Sada je: 12 kol 2026, 01:30.

VRTIC II

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VRTIC II

PostPostao/la breg » 06 svi 2009, 10:10

lu.i ja ti želim svu sreću na razgovoru :kiss
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la lulamae » 06 svi 2009, 12:16

evo izvjestaj..
izgledali smo prekrasno i ispeglano ;) ..bili jako simpaticni...ali..nista od svega toga..
u strucnom timu su bile ravnateljica,koja je btw i defektolog po struci,pa psihologica,pedagogoica,zdravstvena radnica i jos neka teta, nisam skuzila..ugl svi su bili jako ljubazni i simpaticni,susretljivi..lijepo su pricali s adrianom..psihologica ga je ispitivala sto voli,jel se vozi u vlaku,gdje ide u vrtic,sta oblaci na plivanju,pa su mu davale loptice pa kockice da vide je li raspoznaje oblike..pa je morao cunuti po lopticu,pa malo hodati,pa se i ljuljao i bio u bazenu s lopticama i tako svasta..adrian je lijepo odgovarao premda je imao tenutke kad je pricao gluposti iako je zapravo znao odgovor..pred kraj mu je vec bilo dosta svega toga jer je skuzio da je na ocjenjivanju pa je rekao da nece vise :lol cak su mu donijele i tanjur i zlicu d apkaze kako on jede..zapravo su mu prvo dale olovku al je on znao da je to olovka a ne zlica pa nije htio pokazati kako jede..pa su mu donijee tanjur i zlicu ali je on rekao da je prazan pa nije htio..pa su mu onda cak i griz donijele ali nije bilo kakaa pa nije htio jesti :mrgreen: e pa svasta..stvarno mu je bilo vec dosta..e da,na pocetku mu je zdrav.radnica dala olovke i papir da pise a ja sam rekla 'vi znate da on ne vidi?' a ona je rekla da zna i malo se zacudila da ne koristi olovku..ja sam rekla da on samo kistom malo nes sara i to je to..ali vec i prije sam se susretala s tim da su mu na nekim komisijama i slicno nudili olovku ili kemijsku znajuci da ne vidi..pa zar sam ja tu mutava? :conf ne kuzim..mozda ja krivo mislim,ali ne znam sto bi on trebao s tim..jasno mi je da mora raditi sto vise s rukicama da bi poboljsao finu motoriku,da bi mogao pisati na masini,da bimogao drzati silo,da bi mogao jesti ali ne kuzim zasto bi on trebao pisati..pa on nece nikada pisati-ne onako kako mi pisemo..stvarno sam zbunjena..
ugl na kraju mi je ravnateljica rekla da imaju prevelike grupe djece i da ga uz najbolju volju ne mogu primiti..veli da imaju 35 djece u grupi..provela me kroz grupe,ali te grupe nisu nista vece od onih u koje on sada ide i sve je ok..pokazala mi i da imaju dijete s down sindromom,rekla i da su integrirali i prvo slijepo dijete na podrucju zagreba i da ih je proslo vec troje kroz njihov vrtic(valjda slijepe djece) i da imaju jos djece sa pp..ali da od ove godine grad ukida treceg odgajatelja i da ga onda tako ne mogu primiti u tako veliku grupu..
zar je to istina?grad ukida treceg odgajatelja? :shock: veli da bi ga eventualno mogli primiti u malu skolu ali samo na sat vremena a i tad bi s njim onda morao biti netko iz njihovog strucnog tima i tad bi u grupi bilo desetak djece..
eto..na kraju..cak i da nije istina to s trecim odgajateljem,sto mi je malo sumnjivo,ne zelim gurati adriana u takvu sredinu koja ga ne zeli..ako nece-nece..nece biti nista bolje ako ih ja prisilim da ga prime..radije cu ga voziti kao i do sad u dugo selo u vrtic gdje ga vec znaju,i djeca i tete..jedino bi si olaksala da mi bude tu blize,al eto kad ne moze..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 svi 2009, 12:25

