Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: Kalos - pomoć + što nam treba za tamo?

16 lis 2009, 16:28

lucija1976 je napisao/la:Ja bi koncem studenog trebala u Kalos sa 3,5 godišnjim sinom kojem je za sada dijagnosticirana Ataxia pa me zanima sve o smještaju, tretmanima, slobodnom vremenu- kako da se organziram. Kakve su veze s kopnom ....

Na starnicama Jadrolinije imaš plovidbeni red,ako nemaš mučnine ,katamaranom stigneš do Vela luke za 1:45,a sa trajetktom treba 3 sata,ali trajekti su sada super sređeni,kavica ,Tv i uvijek netko tko ide u Vela luku i vrijeme za čas prođe;ako je dijete u kolicima,trajekti imaju lift,tako da se bez problema može doči na gornju etažu ,a i ljudi koji rade tamo uvijek su spremni pomoć.
Slobodno vrijeme je poslijepodne svaki dan i vikendom,večina mama bi išla kuči vikendom(petak popodne -povratak nedjelja večer).
Smještaj je uglavnom sa još jednom mamom,ima jedna dvokrevetna soba ,a to je uglavnom za one koje sami plačaju ,ako su već iskoristile pravo na jedan put preko hzzo-a,tu sobu je malo teže da se dobije.
Kada se budeš dogovarala za termin gledaj da te naruče več od nedjelje ,jer češ već u ponedjeljak ujutro voditi dijete na pregled ,a mogla bi već prvi dan da i neke vježbe da odradiš.
Ono što nisam ni ja znala kada sam prvi put došla u Kalos ,je to da se voda tamo ne pije ,nego češ morati kupovati vodu.
:mah

17 lis 2009, 05:54

lucija1976 je napisao/la:Ja bi koncem studenog trebala u Kalos sa 3,5 godišnjim sinom kojem je za sada dijagnosticirana Ataxia pa me zanima sve o smještaju, tretmanima, slobodnom vremenu- kako da se organziram. Kakve su veze s kopnom ....

Lucija 1976, nemam iskustva sa Kalosom i tu ti nemogu ništa reči ali ste mi prvi koga sam našla sa dijagnozom ataxia a tu dg ima i moj sin, pa ako može da si razmjenimo iskustva. :mah

17 lis 2009, 15:02

nisam znala da se tamo voda ne pije a zasto? :conf

17 lis 2009, 15:04

Rekli su nam da voda nije za piče,tako da smo svakih par dana kupovali vodu,najbolje je da uzmimaš vodu od 5 l.

17 lis 2009, 15:09

ok thanks :proljece

17 lis 2009, 21:32

Nama bi tremin ako HZZO sve odobri trebao biti od 22.11. - malo mi se ne sviđa jer taman starta zima,a i uhvatit će nas početak blagdana- ali ne možemo birat i važnije nam je da malenom vježbe pomognu pa ćemo se morat snaći.
doručak, ručak i večera su u fiksne termine ili...

17 lis 2009, 22:15

lucija1976 je napisao/la:Nama bi tremin ako HZZO sve odobri trebao biti od 22.11. - malo mi se ne sviđa jer taman starta zima,a i uhvatit će nas početak blagdana- ali ne možemo birat i važnije nam je da malenom vježbe pomognu pa ćemo se morat snaći.
doručak, ručak i večera su u fiksne termine ili...

Neznam zašto ne možeš birat termin da ti ne upadne praznik,ja kada sam s njima dogovarala uzmela bi kalendar ispred sebe tako da vidim dali tada ima neki praznik,jer tada osim vikenda ,kada se ne rade vježbe ,dobivaš i još taj praznik ,kada samo bezveze lunjaš po Kalosu.
Doručak je mislim od 7-9,a ručak smo imali od 13-14 sati,a večera bi bila za nas mame sa dječjeg odjela u 18 sati i jedino se za večeru moralo pazit da tada dođeš ,jer ako dolaziš kasnije ,onda bi se ovi u kuhinji ljutili.

17 lis 2009, 22:22

Ovo nam je prvi susret s tim. Dr. nam prije uputnice rekla da nazovemo i ugovorimo termin pa ovo ispalo najbrže....Bilo bi ljepše da je proljetno7ljetno vrijeme, no ko zna možda bude potrebe i za još kojim odlaskom pa budemo iskusniji :)

17 lis 2009, 22:24

ma tako i ja razmisljam bitno da djetetu u sto kracem roku pomognu vjezbice,a sad mi nije toliko vazno jel zima... :D

23 lis 2009, 20:12

Termin nam potvrđen- u Kalosu smo od 22.11 :)

24 lis 2009, 16:09

lucija1976 je napisao/la:Termin nam potvrđen- u Kalosu smo od 22.11 :)

nama na zalost nije jos potvrdeno ako bude kad i tebi javim ti se na pp a ako ne onda ti kad se vratis napisi kako je bilo da ja znam pozz cujemo se :mah

25 lis 2009, 08:51

Dogovoreno :)

26 lis 2009, 20:32

Kratko pitanjce- da li se dobiva putni nalog za Kalos??

