Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: TRIBINA U PUŽU - VRTIĆI - svi koji tražite vrtiće

19 ožu 2009, 22:33

lea.marijela je napisao/la:Ja sam na tribini otvorila sva potrebna vrata i mislim da sam dobro pripremila put za eventualni ulazak u vrtić(ako se uopće za njega odlučim).
Moram napomenut da je gđa. Tokić jedna izuzetna žena i spremna je pomoč i više nego što mislimo, "samo joj treba dati da odradi svoj posao".
!

Ha ha ha, al sam se nasmijala, a kak ja onda nemogu doći do nje. Lea.marijela nemoj se ljutiti ali ja sam tak ljuta na nju i ogorčena...neznam kaj reči. Trebala si biti prisutna na razgovoru u vrtiću za upis našeg sina, bio je i mm i gđa Tokić prisutna i cijeli stručni tim. Pa da poludiš od izjava.....

19 ožu 2009, 22:39

A zašto onda svaki roditelj mora s njom rješavati upis djeteta sa pp u vrtić....a nemože to pravo ostvariti automatski. Što oni dobivaju od toga da mi moramo njih moljakati za svako djete pojedinačno. Zašto netko već ne kaže idemo mame napraviti nešto da se stvar promjeni iz korjena i da djeca sa teškoćama u razvoju također dobiju pravo na vrtić kao i njihovi vršnjaci koji to pravo ostvaruju rođenjem. Ajde nek se napravi tribina za izjednačavanje prava djece sa pp i djece koja su "zdrava". I na tu tribinu treba pozvati i gđu Tokić, a ja bi pozvala i dječju pravobraniteljicu i sve fotelje do predsjednika ako treba. Da samo jednom doživim dan kad neću se ujutro probuditi sa mišlju "dali će moje djete od slijedeće godine moći u vrtić ili ne " :place :conf

19 ožu 2009, 22:40

I onda me još grize savjest što sam ljuta..............dali je to normalno

20 ožu 2009, 08:51

Ma joj Plava naravno da je normalno i potpunoste u pravu. I mene to jako ljuti i ja sam za to da se to konačno riješi da svako djete može u vrtilć rođenjem e tek tu će se vidjet da su ravnopravna. Mene još jako živciraju i svakodnevne situacije (znam nije tema topica)gdje se osjeti ta diskriminacija. A šta možemo kad živimo na žalost u jaaaaako da se tako ružno izjasnim primitivnom svjetu i nevjerujem, je da je bolje ali svjest #naših"ljudi teško je mjenjati.Mi imamo sreću kod nas je malo situacija po tom pitanju bolja . Moj klinac će upast u vrtić, tako su mi obećali ali moram na neki interviju sa defektologom psihologom i logopedom. Nažalost to je jedini način da se i dođe do njih jer su liste čekanja jaaaako duge a privatno da ih tražiš lupom nema ih.

20 ožu 2009, 09:14

Cure moje, sve ja to kuzim, ali kod nas se i u posebnim ustanovama djeca ''biraju'' jer nema kapaciteta. Sto ocekivati u redovnom sustavu, u kojem takodjer nema kapaciteta. Moje iskustvo govori (ne samo moje osobno) da redovni sustav u Zagrebu funkcionira prilicno dobro. I da je zaista povelik broj djece ukljucen u njega.
Mjesta za sve jednostavno nema. U Zagrebu ce se nesto rijesiti otvaranjem Malog doma, za djecu s velikim teskocama, ali bojim se da ce i taj kapacitet ''planuti''. Svugdje su liste cekanja. Prestrasno, ali istinito. Kako to izmijeniti u ''dva dana''. Gotovo nemoguce. Ali moguce je na dugorocnijoj razini. Jedini ''problem'' rjesavanja na dugorocnijoj razini je taj sto prakticki izgleda da malo napravimo za svoju djecu u nekom trenutku. Bojim se da dio onih koji to ne mogu prihvatiti (a mogu ih shvatiti) , nikad nece biti zadovoljan nicime sto se napravi i u dobrom smjeru.

20 ožu 2009, 10:40

u Zagrebu postoji oko 120 djece s oštećenjem vida i dodatnim teškoćama (službeni izvještaj od HZJZ), tako da ako bi Malidom samo njih išao podmirivati, nema dovoljno kapaciteta.
A još su uveli da u Mali dom idu sva djeca s mnogostrukim oštećenjima, pa je brojka potencijalnih korisnika još i veća.
Kako će to rješavati, pojma nemam.
A tu su i djeca iz Zagrebačke županije, pa brojka itekako raste. I dođe mi muka kada slušam kako se hvale s Malim domom, a nisu uzeli u obzir čak ni postojeće potrebe, a kamoli povećanje u budućnosti. Pa zna se kada se gradi takav kapitalni objekat, da se mora napraviti da s max 80% resursa podmiruje 100% trenutne potrebe. A ne da s 100% resursa podmiruje 80% korisnika. što s ostalom djecom?
Odgovori