Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEZBACI 2009

28 lis 2009, 09:45

o hvala puno roka pozz :mah

28 lis 2009, 11:04

Nina hvala.Jučer opet pljuvala jabuku, a to je isto kao i s vježbanjem, malo ide malo ne ide. Kak je prošao Goljak?
Mamin slatkiš :mah
Nuna, kako Pepa?. Ima li kakvog poboljšanja? :proljece

28 lis 2009, 14:40

Mamin slatkis dobrodosli!

Roka,nemoj se uzbudjivat sto stagnirate i sama si rekla da je do sada sve islo uzlaznom putanjom,ali poslusaj Martinu mamu,to ti je sigurno tako.Ja moram priznat da mi vise ne radimo recimo iskorak,ali smo zato kupili tobogan na koji da bi se popela mora imati pravi iskorak pod 90 stupnjeva,onda smo joj stavili stolic u dnevni boravak koji joj je taman u razini laktova,tako da se ona rukom pridrzi za rub stolica i napravi prilicno dobar iskorak.Ona ti ide sve veca i veca sto za tebe znaci sve vise i vise nadmudrivanja,varanja,muljanja da bi ona nesto napravila.Mi smo stvarno najveci problem imali s izvodjenjem iskoraka ali mislim da nakon 2 godine te vjezbe svima bi dosadio,tako da sam ja po kuci rasporedila stvari uz koje se ona mora pravilno ustat,a da ni ne skuzi.Tako da ti ona sada u danu napravi vise iskoraka nego kad bi mi vjezbali.
Sta se tice nas,ja sam malo luda zato sto ovaj vikend joj recimo uopce nisam stavila pokrivace na oko,i njoj cijeli vikend oci odlicne.Ni jedanput da pobjegnu,u ponedjeljak stavila standarsno cijeli popdne ,njoj se oko do danas nije smirilo.A tomi se vec jedanput desilo kad smo imali neuropedijatra taj dan pa joj nisam lijepila,njoj oko ne bjezi,sutradan kad sam joj zalijepila katastrofa.Stvarno vise nisam pametna.
Vidit cemo sta dr.Striber kaze kod nje smo 6.11.Vec me hvata panika sta ce rec kad vidi los nalaz Vep-a.

Sta se motorike tice,nista novog,malo joj je bolja ravnoteza i cini mi se da manje stupa ko vojnik kad hoda,ali i dalje se gega s rukama prema gore.Vidit cemo sta ce Polovina rec,sigurno da je katastrofa..... :alc pozdrav svima

28 lis 2009, 16:35

najgore sto covjek moze napraviti sebi i djetetu je zadati si nerealne ciljeve pa onda patiti zbog toga sto se nisu ostvarili. to sto bismo mi htjeli da sve ide brzo i glatko, ne znaci da ce tako zaista i ici, a jos manje znaci da nam ide lose. meni je za vjezbanje trebalo dvije godine da prestanem postavljati vrmenske rokove u kojima bi marta morala nesto savladati. dok sam to radila, cesto sam upadala u losa raspolozenja, paniku, a to je najgore sto mozes napraviti.
kad sam se pomirila time da marta ima svoj ritam napredovanja, sve je bilo lakse. tako je bilo s vjezbom.
sad kad ide u skolu, opet imam problema sa svojim ocekivanjima koja su ponekad nerealna. u skoli je jos dodatni faktor sto te program i zahtjevi iz skole tjeraju da neke stvari jednostavno moras savladati u datom roku. tada me uhvati panika. generalno marti ide odlicno, ali joj neke stvari idu lakse, a neke teze. za neke se bas naradi, a neke idu glatko. konstantno vodim borbu sama sa sobom da ne panicarim i da budem zhavalna za ono sto je marta postigla, a ne nesretna za ono sto nije. no, ova digresija ves spada u onu pricu u tome kako je prihvacanje djeteta s posebnim potrebama dug i mukotrpan proces.

28 lis 2009, 17:32

danas sam pokusala s A malo vjezbati iskorak i pravilno stajanje pa mi je uspjelo 10 ak min poslije cu ponovno kroz igru valjda cu opet uspjeti...sretna sam sta polako opet prihvaca vjezbe :joy ...pozz svima :kiss :kiss :mah

28 lis 2009, 22:08

E da, Martina mama, nije moje dijete stagniralo, nego nije odradilo rotaciju u roku koji sam si ja zadala. To sam jučer shvatila, da je razlog moje panike. Ona ide svojim tempom, a to što to nije u skladu s tablicama i mojim očekivanjima to je druga stvar.baš mi je lijep post koji si napisala. Ti imaš puno iskustva, i znaš prepoznat problem, drago mi je da nas čitaš i pomogneš savijetom. Puno to znači.
I također sam shvatila da mi treba sve više muljanja i nadmudrivanja, kako ti Nuna kažeš. S jedne strane ludim zbog toga, jer mi ponestane ideja, a s druge strane mi je drago, jer mentalno zdravo dijete lakše gura dalje, ima svoj nutarnji motor koji ga pokreće. I drago mi je da nas par koje se trenutno tu družimo imamo mentalno zdravu dijecu, koja će uz naš trud, vjerujem postići više nego im je priroda po njihovu rođenju namijenila.A i mi ćemo izaći plemenitiji i bogatiji za jedno iskustvo.Nadam se da će se naći neko rješenje za Pepine okice, brzo će 6., pa će ti Striber reći. Baš neobično to što opisuješ. Ma i mi ćemo se vjerojatno morati liječiti zbog strabizma, pa me zanima o čemi je riječ, tako da piši o tome.
Mamin slatkiš, drago mi je za malog A., eto nadmudruj se s njime i puno ga vježbaj, što ti drugo preostaje.Kada idete u Kalos?

28 lis 2009, 23:57

jos neznam tocan termin za kalos ja mislim za mjesec dva imam sve papire ali cekamo mijesto pa tako ja se moram truditi dok ne odemo tamo,jel netko od vas bio pozz :D :mah

29 lis 2009, 14:17

mi smo bili na Goljaku i u ponedjeljak moramo ponovno doči a do onda moramo puno raditi na rotacijama a osnova za to je da digne noge i vuče stopala prema ustima a on to uopće ne radi. Imamo još i problem što je ovo izvijanje počeo koristiti tako da se upre o pete i diže guzicu u zrak dok je na leđima. Uopće na Goljaku nije htio dići stopala od podloge a kad je doktorica otišla iza paravana po neke papire on ih je digao i držao u zraku. Glumac!
Jučer smo se preforsirali sa vježbama na novoj strunjači i navečer se malac, na našu najveću sreću, sam okrenuo preko ljevog boka na trbuh. Jedan od najradosnijih trenutaka u obitelji od kad se rodio, Evo i sad mi suze na očima. Sad mu ne mogu ni pelenu promjeniti a da se on ne preokrene na trbuh. To mu je fora.
Sad vježbamo drugi bok jer mu je lakše na ljevu stranu pa samo to koristi ali ga sad blokiram sa te strane. Evo dok pišem upravo se okrenuo na desni bok i zaspao. Ma mali je super. Toliko je sretan kad se okrene na trbuh da se grca od smjeha.
Također u ponedjeljak prije Goljaka idemo u Klaićevu na pregled kod neuropedijatra( valjda opet UZV i da pregleda ove nalaze iz krvi koji su pozitvni. Baš me zanima šta će nam ona reći. Idem brzo nešto po kući napraviti dok malac spava. Pozdrav svima!

29 lis 2009, 18:55

13 stranica :roll: - ajmo iz pocetka :D
Tema je zaključana