Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: Pelene na doznaku

03 tra 2009, 10:37

da nebi bilo sve crno, evo i nešto dobro, sa doznakom od pedijatra direkto po pelene...netreba ovjera na HZZO-u :dada

03 tra 2009, 10:40

Ja baš čekam dostavu doma, čak sam i dobila koje sam htjela a ne ove koje nude u ljekarnama.

03 tra 2009, 12:46

ja stalno uzimam pampers, one su mi najbolje...

03 tra 2009, 13:06

MBee, baš sam pitala jel' sve OK prošlo. Ja si baš razmišljam da li da ih pitam da mi dio pelena zamijene s podlošcima, jer smo nešto pelena dobili preko poznanika kojima više ne trebaju. Sad kad vidim da su tebi izašli u susret baš ću pitati.

03 tra 2009, 14:38

mama.miamia je napisao/la:ja stalno uzimam pampers, one su mi najbolje...

I meni, ali u ljekarnama tvrde da se na doznaku mogu dobiti samo bambolina. Možeš mi na pp poslati gdje nabavljaš Pampers?

04 lip 2009, 11:46

I ja bi adresu gdje se mogu dobiti pampersice jer kod nas je problem da je Lea pre sitna i sve ostale pelene koje su suhe ju jako nažuljaju a tek kad se popiški katastrofa?!

09 lis 2009, 11:31

Evo opet pelene, pedijatar nam je dao doznaku i veli da treba ići na HZZO na ovjeru, jel netko već bio, kaj se vratilo sve po starom ili :conf

09 lis 2009, 11:51

Mi smo dobili prošli tjedan, nikakva ovjera u HZZO-u, odmah podižemo.

09 lis 2009, 12:00

je, je, zabuna, sad sam provjerila u NN, a već i doktori pucaju, sve ok :D

30 pro 2009, 18:49

A koliko pelena mjesečno dobijete, nama odobravaju 3 pelene dnevno i to nam je premalo, što napraviti?

30 pro 2009, 18:54

457 svaka tri mjeseca, dakle 5 dnevno.

04 sij 2010, 17:27

Dobila sam danas doznaku, kod doktora je bila gužva pa nisam puno ispitivala...Odnesem tu doznaku tamo gdje imaju ort. pomagala i pšto onda...podižem li odmah ili mi dovezu doma? Ako dovezu koliko se otprilike čeka na dostavu?

05 sij 2010, 14:21

Dory, nazovi ih nekoliko, neki daju manje neki više, i obavezno se dogovori da ti dovezu doma.

05 sij 2010, 14:47

Doktorica mi je napisala 460 komada, dobila sam gdje se trebaju naručiti i u petak bi mi ih trebali dostaviti - moram u četvrtak odnjeti doznaku, e sad zaboravila sam pitati da li imaju više vrsta (vidim da neki dobivaju pampers) ili ne...

05 sij 2010, 14:54

Zato sam i rekla da ih nazoveš nekoliko, mi smo uvijek uzimali pampers, ali sigurna sam da ima i drugih dobrih.

05 sij 2010, 15:29

Mi smo ih uzimali tijekom prošle godine (i podloške) ali nitko mi nije htio dati pampersice. Naručili smo bambolina preko simbexa u Zg 0800 206 206. Čekali smo 1dan.

08 sij 2010, 12:56

Nedostatak života u velikom gradu - samo 1 firma koja ima i pelene za djecu - dobila neke bella baby - poljska proizvodnja, ali dobro - poslužit će svrsi, ako će biti potrebno kupit ću za kroz noć neke kvalitetnije. Kod druge isporuke (na žalost sigurno će nam trebati) raspitat ću se da li mogu naručiti u drugom gradu i sama podignuti.

08 sij 2010, 15:50

Mi uzimamo Pampers na doznaku, ako nekome treba informacija nek' se javi.

12 sij 2010, 22:34

MBee, samo da ti zahvalim što si otvorila ovaj topic. Ja nisam imala pojma da moje dijete ima pravo na pelene, a nitko mi nigdje (niti pedijatar, niti na Goljaku, niti u Klaićevoj) nije rekao.
Hvala ti. :buket

13 sij 2010, 08:21

Nema na čemu :)
Kako vidiš iz mog prvog posta i ja sam to negdje pročitala, ni meni nitko nije rekao, a tako je nažalost sa većinom stvari.

13 sij 2010, 10:31

Nažalost kod nas nitko nedaje pampersice koja šteta očito to ima veze sa apotekama, a mi dobivamo bambolinu i nisu loše i jedino dobro u svemu ovome je da i ako potrošimo malo više pedjatrica nam ne gleda jesu li prošla tri mjeseca nego piše odmah novu doznaku

23 svi 2010, 13:42

Evo podižem malo ovu temu.
Moja curica će sad navršiti 3 god. ima Down sy. zanima me da li ima pravo na pelene?
Ako da, koji je postupak za dobivanje pelena na doznaku?

23 svi 2010, 20:59

sretnamama32: kad navrši tri godine ima pravo na pelene ( članak 60. pravilnika o ortop.pomagalima) - pomagalo na doznaku propisuje nadležni liječnik( pedijatar ili LOM) , sa doznakom se izravno naručuje kod dobavljača ( npr. ljekarna) - na jednu doznaku se dobiva količina za jedno trromjesečje ...

25 svi 2010, 12:17

Irena, hvala na odgovoru!

11 lip 2010, 12:16

Evo mi smo dobili doznaku od dr.
Do sad smo koristili pampersice, pa bi i nastavili jer su nam bile najbolje.
MBee......bila bi zahvalna ako bi mi mogla dati informaciju gdje ih nabavljaš.

11 lip 2010, 12:53

Imaš pp :)

13 lip 2010, 14:15

Samo mala napomena ako niste znali. Nakon 3 godine osim na pelene preko doznake djete ima pravo i na jednokratne podmetače ako kome to nešto znači. Nama su super kad smo negdje vani na izletu kod dr. ili slično premotam Leicu i sve bacim u smeće
Zadnja izmjena: lea.marijela; 15 lip 2010, 08:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

13 lip 2010, 15:50

podmetači dobro dođu i kod ostavljanja od noćne :dada

13 lip 2010, 17:18

lea.marijela je napisao/la:Nakon 3 godine osim na pelene preko doznake djete ima pravo i na jednokratne podmetače šifra G80,0

Mi dobivamo pelenice od 3. godine (sam smo navršili 7), nikad još nismo dobili te podmetače, ove godine pitali i pedica nam rekla da nemamo pravo - jel to ovisi o dijagnozi i da li možda ovisi i o količini pelena koje dobiješ godišnje (primjerice možda dobiješ veću količinu)?

13 lip 2010, 17:28

Išla sam gledati pravilnik i piše da pravo na podmetače imaju "kod inkontinencije stolice i urina, osigurana osoba zbog nepokretnosti trajno leži u krevetu". Mi nismo nepokretni pa ih dobivamo tako da mi nije jasno.
Odgovori