16 srp 2007, 16:43
soma je napisao/la:Danijela je jako dobra zena i jako se trudi da na ove prostore donese sta bilo o autizmu i nacinima njegovog tretmana, buduci da na Balkanu svi jos uvijek ove metode smatraju gluposcu. To, doduse, ni na Zapadu nije naucno prihvacen metod, ali brojnoj djeci pomaze, pa mozda bas vase dijete bude jedno od njih. Zasto ne probati? Tim prije, sto im ni dijeta, ni vitamini ne mogu skoditi. Ja samo kazem da detoksikacija moze biti opasna, dovesto do toga da otkazu bubrezi ili jetra, te da za taj proces ipak mora biti nadlezan lijecnik. Ali do tada ce svaki roditelj koji krene sa dijetom vec i sam znati kud i kako. Danijela ce, u svakom slucaju, mnogo moci da pomogne informacijama. I da vas usmjeri na nekog ko moze pomoci ako ne krene kako biste zeljeli...
16 srp 2007, 16:50
Ddabilly je napisao/la:anni, sve ovo što i ti pišeš. ona je po struci neuropsihijatar, radila je godinama u americi i specijalizirala se za autizam. kad se vvratila u srbiju, ponudili su joj da radi u zastupništvu za greatplains laboratorij, a samim autizmom se preko 20 g bavi. isto je rekla da je prvvo i najvažnije izliječiti crijevnu floru,crijeva, jučer smo mi doveli i klince i imali i individualne razgovore tko je htio pa nas je malo savjetovala, jer, kako znate, svi su naši klinci međusobno jako različiti i posebni.
ona vodi liječenje u konzultaciji s tim amerom, dr. shawom. nemam sad njen mail ili adresu u bg, ali naša je mama našla preko neta tu mogućnost, znači može se i tako pokušati. mi smo skužili da nam je povoljnije da nam ona povremeno dođe, platimo joj pa onda možemo mailom konzultacije, upute, ona kaže koje bi se pretrage trebale obaviti i sl., preporuči suplemente, terapiju...ne stignem sad više. npr. očitala je nalaze koje su dobile te mame i z amerike (testova o kojima sam govorila)
16 srp 2007, 17:48
baš mi je drago da se širi kružok za razmjenu iskustava...
16 srp 2007, 19:12
marjel je napisao/la:andrij je napisao/la:Evo mi smo odradili pretragu u Analizi - Split.
Nalaz na Candidu kod djeteta je - pozitivan...
Srdacan pozdrav,
kod naseg sina Vlade (4 godine, pdd => prozimajuca razvojna disfazija) nije nadjena Candida ovde kod nas u Srbiji, iako smo isli u poznatu laboratoriju, ali je zato u USA GreatPlains Lab (kod dr.Shaw-a) nadjena u velikoj kolicini. Ispitivanje u GPLabs je mnogo osetljivije. Candida se trazi po by-product-u seceru (kad valjda umiru Candide) koji se zove Arabinose.
Iako me niste nista pitali, nudim se da razmenimo iskustva.
Svako dobro,
17 srp 2007, 11:03
hi, jel Vas maleni na dijeti? Sto se candide tice tu ste potpuno u pravu, svaki autist koji ima sindrom poroznog crijeva 8 a ima ih jako puno) , ima i problem candide. ona je "stanovnik" naseg crijeva ali kada dodje do disbioze onda ona zna i te kako velike probleme raditi i jako cesto negativan nalaz ne pokazuje stvarnu sliku crijevne sluznice.
mi isto dajemo nistatin i uz to jos jedan preparat i probiotik i uz sve to jos smo u procesu detoxikacije.
pozdrav
17 srp 2007, 11:13
17 srp 2007, 11:16
Ddabilly je napisao/la:marjel, dobrodošaobaš mi je drago da se širi kružok za razmjenu iskustava...
