Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEŽBAČI 2010 - II

28 tra 2010, 10:53

Da MM, hvala na objašnjenju, nisam baš u dilemi, jer smo rekli da ćemo se ipak držat njihovih preporuka, pa gotovo. A dr. Polovina nam je čak rekao da ako i ostanemo na Bobathu,a ne kod njih, radije ne miješati čak ni dvije razl. tete, nego se striktno držati jedne, jer su oni kao ipak svaki završio drugi tečaj i radi na malo drugčiji način- a to smo i sami vidli.
Za defektologa i logopeda imamo savjetovalište u Vž (baš imaju u planu i senzoričku sobu napraviti tamo), pa budem povremeno otišla kod njih čisto da mi daju neke ideje i poticaje za dalje. Imam i super prijateljicu defektologa, tak da smo pokriveni po tom pitanju. A za radnu me bude cimerica s Goljaka informirala šta tamo rade. Sve sam isplanirala ;)
Nove vježbice idu kako kad, nije baš lako jer joj je sve to predosadno pa se zna dobrano razljutiti i sve ju je teže zabavit. Evo zadnja dva dana je pukla na polurotacije-jedva napravimo 1-2 i već šizne. Ipak, uspijevamo ukupno nekakva četiri sata kroz dan odraditi-koliko vježbanja treba da budem prava Hitler mama :sumo ? A sad efekt- ne znam. Primijetili smo jedino da je počela stopala malo više okretati na unutrašnju stranu - ono kad leži na leđima ili na trbuhu. Teško mi je opisati jer ju ne znate- ona vam je ko klada, nikad nije vrtala stopala i naveliko baratala nogicama ko druga djeca.
I sad nam dosta kvrči nogice kad je na leđima -više ih privlači prema trbuhu- inače ih je držala opružene. Jedino kod vježbanja sam u dilemi- roka pomagaj- jer je ona na leđima, a noge su joj savijene pod 90 preko moje noge- e i sad ih ne bi ona smjela odgurivati, ali niti širiti noge ko žabica. A dok mi ih tak kvrči i privlači trbuhu onda ih stalno moram ispravljat- kužiš kaj mislim? Moram danas još pitat na vježbama
U petak prva lekcija Vojte- e to će ju tek "razveseliti". Tanja sretno i uživajte na kavici!

28 tra 2010, 12:32

Znaci vec ste do Vojte stigli, to je super, do sada su se cure uvijek nakon Vojte javljala sa pravim pomacima, drzim fige da tako bude i kod vas. Vec si ti prava Hitler mama sa 4h vjezbanja :lol
I veselimo se sto okrece nogice prama unutra i sto ih je pocela dizati od podloge, i to su pravi pomaci :dada

28 tra 2010, 13:00

Curke evo mog najkraćeg posta :mrgreen . Bježimo u Zadar na 5-6 dana. Ako mi ne bude funkcionirao internet u stanu budem išla u internet caffe, tak da se ne brinete ako me nema koji dan.Pišemo se navećer ako mm osposobi vezu. :mah

28 tra 2010, 13:12

Roka, super, blago vama i sretan put!

28 tra 2010, 20:53

zadar? pa roka, što ne kažeš? ;)

evo mene konačno. nešto me zeza mozilla.
fantazy- super za pomake
maminmačak- ok je uzv, dakle. i nama je rečeno da nema još ništa od hodanja, ali dobro zboriš, tko će prije mi ili oni :roll

na vježbama j ejučer bio divan. valjda mu paše ujutro. ah, tko zna. w sjed treba ispravljati, tačkati ali minimalno. nikako ne dizat na noge, vježbat posjedanje i obrane i to je više manje to.
mogu reći da mu samostalno posjedanje ide sve bolje. w sjed me izluđuje, no dobro. polako napredujemo. :kima

28 tra 2010, 21:44

roka, super za vas, i ja bi u zadar :D

kod nas nista novo, danas se nije pustao samostalno stajati, u biti je sav nesto cendrav jer je prehladjen pa nije jeo, pa je onda bio gladan, pa bi stalno cicao i tako u krug. i da, bili smo prvi put biciklom na Jarunu, on u svojoj stolici i bas mu se svidjelo.

:mase

28 tra 2010, 23:22

jao nikako da stignem na net

Roka super za put u Zadar. Nauživajte se sunca i ne gubi vrijeme na net.Stigneš nas pročitat kad se vratiš. Ja tek sutra idem u mirovinsko predat papire za onih 830 kuna ali preko telefona je rekla da ću sigurno ostvarit to pravo samo da donesem rješenje sa HZZO-a , preslike osobnih i rodnih listova ( obadvoje djece) i onaj obrazac ispunjen.