Nevjerovatno je kako se uglavnom ponavlja ista priča, dobrano izgnjave i tebe i djete na raznoraznim razgovorima i onda ti kažu da ga zapravo ne mogu primiti jer su prevelike grupe.
Znam da si se preselila ali ne znam gdje, da li si u Sesvetama? Možda A prime u neki drugi vrtić. Meni je breg preporučila da upišem moje u malu školu u medo brundo i nakon početnih peripetija sa "stručnim timom" jako smo zadovoljni, naravno da je najviše zaslužna teta koja vodi grupu. I oni idu 2 x tjedno po 2,5 sata u malu školu. Probaj kod njih dati papire, svake godine imaju neko djete s pp.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lotta » 06 svi 2009, 14:37

jao, stvarno grozno i odurno.. da tako ispituju nasu djecu ko da su neki cudaci koji moraju proci neko testiranje da se vidi dal su podobni za jedan vrtic, meni je to grozno. zdravu djecu uopce ne gnjave sa takvim glupostima a nase kojima je ionako dovoljno tesko u zivotu i za koje se zna da imaju odredenih poteskoca dodatno gnjave, ko da odlucuje o neznam kakvom pitanju.
ni ja ga ne bi vodila da sam na tvojem mjestu, ak je vec dobro uklopljen u taj koji pohada.
a adric je bio zakon :1 ,sunce malo, svaka mu cast na odgovorima i ponasanju, ja jos o tom mogu sam sanjati, on im na ta pitanja nebi uopce odgovarao...
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 06 svi 2009, 14:52

Lotta je napisao/la:zdravu djecu uopce ne gnjave sa takvim glupostima

da, da, i sad opet kao nerade se razlike.... a Adrian nemora biti ništa više zahtjevniji od druge dijece ali na papiru piše ta i ta dijagnoza i tu se oni ograđuju...
Lu :hug , ak ti nije daleko možda da ide među svoje staro društvo gdje ste več svoj put utabali i pogotovo ako imate dobru suradnju ti i vrtić, samo koliko se morate voziti do tamo?
Adrianu :1 za odgovore, ....... jesti sa olovkom :dunno .... pa griz bez kakaa....
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 06 svi 2009, 16:49

heheeheh..da,on je bio pravi mali frajer..mudrica,skuzio je on njih da ga testiraju i nije htio sudjelovati..kao sto rekoh znao je on ono sto su ga pitali ali je namjerno pricao gluposti..on zna kako kocka izgleda ali je namjerno govorio da je to krug :D i da ne voli griz a zapravo ga obozava..i tako..bilo mi je ok na pocetku kad su ga pitali ovo-ono ali sam zapravo kasnije shvatila da je to fakat pravo strijeljanje pitanjima koje je zapravo trajalo sat vremena!ja sam cijelo vrijeme ocekivala da ok,sad ce malo s njim popricati aonda slijedi niz pitanja za mene,kao sto to obicno biva,ali nista...htjeli su vidjeti svaku pojedinost..kako hoda dok ga se drzi,kako sam,kako pada..mislim :roll: reko 'na guzu'..a ne na leda? 'a sta ja znam,svakako pada' :roll: pa onda to hranjenje,fakat ko da je na nekom poligonu..a zapravo je jako pametno i drago dijete koje treba malo tude podrske..pa zna i engleski i pamti ko blesav..ne treba mu netko non stop visiti za vratom,al tu i tam da mu pomogne u necem..ocito nemogu..
i da..stvarno,to natezanje..vec godinu dana..prosle godine mi je ravnateljica rekla da ga ove prima SIGURNO!cule smo se vec stoput..isto tako sam vec stoput zvala da pitam kad ce taj strucni tim i taj razgovor..mislila sam da je to gotova stvar i onda su grupe prevelike.. :roll: ko da to nisu znali prije..
al necemo sad u drugi vrtic..vec mi je stvarno dosta svega oko toga i natezanja s tim vrticem il s bilo kojim drugim..toliko natezanja da ga prvo u ovom sadasnjem vrticu prihvate i da ga dozive i da se bave s njim pa sad ovdje da ga prime pa bi izgleda opet cijela prica isla ispocetka..ma ne da mi se..nek ostane tu gdje je..i starci su mi u dugom selu pa ga mogu i podici ako ja koji put ne stignem..problem je samo sto sam vec na czss u ds rekla da smo se preselili..a grad mi subvencionira vrtic..prijavljeni jesmo u ds (da,u sesvetama smo)..e sad..ne znam,ak dodu u kontrolu nekaj bum zmislila..samo sam se danas sjetila da bi ga na godinu mogli zvati iz skole da im se javimo a mi ni ne mislimo ici tamo..ili tu u sesvetama ili u vinko bek..koja zavrzlama di je ne treba..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama.miamia » 08 svi 2009, 22:58

