Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: Završite li na hitnoj, nemojte reći da imate dijete s pp

20 sij 2009, 13:22

thinkPINK je napisao/la:Bez obzira sto puno simptoma koje spominjete moze biti psihogeno, uvijek je pravilo iskljuciti moguci organski uzrok. Pogotovo sa simptomima s kojima je forumasica dosla lijecniku. Ja bi takvo ponasanje prijavila. Meni je to lijecnicki nemar.

I opet potpis!!!

Osim toga, pojačani stres samo je dodatni faktor rizika za moždani ili kardiovaskularne bolesti...

20 sij 2009, 13:27

Osim toga, pojačani stres samo je dodatni faktor rizika za moždani ili kardiovaskularne bolesti...

Upravo tako! Mozdani udar je mozdani udar, bilo da netko pretpostavlja da mu je uzrok stres ili nesto drugo (secerna bolest, hipertenzija ili pak neka druga bolest i sl.). S tim se ne sali.

20 sij 2009, 13:45

alexandra je napisao/la:u zg se psihoterapeuta možeš dočepat ev. jednom tjedno na uputnicu. a dobrog ni toliko.
pa čak ni privatno ne znam da ih ima na bacanje.
treći minus mi je što ne znam u koji program bi uštelila još i vrijeme za psihoterapiju.
moje pilule za lilule su u najmanjoj dozi i čine mi fantastično. kako sam već u godinama, što se mene tiče mogu me trovat do smrti. :mrgreen:
iste su me dovele u stanje da mogu radit sama na sebi i to mi je dovoljno. za sada.

ja sam u prvoj favi isla svaka dv tjedna, sad idem jednom mjesecno 45 minuta

tablete su ovisnost, samo su legalizirane receptom

isto tako je cinjenica da ti moras zeljeti pomaknuti se, izbaciti smece iz sebe van umjesto da to prekrivas tabletama. ja sam taj dio imala sredjen vec od prije tako da sam ja utrcala u terapiju u punom trku. ljudi koji se tek trebaju nauciti otvoriti i izgovoriti sto je u njima vjerovatno imaju drugaciji tempo

20 sij 2009, 16:43

Slažem se sa stray_cat. Tableturine su jako opasne osobito benzodiazepani i anksiolitici.
Organizam može brzo razviti ovisnost, a onda su simptomi poremečaja ili čega već stoput jači.

20 sij 2009, 17:55

ipak bih išla s time da smo svi različiti. :mrgreen:
ja pijem anditepresive koji ne umiruju nego omogućavaju normalno funkcioniranje i nemaju nuspojave tipa pospanosti, tromosti i inog.
ne zatrpavam ništa, , znam razlučit uzrok i posljedicu, govorim o svemu s raznim ljudima, ništa me ne ždere, nisam nesretna, jednostavno sam nakon nekih 6 godina pukla, čak sam i znala prepoznat da sam pukla.
nisam otišla u apoteku i ukrala terapiju, nego sam pitala nekog tko je za to išao u školu. i legalizirani sam ovisnik. mada svi antidepresivi ne izazivaju ovisnost.
enivej, ne kažem da je to dobro, niti bilo kome preporučujem. kažem samo da je meni dobro. :dunno

20 sij 2009, 18:55

lea.marijela je osim pareze desnih udova imala i gubitak vida na desnom oku, a to nisu simptomi koji bi išli u psihogenu reakciju na stres. Utrnutost da, ali gubitak vida ne. Zato je mene cijela ta priča jako naljutila jer je liječnica vrlo površno obavila svoj posao. Nije baš svaka tegoba za psihijatra jer onda druge specijalnosti ne bi niti postojale već bi se sve tegobe od prehlade, proljeva do karcinoma liječili kod psihijatra. Potrebno je isključiti organsku podlogu neke tegobe a to znači uraditi i CT, a tek onda nekoga poslati psihijatru.

