je točno i Tin tako radio. S tim da se u početku dizao u četveronožni tek kad bi odgurivanjem unazad došao do prepreke (zid,kauč itd...). Sad se diže u četveronožni čim se okrene na trbuh i to tako da istovremeno savine obadvije nogice u kjoljenu i gurnw ih pod guza pa se tako ljulja napred nazad. Mirjana to još nije vidjela ( naša fiz.) a kod Žučka to nije sam napravio već mu je on pomogao obzirom on na strunjači ima plahtu pa mu se klizalo. Ali upisao je u nalaz ono što sam ja rekla i rekao je da je to ok (iako je neispravno) ovo odurivanje ali tako oni svi počnu. Nakon toga dižu po jednu ruku u zrak nakon čega obično padnu i tako....
Mi idemo za dva dana na vježbe i već je Mirjana najavila da ćemo vježbati četveronožni stav i poticati kretanje prema napred ali bilo bi naravno dobro da se prije toga on uspije sam podignuti u sjedeči položaj. Sad to i vježbamo ( to nam je Žučko zadao vježbu) kad on sam dođe u taj četveronožni ja ga (suprotno rame-suprotan kuk) prebacim preko nogice unazad na guzu. Sad već i sam pokušava iz sjedećeg direktno u stav za puzanje ali ga ipak nakraju prebaci na trbuh. Ako sam u blizini onda mu pomognem pa ga prebacim na sve četri.

Ma Jelena je super ako se odguruje unazad i ako se sama prebaci na sve četri pa makar i na kratko. Nije ni Tin predugo u tom stavu ( nisam nikad mjerila) ali možda kakvih 10 sekundi. Možda da se ne njiše bio bi i duže ali u principu na radnoj terapiji su rekla da mu je još slab donji dio leđa i zdjelica a i rukice još mora ojačati visokim dohvatima. Ali vidiš on uopće nikad nije radio visoke dohvate sve dok nije počeo spontano raditi taj četveronožni stav. Sad radi visoke dohvate iz svih poza ( sa trbuha, sjedeći...) Znam da struka nekad traži da se sve radi po knjizi ali kad nebi bilo tako i kad nas ne bi svaki put barem malo kritizirali moš si mislit kak bi neki roditelji išta vježbali doma. Mi smo uz silni trud ipak preskočili neke faze u razvojnoj gimnastici ali vidiš ipak su ubrzo došle na svoje ( nije da smo preskočili puzanje i odmah prohodali iako znam i takve slučajeve al to su bila zdrava dijeca)

04 sij 2010, 20:19

samo da javno samu sebe pokudim. lošije vježbamo zadnjih dana jer smo stalno u nekom letu. eto. osjećam se fuj zbog toga. :place
tin se i dalje okreće T/L, počeo je manje predmete hvatati dosta dobro, ali L/T nije već danima.

04 sij 2010, 21:34

Una i Tin- hvala na odgovoru. Jelena se isto tako prije par dana postavljala u četveronožni kada joj je prepreka iza, tj. moje noge, s obzirom da se ona neće podizati na ručice, pa ju ja postavim i čučim iza nje. Jednom mi je to napravila i prije 3 tj. ali ja nisam spomenula fizio. Nisam znala da li se smije odgurivati pa podizati. Ali sada je to valjda to. S obzirom da to rijetko radi, pokušat ću snimiti, da mogu pokazati na vježbama.Ali nekako bi volila da se već jednom počne sama podizati na ručice, ima snage, i čim joj stavim dlanove pod ramena, odmah se sama diže. Nadam se da Polovina ima, neki adut u rukavu, kao što smo išli na " ubrzani tečaj rotiranja" pa se okrenula za dva dana poslje.Kada se bude postavila kao Tin u četveronožni, na isti način čemo i mi vježbati sjedenje, tako mi je rekla fizio.
Isto smo tako dugo vježbali oslonac na laktove, prebacivanje težine s jednog lakta na drugi i visoke hvatove, uz rotacije, pa se to nekako istovremeno dogodilo. Ona je već u 4 mj. visoko hvatala s desnom rukom i kutije s igračkama ispred sebe dovlačila, zato jer joj je oslonac na lijevi lakat bio dobar.Ali obrnuto smo do toga došli tek u 6 mj.I sada lijepo može visoko dohvatiti iz potrbušnog i lijevom rukom, ali rijetko to radi spontano, tako da stalno moram nad njom visiti kada je na strunjači i stimulirati tu lijevu ruku i prebacivanje težine na desnu sranu.A tako možda bude i s ovim četveronožnim, da će odjednom savladati par stvari kada sve sjedne na mjesto.