E sad imam jedan problem kod Tinčeka. Primjetila sam ( ali i svi drugi) da često ne može odrediti udaljenost predmeta pa hvata u prazno ili se prima za stolicu kao da će se diči na noge ali mu je stolac predaleko pa padne na dlanove. Pomalo me hvata paranoja :shock Jel moguće da on ne vidi dobro? Ili je to ta faza ( sa Unom se ne sjećam da je bila u toj fazi)
Nikad nismo bili kod oftalmologa jer su mu okice uvijek dobro pratile predmete( ni jedno oko nikada ne bježi i nisam primjetila nekih fizičkih oštečenja - oku vidljivima).

I još jedan info...danas sam na onom oglasu za upis djece u vrtić ( jaslice ) pročitala da izmedu ostalih prednost pri upisu imjau i djeca sa motorički smetnjama u razvoju
" prednost će imati djeca :
koja imaju teškoće u razvoju ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe "
Ne znam kako određuju dal se mogu ili ne mogu integrirat u redoviti program?

U petak ću se kod svoje tete Nade raspitat o tome malo više!

Tanja ja sam za da se nađemo. Dugujem to i Maminom mačku i Roki pa baš bi bilo lijepo da se svi sa foruma lijepo nađemo i isklaframo :ruka
Zadnja izmjena: UNA&TIN; 28 tra 2010, 23:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

28 tra 2010, 23:25

evo link na stranicu vezano za upis u vrtić

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=7210

29 tra 2010, 21:58

cure, super to za vrtić da bi imali prednosti. i meni su nešto tako rekli, ali mi smo upali u privatni ( u ZD ih financira grad pa košta kao državni pa je ok)

mene vesele male stvari. postao je jako spretan.
tinu polako ide stopalo na van u w sjedu. :angry no dobro. bit će bolje

una&tin- ja se nadam da je to samo tvoja paranoja. jel to samo kod dizanja? jel da nešto ne valja onda bi to bilo stalno.

29 tra 2010, 22:14

za kavu, ne znam kad se roka vraca, ali ja bi u cetvrtak mozda morala vaditi zub pa nakon toga vise ne znam da li cu biti uracunljiva. mozda utorak ili srijeda? una&tin da li ti to pase? da se mi prvo nesto dogovorimo pa bi onda zvala tanju ...

za vid, meni se isto ucinilo da T nekad ima problema s udaljenoscu, posebno s ogledalom i staklom, pa nadam se da je tako nesto i tinu, no s obzirom na vas citomegalovirus mogla bi ti traziti da vam to prekontroliraju. Nemoj panicariti, nije to nista strasno, a ako treba nositi naocale mozda ce mu to olaksati i druge zadatke koji se stavljaju pred njega (npr fina motorika i sl). Ma drzim fige ipak da je samo paranoja i da ti se ucinilo :hug

a za vrtic se nadam da kad krenu u vrtic , da vise nece imati nikakvih motorickih smetnji
ja se dvoumim da li da ove godine predam zahtjev ili ne
sigurna sam da nas nebi primili, ali mozda bi one iduce godine imali vise sanse
T ce kad ja pocnem raditi cuvati jedna poznata teta koja ce uz njega cuvati jos dvoje djece i to radi vec sigrno 10-tak godina, a ja ju gledam kako se lijepo mirno sece s njima

inace, una&tin, vi nebi trebali imati problema sa upisom u vrtic ako ti je una upisana u isti vrtic,
drugo dijete tada ima prednost i prakticki je sigurno upisano :dada
to ne vrijedi ako dijete ide u skolu kao sto je slucaj kod nas

:mase

29 tra 2010, 23:56

MaminMacak je napisao/la:inace, una&tin, vi nebi trebali imati problema sa upisom u vrtic ako ti je una upisana u isti vrtic,

ovo pravilo u Gajnicama više ne vrijedi...prošle godine je predano 500 prijava a upisano je samo 250 jer nije više bilo mijesta. Kod nas cvjetaju privatni vrtići koji koštaju 1250 kn mjesečno...pa ak neko ima love i volje ovo je biznis koji u našem kvartu sigurno uspijeva.

meni bi pasao utorak ili srijeda ( svejedno mi je ) samo da je do 14 sati jer u 15 moram biti po Unu u vrtić. A jednosatvnije mi je sa jednim djetetom ( da vam se možemo više posvetit).

