Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
20 sij 2009, 21:40
Pa Anni ti je navela da ne ponavljam a dodajem i ovaj dio koji mi nije jasan:
citat:"u nečiju ljubaznost ja ne ulazim marijana,ali od nje nećeš dobit recept za b12(a bez toga ne možeš do njega),vjerovatno ni nistatin,ni diflukan,ni DMSA i toliko toga što se koristi po protokolu koji treba odradit....o tome ja pričam.....završen citat
20 sij 2009, 21:51
ali ja sam tu jasno napisala,i dalje ne vidim što ti nije jasno?
20 sij 2009, 22:23
Nije mi jasno kako s toliko samouvjerenosti tvrdiš nešto što zapravo neznaš u ovom slučaju a to je dr Lapčevič. Ona je bila moj izbor, u tom izboru sam znala da je privatni liječnik, dakle znala sam da moram platiti taj pregled, prepostavljala sam da ću dobiti interpretaciju rezultata (što sam i dobila), prepostavljala sam da ću dobiti preporuke (i to sam dobila) sve u pisanom obliku i sve to pokazala svom pedijatru koji je od preporučenih stvari dao na recept što je išlo na recept a što nije sam platila sama. Da je trebao i taj vit. B12 (a srećom nije dobila bih i njega). Daljnje lijekove koje spominješ nisam dobila jer ih osnovom učinjenih nalaza nije ni trebalo dobiti. Dakle posao je obavljen od početka do kraja krajnje profesionalno i ljubezno i tu sam dobila sve što sam trebala.
20 sij 2009, 22:30
Anni je napisao/la:Glori je napisao/la:što se tiče suplemenata to možeš i sam odradit,jer nalaze koje oni dobivaju izbaci kompjuter sa vrijednostima šta i koliko,ali do onog do čeg je anni došla ovdje nećeš dobit-osim ako ti nemaš neku noviju informaciju da je netko prošao cijeli protokol-da li je???
Suplemente ne možeš sam odraditi ako nemaš nalaze, a do nalaza ne možeš doći ako nisi dao uzorke krvi, urina i ili nečeg drugog. Što znači proći cijeli protokol, pogledaj post na ovom forumu gdje je napisan u detalje, a mi smo prošli u dijagnstici cijeli protokol koji predviđa laboratorij u Americi „Great Plains Lab.“, uz pismene konzultacije koje smo s njima obavljali.
20 sij 2009, 22:46
pa ljepo ja sam je više puta kontaktirala ,čak jednom i prije nego li je obavljala te nalaze(znači nije davno počela)....sad se ne sjećam koji ,ali kad sam pitala za ljek rekla je da će to trebat prepist njegov pedijatar....pa ako ne vjeruješ pitaj ju koliko je djece na nistatinu,koliko na diflukanu,na autovakcini,na b12 ,a DMSA-da li je ikome rađena uopće provokacija,a uopće terapija...
što se tiče labaratorijskih testova ,po uzorcima izađu rezultati (imam njegdje i te nalaze od laba .gdje ih radi),a kompjuter izračuna koliki je deficit i po tom koliko čega treba...
evo u lab gdje sam ja radila,podatci su stizali iz njima sestrinskog laba...dobiješ svoje rezultate(za peptide),a opis svima isti,nalaz od kose na 10 stranica-kompjuter obrađuje samo što nije uredu i ovisno da li je nisko ili visoko dobiješ opsirno ispisan tekst...
vitaminski defcit se obrađuje na isti način,sa tim da i sama djeta preudicira unos suplemenata....
jesam li pogpdila što si pitla ili opet se ne razumimo...
ja bi tijedino preporučila da pokušaš nabavit neke konferencije,ili on line pratit neku ili ovu iz bg-pa da vidiš što je protokol-a protokol je ono što je proveo annin lječnik-premda ima nijansi koje mi nisu sjele ,ali to je bit-bez toga sve je ništa...
20 sij 2009, 23:11
Glori draga pa kome ti onda vjeruješ? Zar tebi licenca jednog tako jakog laboratorija kao što je ovaj iz Amerike i njihov protokol zaista ništa ne vrijedi? Zašto tako omalovažavati prve pokušaje da se i kod nas nešto učini na tom planu dijagnostike koja je tako teško probija put na ove naše prostore. Nitko nas ne sili da to radimo, tako ni mene nije nitko silio-taj put dijagnostikje je bio moj izbor (doduše ne znam da li sam imala koji drugi u ovok skromnoj medicinskoj dijagnistci) i ja iznbosim svoja iskustva, a drugi će čitajući opet sami odlučiti da li če to ili nešto drugo (ako ima) izabrati. Konačno i poboljšano stanje mog sina ipak puno govori nakon samo cca tri mjeseca terapije.
