Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: homeopatija

07 vel 2008, 09:39

potpisujem TalaB.
Ja zato uvijek upozorim ljude kako izgleda pregled kod njega i da je čovjek jako šutljiv. Moj sin ga je upitao zašto isteže ruke, pa mu je on bez problema odgovorio ovo što ti je TalaB napisala. On je naime išao na još dodatne edukacije i sa svima njima se koristi.
ne, homeolab nije isto što i ovo - ovo su specijalne kuglice iz Njemačke.
Evo, mi ih koristimo od 9. ili 10. mjeseca :da? i još uvijek ih pije. U međuvremenu popio samo jedan atb, dok su u njegovom razredu djeca mahom padala od viroza i gripe. Njemu je samo curio nos i kašljao je, bez temp i nekih drugih pokazatelja.
Moja obitelj je zbilja išla dosta kod njega zbog raznovrsnih problema i SVE ih je riješio uspješno :nana

07 vel 2008, 10:11

lulamae je napisao/la:da li se ti lijekovi odnosno pripravci mogu nabaviti i na nekom drugom mjestu..znam da postoji firma homeolab,cula sam da su negdje iznad kvatrica?

Dugi dol 10, tel.2430-955 U blizini je Vuk Vrhovac. Od kružnog toka na Petrovoj odeš prema sjeveru i skreneš prvu (mislim) ulicu desno.

07 vel 2008, 10:44

malo sam tražila i vidjela da ima dosta doktora pod tim prezimenom. da li vi pišete o dr. Ratimiru Šimetin? gdje je njegova ordinacija ( nismo iz zg) i ako može br. telefona. hvala :bye

07 vel 2008, 11:48

da, Ratimir Šimetin, baruna Trenka 4, tel 4819-346

07 vel 2008, 12:23

kao sto sam vec i ja javljala i mi smo bili kod dr. šimetina, i nama je tako lijkove isprobavao....ali ja kad sam se raspitivala kako tec epregled opisali su mi ljudi pa sam se bila spremila i sve nesto proucavala...mi sada vvec skoro 2 mjeseca imamo terapiju kuglice i kapljice....i jako sam zadovoljna...nedavno se prehladio nesto ali odmah su balci poceli izlaziti van i kuc, kuc nista na usi...a do sada nismo uspjeli izvuci te bale vec je odmah kretala upala uha...ovo ja laicki pripovjedam...

07 vel 2008, 17:34

ja sam sada od homeopatice dobila takozvani homekit. to je 40tak lijekova koji se najcesce koriste. malih su potencija (30) i jos jednu kutiju nekih od 100.
dobili smo upute i literaturu za koristenje. evo ovaj smo ih tjedan isporbali za prehladu. mogu vam reci da smo svaku fazu puno brze prosli nego inace. za svaku fazu smo uzimali svoj lijek. to mi se onako cini korisnim za primjenu uz ovu antiepi terpiju.

08 vel 2008, 00:01

a dobro onda,kad svi velite da je to ok..ne moze stetiti..bumo probali..a jel otprilike znate cijenu?ove kaj sam uzela nedavno od homeolaba za imunitet bile su nekih 50ak kuna jer sam direktno od njih uzela..

08 vel 2008, 00:54

6 kutijaca = 500 kn

08 vel 2008, 01:11

koja pljacka!!!!

08 vel 2008, 10:41

ha, oni su jedini koji uvoze lijekove izvana. Mi smo kod njih naručivali sve lijekove kojih kod nas nema.
Pa koriste priliku, a mi nemamo izbora

08 vel 2008, 11:14

Ja vise Lani ne davam, ali da su skupi jesu, bezobrazno skupi.