26 lis 2009, 21:37

ajme ja ti neznam trebamo nekoga oitati mislim da nije..poz ;) :kiss

26 lis 2009, 21:38

mamin slatkiš je napisao/la:ajme ja ti neznam trebamo nekoga oitati mislim da nije..poz ;) :kiss

pitati (ispravak)

27 lis 2009, 12:04

Jel zna netko odgovorza putni nalog?? :conf

27 lis 2009, 14:47

Ja mislim da uz uputnicu za dijete dobijete i putni nalog.
Pedijatrica vjerojatno zna pa pitajte nju.

28 lis 2009, 14:51

Mi smo isli prosle godine.Trebate imati uputnicu za dijete,za sebe i dobijete putni nalog.Vodu kupite,kraj Kalosa je odmah Studenac,malo dalje Kerum i Konzum,tako da sta god zaboravite mozete tamo kupit.Jedino sto ja svima preporucujem koji sasda idu u ovim zimskim mjesecima da ponesu malu grijalicu-puhalicu,jer im je grijanje katasrtofa i vecina se djece razboli pa ne mogu vjezbat.mi smo izdrzali puna 3 tjedna bez prehlade samo zato sto smo imali grijalicu.Obavezno ponesite djecja kolica jer ima velika setnica uz more tako da mozete setat i popit kavu.Tamo vam ima kuhinja s dnevnim boravkom za majke i djecu,koja je skroz ok,mozete skuhat,pogrijat,djeca vam se mogu igrat,mamae brbljat.Odjel za djecu vam je preuredjen prije 3 godine is skroz vam je cisto,bazen je napravljen prije 1.5 godinu skroz novi.
Jedina mana svega toga je sto cete vjerovatno morat s nekim djelit sobu,to nije lose majkama jer imaju s kim razgovarat,ali je lose sta se tice djece jer svako djete spava,jede,vjezba,ujutro se budi u razlicitim terminima.
Ijos nesto,tamo cete vidjet razne dijagnoze,meni se prvi tjedan samo plakalo.Ali kako budete 2-3 tjedna s tim roditeljima dijelil svakodnevnicu,tako cete se ohrabrit i vidjet koliko su sva ta djeca topla a roditelji krasni i hrabri.
Puno pozdrava,nadam se da sam vam pomogla :)

28 lis 2009, 15:52

hvala puno nuna meni je odobrilo povjerenstvo ali nemam te uputnice i putni nalog u koga idem po to u djetetove pedice jel?i jos jedno pitanje dali sva djeca koriste bazen ili po dijagnozi .... :mah :kiss

29 lis 2009, 08:39

Nuna je napisao/la:Mi smo isli prosle godine.Trebate imati uputnicu za dijete,za sebe i dobijete putni nalog.Vodu kupite,kraj Kalosa je odmah Studenac,malo dalje Kerum i Konzum,tako da sta god zaboravite mozete tamo kupit.Jedino sto ja svima preporucujem koji sasda idu u ovim zimskim mjesecima da ponesu malu grijalicu-puhalicu,jer im je grijanje katasrtofa i vecina se djece razboli pa ne mogu vjezbat.mi smo izdrzali puna 3 tjedna bez prehlade samo zato sto smo imali grijalicu.Obavezno ponesite djecja kolica jer ima velika setnica uz more tako da mozete setat i popit kavu.Tamo vam ima kuhinja s dnevnim boravkom za majke i djecu,koja je skroz ok,mozete skuhat,pogrijat,djeca vam se mogu igrat,mamae brbljat.Odjel za djecu vam je preuredjen prije 3 godine is skroz vam je cisto,bazen je napravljen prije 1.5 godinu skroz novi.
Jedina mana svega toga je sto cete vjerovatno morat s nekim djelit sobu,to nije lose majkama jer imaju s kim razgovarat,ali je lose sta se tice djece jer svako djete spava,jede,vjezba,ujutro se budi u razlicitim terminima.
Ijos nesto,tamo cete vidjet razne dijagnoze,meni se prvi tjedan samo plakalo.Ali kako budete 2-3 tjedna s tim roditeljima dijelil svakodnevnicu,tako cete se ohrabrit i vidjet koliko su sva ta djeca topla a roditelji krasni i hrabri.