20 sij 2009, 23:25
moj sin je imao poboljšanja u 10 mjeseci djete,a sad nije 6mjeseci na dijeti i napredak je veći nego li u tih 10-moglo je biti i obrnuto....
ti me pitaš da li vjerujem-pa ja draga jedino u Boga,a zastalo tražim logiku....znam i ja sljepovjerovati-kao i svi ako će to opravdat moja očekivanja,a ako neće -zašto da vjerujem?
po meni nalazi bi bili uvršteni u klasiku da su održivi-možda su na tragu,ali koliko sam slušala DAN-stručnjake---ti su ljudi toliko u tome da se kombinacije non-stop traže-znači idemo po nalazu i damo DMG ništa se ne dešava-digni dozu,opet ništa pređi na TMG itd....
mali od glumice J.Mc. je bio na suplementima Super NT,a sve ostalo su ljekovi i sati i sati terapije....
ma nije problem prodat zemlju za svoje djete -problem je naći nekog tko će sve odradit...npr.ti si već na rubu kašnjenja počela sa protokolom i sad ,ako ti ga netko neće odradit kako treba-ode vrijeme....
20 sij 2009, 23:46
Mislim da smo u vlak dijagnostike i terapije uskočili još uvijek na vrijeme (da nije tako ne bi bilo niti poboljšanja) i da to dobro odrađujemo u suradnji sa svim stručnjacima s kojima radimo i radili smo na dijagnostici (jer to nisu bili samo laboratoriji) tako i stimulaciji razvoja uz dijetu bez kazeina koju provodimo. Ja ne vjerujem slijepo ali vjerujem u svoj izbor i stojim iz njega, jer smatram da je i to bolje negos sjediti doma i ne činiti ništa. Ne sjedimo doma, ne plačemo kao što smo to radili u početku, ne kritiziramo jer zato i nemamo previše vremena, i s puno više povjerenja nego do sada gledamo u njegovo zdravo sutra.
Volim čuti tuđa iskustva pa tako naravno i tvoja, nadam se da je netko čuo i moja, a sam će pokušati naći put za svoje dijete jer ipak svako dijete nije isto i na iste stavri ne reagira na isti način. Toliko za večeras. Laku noć svima.
20 sij 2009, 23:50
ak smijem pitati Glori, pa sto po Tvom misljenju jos nedostaje u ljecenju medenka. ??? Pa njegovi roditelji su se razletjeli na sve strane i rade na svim podrucjima cak i puno vise od normalnih mogucnosti.
21 sij 2009, 00:07
ja pišem što je protokol,a ovo što se tu radi to nije....
nisam ja tu da pokopam nečiju nadu,već ako će krenut tim putem neka se bar dobro educira -što točno od nalaza,što od hrane ,što od suplemenat,što od ljekova će možda trebati i tko mu to može ponuditi,jer je vrlo lako da u suplemente zaluta nešto na što je dijete intolerantno....i da bude svjesan da neke stvari neće naći u nalazima-pa je jako važno da ode kod stručnjaka-npr,nedostatak b12 još uvjek zbog metilacije ne znaju kolio ga je u stanicam ,a koliko neiskorišteno te je za sad potreban svoj djeci iz spektra....itd..itd..
anni kad je kod tvog rađena provokacija?
21 sij 2009, 09:36
da se vratimo na temu - pitanje roditelja djece neautista.
Jel ja mogu tu pretragu odraditi preko uputnice? 2000 kn mi je tu mač
21 sij 2009, 09:50
Sada malo za promjenu, ako može Glori da čujemo što si ti napravila od pretraga, dijagnostike na kakvoj si terapiji s djetetom bila i da li si na na kakvoj terapiji od ranije spomenutih i gdje, da nešto naučimo i iz tvog iskustva? Anni je puno pisala i ja sam dosta pa i ti podijeli snama svoje iskustvo?
Zadnja izmjena:
marijanama; 21 sij 2009, 10:00; ukupno mijenjano 1 put/a.
21 sij 2009, 09:50
Ne. A ako radiš i intoleranciju onda je 3000kn.