Nevenera- dođu takvi dani, ali onda osjetiš grižnju savjest i pojačaš vježbanje :roll:

05 sij 2010, 15:41

o mi se vratiili sa Goljaka. Dobili nove vježbice u četveronožnom stavu. I zadnje obrane kooje mrzi.
Također nam je pokazala i vježbicu za poticanje puzanja odnosno kretanja prema napred ali to radimo samo kad on pokaze dobar inteeres jer rukice su još slabe. Zasad se njišemo napred nazad u četveronožnom položaju s time da mu ja samo držim zdjelicu i nogice skvrčene. Dosta teška vježba jer sa jednom rukom treba obuhvatiti i zdjelicu i nadkoljenicu i podkoljenicu. Nespretno ali snalazimo se.

Vježba za poticanje puzanja je čudna jer kad se iz gore opisanog pložaja gurne desno koljeno prema napred treba pogurati i desnu ruku što je obrnuto od onoga kako ustvari puzanje ide ( suprotna ruka-suprotna noga) ali takva je vježba a kasnije njima spontano dođe obratno. Sve u svemu mali je dobar.

Ovo sve šta on sam spontano radi je dobro i ne radi ništa krivo tako da ga ne treba sprečavati. Znači odgurivanje unazad, podizanje cijelog trupa na nožne prste i dlanove ( onako kao sklek), njihanje u čeveronožnom itd.... To sve je prihvatljivo dokle god nema izvijanja.
I već sam prije htjela to napisati ali me bilo strah da se opet ne vrati, no sad mogu sa sigurnošču reći da se Tin više uopće ne izvija osim kad je ljut ali mislim da to i zdrava dijeca manje-više rade.

05 sij 2010, 22:57

Ma znaš i sama kada dođu nove vježbe da baš nisu oduševljeni, dok im malo ne sjedne.Ma super, zbiljam je Tin lijepo napredovao u ovo malo vremena, kada ga vidi pedica na kontroli reći će ti, pa mali je o.k.,nisu njemu uopče trebale vježbe :mrgreen: Dobro da si ti reagirala, i da je sada sve na dobrom putu.

Jelena se više ne postavlja u četveronožni, ali me tješi da je ipak spontano pokazala inicijativu, pa bude jednom i to počela raditi. Samo da se nekako te ruke već jednom riješe, imam filing da će možda sa zdjelicom biti lakše. Stalno se okreće, pa se valjda malo više ojačala muskulatura trbuha i nogu.

06 sij 2010, 00:34

moj Tino se danas nekako popentrao u kinderbetu i primio za rub ograde i KLEČAO NA KOLJENIMA i čupao kvačice sa sušila. Ja sam pored kindača vješala veš i skoro pala u nesvjest kad me dohvatio ručicama.

Onda smo brzo zvali tatu i u cijelom ushičenju se malac lupio nosom u ogradu pa mu to nije bilo baš drago ali kad se isplakao opet se pentrao.

:nana

Roka ovo si super rekla za pedijatricu. Odmah mi se kosa na glavi digne ali mislim da će njen komentar stvarno biti u tom tonu. Za tri tjedna idemo na redovnu kontrolu i živi bili pa vidjeli kaj bu komentirala!
KAj se Jelene tiče ja imam osjećaj da kad skuži tj.ojača te rukice da bu odmah i propuzala. Nadam se da me osjećaj ne vara al fakat brijem da je sa svim ovim rotacijama ipak očvrsnula donji dio muskulature.

Ove zadnje obrane je malac danas radio fenomenalno. To onako izgleda kao da se sunča na plaži, još kak je on debeljuškast to izgleda kao da fakat uživa. Čak je sam zadržao tu pozu par sekundi pa smo uslikali. Probat ću namjestit slikicu na avatar. To morate vidjet!