mi još nismo slali ništa na testiranje, čekamo kitove iz amerike. ali smo počeli davati gregoru b12 (metilkobalamin), vidim da je malo nabrijaniji nego inače (a i inače je na gasu non stop). polako ukidamo mlijeko/mliječen proizvode i gluten...uzeli smo i onaj 5htp ili tako nekako, prema preporuci, jer moj sin je jedan od onih koje nikad nasititi. još smo na početku.ali gibamo
17 srp 2007, 11:28
17 srp 2007, 15:23
18 srp 2007, 09:55
Anni je napisao/la:mi smo na dijeti od decembra 2005, a detoxikaciju sa Dmsa radimo od augusta 2006 ( skoro vec godinu dana) moj sin isto tako dobiva neke vitamine i suplemente, uz mlijeko i gluten izbacili smo jos toga podosta ( zbog alergija ), redovito kontroliramo stolicu i urin i imamo vidan napredak. elementi autizma kao sto su : agresija, stereotipije, repetativno ponasanje se je drasticno smanjilo, dobro se je integrirao, socijalizacija se je vidno poboljsala, moze reci i do 7 rijeci u recenici ( U infinitivu), sebe jos uvijek osovljava u vecini slucajeva svojim imenom, cesto jos uvijek govori dosta nerazumljivo ali sve u svemu je unazad 1,5 godina jako napredovao iako se jos uvijek razlkikuje od svojih vrsnjaka koji nemaju taj poremecaj.
Jel vam gluten nije bio pozitivan u nalazu peptida?
Pozdrav
18 srp 2007, 10:03
mama1969 je napisao/la:[quote="marjel
mi dobismo generalnu preporuku da se ne ukida u isto vreme casein i gluten => vec prvo casein (jer se on brze cisti) pa tek posle 4 meseca i gluten (ako postoji potreba)... to je kod nas upalilo jer se kasnije testom utvrdilo da nam samo casein smeta.
Ta preporuka kazu vazi i za one kojima smeta i jedno i drugo, jer je naravno preporucljivo dijetu uvoditi u fazama. Dr.Shaw predlaze 4 faze.
svako dobro
18 srp 2007, 10:12
18 srp 2007, 10:15
Anni je napisao/la:hi, pa nije kod njega bila tako jako izrazena hiperaktivnost kolika je bila agresija i autoagresija...on je nama znao prstima oci kopati ( bez razloga), i sebe je tukao, i jako cesto je imao tzv: histericne napade, ali kako kazem to se je u toj mjeri smanjilo da je gotovo zanemarivo, eto npr. danas: prolije ujutro nehotice sok koji je pio za dorucak, skoci odmah na noge, uzme krpu , brise i kaze oprosti mama i pocne plakati( bojao se da cu ga naruziti), kada je obrisao, odnese krpu u vec masinu, uzme novu casu , obrise suze i sve je bilo opet u redu. Prije godinu i pol da se je to desilo poceo bi histerizirati i udarati sebe, pa onda i mene.
Koji elementi autizma su izrazeni kod vaseg sina i sta se je sve smanjilo ili nestalo pod utjecajem biomedicine i dijete?
Sta se candide tice, mi smo poceli davati tek nistatin kako smo poceli da ciscenjem metala, jer se kaze da napustanjem metala, dolazi do napustanja candide( nama je to i nalaz potvrdio) bilo je candide kao u prici.
pozdrav
18 srp 2007, 10:23
18 srp 2007, 11:06
Anni je napisao/la:Marjel, ide li vas mali u vrtic i koje terapije dobiva i sta se je sve kod Vas reduciralo ili nestalo od kada ste na dijeti i biomedicini? Ima li povisene vrijednosti na teske metale?
I dajete li mu Vit. B12 ( jako je vazan za mozak)?
I gluten bas i nije tako zdrav, ja bih i njega ukinula.
Pozdrav
Nas sincic ide 5 puta nedeljno po 3 sata u grupu (3-4 dece, kod Danijele Helc u Unionhealth), a dok jos nije bio za grupni rad (prvih 4-5 meseci, tj od 10-og meseca 2006 do cca 3-eg 2007), isli smo isto 5 puta sedmicno na 1 cas individualno... Rekose nam da je preporuka da se radi 4-6 sati dnevno sa detetom, tako da ga i mi kuci koristimo svaku priliku (kao verovatno i svako) da na razne nacine ga nesto ucimo ili propitujemo (mada kod kuce ne prihvata nista sto podseca na logopedski rad, tako da se trudimo na druge nacine, uglavnom kroz igru). Sad smo od skora dodali jos jednu kariku: posto Danijela Helc ima i privatan vrtic za obicnu decu, a mojoj zeni je proslo porodiljsko za drugo dete pa mora da radi, vodimo ga ujutro na 3 sata u taj obican vrtic pa onda na jos 3 sata grupnog rad kod logopeda.