A što se tiče lijekova i psihoterapije. Zaista je teško kod nas naći dobrog psihoterapeuta koji će imati vremena više od jednom mjesečno za psihoterapiju. A i mame djece s pp nemaju vremena niti jedno mjesečno biti negdje radi sebe 30 minuta.
Tablete su dobar izbor za onoga komu nisu bauk. I, slažem se, na anksiolitike (samo na njih) se razvija ovisnost no to nije ovisnost koja se ne može riješiti onda kada prestane potreba za terapijom. Na ostale lijekove koji se koriste za liječenje psihičkih poremećaja nema razvoja ovisnosti. Postoje i neki biljni preparati koji mogu pomoći kod blažih tegoba (valerijana, gospina trava).
Život mame djeteta s pp je pretežak i ne znam zašto ne bi posegnula za pomoći ako postoji. Bilo da su to tablete ili psihoterapija ili nešto treće. I kada šepaš uzmeš štap da lakše hodaš, a kada ti ne treba onda ga odbaciš. Tako je i s tabletama.
Mislim da je bolje uzeti taj štap na neko vrijeme nego doći do točke da pucaš po svim šavovima, da od iscrpljenosti i zamora nisi u stanju dati djetetu više od hrane i odjeće. Ja sam već u par navrata spominjala pa sam dobijala po nosu - ali kod svakog njegovatelja kronično bolesne osobe razvija se burn out sindrom. I nisu mame djece s pp pošteđene toga bez obzira na majčinsku snagu i ljubav koja ih pokreće.
Sada malo propovjedam, ali iz svoje kože se ne može. :mrgreen:

20 sij 2009, 20:04

MaMi je napisao/la:Mislim da je bolje uzeti taj štap na neko vrijeme nego doći do točke da pucaš po svim šavovima, da od iscrpljenosti i zamora nisi u stanju dati djetetu više od hrane i odjeće. Ja sam već u par navrata spominjala pa sam dobijala po nosu - ali kod svakog njegovatelja kronično bolesne osobe razvija se burn out sindrom. I nisu mame djece s pp pošteđene toga bez obzira na majčinsku snagu i ljubav koja ih pokreće.

X

20 sij 2009, 20:42

OBAVILA CT - sutra nalaz!

A moram Vas pohvalit a šta će nama psihoterapeuti pa pogledajte koliko Vas je priskočilo u pomoč - Hvala Vam :srca

20 sij 2009, 21:11

odlično i sad se nadam da je ct dobar i da je ova grozna doktorica bila u pravu. :mrgreen:
drži se.

20 sij 2009, 21:14

Da se kojim slučajem nešto dogodi bilo kojoj mami djeteta sa PP - nitko se od tih zbog kojih se danas nervirate i gubite dragocjene živce i vrijeme nebi ni počešao po - debelom mesu.

Pa jel onda vrijedi toga da se trošimo na njih? Naravno da ne!

Što se mora - mora ...tu mislim na ove silne papire i ostale gluposti kojima su nas okupirali ... Sve stalo neka ima MAH- MAH!

Dajte si vremena za radost i smijeh - život nam ionako prolazi ,pa neka bude što :srca

21 sij 2009, 07:22

lea.marijela nadam se da će sve biti u redu :hug

21 sij 2009, 09:38

čekamo nalaze :zivili

21 sij 2009, 10:27

Nadam se da ces biti ok

Prije par dana dok sam bila u bolnici sa Miom,muz je dobio poziv da ide na brod.Bio je kod nas u bolnici,Mia je plakala jer nije dopustila da ide kuci.Kad je otisao stalno je plakala i kasno navece da je umirim ja ga nazovem kuci.Nijih dvoje pricaju i ona place da hoce njega i on joj obeca da ce doci.Sputi slusalicu i najedanput ga stisne u srcu u plucima,zamagli mu se,a bol iz srca i pluca krene u ruku.Zvao je stariju kcerku,ona komsije i s njim u hitnu.Do bolnice imaju 15 minuta voznje,on je do tamo bio mokar od hladnog znoja.
Napravili su mu pretrage od A-Ž,krv,snimanje pluca,EKG,CT,pregledi koji su trajali sat dva.Na kraju nista.Diagnoza je bila stres.Tek kad su sve iskljucili pitali su ga o tome kako se osjeca zadnji dana,da li ima problema itd.Rekli su mu da stres zna napravit iste siptome kao da je infarkt i da nikad oni nemogu znati da li je nesto ozbiljno ili ne i da im je drago da na kraju nebude nista strasno.