Postao/la lulamae
ali da od ove godine grad ukida treceg odgajatelja i da ga onda tako ne mogu primiti u tako veliku grupu..
zar je to istina?grad ukida treceg odgajatelja? [/quote]

Evo ja isto to danas doznala od ravnateljice u vrtići, jel netko možda bolje upoznat s time???
Gledala sam u ponedjeljak emisiju normalan život i priča je bila malo drugačija ak se dobro sjećam, čak se govorilo o tome da bi se drugi gradovi trebali ugledati u Zagreb po pitanju integracije djece u normalne vrtiće i kako to ide dalje a ono...ukidanje :dunno
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lidija » 08 svi 2009, 23:29

Mozda nakon izbora bude novih informacija - boljih ili losijih, vidjet cemo :dunno
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 svi 2009, 00:25

izgleda da je recesija ucinila svoje i na ovom planu.. :( al gdje bas tu :(
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 13 svi 2009, 22:07

dobili smo i sluzbeno pisamce od vrtica koje me toliko razljutilo da sam otisla na vrt i cijeli dan okopavala i cupala travu i svadala se s njima..stvarno mi je trebalo..a dobro mi je i doslo za vrt ;)
mislim,napisali su takve nebuloze..da ne razlikuje lijevo-desno..a covjek ima hemiparezu lijeve strane i sto puta dnevno vec godinama mu govorim 'primi s lijevom rukom,sviraj s lijevom,gdje je lijeva,digni lijevu'..itd..e pa ako on ne zna gdje je lijevo onda stvarno :roll: to je valjda prvo naucio..zatim da ne zna naprijed-nazad..a kako ne bi znao kad uopce ne vidi i sve sto mu moze pomoci su moje upute 'iza tebe,odi malo naprijed' i slicno..naravno da zna naprijed-nazad..pa mora to znat da bi se mogao uopce kretati!koliko sam mu puta samo rekla 'ispred tebe je to i to!' itd..pa da je u stanju napraviti 2-3 koraka samostalno..doslovno su to napisali..a sto ocekuju od djeteta koje je prvi put u zivotu u njihovom vrticu i prostor mu je potpuno nepoznat..naravno da se nece zalijetati bezveze i da je nesiguran..pa on doma zna sve napamet i hoda po cijelom stanu i tocno zna gdje je sto,gdje su vrata i zacas mi se stvori tu ili tu ili ode do kupaone il vec nes..pa mi prehodamo cijelo dugo selo uzduz i poprijeko..zna hodati!hoda tako da ga drzim za ruku ali tamo gdje sve zna hoda sam bez problema.. :roll: onda su napisali da mu nije dobra koordinacija..a to je jos jedna glupost jer je on,buduci da je slijep,vrlo dobro orijentiran i ni sama n eznam kako,valjda po strujanju zraza,tocno zna gdje je nesto u odnosu na njega..on tocno uhvati predmet koji mu dajem,a nije zvucan..drzim ga ispred njega i on zgrabi tocno tamo gdje se nalazi..kad hodamo ulicom on tocno primi auto kad prolazimo kraj njega..bilo koji auto..on zna gdje se sto nalazi! ma ..opet sam pobjesnila,samo kad se sjetim..ah..ma sto da vam kazem..morali su nes napisat,da se ograde..al eto,da nema takvih i slicnih komisija,ja bi cijelo vrijeme zivjela u zabludi da mi dijete razlikuje lijevu i desnu stranu a kad ono-ne razlikuje! :roll: pa hvala im!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 14 svi 2009, 06:29

lu :hug , eto tvoj vrt je imao koristi od službenog dopisa...
nemoj se živcirati, imate svoj stari vrtić u koji se A. dobro uklopio, djeca su ga prihvatila i vrtić se nastoji njemu prilagoditi pa stoga budite tu gdje jeste a za dopis neznam što bi rekla....
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 14 svi 2009, 06:49

Lu :hug , nemam snage komentirati ove nebuloze koje su napisali, imam osjećaj kao da su promatrali neko drugo djete a ne tvog A, toliko o njihovoj stručnosti.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 14 svi 2009, 10:22

Draga Lu :hug , kad čitam ovakve nebuloze koje pišu "stručne" osobe dođe i meni da barem travu počupam. Srećom, nemam vrt, jer ne razlikujem korov od korisnih biljaka :mrgreen: .

