Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
07 sij 2012, 12:37
dodo, ne hodalici,ne posjedanju
procitaj recimo ovaj clanak
http://www.roditelji.me/2011/03/07/moto ... ni-zivota/
08 sij 2012, 01:45
bubidea,procitla sam ono o motorici..ono sta pise da bebe na koljenima rade sa 10mj dodo je poceo sa 6mj.sa 6 mj se sam digao na noge i stalno se dize.tada smo ga stavili u hodalicu.okretanje s trbuha na leda i obrnuto sa 3.5mj a sa 4mjusavrsio.shvacam ja sta pise ali ne mogu dijete vezati zato jer tamo pise da dijete tek sa 7mj sjedi a sa 9-10mj puze.pitla sam sve ped. o tome i rekla joj sta mali radi-vidjela je i sama.rekla je da ga ne sputavam u onome sta on sam moze.predivlji jeeee.nemoj me krivo shvatiti,hvala ti na tome,ali tako stvari stoje.zato i sumnjam na hiper.daaa-sad je vec poceo hodati po krevetu uz moje tijelo kad lezim.par koraka i padne.ali je poceo i o tome ja govorim-dijete sa 7mj pocelo hodati a ne smije.
08 sij 2012, 13:23
dodo a jel puže?
ovo sto pises meni zvuci kao da je beba mozda po tonusu malo kruta.
za paznju nije obzirom na dob nista cudno.
hodalica vam nije potrebna. nikome nije.
08 sij 2012, 17:05
ma poceo je puzati,nist posebno.ali njemu se ocito neda.brzo mu dosadi,digne guzu u zrak i gleda gdje ce se primiti da se digne..hodalica mi je spas.ne mogu ga ostaviti samoga na podu(kauc ne dolazi u obzir) ni u vrticu.to je dreka svih vremena.ni nakon 20min ne prestaje plakati i vristati-uzas a u hodalici leti po stanu i smije se i ludira a ja ne moram biti blizu njega.citala sam o baby holdingu i ne znam.on se razlikuje.kako cu ja s njim na kraj-ne mogu onako.e da...gledala sam na you tube bebe od 7mj koje samostalno hodaju....i sve 5.nikome nista.ne znam.hoces djetetu sve najbolje i onda vidis nesto(you tube) i izgubis se.nastavit cu s njim vjezbe kroz igru i cim vise ga poticati da puze ali ga necu sputavati da se sam dize i koraca uz mene.
08 sij 2012, 22:46
Dodo, tvoje dijete ne hoda sa sedam mjeseci. Ok je da se ustaje ako sam moze uz stolice, kauce...., ali hodalica je slabo rjesenje. Ako se radi o djetetu koje trazi paznju, to mu moras priustiti. S njim na pod i igraj se. Pusti kucanske poslove i sve sto se mora jer dijete je na prvom mjestu. Hodalicom mu ne cinis dobro.
08 sij 2012, 22:50
pa nitko i ne veli da ga sputavaš u njegovim prirodnim pokušajima ( i promašajima ) podizanja uz kauč ili sl... ali i sama pišeš da je hodalica
tebi spas a ne njemu

i fakat ne vidim da je ovome mjesto na GP

.. i koje veze ima sa hiperaktivnošću treći po redu
09 sij 2012, 01:14
dodo mi je 1. dijete i ne znam da li je njegovo ponasanje normalno-primjereno za njegovu dob.predivlji je.ne mogu stalno biti s njim na podu,citavi dan ili letjet po kuci s njim na rukama jer on hoce sad ovo vidjeti pa sad ono itd.sve sam napisala u 1. postu i u zadnjem.zato me zanimalo da li je hiperaktivan ili ne?
09 sij 2012, 01:34
dodo, ja sam upravo to bila, citav dan s njim na podu ili na rukama
samo jednom je tako mali, samo jednom trazi toliko paznje i to vrijeme brzo prodje
nisam imala hodalicu, nisam imala vrtic, nikada ga samoga nisam ostavljala.
isao je sa mnom i na wc.
09 sij 2012, 15:50
dodo, očito je da tvoj klinac nema nekih velikih poteškoća i da je motorički napredan.
da li je ili će biti hiperaktivan teško je reći ovako na forumu, a teško bi bilo i stručnjacima procijeniti u tako ranoj dobi. no ima ustanova gdje možeš obaviti i ranu dijagnostiku i posjetiti psihologa (npr. u klaićevoj) pa mu izreći svoje dvojbe, a on će najbolje reći da li su prisutni bilo kakvi elementi iz kojih bi se kasnije mogla razviti hiperaktivnost. naravno, ne sa stopostonom sigurnošću jer se zaista radi o jako malom djetetu.
bubi ti je opisala svoje dane s malim djetetom, slični su bili svima nama, privjesak od 0-24 i gotovo.
hodalicu više nitko ne preporučuje ni zdravoj ni djeci s problemima.
možda da na ostalim podforumima malo pročitaš (djeca od 0-3 itd., generacijskim topicima) s čim se sve "muče" mame malih beba pa i tamo pronađeš odgovore na mnoga pitanja koja te muče - od spavanja pa nadalje.
09 sij 2012, 16:00
nisam imala hodalicu, nisam imala vrtic, nikada ga samoga nisam ostavljala.
isao je sa mnom i na wc.

To sam ja prošla sa starijom. Sa mlađom nije bilo potrebe, sasvim je drugačije dijete.
09 sij 2012, 17:41
Ja vise uopce ne znam kako izgleda kad sam odes na wc. Ne znam sto bih vise tamo sama i radila.
Dodo, ima djece koja su izrazito aktivna pa se kasnije smire. Alexandra ti je dobro rekla.
09 sij 2012, 18:07
martina mama je napisao/la: Ne znam sto bih vise tamo sama i radila.
09 sij 2012, 18:33

hvala vam!!!!!!!!pogledat cu