Sada je: 11 kol 2026, 13:13.

KAVA III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA III

PostPostao/la MaMi » 01 ožu 2009, 12:09

Nadice sretan put i uživaj! :mah
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 06 ožu 2009, 10:45

Što je cure? Nadica otišla u Egipat i više nitko ne kafićari dok se ona ne vrati? Ajmo na kavicu! Lijep je dan, bar ovdje kod nas u Zadru. Moram s vama podijeliti jednu novost: počela sam voziti! :vozi :nana Za mene je to velika stvar, jer sam strašljiva i nesigurna pa nikako da počnem sama iako imam dozvolu već skoro 2 godine. Malo je tu kriv i mm, koji me je u početku previše kritizirao, ali kad sam mu rekla da ako nastavi tako, neću uopće produžiti dozvolu (sad je daju prvo samo na 2 godine) promijenio se i počeo me je i hvaliti za ono što mi ide, a uz kritike je počeo dodavati i ohrabrenja da se sve to može vježbom pa sam eto počela. Sad već vozam i sama, doduše na kraće relacije i di nema previše kompliciranog prometa, ali da moram sad bih već pošla i u centar. Eto, radujem se toj vožnji ko malo dijete slatkišu, jer mi je bilo stvarno potrebno da ne ovisim o tome kad se mm ide u šoping ili na kavu kod prijatelja. Još mi je knedla u grlu svaki put kad upalim auto, a kad vidim druge aute na cesti molim Boga da ne idu kud i ja, ali valjda će i to proći. Govorim sebi da moram i da nema odustajanja i zaklela sam se da ću svoju djecu dati u auto školu čim budu punoljetni, jer u ovim se godnama :starac puno teže uči. Dobro, sad sam vas dobro ispilala :pila pa mogu ići raditi nešto korisno. :mrgreen: :mah
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 06 ožu 2009, 11:32

Mammamia, pa to je prekrasno, znam da je velika stvar odvažit se na vožnju, ali vidiš da se sve može. Još malo prakse i buš se zaletila k nama u Zagreb na kavicu :mrgreen: . Vjerujem da ti je jako važno da voziš jer si tako puno samostalnija.
A da, malo smo se uljenile otkad smo Nadicu "poslale" u Afriku.
U Zagrebu je predivan dan, tako je prekrasno kad sunce obasja grad, jedva čekam da dođem doma s klincima i da malo uživamo na tom prekrasnom suncu.
Ugodan vam vikend svima :mah
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 06 ožu 2009, 12:30

Znam da treba ici dalje, ali meni se od jucer ujutro bas i ne pije kava. :/
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 06 ožu 2009, 16:52

Lidija je napisao/la:Znam da treba ici dalje, ali meni se od jucer ujutro bas i ne pije kava. :/

Da, potpuno te razumijem, i sve ostale koji su poznavali RLmamu... :( . Ja je nisam poznavala ni privatno, ni s foruma, ali me je vijest svejedno jako rastužila. Tebi i svima koji su je poznavali :hug .
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 06 ožu 2009, 23:56

I meni se ne pije kavica...i moja je mama otišla na isti način samo je malo bila starija...
To me je vratilo malo u prošlost..... njena će dječica čitav život osjećati taj strašan gubitak....
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lidija » 07 ožu 2009, 00:34

plava, :hug
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 08 ožu 2009, 12:30

Plava, :hug . Oprostite ako sam koga uvrijedila, baš sam prava guska :bonk :oops: , uopće nisam razmišljala, samo sam uhvatila malo vremena pa sam odmah išla pisati. Oprostite još jednom! :oops: :oops: :oops:
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lidija » 08 ožu 2009, 13:23

ma sve je OK, zivot ide dalje, ili kako kaze RLmama - The show must go on ....

samo smo bile utucene, iznenadjene i tuzne .... ( i jos uvijek smo), no moramo dalje :mah
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 08 ožu 2009, 21:21

Mammamia, nemoraš se ispričavati ja ti nisam ništa zamjerila a mislim da ni Lidija.... :hug
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 ožu 2009, 15:13

Ajde cure, pa gdje ste svi..više mi uopće ne stižu poruke sa foruma..zašto ?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 09 ožu 2009, 18:39

Evo da se ja javim s uobičajenim temama jer život ide dalje...a pjesme A.B.Šimića umjesto nas govore o životu i smrti.
Dakle, ja sam na dijeti. I da si pružim psihološku potporu odlučim kupiti tablete za mršavljenje. Kažem mužu da mi da lovu (150 kuna) za tablete, a on mi kaže da bi bilo bolje da prestanem tamaniti sve što ima frižideru. Baš je grozan, očito je odlučio posve štedjeti na meni u ovim kriznim vremenima - niti mi da da jedem, niti mi da lovu za tablete za mršavljenje. Pa sam lovu uzela sama, kupila si tablete i usput kupila kolače. I sada tamanim tablete za mršavljenje i kolače i baš mi je dobro. :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 09 ožu 2009, 21:22

MaMi je napisao/la: kupila si tablete i usput kupila kolače. I sada tamanim tablete za mršavljenje i kolače i baš mi je dobro. :mrgreen:

Ti si moj idol :rolf , zato moje dijete ne uspjevaju, ja kupim samo kolače :naughty .

