Sada je: 17 tra 2026, 21:01.
Moderator/ica: nadicab
Anni je napisao/la:Hi la_ Luna, link se ne otvara... reci gdje ste dobili ( relativno rano s obbzirom na dob djeteta ) dijagnozu?

la_luna je napisao/la:Drago mi je da to cujem i nasa je nada da cemo imati dobrih uspijeha a i kod nas je govor ponajveci problem, a sto se tice Dr.F. samo smo dobro o njemu culi a i mi smo odusevljeni.Sta ste vi radili da bi mali progovorio?

la_luna je napisao/la:Na ja ne previse ali sto se tice dijete tu smo stvarno strogi, skoro smo imali gresku dokacio je slicajno glutena i odmah je imao pogorsanje na ja svi poznajmo onaj pogleda kad nisu tu (tad mi dodje da vristim od bola) dva dana je bio takav i hiperaktivan...sto se tice govora pokusajemo da mu kroz igru po ABA terapiji izvucemo da prica ali vise rezultata ocekujemo posle Tomatis Terapije...na primjer za sad zna sta je cuko i ko je Braco i tako par stvari sta nam je vrlo vazno da nas sad ca. 90 posto razumije dok je prije dijete to bilo na oko 20 posto..

marijanama je napisao/la:Da tu ste obje u pravu što se dijete tiče. Naš je jučer kada smo bilo svi na kavi vani, prstićem kriomice na brzake oliznuo šlag (dobar komad) s vrha kave, nakon par minuta ne znam točno koliko sve je povratio (i sokić koji je dijetalan i koji nosimo sa sobom kada idemo u restoran, a koji je prije popio). činjenica je da je počeo jako napredovati nakon primjene dijete zato mislim da je dijeta zaista jedan od glavnijih mehanizama u liječenju.
la_luna je napisao/la:O je gdje da pocnem, sto se tice jelovnika E. ima svoje faze tako da neko vrijeme hoce jesti samo meso pa onda dolazi povrce i td...posto sem zinka u pretragama nije bilo drugih manjaka a jos cekamo onaj rezultat iz Pariza ja u glavnom gledam da jede dosta voca i povrca jer nema nikakvih alergija...sem glutena i kaseina E. nesmije jos LJesnjakei Cesnjak tek svaki 4 dan inace jede normalno, na ja sta znaci normalno ima dana kad je stvarno nemoguc sa jelom dok vec drugi dan sve pometeinace je E. visoko i krupno dijete vise lici na 4-ero godisnjaka pa je to sto ne prica jos upadljivije...inace je tjelesno zdrav i nema drugih Alergija..

la_luna je napisao/la:Iskreno receno ja sam tu uvijek bila stroga, E. nije smio do druge godine nista slatko jesti pa je vise naviknut na voce ali ipak sam sad pocela dijelom i zbog vrtica sad za praznike da mu dajem keks i slicne stvari ali naravno samo sigurne, nisam primjetila da mu je to nesto smetalo ili da je bio hiperaktivan zbog toga pa nemam problema sa tim, a i inace gledam da vise jede Bio hranu koliko to uspijevam...

la_luna je napisao/la:Na ja za sad sam kod DR.Schär ali kako sam vec rekla ja sam teski pocetnik i za sve novo sam zahvalna...citala sam i Teff ali ga jos nisam koristia jer E. trenutno nece gotovo nista od tijesta da jede..trenutno smo u "ribljoj fazi" racici, losos i slicno je trenutno na dnevnom rasporedu i naravno njegovi voljeni jogurti od Soje (hvala bogu pa smije Soju neznam sta bi bez toga bilo bi pravo tesko)...dali si ti uspijela naci nesto za Pizu umijesto Sira? Ja skoro pravila sa Tofu na ja nije bas izgledala najljepse

marijanama je napisao/la:la_luna je napisao/la:Na ja za sad sam kod DR.Schär ali kako sam vec rekla ja sam teski pocetnik i za sve novo sam zahvalna...citala sam i Teff ali ga jos nisam koristia jer E. trenutno nece gotovo nista od tijesta da jede..trenutno smo u "ribljoj fazi" racici, losos i slicno je trenutno na dnevnom rasporedu i naravno njegovi voljeni jogurti od Soje (hvala bogu pa smije Soju neznam sta bi bez toga bilo bi pravo tesko)...dali si ti uspijela naci nesto za Pizu umijesto Sira? Ja skoro pravila sa Tofu na ja nije bas izgledala najljepse
M. nažalost ima intoleranciju na soju. što daješ umjesto šećera, i meda )intolerancija) mi dajemo Steviju, trenutno je velika nestašica i problem u nabavi, srećom da je ne treba puno davati pa dugo traje

proslaviti doček Nove. Još jednom svima sve najbolje a najviše zdravlja. Čitamo se u Novoj 2009. 

proslaviti doček Nove. Još jednom svima sve najbolje a najviše zdravlja. Čitamo se u Novoj 2009.

Anni je napisao/la:i kod nas zabjelilo i glava boliiiiii.

... sinoc je bilo ko u bajci tacno u ponoc je i kod nas poceo snijeg padati ali ga evo vec nema...ja sam imala malo duzu "nocnu smijenu" maloj bebi je svejedno jeli nova godina ili ne hoce svoje da dobije pa se osijecam ko da sam citavu noc pila...E. je bio odusevljen vatrometom pustili smo ga prije da odspava da bi docekao Novu sad bas kontamo gdje cemo sa njim pa cemo naj vjerovatnije ici imaju tu u blizini koze da ih hrani. Nazalost nema dovoljno snijega za
a bas smo ga mislili praviti...

Anni je napisao/la:M znas njemacki eto Ti jedan link.
http://www.autismusaba.de/wasistaba.html
Ima i dobra knjiga, nedavno izasla, vidjela sam kod naseg doktora( al ja ju nemam)... s obzirom da je Luna dobila od Dr. F preporuku za ABA terapiju, mozda Ti ona moze napisati naziv knjige.
Pozdrav

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.