Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: Fizikalna terapija kod kuće na doznaku

12 lis 2009, 16:53

ok, možda mogu pomoći. ako ste dobili nekoliko šifri, one svaka pojedinačno imaju manju minutažu nego 94303, ali zajedno ste opet negdje na 45 min.. vjerojatno. terapeutu koji dolazi u kuću bit će ionako lakše u dogovoru s roditeljem vježbati ono što je djetetu potrebno, a ne striktno ono što govori opis tih šifri.. one su tu uglavnom orijentaciono.još ako je u pitanju Bobath terapeut, ionako će raditi po Bobathu, ne vezujući se strogo za šifre za šifre. sigurna sam da se možete dogovoriti s terapeutom. mislim da je terapeutima bitnija minutaža, a da su otvoreni za dogovor o tretmanu. nadam se i sretno. :dada

12 lis 2009, 17:18

nisam ni nasla bobath terapeuta :(
sad sam zvala neke kuce..MEDEOR rade na doznaku i rade bobatha ali ne za sesvete,a koliko sam skuzila ne rade za djecu jer imaju samo jednog terapeuta koji radi nan doznaku i on se nemre snaci s tim djecjim rasporedom(skola ovak pa onak) i to..a tretman im je samo 350 kn..hm..
pa zvala DOKO..ne rade doma vec treba doci k njima i to s uputnicom,ne doznakom,a jedna uputnica vrijedi za 10 tretmana..
u DOMNIUSU su mi rekli da nazovem ujutro..
zvala i REMEDIUM (to mi je preporucila med.sestra kod pedijatrice)..nitko se ne javlja..
eto,ako ista znate o ikome od ovih,molim informaciju..ili mozda znate nekog drugog za preporuciti..

12 lis 2009, 18:53

Probaj Arithera, oni bi trebali pokrivati vas dio grada..

12 lis 2009, 19:42

gledala sammalo njihovu stranicu..sve mi izgleda too much fancy..sumnjam da uopce to rade..a poslal sam im i mail..ali nisu odgovorili..

12 lis 2009, 20:05

Na one šifre koje si dobila mislim da ni nećeš dobiti bobath terapeuta, koliko znam, samo ih tobia ima.
Probaj Aritheru - oni su novi pa još možda nisu preopterećeni. Meni ih je preporučio za moju ozljedu dr opće, al to je druga priča.

12 lis 2009, 22:09

... ma nema veze sto im je prostor fancy, oni provode terapiju u kući na doznake, stvarno, ito bas za taj dio grada. jedino mislim da je bolje nazvat na tel, ljudi nesto slabo gledaju i odgovaraju na mail.. :)

12 lis 2009, 23:49

a onda su to super vijesti..budem zvala aritheru..a mozda dokica moze promijeniti sifre..trebala sam se toga odmah sjetiti..grrr..
a ima ih jos koji provode bobatha,,recimo medeor,ali daleko smo im..

14 lis 2009, 13:00

ja sam sad opet zvala sve kog sam znala i nigdje dogovora..
u aritheri ne rade na doznaku..u domniusu i zorici ne rade za sesvete..u remediumu (koji je tu negdje u sesvetama) ne rade popodne..ali mi ne mozemo ujutro..adrian je ili u vrticu ili u malom domu ili u vinko beku..a nigdje od svih tih mjesta nema fizio..u malom domu i vinko beku ima dvoranu i tam nes radi,"skace",hoda i slicno..ali ja sam mu htjela bas pruziti i fizioterapiju ali ne znam sto dalje..gdje da idem? ostaje mi samo da nazovem doktoricu na goljak i pitam da li bi mogao tamo na vjezbe premda uz nas raspored ne bi ni stigli ntam svaki dan ili svaki drugi (kako vec)..jedino mi pada na pamet da ju zamolim da mi tam svakih toliko pokazu vjezbe koje trebam s njim raditi pa da ja doma to radim (jer znam da su i oni prebukirani)..jer je rekla da treba raditi vjezbe za leda i trbuh jer su mu ramena skroz prema naprijed i ti misici su mu skraceni..e ja sad ne znam bas koje su to tocno vjezbe za to..mogu samo pretpostavljati..ono dizanje ruku kao kod lednog plivanja i slicno..ai treba mi netko bas da mi pokaze..
sto da radim?pomozite..

14 lis 2009, 13:05

Arithera, prvi glas da ne rade na doznaku???

14 lis 2009, 13:39

breg je napisao/la:Arithera, prvi glas da ne rade na doznaku???