18 srp 2007, 11:12
mama1969 je napisao/la:[quote="marjel
mi dobismo generalnu preporuku da se ne ukida u isto vreme casein i gluten => vec prvo casein (jer se on brze cisti) pa tek posle 4 meseca i gluten (ako postoji potreba)... to je kod nas upalilo jer se kasnije testom utvrdilo da nam samo casein smeta.
Ta preporuka kazu vazi i za one kojima smeta i jedno i drugo, jer je naravno preporucljivo dijetu uvoditi u fazama. Dr.Shaw predlaze 4 faze.
svako dobro
18 srp 2007, 11:21
Anni je napisao/la:moj sin dobiva od samog pocetka dijete calcium 1000 mg ( 1x dnevno) sa vit D, dobiva zatim Vit b complex ( super B), zatim Vit B12, Vit. A, Mg, riblje ulje, Zink, Msm, nystatin i jednom tjedno DMSA ( detoxikacija) i dajemo i DMG ( Vit B5 trebalo bi ubrzati razvoj govora, ali moze izazvati hiperaktivitet ako se predozira).
pozdrav
18 srp 2007, 13:03
19 srp 2007, 11:43
19 srp 2007, 13:28
19 srp 2007, 14:08
19 srp 2007, 14:42
19 srp 2007, 15:11
19 srp 2007, 16:52
soma je napisao/la:Anni je napisao/la:Dmsa je sredstvo kojima se cisti organizam od teskih metala, isto takvu funkciju ima Msm ( naci cete dosta informacija preko googla).
Pstoji nekoliko Sema po kojima se organizam oslobadja od teskih metala i isto tako nekoliko faza. nas se je doktor odlucio za " njezniju" fazu, moj sin dobiva kapsule jedan dan preko vikenda, taj dan ne dobiva nikakve minerale i mora puno piti jer se veci dio izlucuje preko bubrega. Isto tako sa metalima i gljivice napustaju organizam ( jer su metali vezani za gljivice), pa se onda zaproavo organizam na taj nacin oslobadaj i jednog i drugog. Proces detoxikacije se radi po nalazima i naravno nikako ne bez pratnje strucnog ljecnika.uote]
Ovo je faza sa kojom se pocinje nakon sto se organizam, tj crijeva djeteta dobro oporave kroz dijetu i suplemente. Najbolji test za prisustvo metala radi se u Parizu http://www.labbio.net, jer pokazuje prisustvo metala u organizmu. Test iz kose nije toliko precizan, jer metali mogu biti prisutni, a da se ne izbacuju kroz kosu.
Medjutim, ovo je i najopasnija faza u tretmanu, jer moze dovesti do nezeljenih komplikacija, narocito ako dijete ima neki prikriveni zdravstveni problem. Ova faza bi OBAVEZNO trebala biti pod nadzorom ljekara, pravog ljekara i po mogucnosti nutricioniste i zahtijeva cestu kontrolu. Postoji velika mogucnost da usljed nepreciznog doziranja vitamina i minerala tokom detox faze dodje do zastoja bubrega ili jetre.
A zabiljezeno je i nekoliko smrtnih slucajeva.
Zato samo OPREZNO s tim i uz DOKTORA
19 srp 2007, 17:27
20 srp 2007, 08:46
Anni je napisao/la:? jeste li radili kakve pretrage i jeste li na dijeti? Ima li puno candide? ja svom dajem bijeli luk, on djeluje protiv candide.
20 srp 2007, 10:04
20 srp 2007, 10:53
mama1969 je napisao/la:Anni je napisao/la:? jeste li radili kakve pretrage i jeste li na dijeti? Ima li puno candide? ja svom dajem bijeli luk, on djeluje protiv candide.
Nismo još na dijeti, ali uskoro počinjemo. Radili smo uglavnom sve moguće pretrage, jedino je pronađena Candida (u većim količinama). Kak dajete svom sinu luk? Ili sok od grejpfurta? Moj neće ni da čuje...
23 srp 2007, 12:06
Anni je napisao/la:? Mama 1969,
sto su Vam pokazale pretrage? Ima li Vas sin intoleranciju na gluten i mllijeko i koje alergije ima? Jeste li radili pretrage u USA ili Parizu?
I dajete li mu probiotik?
Pozdrav
23 srp 2007, 12:14