Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: ekvinovarus

07 lip 2010, 21:40

O bem mu misa. A valjda zna zasto vas ostavlja 2 dana. :kiss :grligrli

07 lip 2010, 21:51

Tog dr-a ni za glavu ni za rep nemožeš, koliko vidim, uhvatiti. Ajde ne nerviraj se unaprijed, kad dođe vrijeme tako ćeš im reći, jedino ako ne postoji stvarno valjani razlog pa da morate ostati. Ljubi R i starijega :kiss

07 lip 2010, 22:10

Fizioterapeut će vas učiti vježbice , ali valjda nije hospitalizacija radi toga?radi samog učenja?
Možda je mislio na dnevnu bolnicu, da promatraju tetivice nakon vježbanja, da gledaju vas kako radite vježbice i budu sigurni da ste ih usvojili kako treba ili nešto...
:kiss

07 lip 2010, 22:49

Bas cu ga pitati o cemu se radi... mislim sto god da je vezano uz vjezbice ne moze zahtjevati da prespavamo tamo?
prosli put sam vidjela koliko je zapravo bio bezveze moj boravak tamo, a satrali smo se i ja i dijete.......
vidjet cemo....

07 lip 2010, 23:15

mislim sto god da je vezano uz vjezbice ne moze zahtjevati da prespavamo tamo?

Slažem se. Ionako noću sigurno neće vježbati, a tebi i malenome bi definitivno bilo bolje kod kuće.

Važno je da dobro usvojite vježbice, da ih radite jednako kvalitetno kao fizioterapeut.
Mislim da to neće biti samo vježbice rastezanja tetiva nego i jačanja mišića koji su mu oslabili zbog gipsića (zato su nožice izgledaju tanko).
Ne želim te plašiti, ali pripremi se na plač jer vjerojatno će ga boljeti i neće ih voljeti.
Samo hrabro :hug :kiss

07 lip 2010, 23:24

Mama Mia toga se i bojim....
zapravo znam da mu se te vjezbice nece svidjati jer ukljucuju prvenstveno istezanje prstica koje mu se nikako ne svidja....
ali u tako nekim stvarima imam kameno srce, a kad se moje pocme otapati onda MM uskace tako da cemo tu biti ustrajni. Nije bas ni da imamo velikog izbora :/
Sigurna sam da ce mu trebati i vjezbice za list i bedro, ali i za glezanj i stopalo.
Prstice cemo morati dosta vjezbati jer su malo skvrceni, a zadnji gips je toliko ruzno stavljen da ne mozemo to bas puno raditi ovako....
Imat cemo sat vremena dnevno za kupanje i vjezbe i to cemo morati stisnuti zube i odvjezbati....
Vec znam da ce MM u tome biti cvrsci od mene i zato mi i je nepojmljivo da se vjezbice pokazuju samo meni..... on ce puno trezvenije glave pogledati vjezbice, usvojiti ih,.... ja sam u tim trenucima preemotivna, on ipak sve dozivljava malo bistrije glave nego ja .... i stoga mi je jako vazno da on bude prisutan u svakom trenutku pokazivanja vjezbica, oblacenja cipelica,.... ma svega ;)

ljuti me kako nase bonice i doktori iskljucuju tate......... i

07 lip 2010, 23:40

Plusić :hug znam da ti je teško i teško će vam biti ovo razdoblje pred vama,
ali jednostavno morate stisnuti zube jer što kvalitetnije i ustrajnije ćete raditi s malenim
to prije rezultati budu tu.
Ako je muž taj (trezvenije glave) neka svakako bude prisutan u svemu što će vam pokazivati.
Kako to da vam ne daju da svaki dan dolazite na vježbice kod fizioterapeuta (u bolnicu,) ?
Ja sam ft i nekako mi je to malo čudno :dunno
Možda i hoće, vidjet ćete sve kad skinete gipsić

08 lip 2010, 12:44

plusic :grligrli

ne brini, moći ćeš i ti raditi s njim - i itekako znam što znači kad ti dijete vrišti, a ti moraš odraditi vježbu, jer znaš da je to neohodno :grligrli
ja sam se nekako emocionalno isključivala, uopće ne znam kako mi je to uspijevalo i zapravo sam ja na kraju ispala ta koja je "čvršća", koja je drži kad se vadi krv, na svim pregledima i vježbama, i ja sam ta koja daje lijek kad treba