Kaj se ovih mojih problematikusa tiče , ne znam ni kome da to prijavim ( kod Žučka smo redovno tek krajem šestog mjeseca) Pitat ću idući tjedan tetu vježbalicu pa donjet odluku. Nek ona prvo procjeni dal je to za zabrinjavat.

Nevenera ja sam skuzila da W sjed uvelike ovisi i o umoru djeteta. Recimo moj Tin ujutro nema šanse da tako sjedi ali navačer mu je to najomiljenija poza pa kad je preučestalo ( a ne stignem ispravljat jer je tu još i Una sa svojih tisuću zahtjeva) jednostavno ga zavežem u kolica i nek si čila :dj

Mi u subotu slavimo rođendane ( Unin i Tinov) zajedno obzirom je zbog kozica Una bila zakinuta prošli vikend a njemu je 07.05. ročkas pa ih spajamo da odradimo dvije muhe jednim udarcem :lol
Mislim da se do ponedjeljka neću ni javljat jer imamo 35 ljudi + 12 djece :nana tulum do zore!

30 tra 2010, 08:14

evo i mene, internet profunkcionirao. Uživamo u šetnjama i suncu, friškom morskom zraku. Jeleni je sve novo pa se stalno smije, veseli. Cijeli stan je propuzla i kuniju i terasu, svo smeće pokupila. Trebala bi joj staviti krpe na ruke i noge, dobro bi počistila. Počela se stalno dizati na koljena :roll , nepravilno naravno uz široke noge-iako kod puzanja više nisu široke-tako da ju stalno ispravljamo.

Fantasy sretno danas na Vojti. jelena isto nekada stalno gura noge i stalno ispravljam, to je tako, važno ju je pravilno pozicionirati. Probaj kako god znaš i umiješ što više polurotacija, makar i uz suze, mami ju ječim pa ispravljaj dok ona radi.

Una i Tin možda nije problem vida, nego koordinacije koju dijete još nema ili mora vježbati.A mala dijeca ti još nemaju pojam za udaljenost, mislim da se to zove stereotaksijski vid ili tako nekako, nemaju osječaj dubine prostora. Znaš dođu do nečega visokog i onda pružaju ruke prema tome i love. Pitaj vježbalicu, baš me zanima. A mi ionako radi strabizma moramo na kontrolu kod okuliste pa ću pitati doktoricu i za to ako ne dobiješ neki odgovor. Sretna proslava ročkasa.

ja se vraćam u srijedu, pa ako može kavica sljedeći četvrtak, ako ne dobro, drugi put.

30 tra 2010, 10:17

roka, pisala si da si joj pritiskala nogu kad ju je znala odizati od podloge
T sad to zna raditi kad jako brzo puze i onda mi se cini dobro pritisnuti ju iznad gleznja,
taman mu ju tako spustim i okrenem prema unutra, jeste tako nekako i vi?

ma u biti idem danas kod fizio pa budem pitala

sad smo opet 1x tjedno na vjezbama jer nam je fizio zavrsila s predavanjima
onda sam odmah mirnija

30 tra 2010, 22:43

Bok cure, baš vam zavidim na kavici, ako ju doduše uspijete uskladiti!
Mi danas bili na Vojti, a kak smo uranili,, malo ju je doktor na brzinu isprobal po nožnim zglobićima i veli da mu je mekša, doduše nije idealno ali ipak bolje. A nisam se ni u srijedu pohvalila-onda je vidio njenu rotaciju L-T i rekao da je to bolje nego je prije radila. Solidno je i pivotirala i isto mu je mekša bila. Doduše, mi već znamo da je kod nje to sve promjenjivo- jednom je solidna, drugi put već koma, pa se neću previše ni hvaliti. A osim toga čim ju za nešt pohvalim ona to prestane radit :/ . Neki dan ju hvalila kak spava i po 2 sata opodne i eto sad grizem prokletu jezičinu :lol.
Kak će ići Vojta još ne znamo. Samo je prva reakcija bila dobra,a li poslije je bila rezignirana i doktorica je morala poticati reakciju.
Inače, roka koliko ima položaja po tom Vojti? Mi danas radili na trbuhu pa joj dijagonalno fiksiram ruku i nogu. U utorak nastavak...P.S. Mahni mi Preku u moje ime! A ako vam je blizu trajekt preporučam i šetnju!