I zato mi nije jasno kako su tebi tako olako dali diagnozu stres,a sta bi se desilo da je nedo bog sta gore.Sta bi poslje rekli kreteni jedni.Zbilja strasno,da covjek puste umreti jer im se cini da nije nista.
Nevjerovatno
:(

21 sij 2009, 13:01

A što se tiče lijekova i psihoterapije. Zaista je teško kod nas naći dobrog psihoterapeuta koji će imati vremena više od jednom mjesečno za psihoterapiju. A i mame djece s pp nemaju vremena niti jedno mjesečno biti negdje radi sebe 30 minuta.
Tablete su dobar izbor za onoga komu nisu bauk. I, slažem se, na anksiolitike (samo na njih) se razvija ovisnost no to nije ovisnost koja se ne može riješiti onda kada prestane potreba za terapijom. Na ostale lijekove koji se koriste za liječenje psihičkih poremećaja nema razvoja ovisnosti. Postoje i neki biljni preparati koji mogu pomoći kod blažih tegoba (valerijana, gospina trava).
Život mame djeteta s pp je pretežak i ne znam zašto ne bi posegnula za pomoći ako postoji. Bilo da su to tablete ili psihoterapija ili nešto treće. I kada šepaš uzmeš štap da lakše hodaš, a kada ti ne treba onda ga odbaciš. Tako je i s tabletama.

:drink slažem se!!!! :D
izostavila si biljni preparat _ kamilica! :drink

alexandra antidepresivi su ok. :gace ja sam mislila na anksiolitike koji kad se ne uzimaju pod nadzorom izazivaju stravičnu ovisnost posebice xanax( helex). To pouzdano znam jer mi je prijateljica prošla pakao. :shock:

21 sij 2009, 15:38

Draga lm, kao prvo, jučer sam pročitala sve ovo, ali sam toliko bila šokirana i revoltirana da ono što bih tad napisala ne bi bilo za javnost. Drago mi je što si obavila CT i nadam se da će nalazi biti dobri! :zivili

21 sij 2009, 17:57

Zaboravila sam još jednu ljekovitu, učinkovitu i prirodnu tvar - čokolada. Diže serotonin i osjećaš se dobro, a diže i kilograme.

mmm3m, sa svakim svojim postom pokažeš kako se ponaša u Europi za razliku od ovoga našeg brdovitog Balkana.
lea.marijela, javi kakav je CT.

21 sij 2009, 23:25

I ????????
Nemoj me plasiti .......

21 sij 2009, 23:50

Tužno i žalosno ali me ne iznenađuje. MM par puta godišnje ima upale grla i doktorica je zaključila da je to slabi imunitet a da i nije čudno s obzirom na to kako živimo i dala mu neke lijekove za smirenje :shock: nismo znali jel bi se smijali ili plakali. :roll:

LM, nadam se da su nalazi OK :hug

21 sij 2009, 23:52

LM, nada se da je sve ok...

22 sij 2009, 00:29

mami..to si tak dobro napisala..potpisujem..pogotovo ovo za cokoladu :D ne znam kako bi bez nje prezivjela..al stvarno..
ja sam vec pisala da sam bila kod psihoterapeuta..u ono vrijeme kad mi je fakat bilo tesko u zivotu..i pomoglo mi je bez ikakvih tableta,al to je vjerojatno zato sto sam si stvarno zeljela pomoci..i isla sam jednom tjedno po sat vremena kod jednog jako dobrod doktora,sad radi privatno,neki dan sam ga vidla i an telki..koga zanima nek se javi pa mu proslijedim br tel..ponekad si pomislim da odem do njega i zahvalim mu sto je toliko ucinio za mene i da mu kazem kako mi je sad dobro u zivotu..ok,nije on toliko ucinio,ja sam tu glavni glumac,al bio je velika pomoc,ne bi mogla sama..
i da,tad sam mu pricala kako sam u tom jednom razdoblju kad mi je fakat bilo stresno, jela cokoladu ko nenormalna,potpuno me shvatio i kuzio koliko mi pomaze..
dakle,zene,navalite..

lea.marijela..pa daj se javi..

22 sij 2009, 05:34

LM, jesi li dobila ti te rezultate?
Strasno je sta si prosla...bolje da nista ne komentarisem, stvarno ne bi bilo za javnost...