MM je bio sa mnom na svim pokazivanjima vježbi i on je pred terapeutima isprobao vježbe, skupa sa mnom - rekli smo da nam je važno da ih oboje radimo pravilno i nikad nam nisu radili probleme (mi smo bili na Goljaku) - znači oboje se pripremite i tražite da budete oboje prisutni, ne vjerujem da će tu biti problema ako se tako postavite
nas su prvi put pitali "hoće tata ostati vani?", mi rekli da ne i to je to (a puno tata je ostajalo vani :dunno , MM nije ulazio samo ako smo morali voditi i D. s nama)

što se tiče cjelodnevnog ostanka, možda to i nije loša ideja, vjerujem da ćete puno bolje savladati sve vježbe i ispitati sve što vas zanima ako te tamo cijeli dan :dunno nego ako vam netko pokaž nešto u sat vremena i onda ste prepušteni sami sebi :dunno

mantraj si "jednog dana će mi izgledati kao da se to nije ni događalo nama nego nekom drugom" - i tako stvarno i je - koliko god bilo teško dok prolaziš kroz sve to, toliko lako sve to ostaviš iza sebe kad sve prođe :hug

08 lip 2010, 13:15

MM je bio sa mnom na svim pokazivanjima vježbi i on je pred terapeutima isprobao vježbe, skupa sa mnom - rekli smo da nam je važno da ih oboje radimo pravilno i nikad nam nisu radili probleme

Ne vidim zašto bi radili probleme, to je sve stvar tate dali želi biti tu ili ne i na njemu je dali želi aktivno sudjelovati ili samo sa strane gledati kako oni mami pokazuju vježbice (ako je ovo drugo onda i bolje da je vani).

Koliko sam ja imala prilike vidjeti očevi se obično sami isključe jer misle da nisu oni za to, da neće moći, neće znati, boje se da ne ozlijede dijete,
mama je ipak mama pa će ona to znati kako treba i sl.
Naravno ovo se ne odnosi na sve očeve...

08 lip 2010, 13:56

ako mene prime u bolnicu on smije biti sa nama samo za vrijeme posjeta , znaci od 16:30 do 18
u to vrijeme nema vjezbi :dunno

protiv dnevne nemam nista , u potpunosti sam za to, ali imam protiv nocenja tamo.....

prosli put je sa mnom u sobi bila stvarno divna zena koja mi je izasla u susret i sa nocnim svjetlom i slicno, ali njena mala je taman skinuta sa antibiotika za upalu grla i jako je jako kasljala..... mozda sam preosjetljiva ali bilo me frka da ne pokupimo nesto :( ipak smo svi zatvoreni u istom prostiru :(

08 lip 2010, 14:21

Pa nek
TM onda ide sa njim, ako misliš da će on vježbat :dunno

08 lip 2010, 15:30

IINA je napisao/la:Pa nek
TM onda ide sa njim, ako misliš da će on vježbat :dunno

slazem se.

08 lip 2010, 15:35

krivo ste me shvatile vjerovatno zato jer kukam previse na sam spomen ostanka u bolnici ;)
ja zelim da oboje budemo tamo i da oboje gledamo vjezbe i napravimo ih jednom da oni provjere jel ih oboje dobro radimo.... vrijeme ce pokazati tko ce biti "bolji" u vjezbama.
ja se samo istinski gorzim ostanka u bolnici :(

08 lip 2010, 15:42

Jednostavno zahtjevaj da oboje budete prisutni i mislim da ti to niko nema pravo uskratiti. ;)

08 lip 2010, 17:09

ne postoji način da te prisile da budeš u bolnici ako nije pitanje života.
možeš uvijek potpisati da ne želiš hospitalizaciju i nitko ne može natjerati da tamo spavaš. to možeš napraviti s najbolesnijim djetetom na svijetu, potpis skida odgovornost s bolnice.
druga varijanta je da vas papirnato hospitaliziraju i da dođete na vježbe. njima je to i spretnije. i sumnjam da će ti oko toga itko raditi probleme. :dunno
isto tako sumnjam da će ti itko braniti da muž bude s vama na vježbama. osim što se zna desiti da su prostorije u bolnicama tolike da fizički ne stane unutra više od 2 osobe.
kad su vježbe u pitanju, moj prijedlog je da ponesete kameru i snimate fizioterapeuta dok vam ih pokazuje.