01 svi 2010, 21:12

Bravo Fantasy za Maju!
Za motoriku ti to nejde kao sa spavanjem pa se slobodno mozete hvaliti :hug
Sve se pise u mali mozgic i svaka vjezbica se broji :dada

Mi danas cijeli dan na vikendici, puzanje po travi, nis se ne sklize i nogice su mu skroz usko, ali desna i dalje zbrise na van.
Nis, vjezbamo ju i dalje :mase

01 svi 2010, 21:16

Mamin mačak ja sam spuštala više u blizini koljena i usput sužavala nogu. Kaj ti je rekla Karolina? Super da sada imate češće vježbe.

Fantasy mi imamo 3 vježbe, ovu koju vi radite, druga je jednostavna dijete leži na leđima i pritišće se jedna točka među rebrima, ali to nam ne uspjeva zato jer uglavnom samo leži, ili se rijeđe bacaka ko luda pa opet nikaj. Treća je komplicirana za izvesti, radi se na boku dlanom pritišću mišići uz kralješnicu drži se suprotna noga, ta nam povremeno uspije. najbolje reagira na ovu prvu, a kaže dr. da je ta najvažnija. Super da ima pomaka. nemoj se bedirati ako nekad radi krivo, važno je da uspjeva raditi i dobro, s vremenom će se upisati taj dobar obrazac.

Evo danas smo bili u Preku ( naravno da sam te se sjetila Fantasy), jučer u Zatonu, sutra idemo u Nin... stalno smo u điru. Danas na trajektu Jelena nije imala 5 min mira, cijelo vrijeme je puzala po onim tapeciranim sjedalima gore-dolje, smijala se skakala. Jučer je puzala po pijesku na plaži, igrala se lopaticom, brljala po pijesku, jela ga :roll .Uopće joj ne mogu pelenu promijeniti-ja već neko vrijeme mijenjam na krevetu a ne na motalici , razlog je bio rotiranje- sada ju lovim po krevetu, a ona samo bježi i cereka se. Tako je slatka. I po stanu stalno nekam đira, ko ona beba iz filma.

01 svi 2010, 21:50

Kaj ti je rekla Karolina?

Nista novo, da je to nezrelo stopalo, da ne brinem, ispravljam koliko mogu ...

Uzivajte na moru, zasluzili ste malo odmora :hug

04 svi 2010, 09:24

evo i nas...rođendani prošli...36 ljudi i 17 djece + dvije bebe u trbusima...jučer smo opet slavili dobila sam nećakinju...pahuljica ( 2450 g i 45cm) rođena u 37 tjednu...eto potencijalne male vježbačice...ne bute me se cure riješile tak brzo. :D Šalu na stranu...sad čekamo onaj prvi pregled pedijatra nakon 24 sata..valjda bu sve OK za sad je u inkubatoru zbog male porođajne težine :conf

Kaj se tiče vida mog malca sad to više ne radi...u stvari brijem da kako je bio bolestan i prikovan na mojim rukama 10 dana da je mlao izgubio osjećaj koordinacije ( kako ti kažeš Roka) ali čini mi se da već tri dana nije imao problema sa određivanjem udaljenosti.

Inače malac je jučer ujutro napravio dva samostalna koraka , pa je još stajao par sekundi sa rukama u zraku loveći ravnotežu ali gravitacija je pobjedila pa se lijepo bočno dočekao!!! :drink :joy
I to je napravio dva puta.

Vrtić i pravo upisa djece sa teškočama u razvoju je muljanje očiju. Naravno u praksi to tak ne funkcionira, dapače obrnuto je ...ak ti dijete ima teškoće onda u toj grupi mora biti i manji broj dijece što si današnji vrtići u Zagrebu ne mogu priuštiti tak da ne upisuju takvu dijecu u redovan program osim ak se valjda ne pokrene tužba što očito još nitko nije napravio :angry :angry :angry
Raspitale smo se po netu i kod naših teta u vrtiću i stvarno je nažalost tak...