06 sij 2010, 10:23

Bravo za Tina!!!!! :)
Sara ove zadnje obrane nikad nije svladala, ona je pre živa da bi bila na mjestu, i inače nikakvu vježbu "mirovanja" nismo prošle. Isto smo se tako "sunčale" ali to je izgledalo kao u crtiću ja ju tako postavim i držim ( btw Nina super fotka ) a ona diže guzu i ljievo desno se koprca ili diže noge u zrak, ma smijeh. Ali u primjenjemom kretanju i nekim padovima obrane su tu, i dugo nas je Polovina sa time gnjavila ( i na lopti smo probali što je još gore ) i dugo sam ju uvjeravala da ima obrane samo da ne može biti na mjestu i to pokazati.
A Roka šta da ti kažem, nemam iskustva sa rukama, Sara je uvijek u potrbušnom bila za pet, ali već će to ići na bolje sa vremenom, pa vidi samo koliko je nama trebalo za kontrolu glavice, imala je 6 mjeseci kad si ju ti vidjela i kad sam ti rekla da tek sad ljepše drži glavicu a tek je sa 7 to bilo ok ( neki dan mi je bio nećak od jedva 3 mj koji je držao glavu ko zmaj, baš sam bila sretna )
A ovo za pedicu potpisujem skroz... i mi sad skoro na cijepljenje...,
E da i bili smo kod Polovina neki dan jer mi je bilo predugo čekati do 15.1. da je vide kako hoda ( imam neke fobije ). i SVI TROJE Polovina zadovoljni, profa ju je ljubila ( njoj nisam iznijela svoje fobije jer bi ih ona i povećala nego sam doktoru rekla ali on kaže da je sve ok i da za moju dušu dođem k njemu za dva tjedna da još jednom vidi, već sam prije pisala da je on normalniji i realniji od profe ), i Andrea ju je sa veseljem pogledala i tako sve skupa jedna opće euforija.... :mrgreen: :mrgreen:

06 sij 2010, 11:51

Evo mene brije bed, a to je uvijek tako par dana prije vježbi u poliklinici, ono kao nekakav PMS.

A tako ste me razveselile i raspoložile. Super mi je pročitati da je netko od malih vježbača napredovao i iskreno se veselim sa svima vama.

Una i Tin kaj reći, super, super, super. za podizanje i klečanje. A ova fotka sa stražnjim obranama mi je zaista guba, šteta kaj nije ljeto, pa da mu staviš strunjaču u dvorište, naočale na nos i nek se frajer sunča. :kiss

Mamabina kada radiš ovakav posao s malim ljudima, kojima mačevi vise nad glavom , i kada se izvuku i još tako lijepo napreduju kako je tvoja Sara ( naravno uz puno maminog truda i žrtve) i doktori i terapeuti i cijeli rehabilitacijski tim, su iskreno sretni i raduju se.Lijep je to osjećaj,zaista predivan, vidjeti na kraju svega zdravo dijete. :srca

I cure moje, bez lažnog pretjerivanja, stvarno su mi ove vaše lijepe vijesti, otjerale tugu i dale snagu za dalje. :joy

06 sij 2010, 18:59

hej Roka nemoj se bedirati. Pa to smo sve već prolazili ali nemrem da te ne utješim koliko god to možda nekome bude dosadno. Zato i jesmo ovdje da se međusobno veselimo, plačemo i smijemo a prije svega da se međusobno utješimo jer nakon svih muka sta nam drugo preostaje nego li iskrena utjeha u trenucima opće depresije. :vi

mamabina baš sam sretna što je sve OK sa hodom i sad samo napred!

07 sij 2010, 16:52

bok svima!

danas san zvala za vježbice ali naša se teta branka vraća tek u ponedjeljak. nismo vježbali već 3 tjedna s njom. jedva čekam opet vježbati a i javiti joj za okretanje.

kako ste mi vi ovih dana?

baš mi fali maminmačak. :dada

07 sij 2010, 19:59

nevenera, evo da ti ne falim previse mi se vratili sa skijanja.
Ja se nisam skijala, ali sam zato na klizalistu uspjela slomiti ruku i sad sam u gipsu.
Muka me jer sam ovisna o drugima za neke stvari, a jos vise zbog vjezbanja s Tomom.
Sva sreca da je on do sada dobro napredovao, ja mogu vjezbati samo na jednu stranu pa ce drugu tata kad dodje s posla.
A i narucit cu ga kod fizio sto cesce mogu, vjerojatno 2x tjedno dok ja ne skinem gips.
Ma uzas, bas sam jadna, ali dobro, proci ce i to, uvijek moze biti gore.
Idem sada istrazivati za plasticni gips, ovaj me svrbi da bi urlala od jada.

Roka, je li stigla posiljka?

:mase
Tema je zaključana