Da i meni, ja sam ih zvala na preporuku fizioterapeutkinje iz Sesveta koja je prije radila kod njih i rekli su mi da rade na doznaku, da pokrivaju Sesvete, ali da Sesvete pokriva fizioterapeutkinja koja ne radi s djecom. Remedium sam zvala i mislim da ću se uspjeti s njima dogovoriti, iako je, oni rade samo kroz jutro.
Lu probaj kod dr. Doko, mi smo išli i još uvijek idemo kod njih, ima tri fizioterapeutkinje koje bi ja mogla preporučiti kad su u pitanju djeca, a i lako odustaneš ak nebudeš zadovoljna, opet je do njih bliže i ne gubi se puno vremena na putovanje. Uputnica vrijedi za 10 tretmana, meni pedijatar tak i napiše na uputnicu x10, kad ispucamo tih 10 donesemo novu uputnicu i stalno tak :)

14 lis 2009, 14:29

mama.miamia je napisao/la:
breg je napisao/la:Arithera, prvi glas da ne rade na doznaku???

Da i meni, ja sam ih zvala na preporuku fizioterapeutkinje iz Sesveta koja je prije radila kod njih i rekli su mi da rade na doznaku, da pokrivaju Sesvete, ali da Sesvete pokriva fizioterapeutkinja koja ne radi s djecom. Remedium sam zvala i mislim da ću se uspjeti s njima dogovoriti, iako je, oni rade samo kroz jutro.
Lu probaj kod dr. Doko, mi smo išli i još uvijek idemo kod njih, ima tri fizioterapeutkinje koje bi ja mogla preporučiti kad su u pitanju djeca, a i lako odustaneš ak nebudeš zadovoljna, opet je do njih bliže i ne gubi se puno vremena na putovanje. Uputnica vrijedi za 10 tretmana, meni pedijatar tak i napiše na uputnicu x10, kad ispucamo tih 10 donesemo novu uputnicu i stalno tak :)

ali onda mi to puno ni ne znaci za aritheru ako ne rade s djecom na ovom podrucju :dunno
a ovo za doko..vec sa dala pedijatrici da mi napise doznaku koju bi nosila u marticevu..kaj da joj sad velim da ipak necu,nego da mi da uputnicu za doko?da li doko radi popodne?da li dobro rade sa starijom djecom (6.g.)?
mamamiamia..zasto vise ne idete kod doko?
zvala sam jos i optima tera..ali se nitko ne javlja..to su mi preporucili kad sam nazvala 'zoricu'..da li itko zna sto o njima?

14 lis 2009, 14:36

evo zvala doko..vele da rade do 20h..i da imaju bobath terapeute..probat cu se dogovoriti s pedijatricom to za uputnicu..a da li su te vjezbe kod doko svaki dan ili to ovisi o tome sto kaze dr.doko..koliko sam shvatila prvo dr.doko mora pregledati dijete (naravno) pa onda dalje..iako adrian vec ima doktoricu na goljaku..

14 lis 2009, 15:28

... znam 3 djece koji vježbaju na doznaku preko arithere?! na području od sesv. do sesv.kraljevca... :conf sori, nisam znala da se stvar promijenila... ovo za doko će valjda biti ok, ali jedino ti moras dolaziti njima, a ne oni tebi hm.

14 lis 2009, 16:56

bambi je napisao/la:... znam 3 djece koji vježbaju na doznaku preko arithere?! na području od sesv. do sesv.kraljevca... :conf sori, nisam znala da se stvar promijenila... ovo za doko će valjda biti ok, ali jedino ti moras dolaziti njima, a ne oni tebi hm.

I ja znam 2 djece iz Dubrave koja vježbaju na doznaku preko Arithere, inače ih Doko svima preporuča

14 lis 2009, 19:00

pa ja ne znam u cemu je stvar ..danas sam zvala i tako mi je rekla zena..budem jos otisla do njih pa porazgovarala oci u oci..mozda je doslo do neke zabune..
a sto se tice doko,zanima me da li je u sevetama ili u dubravi..jer sam na netu nasla dvije adrese,pa sad ne znam..da li su se preselili ili imaju na dva mjesta..
znaci,preporucujete aritheru?

14 lis 2009, 20:27

Lu, Doko ti je u Hrvatskog proljeća 38 u Dubravi , kod opčine

14 lis 2009, 20:50

thx

14 lis 2009, 21:46

Da, oni su sada u Dubravi, bili su u Sesvetama, takoreći nama preko puta, tako smo mi i krenuli kod njih, jer mi je bilo blizu i mogla sam dogovoriti termin kako mi je odgovaralo, mogu i sada, ali sad smo ostali na jednom automobilu (dva si trenutno ne možemo priuštiti) ja i muž (muž nema fiksno radno vrijeme tak da zna raditi i do kasno u noć) i eto malo nezgodno, to je jedan od razloga, drugi je da smo krenuli u vrtić 2 puta tjedno po 4 sata, do sada je to bilo dva sata, sada trebamo početi i kod logopeda, jer ona je sada skoro 5 god., isto 2x tjedno i sve bih to htjela nekako uskladiti dok ne krenu hidroterapije u Sopnici, jer to nikako ne bih htjela propustiti, pa sam mislila da mi bude lakše ak imamo fizikalnu doma. A i imam još jednog školarca i jednu predškolarku tak da možda bude lakše... :dunno

14 lis 2009, 23:47

mama.miamia..ovo sto pricas za hidroterapiju..da li mislis na bazen u vrticu en ten tini?ja sam tamo pricala s ravnateljicom prije ljeta i rekla mi je da se mozemo ukljuciti na plivanje..odnosno adrian,jel te..i da se javim na jesen..e sad ja nemam njihov br telefona niti ga igdje mogu naci da nazovem da vidim kad to pocinje..da li mozda ti imas?