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 ožu 2009, 23:20

joj mami :lol
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 09 ožu 2009, 23:34

Mami :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2009, 10:01

mami :rolf
Evo mene :naughty i jesam jahala :naughty (devu, naravno) i pušila iz nargile :alc
Bilo nam je prekrasno s punod oživljaja; neke bih ponnovila, neke ne bih (kao npr vožnja egipatskim avioprevoznikom :strah ili ostanak bez kofera ili 8 sati čekanje presjedanje aviona). Izračunali smo da:
-164 sata nisam čula riječ MAMA
- zadnji put kada smo se mm i ja bavili samo nama je bilo pred 18 godina!

Klinci su preživjeli, jeste da su uspjeli svojom nemarnošću dobiti da Denis padne zajedno s kolicima od 16 kg koja su ga poklopila :strah ali nisu trebali ići u bolnicu, pa računam da je to ipak dobro.
Tia je bila na operaciji, sve je OK, jučer je došla doma; jadna je, izgleda da ju jako boli. Sad ima 2 mjeseca poštede
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 10 ožu 2009, 14:33

Baš lijepo da si nam se konačno javila, mora da si još umorna od puta i ko zna čega još :naughty .
Morat ćeš nam napisati malo duži izvještaj kad malo odmoriš.
Glavno da su svi troje preživjeli bez vas :srca , a i vi bez njih.
Tii želim brz oporavak :srca

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 10 ožu 2009, 18:05

Znači ima nade za mm i mene da kroz dvadesetak godina sami negdje krenemo na put. Tada ću imati samo 60 godina i biti ću u najboljoj dobi za...ne znam niti sama za šta :conf Možda za smještaj u starački dom kod Penića (onaj majmun koji je prije radio u Caritasu, a sada tjera biznis s udomiteljstvom :angry ).

Nadice, daj još malo Egiptu i devama... :bis
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Daisy » 10 ožu 2009, 18:08

Nadice, kako dugo si bila na putu? Nisam čitala postove od prije pa neznam kak si organizirala čuvanje Denisa?
A ova priča o "18 godina" me podsjeća na moju, baš ti zavidim - sigurno ste se preporodili. Pozitivna promjena je uvijek dobrodošla. Kak ste izdržali SAMI, bez djece !!??? :naughty
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 11 ožu 2009, 09:49

čim mm sredi fotke, napisat ću poseban topic o Egiptu :pise
Što smo radili kada smo bili sami? mm-u nije smješak silazio s lica, pa si vi pretpostavite ( a nije ni meni :naughty ).
Puno smo pričali o nama, o našim doživljajima, puno, puno se smijali :srca
Potpuni medeni mjesec; za pravi medeni smo išli u Grčku, a sada 20 godina poslije smo u Egiptu. :ljubav
Klinci su bedinali Denisa, a navečer je dolazila kuma koja je prespavala; ona ih j ei hranila po njihovim željama pa su je još i više obožavali :joy
Denis je imao samo jednom lagani parcijalni tj. trzanje ruke u trajanju od 5 minuta; super da nisu trebali mu davati klizmu :nana
I ono što mi se još dodatno sviđa - svi su bili za to da mi idemo, nikome nije palo teško da nam pomogen jer su zbilja svjesni da nam to treba.
I da, kičma me uopće nije bolila iako sam jako puno bila na nogama - poslije sam shvatila da je to zato što nisam Dneisa uopće trebala dizati. Ta spoznaja me je dosta šokirala, da je on meni toliko fizičko opterećenje
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 11 ožu 2009, 12:46

MaMi je napisao/la: Pa sam lovu uzela sama, kupila si tablete i usput kupila kolače. I sada tamanim tablete za mršavljenje i kolače i baš mi je dobro.