22 sij 2009, 09:32

MaMi je napisao/la:Zaboravila sam još jednu ljekovitu, učinkovitu i prirodnu tvar - čokolada. Diže serotonin i osjećaš se dobro, a diže i kilograme.

Da, da, ovako se ja "lječim" :lol.

22 sij 2009, 10:48

LM nadam se da su nalazi ok.
Imali smo i mi u obitelji svakakvih situacija na hitnoj (sveki su svaki put kad dođe radili rendgen pluča jer im je to procedura, a nisu skužili da ima pl. emboliju ...)
A vezano za čokoladu, ja sam prvih godinu s mojim dupličima (bila sama skoro cijeli dan) tamanila 30 deka čokolade dnevno da se održim iznad površine što fizički što psihički (a kile ostale :mrgreen: )

22 sij 2009, 11:30

Uh, nadam se da će se LM skoro javiti...

22 sij 2009, 13:01

MaMi napisa:
lea.marijela je osim pareze desnih udova imala i gubitak vida na desnom oku, a to nisu simptomi koji bi išli u psihogenu reakciju na stres. Utrnutost da, ali gubitak vida ne. Zato je mene cijela ta priča jako naljutila jer je liječnica vrlo površno obavila svoj posao. Nije baš svaka tegoba za psihijatra jer onda druge specijalnosti ne bi niti postojale već bi se sve tegobe od prehlade, proljeva do karcinoma liječili kod psihijatra. Potrebno je isključiti organsku podlogu neke tegobe a to znači uraditi i CT, a tek onda nekoga poslati psihijatru.

Tu je sve rečeno - svaki ODGOVORAN liječnik MORA isključiti organske uzroke...Jednostavno se nekad pitam kako ti ljudi mogu otići mirno spavati poslavši nekoga doma, a ne znati da su učinili sve što su mogli da bi isključili NEPSIHOGENE faktore...

:srca za LM...nadam se da će biti ok....

p.s. Baš prije nego je MaMi otvorila ovaj topić pitala sam se da li i vi ponekad poželite da kao mame možete otići na rehabilitaciju? Divim se ovim mamama koje imaju više od jednog djeteta - ja sam tak često ko smoždena krpa...a ignoriraš fizičke pokazatelje i ideš dalje jer znaš da je to obično 'luksuz' ako si uzmeš malo predaha...za sebe...i ako imaš uopće IKADA taj predah za sebe...

22 sij 2009, 13:16

Što je sa LM? MaMi?

offtopic.
suzaks, imam jedno dijete i posao takav da me nema doma (minimalno) od 5,45-17,30 sami smo u VŽ i nemamo nikoga da K pričuva ni 5 min. (sve je obavljao sa nama dizao kredite, gledao stan u izgradnji,... trio fantastikus) i da mi treba rehabilitacija treba. Ili si uzmem sat vremena i odem šetati sama ili kad sam već na rubu očaja (kako ništa ne stižem doma) muž i sin odu u Daruvar kod bake i djeda a ja za to vrijeme čistim, perem... - to se dešava rijetko možda jednom u 3 mjeseca.

22 sij 2009, 16:00

Tek sam jutros dobila očitanje.
CT je OK!!!!!!!!!! :joy
Nevide se nikakave promjene. Uputili su me da ako mi se desi nešto slično obavezno odmah odem napraviti MR jer se na njemu ipak bolje vidi kaj se u glavi dešava.
Sve u svemu izgleda da sam ipak za Psihića :naughty

Kak ste vi zlatne pa već se sto godina niko nije tak brinuo za mene i baš mi je nekak milo oko srca - HVALA VAM :srca

22 sij 2009, 16:03

Super za nalaz. A svi smo mi povremeno za "psihica" :lol

22 sij 2009, 17:47

Ma super lm :drink ,samo se nadam da se ti stvarno i osjećaš bolje :hug .

22 sij 2009, 18:05

:joy :joy za nalaze, nek si ti nama malo skrenula ak treba :mrgreen: samo da je ovaj nalaz OK. I ne ponovilo se :kiss

a sad navali na čoksu. Iako njene posljedice meni izazivaju depresiju :klopa
Odgovori