29 lis 2009, 08:49

madir je napisao/la:
Nuna je napisao/la:Mi smo isli prosle godine.Trebate imati uputnicu za dijete,za sebe i dobijete putni nalog.Vodu kupite,kraj Kalosa je odmah Studenac,malo dalje Kerum i Konzum,tako da sta god zaboravite mozete tamo kupit.Jedino sto ja svima preporucujem koji sasda idu u ovim zimskim mjesecima da ponesu malu grijalicu-puhalicu,jer im je grijanje katasrtofa i vecina se djece razboli pa ne mogu vjezbat.mi smo izdrzali puna 3 tjedna bez prehlade samo zato sto smo imali grijalicu.Obavezno ponesite djecja kolica jer ima velika setnica uz more tako da mozete setat i popit kavu.Tamo vam ima kuhinja s dnevnim boravkom za majke i djecu,koja je skroz ok,mozete skuhat,pogrijat,djeca vam se mogu igrat,mamae brbljat.Odjel za djecu vam je preuredjen prije 3 godine is skroz vam je cisto,bazen je napravljen prije 1.5 godinu skroz novi.

Mi idemo 23.11.raspitivala sam se kod mame koja je bila sta,di,kako.Kaze da je njima bilo toplo i sad se mislim za grijalicu.Bila je isto u zimu.Zadovoljna je smjestajem,terapijom i svim ostalim.Zvala sam ljekarnu u V.Luci rekli su mi sto god treba da se moze dobit.Danas narucis sutra dobiju.Konkretno nama treba adaptirano i voda za papicu.Ja cu nosit malo kuvalo jer mi je nezamislivo da usred noci tumaram hodnicima za zgrijat vodu i mikser za papice.Bebac ima 10mj.i kaze mi da hrana nije bas prilagodena tako malim.A i kako bi na toliki broj djece,svaka beba svoju naviku ima.Sve u svemu ta mama ima samo rijeci hvale.pozdrav :mah

29 lis 2009, 10:46

pozz madir koliko si ti cekala za upis i kad ti je komisija odobrila jel onda ides u djetetove ped.po putni nalog i uputnice ili... :mah

29 lis 2009, 12:18

:) PRVO SAM SE NARUCILA U KALOSA,KAD SU ME ZVALI DA SMO DOBILI TERMIN,ISLA SAM U FIZIJATRICE DA MI ONA NAPISE DA PREPORUCUJE STACIONAR.S TOM PREPORUKOM IDEM U PEDIJATRA I ON ME SALJE NA KOMISIJU.ON DAJE I UPUTNICU.(ZNAT CU VISE DRUGU SEDMICU.NEBI TREBALO BIT PROBLEMA JER PRAKSA JE DA PRVO DOBIJES TERMIN,PA ONDA SREDJUJES ADMINISTRACIJU.ALLLLI KAKVE SMO MI ...EBE SRIĆE DOK NE VIDIN CRNO NA BILO NIKOME NE VIRUJEN.NAMA JE KOMISIJA U TROGIRU ODBILA I VJEZBE PO BOBATU NA PATRONAZU,PA SMO ISLI NA ST.KOMISIJU I DOBILI.DODUSE NE PATRONAZU AL NEMA VEZE.UPUTNICE,PUTNE NALOGE DOBIVAM OD PEDIJATRA.KAZEM SLJEDECU SEDMICU CU SVE ZNAT.NE ZNAM JEL TRIBA STA ZA MENE OD MOG DOK.VIDIT CU.A CEKALI SMO SKORO 3MISECA. :|

29 lis 2009, 12:29

I JOS NESTO REKLI SU MI DA ZATVARAJU 20.12.ZNACI AKO DOBIJES TERMIN ODPRILIKE KAD I MI OK.AKO NE TEK POSLI NOVE G.JER NE RADE. :(

29 lis 2009, 13:15

jel a onda 100 posto tek 1 misec rekli su mi da se javim u 11 mj da potvrdin termin i da mi daju tocan dan bas cu nazvat ovih dna a nama su papiri rjeseni samo nemam te uputnice i putni nalog pa sad neznam javi mi pliz sta sve trba kad ti rijesis pozz :kiss :mah

29 lis 2009, 13:23

JAVIN SR DRUGU SEDMICU.ZOVI BUDI DOSADNA JA SAN ZVALA SVAKA DVA DANA PIIIIIIIILALA DO KRAJA.NA KRAJU NETKO ODUSTAO I ETO TAKO DOBILA TERMIN.

29 lis 2009, 13:27

jel ajme nisam znala da moran stalno zvat hvala sad cu ja njih upilat pa mozda i budem skupa...haha ;)

29 lis 2009, 13:35

A CUJ MENI JE SVAKI PUT RECENO GOSPODO IMAMO VAS BR TEL NAZVAT CEMO :baba A JA SAN SE PRAVILA BETEZNA I ZVALA,ZVALA,ZVALA..........

29 lis 2009, 13:43

mamin slatkiš je napisao/la:jel a onda 100 posto tek 1 misec rekli su mi da se javim u 11 mj da potvrdin termin i da mi daju tocan dan bas cu nazvat ovih dna a nama su papiri rjeseni samo nemam te uputnice i putni nalog pa sad neznam javi mi pliz sta sve trba kad ti rijesis pozz :kiss :mah

KOLIKO STE DANA DOBILI

29 lis 2009, 13:45

20 a vi
Odgovori