Mami i ja imam ideju i naum za skidanje kila pa ti se mogu pridružiti a možežmo si biti podrška jedna drugoj ovako virtualno... evo ja za početak imam čokoladne kuglice i želju da si kupim leg magic ... ide li to jadno sa drugim?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lea.marijela » 11 ožu 2009, 12:49

Halo svjetski putniče znala sam ja da ćemo patiti kad budemo čitali postove po povratku. :D
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 11 ožu 2009, 13:17

:mrgreen:
a molim da me se izreferira o imenu tih tableta jer u Egiptu ima jako finih slastica koje sam, jel'te. morala probati
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MaMi » 11 ožu 2009, 17:01

Da, koliko god se čovjeku činilo da može sve tek kada se odmakne od svega osjeti koliko je napregnut. Zbilje je veeelika šteta što put u Egipat kakav je bio Nadičin ne može biti odmor svake godine za svaku mamu djeteta s pp. Bilo bi divno otići negdje par dana i biti u miru ili ako djete ne može bez nas krenuti na put s njim i dadiljom koja bi nas odmjenila u nošenju, borbi s hranjenjem, prematanju, vježbanju.... :lebdi
Ime čudotvornih tableta koje se kombiniraju s kolačima (sigurno mogu i čokoladne kuglice, sladoledi i sl.) šaljem samo na pp da ne reklamiram mukte francusku farmaciju. Ja sam u dva tjedna skinula čak 0,4 kg pa ako netko želi potrošiti 150 kuna za tako dobar rezultat neka mi se samo javi :mrgreen: Zaboravila sam spomenuti da sam si ipak ukinula prežderavanje oko ponoći kada moje drago dijete konačno zaspi. :gladan
Kako sam krenula u veliko proljetno čišćenje sebe same osim smanjenja unosa kalorija odlučila sam konačno nešto i pročitati. Pa sam oko ponoći umjesto hrane u rukama držala knjigu. I pročitala sam "Kolibu", i uopće mi se nije svidjela, nema u meni oprosta za neke stvari.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 11 ožu 2009, 18:12

nadice,super je citati kako vam je bilo dobro..tako mi je drago :) vidi se da si se odmorila..
a tko je bio s denisom kad je imao parcijalni?samo seka i brat ili i kuma?ako su bili sami,stvarno su to dobro odradili..ma pravi su!!

kaj se tice tabletica..ja ih ne kupujem ali sam zato krenula na fitness..i to tako da umjesto pojacavam trening ja ga smanjujem :mrgreen: prvi tjedan bilo je 4 puta,drugi dva put a ovaj tjedan sam bila cak jednom :D danas sam umjesto teretane ostala doma,nkon sto sam odvezla malog u vrtic i vratila se u krevet :mrgreen: :mrgreen: digla se vrlo kasno,bolje da ni ne velim kad i isla si pohati bukovace..mljac!pa onda kekse s cokoladom..naravno one skuplje s vlaknima :mrgreen: i nema veze kaj bum do vecere pojela jos tri obroka,ja jedem vlakna s cokoladom i idem na fitness mmmh..4..ovaj tri..ne jedanput tjedno :dada :mrgreen:
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 11 ožu 2009, 23:50

Nadice..baš mi drago što vam bilo super..
Cure i ja se priključujem dijeti..ja ću kolače a vi tablete... :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 12 ožu 2009, 08:10

flipper je napisao/la: evo ja za početak imam čokoladne kuglice i želju da si kupim leg magic ... ide li to jadno sa drugim?

:rolf ma to je super za početak... već od same želje da kupiš leg magic se smršavi, kad ga kupiš (ja to iz osobnog iskustva) ide malo teže :lol .

nadicab je napisao/la::mrgreen:
a molim da me se izreferira o imenu tih tableta jer u Egiptu ima jako finih slastica koje sam, jel'te. morala probati

Zapravo bi nas sve trebalo poslati na odmor u npr. Nairobi ili slično, tako da se odmaramo a nemamo što jesti :mrgreen: , to bi nam stvarno pomoglo :dada .
Koji su ti se kolači tamo najviše svidjeli? Meni su uglavnom svi preslatki, a mm uživa u svim tim preslatkima...

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 12 ožu 2009, 10:59

Plava je napisao/la:Cure i ja se priključujem dijeti..ja ću kolače a vi tablete... :lol

I ja bih tako, mogu li ti se pridružiti? A što se fitnessa tiče, imam dvd Renate Sopek. Već mjesecima. Jednom sam ga čak i odgledala na kauču (ne sjećam se jesam li usput nešto i grickala :mrgreen: ). Moja Mihaela ga povremeno stavi i vježba malo uz Renaticu i ja to s guštom gledam. Vrlo efikasno mršavljenje :lol .

Nadice, zavidim ti na odmoru! Drago mi što si se lijepo zabavila, a sigurno si i neutralizirala učinak onih slatkiša :naughty !
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 12 ožu 2009, 12:14

A ja pak imam problem sa debljanjem nikako da se maknem od pedeset kg. Nemoj te mi samo rećli da papam jer stvarno papam a slatkiše najviše. Inače sam zdrava bara tako kažu ali sam stalno krepani pas. Imali tko kakav recept za to :mrgreen:
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 12 ožu 2009, 12:20

Abegi, 50 kg, daj molim te to ni moja kći nema... :mrgreen:
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam