Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
09 ožu 2010, 00:22
noge su mu savijene u stranu npr livu a tijelo na desnu i mora se rukama držati da ne padne ( osloniti na ruke) a on nemože ili nezna /neće i svaki put padne na nos
rekla je da je dobar napredak i da ga stavim na pilates loptu da sidi i ljuljam ga naprid nazad za ravnotežu
09 ožu 2010, 00:26
To znaci da nema ravnotezu niti obrane (sa strane) pa pada, zato ih i trebate vjezbati - na lopti, to zvuci skroz suvislo. Je li ti i pokazala to na lopti?
Hocu reci, osim sto je bezobrazna, vjerojatno zna zena sto radi
09 ožu 2010, 00:30
mamino sunce-da ne tražim sada koliko tvoj mali ima mjeseci?
09 ožu 2010, 00:31
da pokazala mi je ali ne na lopti nego na nekom valjku velikom kao npr.velika vodovodna cijev i pitala jel imam takvo što doma

pa sam ja rekla da imam loptu ona nije komentirala valjda može i na lopti

madir ima 7mj i 20 dana
09 ožu 2010, 00:35
brzam sory sad sam vidila potpis.
možeš i na lopti.mi smo na lopti to vježbali.
moj savjet ti je da na iduće vježbe kažeš toj,ne znam kako da je nazovem,damalo uspori,promijeni taktiku,da se obrati malome,možda da mu se nasmije.ako ti mali već sad dobije averziju od vježbanja,plakat ceš i ti sa njim,vjeruj meni.
sreži to na vrijeme dok još možeš.
09 ožu 2010, 11:07
Mamino sunce ne možeš virovat kakvih sve terapeuta ima. Katastrofa, pustit ga tako da pada a ne pokazat ti vježbe za prednje i stražnje obrane. Znam kako ti je što se tiče plača, a kad plače pa se čini da to ima nekakvog smisla još to možeš podnit a kad se opire i baca, ništa ne surađuje dođe ti da iskočiš iz kože. Tako je i nama to sam već i pisala kad smo bili na Goljaku i vježbali oslon na ruke ona ga pokušava staviti na ruke a on se opire glava gore, ruke iza leđa, dere se iz sveg glasa da je bar na tim rukama pa da plače pa ajde ali u 45 min. nije ga uspila stavit ni 2 puta na pola minute na ruke to mi je tada bila stvarno muka i nije uopće imalo smisla. Inače su na Goljaku svi krasni jedino nas je taj put zapala ta terapeutica, nije ona bila toliko loša nego valjda nije imala puno iskustva pa nije znala kako da ga pridobije a tila je odradit punu satnicu. To da ga uzmeš na ruke i malo smiriš ne znam koliko je baš dobra ideja, smirio bi se ali kad bi ga ponovno dala vježbat bilo bi još gore, ali malo da ga pusti ako baš ceni od plača i nema zraka svakako bi trebala. Trebali bi ti terapeuti znati kako da pridobiju dijete jer svako može naučiti vježbe ali za to radit stvarno treba imati smisla.
Una&Tin djeci je najgore kad je začepljen nos i mi smo imali to ovaj vikend i stvarno uopće nema cilu noć spavanja, ajde proće i to i doće napokon proljeće.
09 ožu 2010, 15:07
mamino sunce baš kao i ostale cure i ja sam bez teksta. Mi idemo na vježbe na Goljak , znači preko uputnice i ništa ne plaćamo, ali tamo su fizioterapeutice divne. I nekako mislim da su sve takve osim jedne koja ima potrebu i u čekaonicu izači i derati se da stišamo djecu dok čekamo. Kao da ja mogu svom tada šestomjesečnom sinčiću objasniti da malo tiše brblja . Helou? Ali ostale fizio. su mi za nju rekle da je takva i da ju samo ignoriram. Obzirom smo proveli tamo deset dana svaki dan stvarno smo ih sve manje-*više upoznali i kako mamin mačak keže, bilo je plakanja prva dva puta i to je to. Ali i sada kad bi se mogao rasplakati ja odmah kažem . " odi malo mami ?" i primim ga na ruke 5 sekundi, umirim i vraćam ga na strunjaču zadovoljnog.
I kad smo bili prvi put počeo je odmah plakati, kad je plač već bio neizdrživ fizio. je sama rekla : " Joj baš neutješno plače, mama daj ga malo umirite baš hoće k vama!" jer ga je i ona pokušala utješiti ali nije uspjela. Nije mi jasno da mogu biti tako odvratne. Ovo je sad već drugi slučaj u zadnjih 10 dana da se mama žali na ovom forumu zbog postupanja sa djecom. Ako se ne varam neki dan je isto opisivala
Kiss.A zamislite koliko ih ima.
Mamino sunce oni kažu da se svako vježbanje broji, odnosno bez obzira da li dijete plače i opire se ili ne svako vježbanje šalje poticajne informacije mozgu ali ipak mislim da ovo što ti opisuješ nema smisla jer to nije vježbanje to je teroriziranje i majke i dijeteta. I moj savjet je da svakako povedeš mamu sa sobom kao nekakvu podršku , bit će ti lakše nešto prigovorit kad imaš zaleđe a možda i mama progovori prva pa se fizio. neće zamjeriti tebi osobno. Reci da si povela mamu jer i ona hoće točno vidjeti kako se radi sa dijetetom obzirom ga često čuva. Malo se izmuljajte pa ćeš vidjet.
mamin mačak ovo je super ideja za koljena. kak se tog prije nisam sjetila. Nemrem vjerovat da uz sva tehnološka dostignuća još nisu napravili trenirke sa ABS-om na koljenima
I ja jedva čekam da Tin počne komunicirati sa nama. On onako samo plače kad nešto hoće a o pokazivanju prstom, kimanju glavom i takvim stvarima možemo još samo sanjat. Još smo daleko od toga. On je recimo danas skuzio da su šmrklje slane i kad mu dođu do ustiju sav se umiri, ispruži jezik i lijepo ih lize ko sladoled FUUUUUUUJJJJJ!!!!! Al kako samo pametnu facu složi i liz,liz.
Roka još jedno pitanje za produljenje porodiljnog. Jesi uz onaj neki zahtjev koji ispuniš kod njih morala i predati potvrdu od poslodavca da se slazu s time da ideš na produljenje zbog njege. Meni to nisu spomenuli u HZZO-u a sad sam to nešto pročitala na netu pa mi niije jasno a neda mi ih se po treći put zvati jer svaki put čekam po 20 minuta dok i uspijem dobiti na telefon a sutra ću ići sve predati pa se nadam da imam sve sa sobom.