08 lip 2010, 17:13

kamera - obavezno :dada

08 lip 2010, 19:20

Hvala Alexandra i nadica :kiss
sestricna mi je vec rekla da obavezno ponesem kameru i olovku i papir da zapisem ;)

08 lip 2010, 19:32

Plusic je napisao/la:Hvala Alexandra i nadica :kiss
sestricna mi je vec rekla da obavezno ponesem kameru i olovku i papir da zapisem ;)

:dada
mi nismo imali kameru, ali bilo nam je super što su nam u Maloj kući zapisali vježbe i iskopirali slike s objašnjenjima vježbi :dada
možda da pitaš postoji li nešto slično i za vaše vježbe?

kad smo prestali ići u Malu kuću, onda smo uzeli privatnu terapeuticu koja nam je dolazila kući, baš zato da što bolje usvojimo vježbe

za kameru mi je bilo baš krivo što nemamo, a nismo je imali ni od koga posuditi

08 lip 2010, 19:54

mmar, miki :kiss

08 lip 2010, 19:56

pricala sam sa frendicom cija je curica imala ekvinovarus (prijateljica mog starijeg sina ;)), oni su samo dobili ortoze, pokazali su im vjezbice i poslali ih doma. Nije bilo nikakvog spomena o hospitalizaciji niti icem slicnom :dunno
mozda je prema nama ovako detaljniji jer smo ipak imali zahvat?

ma opet me muci samo to neznanje.....
sve mi se cini da cu ga ovu ili iducu srijedu zaskociti unutar privatne prakse sa pitanjima :mrgreen

08 lip 2010, 20:05

mi smo jednom morali doći s uputnicom za hospitalizaciju u Klajićevoj, službeno su nas zaveli kao da smo u bolnici jer su pregledi trajali 2 dana (imali smo hrpu pretraga i pregleda u ta 2 dana)
odjel nismo ni vidjeli, išli smo od ordinacije do ordinacije pa kući i sutradan opet došli

poštom smo dobili otpusno pismo sa svim nalazima i mišljenjima

drugi put smo uspjeli sve ugurati u jedan dan pa smo imali uputnicu za dnevnu hospitalizaciju iako opet nismo ni vidjeli odjel - jednostavno su na taj način sve rješavali onim internim uputnicama, da nismo imali hospitalizaciju, trebala bi za svakiog od tih specijalista posebnu uputnicu
opet mo dobili otpusno pismo

možda se i kod vas radi hospitalizacija čisto zbog jednostavnosti postupka?

21 lip 2010, 15:32

kopiram sa generacijskog :
Plusic je napisao/la:
zmajic je napisao/la:Plusic kako ste se snašli s ortrozama, ljubi R-a

hvala ti draga sto brines o nama.
Vratili se decki - ortoze su katastrofa, to ce ga sigurno nazuljati :(
vjezbe im je preporucio da pocmu hitno raditi odmah, medjutim sestra koja (izgleda jedina :shock :shock :shock ) moze pokazati vjezbe je na godisnjem pa se moramo strpiti do pondjeljka da nam pokaze :shock :angry :roll :shock
on jadnicak ne moze ni jesti ni spavati, samo place, smeta ga sto ne moze pomaknuti noge :place

neznam koja bi poanta bila da sam slucajno zdrava i da su nas zaprimili u bolnicu :conf

21 lip 2010, 15:55

:grligrli

21 lip 2010, 17:14

draga :hug

21 lip 2010, 20:25

:grligrli

21 lip 2010, 20:35

:hug

21 lip 2010, 21:44

Malom Romanu najveća :kiss

21 lip 2010, 21:46

ja ne razumijem kako to kod nas funkcionira :conf
doktor kaze morate hitno poceti sa vjezbama - danas odmah.
posalje nas na odjel da nam pokazu vjezbe a tamo nas operu posteno da sta trazimo kad nam samo ta jedna sestra moze pokazati vjezbe a nje nema do ponedjeljka. nek se strpimo i nece nam se nista dogoditi ako ne vjezbamo 7 dana.
vratimo se doktoru a on nas posalje nek potrazimo na internetu :conf :shock :angry :roll :conf :shock :shock :shock

21 lip 2010, 23:19

sad smo mu skinuli cipeilce da mu malo operemo i osvjezimo noge.... to su idioti, nemam ljepse rijeci, oprostite mi....

stegli su mu cipele da dijete ima crvene plikove po nogama.... ili bolje da kazem da ima sitne bijele djelove gdje nisu nastali zuljevi!!!!
pa nije ni cudo da je vikao cijeli dan!
da mi to imamo na nogama (odrasli) urlikali bi i ne bi obukl icipele iduca 2 tjedna!!!!

bas sam ljuta!!!!!

22 lip 2010, 00:16

ajme meni Plusic :(

jadan mišić mali :hug
Odgovori