08 vel 2008, 13:51

ne znam za cijene pojedinacnih lijekova u velikoj britaniji, ali za vasu orjentaciju, mi smo prvi pregeld platili 35GBP u sto je ukljucen prvi razgovor plus lijekovi za tri mjeseca (tri vrste kuglica).
sad smo platili 28GBP razgovor, plus cetiri vrste kuglica sve skupa za 4 mjeseca, plus home kit, plus jos kutija od desetak lijekova za svakodnevne situacije (to su ove visih potencija)
inace su tamo pregledi za odrasle skuplji (ima ih i do 100GBP ali uvijek dobije lijekove od homeopata), ali za djecu imaju posebno niske tarife.
Znam da je odlazak u veliku britaniju science fiction za vecinu ljudi kod nas, ali eto samo za usporedbu.
U splitu je koliko znam ista situacija. pregled je oko 400kn, a lijekove placas posebno.

e sad jedan detalj o prehladi koju smo upravo prebrodili. marta kad se prehladi, nije to nesto strasno, ali opbavezno ostane slinjenje iz nosa i po mjesec dana plus herpes ispod usta jos i duze. ovaj smo put koristili lijekove iz kita i evo u cetiri dana nema ni herpesa ni slinjenja. bas sam zadovoljna.

08 vel 2008, 14:37

Kod naše je 200kn konstitucijski, dobile smo lijekove za cca mjesec i pol od nje.
Kutijica od 80globula košta u apoteci oko 60-80 kuna. Meni se to ne čini baš jako skupo :dunno

08 vel 2008, 16:21

Čini mi se da postoje braća Šimetin - mi smo s L. bili kod jednog od njih kad je bila jako mala - za one probavne probleme - i sve 5! Čari bari nije - logika homeopatije je energetska (potenciranje), odnosno liječenje posljedica uzrokom i to je čista reakcija TEBE na ono što TREBAŠ ( zato rade ove provjere) - možda bi bilo zgodno da objasne prije, ali možda je ovako bolje jer reagiraš na nesvjesnim nivoima.
Pljačka? Možda je skupo, ali ne u usporedbi s onim ŠTA DAJE ! Neki stručnjaci samo svoje prisustvo bez loženog znanja, vremena i volje naplaćuju 400 kn sat - ovo su kuglice koje imaš NEKO vrijeme - i služe nečemu! u ovoj državi je sve ionako plačka prema primanjima koja imamo!

08 vel 2008, 17:50

Kuglice jesu skupe kada se naručuju preko Dolca, ali i jako dugo traju, pogotovo kod djece kada se i količinski manje troše (3x3 na dan).

Pregled kod Šimetina i nije preskup s obzirom koliko se kreću cijene pregleda kod ostalih privatnika. Sad neznam da li je to zbog toga što se mi preko 20 godina liječimo kod njega, ali on meni uvijek besplatno da neke kuglice za prvu ruku, pa si ja onda kada za mjesec dva potrošim naručim s Dolca.

I mi imamo doma kuglica,tekućina, a i malih tabletica koje se otope u ustima za razne oblike infekcija (nos, grlo, kašalj-suhi i mokri, protuupalne, šlajm, proljev, povraćanje) i moram se pohvaliti da mi Lara nije pila atb. GODINU DANA, s čime se nemogu pohvaliti većina mama djece s normalnim imunitetom, a kamoli mi sa nikakvim. LAra nikada nije imala upalu uha u životu, a niti anginu. Najgore što je imala je E.Coli i to samo jednom, naravno nije nam se vratila, zahvaljujuć baš dr.Šimetinu.

A ono što mi je i najvažnije je da mi je tu pred nosom i ako se bilo što dogodi, bilokakva bolest,nazovem ga i da mi lijek isti dan ako treba. Neznam što bi bez njega.

08 vel 2008, 20:09

da, pregled je bio oko 160 kn što nije skupo. LIjekovi jesu skupi, ali dugo traju i efikasni su. Za 6 mjeseci koliko mi to traje, više novaca bih potrošila na vitaminske pripravke iz apoteke koji su za mjesec dana min 100 kn ( i to ako sam štedljiva)

09 vel 2008, 11:59

istina je ovo sto pise nadica...mi smo vise novaca potrosili na sirupcice i vitamincice i svasta nesto, a opet smo se dodatno filali antibioticima....

25 vel 2008, 14:50

Hm, cure, molim jednu informaciju, može i na pp. Naručila sam se kod dr. R. Šimetina i sad čitam neke u najmanju ruku zabrinjavajuče stvari na netu o njemu. Molim, molim, hitno, na pp da mi napišete kako TOČNO kako izgleda pregled, što pita, što radi...bila sam puna entuzijazma, a sad sam lagano preplašena...
Hvala svima unaprijed.