Ja od poslodavca imam samo potvrdu da sam u stalnom radnom odnosu.
09 ožu 2010, 15:18
sad sam tek skuzila da smo na novoj stranici pa sam propustila neke postove. Samo da nadodam da smo i mi vježbali bočni sjed na lopti. Odnosno jedino tako je i htio jer je na povišenom i još sam ga ja hopsala gore dolje tako da mu je to bilo super interesantno. Znači kad ga postaviš u bočni sjed, primiš ga za zdjelicu i podupreš desni dlan o loptu ako je na desnom boku ( i obratno ako je na lijevom) i onda kad uloviš da si ga dobro primila i da ti ne može ispasti lijepo hopšeš sa njim na toj lopti. Mi smo čak znali i ići napred nazad i lijevo desno sa loptom. To je obožavao. Samo mu skini štramplice dok ste na lopti bit će sigurniji i neće mu se klizati.
09 ožu 2010, 15:19
I ja jedva čekam da Tin počne komunicirati sa nama. On onako samo plače kad nešto hoće a o pokazivanju prstom, kimanju glavom i takvim stvarima možemo još samo sanjat. Još smo daleko od toga. On je recimo danas skuzio da su šmrklje slane i kad mu dođu do ustiju sav se umiri, ispruži jezik i lijepo ih lize ko sladoled FUUUUUUUJJJJJ!!!!! Al kako samo pametnu facu složi i liz,liz.
Prvo si me utjesila, valjda su decki takvi, malo sporiji s tim komunikacijskim vjestinama, kome to jos treba

