Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: oslobađanje od cestarina

04 srp 2010, 23:03

pa adrian ima hemiparezu ali sumnjam da bi to bilo 80%..ipak otici cu,pa da imam..

04 srp 2010, 23:10

otidji, predaj papire gdje pise hemipareza, (naravno da ces predati sve), mozda prodje.... drzim fige

05 srp 2010, 01:00

Nama nisu odobrili jer u rješenju nema na noge ništa napisano, već samo na vid, iako ima diparezu.
Naime, prije godinu dana kada smo radili vještačenje, doktorica u mirovinskom rekla da je to dovoljno za 100%.

Kome piše u rješenju gl. VII iz Liste tj. oštećenja odmah mu produže karticu
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/269736.html

Inače, čitala sam da je Vojin Perić najavio tužbu radi diskriminacije slijepih civilnih osoba u odnosu na HRVI koji su oslijepili u ratu.

05 srp 2010, 15:36

citala sam i ne znam ni sama..svakak se moze protumaciti..pise 'djelomicna motorna uzetost jedne strane tijela 80%'..to ima..vid ima 100% ali to ocito nema veze..pa tam dolje pise nes o stopalu,on ima jaki valgus,malo skracenu nogu..ma sramota da se tu moramo boriti i natezati za koji postotak vise da bi imali to pravo..

18 sij 2012, 12:10

cula sam da se u zagrebu moze dobiti 2 sata besplatnog parkiranja za invalide ali na onim bijelim obicnim parking mjestima,dakle koja nisu oznacena da su za invalide..treba otici u zagrebparking i odnijeti neke papire...zna li itko ista o tome?

18 sij 2012, 12:14

moze, lulamae, nedavno je jedan nas suradnik tako parkirao. ali ne znam sto treba za to poduzeti.

mozda tu nesto doznas

http://www.zagrebparking.hr/default.aspx?id=117
Zadnja izmjena: ivana7997; 18 sij 2012, 12:16; ukupno mijenjano 1 put/a.

18 sij 2012, 12:16

Lu, imaš sve na našim stranicama i facebook stranicama :bigno
http://www.udruga-oko.hr/index.php?item=news&news_id=87

18 sij 2012, 12:35

evo nasla sam link

http://www.zagrebparking.hr/default.aspx?id=120

medutim,nama je istekla valjanost znala pristupacnosti..a vec sam zaboravila gdje smo to dobili..kome se trebam javiti?dobili smo rjesenje od tvrtkove s postotkom invalidnosti medutim ne znam sto dalje..gdje da produzim tu iskaznicu znaka pristupacnosti?
tek kad ju produzimmogu dobiti ovo o cemu sam pisala gore..

18 sij 2012, 13:32

S tim rješenjem o invalidnosti (postotku) moraš u Tvrtkovoj dobiti nalaz i mišljenje za znak pristupačnosti i s tim onda ideš u Gradski ured za promet sa slikom djeteta i biljezima
Zadnja izmjena: VIPmama; 19 sij 2012, 12:25; ukupno mijenjano 1 put/a.

18 sij 2012, 13:41

mi smo sada u tom postupku - sada prvo čekam da mi Tvrtkova na osnovi rješenja gdje izričito piše da je 100% tjelesna invalidnost, izdaju nalaz i mišljenje (rok je do 60 dana), pa onda 30 dana čekanja u Zagrebu :roll

18 sij 2012, 13:52

hm..sad sam kopala po papirima i skuzila da imamo nalaz i misljenje iz tvrtkove...a koliko velika mora biti slika..da li je dovoljna samo jedna i koliko biljega?

18 sij 2012, 20:42

1 slika i 70 kn biljega

19 sij 2012, 01:02

da,skuzila sam..nazvala sam..
ali nama na papiru pise 50% na donje ekstremitete a 100% ukupna tjelesna ostecenost..ali to ih ne zanima,jel da?

19 sij 2012, 10:08

Pravilnik

19 sij 2012, 12:26

lulamae je napisao/la:hm..sad sam kopala po papirima i skuzila da imamo nalaz i misljenje iz tvrtkove...a koliko velika mora biti slika..da li je dovoljna samo jedna i koliko biljega?

nalaz i mišljenje ti mora biti "nalaz i mišljenje za znak pristupačnosti" ni za što drugo, ne univerzalno (ne znam postoji li tako nešto, samo lupam da ne ideš badava)

60% na donje ekstremitete ILI 80% i VIŠE % ukupno

20 sij 2012, 01:00

isla sam danas al sam po putu izgubila slicicu (koju sam ionak jedva nasla) pa nisam nis obavila :(

20 sij 2012, 09:31

lulame, provjeri na nalazu i mišljenju iz Tvrtkove, piše li ti "...za znak prava pristupačnosti...", ako ne piše ili je nalazi i/ili mišljenje za nešto drugo, nećeš ništa obaviti

20 sij 2012, 14:21

da,mislim da pise thx
Odgovori