Kad čitam o svim vašim mukama s vrtićima, moram biti zahvalna i Bogu i ljudima na ovom vrtiću gdje moja Margarita ide. Nekidan me zvala ravnateljica da imaju školu plivanja i to je doduše za djecu koja su samostalnija od moje Mardži, ali ona je i nas ubacila u grupu, jer je smatrala da bi njoj voda mogla koristiti da njen spazam malo popusti, s tim da ja moram s njom u bazen i vježbati s njom. Jučer smo bili prvi put i Mardži je bila prilično prestrašena, a i voda joj je bila malo prohladna, tako da smo se doslovno samo brčkali, malo s nogicama i ručicama, bez močenja trbuha, jer je onda vrištala, ali valjda će se s vremenom priviknuti.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 25 svi 2009, 23:41

citam sve teme ali sam jednostavno premorena da odgovaram..totalno sam nenaspavana..
samo da javim nesto lijepo..adrian je danas bio s vrticem u maxicu u zoo vrtu :)
prvo mi tete nisu nista govorile jer su mislile da to njemu ne bi bista znacilo ali sam ja rekla da on to dozivljava na svoj nacin i da mu svaka nova situacijapuno znaci..zato ga ja ja svugdje vodim..premda smo mi vec bili u zoo vrtu htjela sam da ide zbog prijatelja..to je ipak puno drugacije iskustvo nego s mamom ;)
ja sam isto isla ali sam sjedila sa strane u busu..on je bio s prijateljicom i vidjela sam kako dira njenu siltericu koju je stavila pored sebe,pa svoju,pa njenu pa svoju.. :) ugl shvatio je da je to ista stvar..hehe..voznja mu je bila super i to je cekao danima..voznja u busu!pa zamislite,ima li ista bolje :) u zoo vrtu je slusao ptice-sovu,gavrana,kakadua i tako..ja sam mu opisivala kako koja zivotinja izgleda,sto jede,gdje zivi (sve je to tami pisalo)..pa sam povezivala s nekim pricicama ili sto bi mi vec palo na pamet..recimo vuk iz crvenkapice..medo pooh,..pa sve one zivotinje i pricice s cd-a jezurka jezic gdje se prica o maxicu..koji imate,znate..slon velik ko tramvaj itd..naravno da je i tramvaj bio zanimljiv koji se cuo cijelo vrijeme..pa su bizoni malo 'mirisali'-sve je on to dozivio..a cijelo vrijeme se drzao s prijateljicom za ruku :srca (ja s druge strane)..ali i to j eveliki napredak jer prije nije dao da ga drze za ruku..natrag u busu su papali perce i to je bio takav dozivljaj..wow..
moram vam priznati da sam ja imala takvu nervozu i bila toliko uzbudena cijelo jutro..sto moje dijete ide na izlet s frendovima iz vrtica..da sam imala tremu ko pred ispit..nevjerojatno..
e da..jedna zanimljivost..jedna mama je pomagala djeci pri ulasku u bus a kad je adrian dosao na red da ude-ona se odmaknula :shock: ja sam bila iza njega,ali svejedno..cudno..mislim da nije mislila nista lose ali zanimljivo kako ljudi reagiraju kad naide nesto nepoznato..svejedno mu je mogla pomoci buduci da su bile stepenice u busu i tako..ali se valjda splasila jer nije znala sto bi..a na kraju krajeva,njemu bas treba pomoc pri ulasku,vise nego drugima..no dobro..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 26 svi 2009, 05:45

Lu, pa to je prekrasno, velika je stvar ići prvi put na izlet sa škvadrom iz vrtića, bravo za A.
A već ima i komada u grupi :drink , ne gubi on vrijeme bez veze :naughty , slatkica mala.
A za tu mamu kraj busa :ne .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.