, ja sve usporedjujem s kcerkom, a znam da nebi trebala. A za smrklje, genijalac mali
09 ožu 2010, 16:05
maminosunce- nas vježba ona druga terapeutica. čujem o tvojoj i vidim i stvarno mi je koma. teško je o njoj suditi ali koliko sam vidjela nije mi baš....i tin se dere na vježbama ali je naša malo bolja, tj vježba ga i dalje, ali mu pjeva, grli ga, priča mu i slično.
mi idemo danas. mislim da neće biti dobro jer se i meni danas jako opirao.
09 ožu 2010, 16:21
inače, i naša koristi taj valjak ali nam je, kad sam rekla da imam loptu, pokazala sve vježbe (obrana i bočni sjed) na lopti
09 ožu 2010, 16:47
Una&Tin ja sam već dva puta predavala papire za produženje porodilnog i nije mi trebala nikakva potvda poslodavca da se slaže s tim. Prvi put mi je trebala potvrda da sam u stalnom radnom odnosu a drugi put samo ugovor o radu, za to prvi put i čujem, šta se oni imaju slagati ili ne slagati. Ako ti komisija odluči da je potreban dopust za njegu to je tvoje zakonsko pravo tako da oni nemaju ništa s tim. Onda bi tako svako mogao odlučit pogotovo u privatnim firmama da se ne slažu i šta onda bi se trebala vratiti radit, budi bez brige ne treba ti to.
Jeste li vi na Goljaku prizemno na vježbama ili na treći kat? Kad smo tamo 10 dana mi smo na trećem katu ma eto tako bezveze pitam kad budemo išli krajem četvrtog mjeseca možda se i sretnemo.
09 ožu 2010, 17:28
Mamino sunce - čitam vas i kao da gledam tetu koja je vježbala Adrijana. Prestrašno mi je to kada vidim da teta ostavlja djete na strunjači da bi se javila na mobitel, ili kao što je nama bilo sa prvom tetom priča na mobitel i vježba malenog. Nažalost, znam jako dobro kako ti je.
A za to kakanje, ja kakav sam živac mislim da bi joj još dala tu pelenu da baci. Glupačaa. Slažem se sa curama, povedi mamu. Ako nije imala naša ništa protiv da baka bude unutra, nebi trebala imati niti ta vaša. A i možda je tvoja mama hrabrija pa je malo propita na koji to način muči dijete. Koliko se sječam nama je naša rekla da ako se mali baca i koči, vježbe nemaju nikakvog učinka, jer u biti ona njega nemože viježbati jer što god pokuša on se izvije ili pokoči.
Madir - bravo za Ivana, vjerojatno se malo uplašio,,bude ga prošlo.
09 ožu 2010, 21:23
cure hvala na potpori puno mi je lakše kad znam da nismo jedini ovakav slučaj
danas vježbali 2puta ujutro 15min i plakao je a popodne 20 min i plakao je zadnjih 10.
okretanje radi u obe strane a to bočno posjedanje nikako...
valjda će biti bolje....
pusa svima moramo ići cikiti pišemo se posli
09 ožu 2010, 21:31
maminosunce- možemo se mi nać i zajedno vježbat, da vidimo kako ide.
09 ožu 2010, 23:10

Ode moj lijepi filozofski post u kupus, kako veli mamin mačak, na temu zločeste fizio.No dobro slažem se sa svime kaj su cure napisale, i nadam se mamino sunce, da češ riješiti problem na najbolji moguči način.Znam da ti je teško, prošla sam i ja isto.Prvo smo i mi krenuli na Goljak, valjda nabasali na onu zločesti, jer se već prvi put izvikala na nas, zbog buke u hodniku, cipela koje nismo skinuli, dvomjesečne bebe Jelene koja plače bez veze, i zato jer je razmaženka koju mama po cijele dane nosi po doma, i btw fulala je vježbe, a mogu to reći jer mi je struka.Prvi put, zadnji put i nikad više nas nije vidjela.Otišli smo kod Polovine privatno.Povedi mamu sa sobom, traži da ti pokaže vježbe, ako bude bezobrazna, idi i žali se na nju.Sad sam se sjetila kaj sam noćas sanjala, pod utjecajem posta i te zločeste žene.Kao kupujem u Lidlu, a svi prodavaći bezobrazni i bahati, i odem do šefa, a to je neki policijski inspektor, i požalim se na njih.I svi nakon toga manji od makova zrna, ljubazni, trče okolo.
Pozdravljam Nevenerinu ideju o zajedničkom vježbanju.
Una i Tin ne treba ti ta potvrda, iako piše da treba, samo o radu na neodređeno vrijeme.tražili mene u Samoboru, za drugih 6 mj porodiljnog tu potvrdu o suglasnosti poslodavca. I pravnica na poslu mi to nije htjela dati, jer kaže da se poslodavac nema kaj pozitivno ili negativno izjašnjavati o pravu na koje ja imam po zakonu.Ali baba na HZZO-u ne popušta, i predam ja zahtjev bez te potvrde, uz izjavu da mi ju poslodavac nije htio dati. I rješenje bi odobreno. A kasnije sam saznala, nakon višekratnog telefoniranja u Jukićevu, da ta potvrda ne treba.
10 ožu 2010, 00:28
nevenera srce si to ti je super ideja! vi imate puno više iskustva sa vježbanjem pa da vidiš jel ja to dobro radim...sutra je predavanje pa se možemo detaljno dogovoriti