Nevenerapo opisu meni se isto čini da ide u posjedanje, djeca koja će se posjesti na taj način kreću to raditi u dobi kao što je tvoj Tin, probaj snimiti za svaki slučaj da vidi teta vježbalica
Ko BorMia najvažnije je da je Mia počela napredovati, moglo se vjerojatno sve i prije riješiti, ali dok još nije kasno , dobro je.Bude nju teta čuvalica/vježbalica izdrilala.
MaminMačak priznaj da je smiješno vidjeti dijete da se kreće rotiranjem i pivotiranjem, kod zdrave dijece se vjerojatno to ne viđa često, ili počnu puzati ili hodati. Kaj se tiče zaštite nemam ideju, s obzirom na problem koji ću kasnije opisati, ja stalno visim nad Jelenom, pa kad dođe do nećeg opasnog, sklanjam ju dalje.Probaj prekriti s nekom plahtom, ali ako je od skužio da je blago ispod, tražit će ga i dalje.
Ja imam dobru i lošu vijest. Dobra: Jelena je danas puno manje plakala, fizio kaže da bolje radi.
Loša: moj dobri stari neprijatelj, s kojim se, očito bezuspješno ( ajde dobro, poluspješno) borim čitavo vrijeme, a to je oslonac na desnu ruku. Teško se oslanja i prenosi kod tačkanja težinu na desnu stranu, i onda izgleda kao da šepa lijevom rukom, radi njom sitne brze korake.Kaže fizio da će trebati dugo tačkati, kad nauči ovako vjerojatno i samo s jednom rukom, a to je jako teško i tačkatelju fizički za izvest.Slabi su joj jako i trbušnjaci, vjerojatno će zbog oba problema biti problema i s puzanjem. Tako da dok ovo dobrano ne savlada nema dalje. Kaže da je to tako, da se neki problem može stalno kroz sve radnje provlačiti, misliš da si ga riješio, a on za 3 radnje unaprijed opet se pojavi.Jelena je uspjela sa 6 mj dobiti oslonac na desni lakat, i podići lijevu ruku u zrak, suprotno je radila već sa 4 mj.Lijepo to može izvesti, iako spontano i dalje se više oslanja na lijevu stranu. Zato sam ja stalno nad njom na strunjači i stimuliram visoke hvatove, pivotiranje, rotiranje na stranu koju ona izbjegava, iako kažem radi to pravilno.
Rastužilo me to, nadala sam se da smo dobili taj oslonac, ali nije još dobro.Eto, baš je oštećenje na nezgodnom mjestu.Već dugo nisam plakala, sigurno 3 mj, ali danas sam se baš rasplakala.Obrisala suze. I krenula dalje.