Roka blago vama posebno za ovaj dio puzanja po pijesku. Moj Tin je neki dan osjetio zagrebački fuj pijesak iz pješčanika pod prstima i bio je oduševljen ( hihotao od smjeha)...mogu si mislit kak je onda Jelena uživala. A prematanje na krevetu je kod nas već duže vrijeme problem. Prematalicu smo dali dalje jer sam se bojala da ne padne sa nje koliko se riče dok ga presvlačim i to traje već 5 mjeseci. Nemoguća misija za presvuč pelenu. Nekad je sretan ali često ustvari protestira pa se bacaka, rotira, odlazi itd..... :protest

04 svi 2010, 09:55

Bravo za Tinove korake! :joy :joy :joy
Bas sam sretna zbog vas, suze me dodju na oci kad se sjetim kroz kaj smo sve skupa prolazili, a nije to bilo tako davno :ljubav

Kod nas isto problemi kod presvlacenja, ma nece biti niti sekunde na ledjima. Ja sad samo kupujem pelene gacice i onda jurcam za njim dok ga presvlacim, a guzu mu namazem jednom dnevno, i to ako, i ne mislim se jos i oko toga nervirati. Ako se guza zacrveni onda cemo uvesti strozi rezim, ali ovako mislim da nema potrebe.

Kod nas nista novo, nije se vise upustao u samostalno stajanje, pokusavamo hodati na koljenima ali nam nejde. :mase Ne brinem previse oko nicega vise, uzivam jos malo u ovom cjelodnevnom zajednickom boravku :dada.

04 svi 2010, 09:59

I da, kaj cemo s kavicom? Una&Tin, pase li i vama cetvrtak da zovem Tanju da vidim kad oni nemaju terapiju ... Ali ni ja jos nisam 100% da cu moci, riknuo mi akumulator, a visi mi jos zubar i cjepljenje, ali ajde da pretpostavimo da cu se nekako organizirati.

04 svi 2010, 11:44

Pitanje, medicinsku dokumentaciju koju predajem za produljeni porodilni - da li to dajem originale ili kopiram?

04 svi 2010, 15:04

daješ kopije ali nosiš i originale na uvid.
četvrtak mi za sada paše (nemam nekih planova, auto imam, deca su zdrava )

04 svi 2010, 22:00

Za našega Tinču huraaaa !!!! :joy :joy :bis :bis : :buket :buket :nana :nana :cheer :fworks

Predivne vijesti. Tako mi je drago, eto unatoč boleštini prvi ročkas će dočekati na nogama.Super da je fešta dobro prošla. Sada možete uživati.

04 svi 2010, 22:16

Evo, mi smo se vratili, tj. potjeralo nas je ružno vrijeme. Jelena je bila toliko uzbuđena da je dva sata puzala po stanu, skakala, vrištala, smijala se. baka kaže da se ful promijenila u tjedan dana. Mamin mačak dala si mi dobru ideju za pelene gačice. Meni je promjena pelene postala nemoguča misija, držimo ju mm i ja a ona urla, gorje nego vježbanje Vojte. Kaj se tiče četvrtka moram sutra vidjeti da li imam kakav auto na raspolaganju pa vam javim.

04 svi 2010, 23:58

ja moram još jednom komentirat to mjenjanje pelene. Pa ja sam mislila da smo samo mi u problemu. Ne kuzim kaj im je. Mene oblije znoj kad vidim da moramo ići mjenjat pelenu.
Ja se ne sjećam da je Una to radila :conf
Šta je s tim našim vježbačima ?

Roka i meni muž pomaže kad je doma jer ja jednostavno nemam snage u rukama zadržati ga. Tako se riče nogama da je to prestrašno, ponekad imam osjećaj da ću ga polomiti :place
Iako zadnjih par dana ga uspijem zabaviti ( svaki put nova igračka) ali svejedno to je nemoguća misija! :angry

05 svi 2010, 08:34

Vaaau! Pa Tin prohodava polako :srca kak je to preslatko! Sad nisam skužila kad su rođendani, ali u svakom slučaju dvostruke čestitke od srca!!!
Ako se dogovorite s Tanjom, obavezno ju pozdravite!
Roka, Jelena isto rastura već, ha, nećemo dugo ni njene korakiće čekati, makar nema žurbe! Super, čestitam i vama kaj se konačno možete malo opustiti nakon napete godine!
Inače, na Vojti ona urla još uvijek? Meni je malo teško 4 puta dnevno rasplakati dijete, ni krivo ni dužno, ali kaj ćeš kad se mora. Maja inače ne plače skoro nikad- ok. osim ako ju stranci hvataju..Jedino sam u dilemi, dal da joj nešt pričam, tješim ju i to dok to vježbamo ili da sam radije tiho? Jučer smo dobile i vježbu na leđima. Dr. A. je zadovoljna mojom izvedbom, jeee! Kod Ž. mi baš nejde, pa sam bila jučer iznenađena pohvalom za Vojtu. Bar nešto...I zanima me kak ti Jelena ima refleks kad je na trbuhu- ne moraš joj stimulirati i onu točku na koljenu, radi nogom bez pomoći?