15 lis 2009, 09:47

Da, mislim na en ten tini, oni će imati fizioterapeuta i kineziologa, vježbe u bazenu, to mi se čini super...
Hm, mislim da je broj 5614-461, ako nisu kaj mijenjali, ja nisam zvala jer svako malo sretnem nekog od cura tu u Sesvetama pa se tak informiram :) , a i rekli su me zvati kad krene, još uvijek nije, još popunjavaju grupe..., valjda bude ove godine, iako s obzirom na krizu... :dunno

15 lis 2009, 10:00

Lu, mislim da ti je najbolje da se prvo naručiš na pregled kod Doko pa sama prosudi kako ti to izgleda. Mi smo nakon pregleda odustali od odlaska k njoj. Iako moja draga prijateljica :kiss ide sa svojim djetetom kod nje zbog fizioterapeutkinje koja im je jako dobra. Važno je da sama odvagneš :mah

15 lis 2009, 11:36

bila sam danas tamo u vrticu i razgovarala sa zenom,ona je kineziolog..veli da bi trebalo to poceti u 12.mj. jer jos nesto treba urediti tamo pa tak..da ona isto ne moze vise docekati..
i jos mi je nes zanimljivo rekla..ali cu o tome na drugoj temi..
faith..znam da su tu isto na forumu pricali da neki nisu bas zadovoljni s doko..zanima me zasto ti nisi..mozes mi napisati i na pp..ja ne znam ni kak je u aritheri pa bi molila tko ima iskustva da me obavijesti jer sad to sredujem pa me zanima kamo da idem..
i da li postoji mogucnost da sama biram terapeuta i koja je to dobra fizioterapeutica?
i jos jedno pitanje..vezano za komisiju u marticevoj..vise se ne sjecam ali znam da ne rade bas svaki dan..mislim da utorkom nisu radili..da li netko zna tocno?mislim,to ovisi od opcine do opcine..znam da je pisalo kad za koju opcinu rade a kad nisu tamo..

15 lis 2009, 12:46

Napišem ti post, sad ne stignem puno, uglavnom, vrlo površan pregled.

15 lis 2009, 15:01

I''ll be waiting ;)

mama.miamia..daj me pliz podsjeti kak se ravnateljica zove u tom vrticu..

15 lis 2009, 15:12

Lu poslala sam ti pp

25 lis 2009, 20:06

narucili smo se kod doko za pregled 12.11. pa bumo videli kaj bu..
u aritheri sam bila i rekli su da imaju jednu terapeuticu koja ide na istok ali da ima vec dosta djece i da ne moze uzeti jos jedno jer je ionako raspored svakakav a i ne rade popodne,samo ujutro..a meni je adrich ujutro ili u vrticu ili na terapijama tako da nam pase samo doko koja radi cijeli dan..
kaj se tice arithere vele da bi cak i u vrtic dosli i vjezbali ALI adrian je u vrticu u dugom selu ..grrrr..kad nas nece primiti u sesvetama..

26 lis 2009, 14:24

sa mojim curkama radi fiziot. iz arithere, na doznaku. osobno mi ih je preporučila dr. doko. :dunno ona je naša fizijatrica. i moja i mojih cura.
mi smo u dubravi.

12 stu 2009, 19:12

sad smo bili kod dr.doko..
pitala me kakve tete (terapeuti) inace rade s adrianom,odnosno kakve voli..i na kraju je rekla da bi ga stavila kod mirne..
mene zanima da li netko poznaje rad te terapeutice i kakva je..thx..

13 stu 2009, 16:02

Meni su ti tam svi fizioterapeuti dobri, bar kolko sam vidjela dok sam čekala I.
Makar meni moje dijete kaže da ga ja jedino znam dobro istegnuti i vježbati.
Jer ja kad radim onda radim pošteno.
Baš si sad razmišljam kak je tim fizioterapeutima na kraju dana, ak se stvarno istinski trude izvježbati svakog pacijenta.

Lu, idi pa vidi , ti ćeš najbolje vidjeti jel to to za tvoje dijete.

14 stu 2009, 02:14

lulamae je napisao/la:mene zanima da li netko poznaje rad te terapeutice i kakva je..thx..

Kak veli breg svi su dobri, Mirna je ok, ona je isto tu iz Sesveta, kao osoba je super, mi nismo vježbali kod nje, ali sam imala priliku gledati ju kak vježba i činilo mi se dosta dobro (kak bi objasnila, jesu to djeca, al posao se mora odraditi)..., al ti ak nebudeš zadovoljna il ju A ne prihvati, možeš tražiti drugu...
Odgovori