25 vel 2008, 15:15

ne znam sto si zabrinjavajuce nasla o njemu na netu..ako moze,podijeli to s nama..i mene zanima..

a kako je izgledao nas pregled..pa dosli smo tam,sjeli,pogledao je papire od neuropedijatra,neurokirurga,endokrinologa i tak...popricao s nama..pitao kako jede,da li ima cesto kakve infekcije,dal je alergican i the usual..onda je pogledao kako mali hoda pa sam ga stavila na krevet..hodao je po sobi neko vrijeme i tarzio nekaj,pa otisao u drugu sobu..pa je onda stavljao jedan po jedan lijek,odnosno taj pripravak malom na prsa i istezao mu ruke i tako za svaki..onda je isto to radio na meni..zapisao nam sto trebamo kupiti,rekao gdje i da se vidimo kad to potrosi..eto..i naplatio sitnih 100kn..

25 vel 2008, 15:23

Malo mi je nezgodno pisati o čovjeku imenom i prezimenom ovako javno. a bez da sam ga ikad vidjela i bez ikakvog osobnog iskustva.Uglavnom, možeš i sama pročitati ako ukucaš u Google njegovo ime i prezime. Nije mi bilo ugodno čitati, pa svakako želim provjeriti kod ljudi koji su bili kod njega.
Ako želiš mogu ti na pp poslati linkove.
Ovdje ga svi hvale i to realni ljudi sa puno problema, pa me stvarno iznenadilo...

25 vel 2008, 16:47

ha, uvijek ćeš naći da neke negativnosti o svakome; :whew
Mi smo kod njega već 15 godina, a moja pokojna prattea još 15 godina prije toga. Uvijek zadovoljni. On jest mučaljiv tip, ali ako malkice zagrebeš ispod površine, topla i skromna osoba. I stručnjak veliki :klanja

26 vel 2008, 08:45

Joj, baš ti hvala. To sam očekivala. Znam da oko uspješnih ljudi uvijek ima svakakvih priča, al svejedno..vodim dijete, pa hoću biti sigurna.
Hvala ti, Nadice, na odgovoru!

27 vel 2008, 15:20

uf ina isla i ja gledat i bome definitivno k njemu ne bih isla :roll: ima i drugih ;)

27 vel 2008, 15:23

A vidla bum, danas...
Vjerujem nekako Nadici :dunno Žena i inače zvuči realno, pa se nadam da je i po ovom pitanju u pravu.
Imam ja inače homeopaticu, al žena je u DZ i nikako mi ne odgovara njeno radno vrijeme u kojem radi homeopatiju.

27 vel 2008, 18:20

ja ne nadjem clanke gdje se pise nesto ruzno o njemu????

27 vel 2008, 19:18

http://www.kriz-zivota.com/tekstovi.php ... =17&id=670

27 vel 2008, 19:24

ovisi sto je za tebe ruzno ;) ja sam vjernik i ovo sto on propovijeda meni nije prihvatljivo i tu zavrsava prica za mene iz tog razloga u svezi njega :proljece
ima jos toga kad mu ukucas ime i prezime izbacuje uglavnom teme vezane za egzorcizam, i vjerske teme njegove crkve ...

28 vel 2008, 09:51

Bila.
Ne mogu reć da mi je bilo ugodno, valjda zbog ovih stvari koje sam pročitala :dunno
I dobro da sam čitala ovdje o sistemu rada, jer to rastezanje ruku sa kutijom lijeka na vratu je baš čudno :dunno
Pa u kombinaciji sa ambijentom, ko da sam otišla u predprošlo stoljeće. A možda je samo autosugestija.
Dobile smo hrpu svačega za uzimati, pa bumo vidli. Nadam se da će nam pomoći :mah

28 vel 2008, 09:56

cijena svega?

28 vel 2008, 10:00

Manje nego kod moje. Bez lijekova, koje moram kupit na Dolcu, dakle pregled i neke globule koje nam je on dao 150 kn.
Odgovori