05 svi 2010, 14:28

Fantasy svako ima svoj pristup ali mislim da ovisi i o raspoloženju same tebe. Znam da je Vojta nekaj kaj ja uopće ne kužim i kad izmjenjujete informacije o pojedinim vježbama imam osjećaj da čitam kinesko pismo ali ja sam ponekad Tinu pričala i pjevala a ponekad sam šutila. Jer ako je vrištao tako jako da ga nemrem nadglasat nije bilo smisla da sad još i ja urlam. A kad je onako malo cviluckao onda sam ga tješila, pjevala, glupirala se , samo da se ne rasplače do kraja.
Ne znam kak je s vojtom i u kojoj količini je to njenoo plakanje, i jel svaki put istim inzenzitetom plače ali mi smo eto radili tako.

Curke kaj je s kavom ? Kiša će padati cijeli tjedan. A neda mi se u zatvorenu birtiju s kolicima i djecom :conf
Ne znam, vi odlučite. Ak idete doći ću i ja ali bilo bi lijepše da je sunce :(

05 svi 2010, 15:10

Cure, ja nikako ne mogu ici na kavu, a bas mi je zao :(
Imam sutra hrpu obaveza, od vjezbi do zubara i ne znam niti kako cu bez kave to odraditi.

Ako se ipak dogovorite, recite pa da vam proslijedim Tanjin broj.
U petak pretpostavljam da je vec kasno i da se Tanja vraca doma?!

Imam i pitanje - nikako da stignem do HZZO-a pa me zanima koliki je taj formular i
da li ga mogu tamo na licu mjesta ispuniti i odmah predati ako skupim sve papire?
Ili se MM treba isto potpisati?
Trazila sam i na webu, ali ne mogu ga naci da negdje ima za isprintati :conf

05 svi 2010, 15:57

živio nam tinček! :drink

kod nas sve po starom. malo smo zakurili pa smo manje vježbali.
čini mi se ipak je manje w sjeda. iako ga još ima.
tin je dva put napravio iskorak, bez dizanja. nisam vidjela kako, samo sam ga našla u toj pozi. prvi put u vrtiću, prala sam nešto i okrenem se a on tako. drugi put u krevetiću, pravila krevet a on lijepo nogu desnu namjestio. i tako stoji, jedna noga iskorak, druga na koljenu.
tko zna što sad slijedi

05 svi 2010, 17:01

Una i Tin potpisujem od a do ž ovaj tvoj zadnji post o pelenama.

Fantasy uglavnom plače i dalje, zapravo u početku je manje plakala. Sve se nekako nadam da će reći dosta Vojte ali nikako da kažu. :mrgreen U početku nismo baš imali odgovora ali kroz neko vrijeme se počeo dobivati. Na trbuhu, tj vježba za refleksno puzanje, ima jako dobar odgovor i tijelom i nogom, ja stimuliram točku pokraj lakta na savijenoj ruci i točku na peti na savijenoj nozi. A kaj se tiče zabavljanja kod ove vježbe baš i ne pali jer je glavom okrenuta prema podlozi. Za druge dvije ju zabavljamo, ali ne bi smjelo biti dijete skroz privučeno zabavom jer je onda skroz mirna i nema baš adekvatnog odgovora , neka sredina.Ako mi se previše batrga, nije dobro, ako je skroz mirna nije dobro. Umirilo me kad je dr. rekla da ta vježba koja nam uspjeva da je ona najvažnija.

Mamin mačak da imaš formular na HZZO, i ako imaš sve papire možeš odma predati, tm ne mora potpisati. Pazi da na potvrdi o zaposlenju piše i da ste zaposleni na neodređeno i u punom radnom vremenu.

Nevenera super da je Tin ozdravio, a također čestitke za iskorak i manje w sjeda.

Jelena je isto dva puta napravila kao nekakav iskorak i jednom se krenula navlačiti da bi se digla, ali sam ju brže bolje spustila da ne bi i dalje ponavljala. I kod posjedanja stalno nekaj eksperimentira i dodiruje podlogu stopalom. Mi idemo iduću srijedu na vježbe, pa bumo vidjeli kaj će reći dalje.Meni se čini da dobro puže, ali tko zna. Podizanje na koljena je loše, stalno to radi iako ne bi smjela, ali su nogice dosta raširene, a kod puzanja više nisu. Iako meni je sada tako svejedno, da li ćemo ići s vježbama dalje ili još puzati. Glavno da je ona dobro.
Tema je zaključana