Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: DIJETE OD 19 MJESECI NE KOMUNICIRA

08 tra 2010, 07:27

Veselim se s vama zbog dobro eeg-a :srca

08 tra 2010, 09:22

nadicab je napisao/la:ali, srce mi se steže od same pomisli kako će on živjeti u ovom svijetu kada mi roditelji ne budemo ga mogli bedinati

:hug
svi mi imamo tu istu misiju.
samo sto je netko od nas dobio laksi, a netko tezi zadatak :( .

ronin super za EEG :joy

08 tra 2010, 09:23

ja ću samo potpisati ovo
anlan je napisao/la:ronin, tvoja pozitiva je nevjerojatna. hvala ti na tome.
sigurna sam da tvoje riječi mnogima puno znače i da će te se sjetiti u raznim situacijama s djecom, bez obzira jesu li ona posebna ili ne.

elizabeta, crtež je :srca

08 tra 2010, 11:06

hvala dragim curama na inspiraciji kada me uhvati malodušnost

a ovih sam dana sretna,presretna
svakim danom,što više radimo floor time,sve više napredujemo

osim imitacije,koja je krenula naveliko-podizanje ruku,skrivanje iza deke u igri ku ku,pljeskanje ručicama,tu je i jedan novi momenat

kad joj dajem jesti,odlažem stavljanje žlice u usta uz pitanje:M. hoće papati? da?da?
(to sam kod Greenspana pročitala),uz moje potvrdno kimanje glavom.
M. nije rekla da,bila je zbunjena,no vidjela je da ja očekujem nešto od nje,pa je počela zbunjeno pljeskati.reakcija nije bila točam,ali mislim da je ovo velika stvar

sunce moje najdraže,počela je mami svojoj odgovarati

znam da sam patetični sentimento :mrgreen no ja skakućem po kući kao da sam dobila na lotu!

:nana

08 tra 2010, 11:16

da li ste vi njoj prije kad bi nešto pojela pljeskali?

08 tra 2010, 11:17

ne,ali bih često upotrebljavala riječ bravo

08 tra 2010, 11:22

pa ako se ovdje radi o bilo kakvoj "odgođenoj emitaciji"-npr.povezivanje riječi bravo ili da,da sa pljeskanjem,tada je to još bolja stvar od same imitacije (koliko se ja kužim u cilu stvar)...

u svakom slučaju :5

08 tra 2010, 14:32

Samo da izrazim podršku, zaista poseban topic!
Elizabeta, Ronin, stvarno ste prekrasne žene, a i ostatak ekipe!!! ;)
Sve najbolje, i još nešto, zbog vas ovaj svijet zavrjeđuje postojati!!! :luv :luv :luv

08 tra 2010, 15:50

Bravo za mamu i Mariju Karmelu :ljubav !

08 tra 2010, 21:38

Upravo sam sada pročitala cijeli topik-kao laik na ovom području nemam savjete, samo ti mogu izraziti podršku!
Budi i dalje odlučna i snažna mama svojoj maloj slatkici.

08 tra 2010, 21:39

:kiss

09 tra 2010, 16:32

super za eeg, samo naprijed !

09 tra 2010, 18:52

I ja sam došla izraziti sreću zbog dobrog eeg-a, šaljem vam veliku :kiss

09 tra 2010, 18:55

ronin je napisao/la:sunce moje najdraže,počela je mami svojoj odgovarati

znam da sam patetični sentimento :mrgreen no ja skakućem po kući kao da sam dobila na lotu!

:nana

:srca

10 tra 2010, 12:39

ronin - super za dobar eeg :proljece
to je već jedna briga manje

anlan, watani - :srca za lijepe riječi

10 tra 2010, 12:44

Moram i ovdje stavit novost...nadam se da će nam svima ovo bit poticajno :)

slika

Ovo je nacrtala prije par dana nakon škole, a prije toga je rekla ovo: "Umjetnica crtat mama drži bebu beba spava"...naravno ova duuugačka rečenica me veseli još više od crteža :joy

Evo još jedna najnovija verzija one od prije par stranica (i neću više obećajem)

slika
Zadnja izmjena: elizabeta; 10 tra 2010, 18:54; ukupno mijenjano 3 put/a.

10 tra 2010, 13:00

e stvarno imaš zašto biti sretna i ponosna...

mamina umjetnica :ljubav

10 tra 2010, 13:16

:buket za rečenicu i sliku

tvoja djevojčica pravi je dragulj,uostalom to već i sama znaš :srca

moja mala ljubav spava,nakon što se ,moram je pohvaliti,sama nahranila žlicom :joy

kupila sam joj neke velike drvene puzzle pa to poslije idemo slagati,no tek predvečer,nakon šetnje,jer ovom suncu ne možemo odoljeti,u kratkim rukavima šećem :)

10 tra 2010, 13:27

ronin je napisao/la:nakon što se ,moram je pohvaliti,sama nahranila žlicom

ovo je jako dobro :dada
vidiš, moja je to puno kasnije od tvoje naučila...a evo, sada, sa 7 ipol godina, ona se ujutro digne prva, i uopće nas ne zove nego si cura sama napravi doručak: izvuče iz ormarića corn-flakes ili one čokolino-školjkice, stavi si u zdjelicu (niš ne prospe), onda izvadi mlijeko iz fridža, ulije si taman, pa onda si uzme žlicu i još krpu kao podbradnik i fino za stol.
Onda si sama radi nesquick, ajednom ga je našla a vrećica nije bila načeta..Al ni to nije problem za moju curu- pronašla škarice i otvorila :lol

10 tra 2010, 14:06

elizabeta, vodiš li djecu u crkvu?
ovi portreti jako nalikuju kakvoj madoni s djetetom :)

ronin, ne znam, ne usudim se reći, ali mene ova priča s tvojom curicom jaako podsjeća na jednu forumašicu za čije su dijete također sumnjali na autizam... čak i u kasnijoj dobi, čini mi se oko 3. godine...međutim, dijete je jednostavno bilo u svom svijetu... nema ni a od autizma...
znam da mnoge stvari koje si studiozno nabrojila u slučaju tvoje male jesu neporecive, ali.... ja hoću reći da mi se čini, hm, da bi s tvojom malom možda ipak moglo biti i sve u redu.... ne znam, tako mi se čini... daj bože :)

10 tra 2010, 14:11

podocnjaci forever je napisao/la:elizabeta, vodiš li djecu u crkvu?
ovi portreti jako nalikuju kakvoj madoni s djetetom

:dada i meni liči na to

ne idu baš nešto u crkvu, ali mislim da se ona u božićno vrijeme nagleda takvih prizora, od tv-a nadalje..a ima baš izvrsnu fotografsku memoriju...

10 tra 2010, 14:18

tvoja je vršnjakinja sa mojom starijom...da bar ona hoće tako sebi samostalno pripremit,desi se to ponekad--- ali ova naša djeca spektra stvarno nas mogu ugodno iznenadit i biti iznad NT vršnjaka....

bravo za tvoju curu :gladan

10 tra 2010, 14:27

Ronin - odličan stav i snaga za "akciju" :hug
Elizabeta - slika tvoje curice - ako i nije madona ... meni je jedna od najljepših slika majke s djetetom :kiss

10 tra 2010, 14:39

Elizabeta, prekrasan crtež! Likovi su puni života, pogled, izraz, dijete sliči na malog Isusa sa krunom, predivno :srca . Posebno me fasciniraju boje okolo, daju trodimenzionalnost.
Da li je netko nekad analizirao njene crteže? Netko stručan?

Naglašavam da sam totalni laik, ali imam djevojčicu što dosta crta pa eto i ljubav za dječjim radovima.

Ronin, čestitke Mariji Karmeli na samostalnom jedenju, Bravo :kiss !

10 tra 2010, 14:47

Anika30 je napisao/la:Da li je netko nekad analizirao njene crteže? Netko stručan?

Naglašavam da sam totalni laik, ali imam djevojčicu što dosta crta pa eto i ljubav za dječjim radovima.

!

paaaa dobila je već više pohvala od stručnih osoba :dada

Anika - mislim da ona negdje vidi motiv, zapamti ga i onda još nešto svoje nadodaje...recimo skužila sam da onaj motiv mame i umjetnice nije izmislila, ali je izmislila recimo to srce na slici, a i mijenja stalno pomalo boje i odjeću na mami i curici...igra se

Anika - jel ovo na tvom avataru crtala tvoja curica? Super je :)

10 tra 2010, 15:14

predivni crtezi, predivni :luv

10 tra 2010, 16:14

ronin, super za dobar eeg :kiss

elizabeta, crtezi su predivni :srca i bas kao da je malena crtala madonu s djetetom. stvarno nesto posebno :)

11 tra 2010, 22:21

elizabeta je napisao/la:
Anika - jel ovo na tvom avataru crtala tvoja curica? Super je :)

:dada
Jako voli crtati, boje prepoznaje od 16 mjeseci :)

Potaknuta ovim topicom, naletila sam na zanimljiv tekst o razvoju dječjeg crteža.
http://www.scribd.com/doc/7254436/Razvoj-djecjeg-crteza

13 tra 2010, 13:02

malo je zatišje ovih dana,
radimo i dalje floor time punom parom.

pomaci su vrlo maleni,ali vidljivi nama koji je promatramo pod povećalom.

tako je do kraja usvojila imitaciju veeelika i bez greške digne ruke uvis prije mene,čak je par puta rekla iiiika(a najsmješnije je kad hoda po pločniku i nešto brblja i ničim izazvana podiže obje ruke uvis :lol )
pljeskanje rukama i "vavo" se također ponavlja

a dva tri puta je vidjevši svoju zdjelicu rekla papa :joy

da mi je netko prije tri tjedna rekao da će ona tako komunicirati,ne bih vjerovala.al zbilja.

ja se veselim ko malo dijete,svaka njena nova gesta,svaka njena nova rječca puni mi srce radošću toliko nezamislivom,toliko nepisivom,da ovi moji bijedni pokušaji da vam opišem kako mi srce igra pri svakom novom napretku ostaju samo to...pokušaji

jer kako da vam drugačije opišem ushit,suze radosnice...to možda zaista mogu osjetiti samo mame djece s posebnim potrebama/blagoslovima

osjećaj je možda najsličniji ako se prisjetimo trenutka u djetinjstvu kad smo zbog nečega bili najsretniji i euforije koja bi nas obuzimala...s vremenom smo zaboravili i kako se punim srcem veseliti i svakim sam danom zahvalna svojoj ljubavi što me iznova podsjeća što znači sreća u pravom smislu riječi. :srca

danas sam se ujutro spremala kod zubara i tata je ostao čuvati malenu,kad je malena mudrica vidjela da oblačim jaknu a njoj ne,zaletjela se do mene i toliko me čvrsto zagrlila da prosto nisam mogla povjerovati odakle tolika snaga u tom malom djetetu.

i vjerujte mi da mi je došlo da je strpam u torbu i prošvercam sa sobom,no,ionako je ona uvijek sa mnom u mom srcu,ma gdje pošla. :kiss

13 tra 2010, 13:05

:hug
bas mi je lijepo citati kako super radite, napredujete... :srca
Tema je zaključana