21 sij 2009, 09:58
ajme
Mislim da ćemo ipak odustati od toga jer on dobro napreduje. Ima "problema" sa stolicom - kaka svaka dva dana (osim ako ima proljev ili pije atb), ali sve ostalo je jako OK.
21 sij 2009, 09:59
Mbee je u pravu ako misliš na ovo o čemu smo gore raspravljali. No, stolicu možeš testirali u labosu na uputnicu.Tražiš pretragu stolice na parazite, viruse i gljivice(sve na jednoj uputnici). No, to nije ono gore navedeno.
21 sij 2009, 10:00
moje dijete je od prve sekunde života bilo na jakim atb-ima. Njegove vene su totalno uništene (hm, i ot je jedan od problema koji me muči - kako mu poboljšati vene?). Što dobivam s nalazom stolice?
21 sij 2009, 10:03
I moje dijete je bilo potpuno OK. Nikakvih problema sa stolicom, ništa. Alergična je na jaja i mlijeko pa sam htjela napraviti test intolerancije a čitajući iskustva na forumu odlučila sam se i za Organix. A kad tamo...nalaz koma, intolerantna na soju koju smo joj davali dvije godine kao zamjenu za KM. Ponavljam, nikakvih simptoma nije imala. Jako mi je drago da sam napravila te testove jer tko zna kolika bi bila šteta da nisam. Ovako je sve još popravljivo.
Smatram da to zaista nisu bačeni novci.
21 sij 2009, 10:12
MBee je napisao/la:
Smatram da to zaista nisu bačeni novci.
Potpisujem u cijelini.
21 sij 2009, 10:27
moja prijateljica je intolerantna na 27 namjernica....marijana šta ti toliko podebljavaš šta sam ja radila-pročitaj malo GPL-forum pa ćeš vidjet kolio testova smo napravili.....
još nešto anni ti je na ovim stranicama napisala kako je po teoriji njenog lječnika -kandida nađena tek nakon detox.-to bi trebalo značit da svi ti testovi koji ti potvrđuju da candide nema uopće ne moraju biti točni,ako su (po anninom )navezani na metale....
21 sij 2009, 10:58
[quote="Glori"]-pročitaj malo GPL-forum pa ćeš vidjet kolio testova smo napravili.....
Moram priznati da prvi puta čujem za GPL forum (ja sam ipak novijeg datuma na tim forumima pa mi i nije za zamjeriti), pa budi ljubezna kako dođem do tog foruma?
zaboravih napisati da liječnici kažu da se Candida otkriva i preko urina s markerom DL arabinitolom, a njima valjda možemo vjerovati.
Zadnja izmjena:
marijanama; 21 sij 2009, 11:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
21 sij 2009, 11:01
MBee mom nisu našli ni mrvice intolerancije na soju,a kako bi i našli kad mu je nikad nisam davala?
nalaz na peptide smo radili u parizu i u americi.....u nalazu iz pariza peptiduri su pokazali "intoleranciju" na mljeko i gluten(gluten više),a ovi iz amerike su pokazali da uopće nije" intolerantan "na gluten ,ali je na kazein...ovo intolerantan sam napisala pod navodnike jer je riječ o prptidima-pa neznam kamo to spada....
a ovaj drugi test na intoleranciju (znači ne samo gluten i kazein -već na sve namjernice)-pokazuje intoleranciju na gluten i kazein i kvasac veliku i lagano na med-što me za med ne čudi jer je tada izbačen sav šećer osim u obliku meda....
dobro nije GPL-forum već topić na ovom forumu...
21 sij 2009, 11:12
Peptidi su skupina organskih spojeva koja sadrži dvije ili više aminokiselina a testove aminokiselina smo radi po američkom protokolu kao i ti vjerujem, jer si isto slala nalaze u Ameriku.
Pokušavam naći taj tvoj topić na kojem si pisala ali ne ide, molim te kako se zove?
21 sij 2009, 11:15
znam šta su peptid,ali ne znam -evo recimo ti si izbacila kazein jer je mali šta-intolerantan po testu intolerancije ili po testu peptida pa je "peptiduran"????kako to reći ???
21 sij 2009, 11:46
nadicab je napisao/la:da se vratimo na temu - pitanje roditelja djece neautista.
Jel ja mogu tu pretragu odraditi preko uputnice? 2000 kn mi je tu mač

mi nalaza koje smo radili po uputnicam ne slažu se sa nalazima koje smo slali u ameriku,(mislim na IgG)...
kažeš 2000kn to misliš samo na intoleranciju ili bi još nešto-popne se to i do 10 000kn u jednom naletu
21 sij 2009, 12:00
mi smo radili prvi puta test provokacije kad je D imao 3 godine i 8 mjeseci. Tri tjedna nakon testa smo poceli sa Dmsa kojeg smo davali kroz godinu dana. U prvom i drugom pregeldu stolice( prije detoxa) D nije imao candide... candida se pocela pojavljivati tek u toku detoxa. Vec sam napisala da postoji vise teorija: candida se razmnozava( hrani) sa DMSa ili metali napustaju crijeva..candida ostaje slobodna i na taj nacin se pokaze u stoilici.
Postoji i treca teorija koja mi se uopce ne svidja a to je : negativan nalaz na candidu moze biti lazno negativan...jel je candida u slucaju kornicnog tvrdokornog oblika sljepljena na nabor crijeva i ne pronalazi se uu stolici.
Jako je vazno stoilicu za uzorak uzeti sa vise mjesta.....ne vjerujem da bas u nasim laboratorijima ljudi dobe adekvatne informacije.
21 sij 2009, 12:03
Glori je napisao/la:ja pišem što je protokol,a ovo što se tu radi to nije....
nisam ja tu da pokopam nečiju nadu,već ako će krenut tim putem neka se bar dobro educira -što točno od nalaza,što od hrane ,što od suplemenat,što od ljekova će možda trebati i tko mu to može ponuditi,jer je vrlo lako da u suplemente zaluta nešto na što je dijete intolerantno....i da bude svjesan da neke stvari neće naći u nalazima-pa je jako važno da ode kod stručnjaka-npr,nedostatak b12 još uvjek zbog metilacije ne znaju kolio ga je u stanicam ,a koliko neiskorišteno te je za sad potreban svoj djeci iz spektra....itd..itd..
anni kad je kod tvog rađena provokacija?
hmmm Glori, s jedne strane sumnjas u sve ljecnike po redu , a s druge strane savjetujes roditelje da po nalazima koje dobiju iz laboratorija sami ljece svoju djecu...zar to nije malo previse kontrasta?
21 sij 2009, 12:42
anni o čemu ti ??? ja ti kažem da vitamine možeš po nalazu sam jer nalazi izlaze iz programa koje su napravili lječnici -znanstvenici iz ove branše....ali pošto trebaš i ljekove trebaš nekog tko se razumi i tko ima "mu.."to ordinirat....šta bi po tvom mišljenju se dogodilo sa tvojim D. da su mu samo vitamine i djetu ordinirali....
21 sij 2009, 12:52
ma moze kompjutor izbaciti sta god hoce... od kud Ti znas sta se u tijelu dogadja i kojim procesom sta protiv cega djeluje... mislis da vitaminima i mineralima i aminokiselinama ne mozes napraviti stetu?
Ja sam klasicar...i tako dugo dok ljecimno djete ..njegovo ljecenje je u rukama ljecnika...koji je naravno i za svaki svoj postupak i odgovoran.
ne razumijem sta si mislila pod " sta bi se sa D dogodilo da ga se ljeci samo vitaminima i dijetom???"
Pa njegovo ljecenuje je takvo bilo ... on je poceo terapije od skolske medicine dobivat ( logopediju sa navrsene 4 godine...tada je vec poceo govoriti...dakle njemu logopedija nije " otkljucala govor", ergo terapiju je poceo nesto prije, montessori isto tako...audivu smo radili sa skoro navrsenih 5, od Uskrasa prosle godine radimo tomatis)... njegov napredak je poceo jako fino vec davno prije " strucnog " rada.
ja se pitam sta bi bilo od njega da ga se nije ljecilo sa dijetom i vitaminima????
21 sij 2009, 13:10
ma nemam se ja šta pričat-jer ti očito zbog nečeg nećeš da skontaš o čemu ja pričam....lipo sam pital šta bi bilo sa D. da nije uzimao nistatin ,da nije radio detox....pričam o ljekovima za koje trebaš doktora...
a šta kompjuter zna -pa valjda zna očitat vrijednosti isto kao kod leukocita....
21 sij 2009, 13:13
Mogu li ja. molim lijepo konačno saznati kako se zove taj topić na kojem je Glori pisala o svojim pretragama i terapijama, a koji mi je ponudila da ga pročitam?