Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: ekvinovarus

28 lip 2010, 20:25

Strasno. :/

28 lip 2010, 20:28

Ajme plusic, plave nogice :shock ...mišić mali...
Neznam što da ti kažem... baš tako plave da budu, nisam sigurna da je to normalno.
Nemojte ga onda nositi okomito ili to svedite na minimum, barem dok ne dođu nove cipele i dok se ne vidite doktora. Nadam se da će nove cipelice biti bolje :kiss
Veliki :hug vama i vašem hrabrom dječačiću

28 lip 2010, 20:34

stopala su mu danas kod fizio bila vec skoro indigo :(
sad sam malo olabavila najgornju vezicu i smanjila zatezanje preostale dvije....

sad MM ide po cipelice i nadam se da ce ove nove biti bolje......

a on se, zlato mamino, samo smjeska i guguce :srca

28 lip 2010, 20:39

a on se, zlato mamino, samo smjeska i guguce
:srca
Stvarno mu se divim kako on to sve dobro podnosi.
:kiss

28 lip 2010, 20:41

uopce se ne primjeti da sam totalno zaljubljena u tog bebaca :ljubav

28 lip 2010, 20:50

ovo smo slikali prvi dan nosenja cipelica, nakon sto su ga onako uzasno nazuljale omotali smo mu nogice pamukom (to su nam dali u gipsaoni jos pri prvom gipsanju, to je pamuk koji oni stavljaju preko carapice a ispod gipsa) i tek onda obukli carapice i cipelice ;)

slika

28 lip 2010, 20:52

Joj Plusic... :hug
Preslatke nozice :luv

28 lip 2010, 20:55

Koje slatke nožice, mmm za popapati :srca

A sad nosite cipelice bez čarapica?

28 lip 2010, 21:02

nesmijemo ih nositi bez carapica.... ne zelim ni pomsiliti kako bi mu nogice izgledale da ne nosimo carapice :(
imamo punu vrecicu carapa i trazimo koje bi mu mogle biti najudobnije na cipelice.... kako stvari stoje morat cemo kupovati nove jer da bi mu bile udobne (kaze fizio) moraju biti totalno glatke, ne smiju imati inkkave "ukrase" po sebi, rebra,.... samo cisti glatki pamuk, ne prestegnute.....

28 lip 2010, 21:10

Ja sam već pomislila da ne nosite čarapice, pa da ga zato toliko jako žuljaju cipelice.

28 lip 2010, 21:18

kako ti se čini fizio?
A o krivim cipelama, nažalost, u našem zdravstvu ništa novo :/

28 lip 2010, 21:20

Plusic prvo :hug ja sam tek sad procitala. Ne znam sta bi ti napisala sem poslati puno snage i tebi i tvojoj hrabroj bebici :kiss

28 lip 2010, 21:29

fizio mi se cini sasvim OK, lijepo mi je bilo od nje kako ga je prvo malo pomazila, grlila, malo da se upoznaju , a onda sve vjezbe radila sa njim u narucju....
mislim da se ja njoj bas nisam svidjela zato jer sam rekla da sve vjezbe mora MM nauciti bolje :oops:

28 lip 2010, 22:09

upravo sam vidila nove cipele - mekane, visoke,... djeluju tako udobno da bi ih i ja nosila :joy :joy :joy

28 lip 2010, 22:16

super :joy nadam se da će malenome sada biti lakše :kiss

29 lip 2010, 08:06

plusic.... :hug
Tek sad sam pomno popratila vase muke ..... nemam neki pametan savjet samo vam saljem podrsku da ustrajete i da smognete snage :kiss

Slatke male nogice :proljece

Plave nogice :/ zvuci na problem s cirkulacijom. Uh uzasavam se naseg zdravstva :roll Najgore od svega je sto sve morate sami kopati i istrazivati umjesto da imate strucnu osobu s debelim iskustvom koja ce vas upozoriti da je nesto ok ili da nesto nije ok i u koju cete imati povjerenje jer ipak se vi prvi put susrecete s problemom .....

Nadam se da ce nove cipelice biti punooo boljeeee i da vjezbice idu :kiss

29 lip 2010, 08:26

Plusic :hug
Mis mali kako je hrabar i divan, on je cudo od djeteta. :ljubav

29 lip 2010, 09:04

Joj Plusic :hug :kiss , nadam se da će sad s novim cipelicama biti puno bolje i da nogice više neće biti tako plave.
Ljubi i mazi malog miša :srca

29 lip 2010, 09:05

hvala vam svima :kiss
sad je MM otisao u DM kupiti one uloske za zenske sandale (one silikonske, mislim da se zovu party feet :)) pa cemo to jos staviti ispod ove srednje kopce da mu malo olaksa pritisak na nogicu a da mozemo stegnuti remencice.
nadam se da ce u bolnici danas naci nekoga tko ce mu namjestiti cipelice (mora biti svaka noga pod odredjenim kutem) i da cemo ih od danas poceti nositi.

Ovako mi se cine mozda malo teze od ovih koje sad imamo, ali ojacat ce malo misice i dizat ce noge i sa tezima bez frke ali mu se barem nece nista urezivati ;)

stavit cu vam slikicu i ovih novih da vidite nase olaksanje :joy

rekao mi je sinoc muz da se veselim ovim cipelicama vise nego da smo na lotu dobili, ja sam ih samo gledala i pipala i proucavala kao da sam najvece cudo na svijetu dobila u ruke :rolf

29 lip 2010, 09:07

Plusic sretna tromjesecnica! :kiss

29 lip 2010, 09:08

Plusic je napisao/la:rekao mi je sinoc muz da se veselim ovim cipelicama vise nego da smo na lotu dobili, ja sam ih samo gledala i pipala i proucavala kao da sam najvece cudo na svijetu dobila u ruke

Pa i jesi draga, za tebe to i je čudo :hug

29 lip 2010, 09:18

thinkPINK je napisao/la:Plusic sretna tromjesecnica! :kiss

hvala ti draga PInk :kiss

29 lip 2010, 09:37

veli moja fizio da je gledala ortoze koje se rade u SLO - i duboko si je zamislila zašto to naši ne mogu napraviti?
Zašto? Zato što u SLO postoji specijalistički studij i zato što se tamo ulaže u obrazovanje stručnjaka (nisu ni oni zadovoljni nivoom, htjeli bi i oni više, ali u usporedbi s nama - čisti SF).
Ortoze koje nosi Denis - nosi ih preko 5 sati dnevno bez ikakvih posljedica.
Ortoze koje se rade kod nas - paaaa, osjetio je tvoj maleni na vlastitim nožicama. S tom razlikom da nekada zbunjeni roditelj se niti ne usudi ništa promijeniti,a dijete plače i vrišti od bolova. Ortoze ne smiju boliti ni smetati!

29 lip 2010, 10:07

Plusić - sad ste vi već na konju! :1
Kolko god ti se činilo da tapkate u magli! O načinu ophođenja i hrvatskom zdrastvu ne bi ništ komentirala! :strah Odmah me zareže oko srca kad se sjetim svih sranja!
Svakako, ako u budućnosti budete trebali ortoze i cipele ikakove - preporučujem ti Žana iz SLO kojeg ti je Nadicab preporučila! Savršenstvo! Nikad nikakvih žuljeva!
Roman je već pravi komad bebe! :srca

29 lip 2010, 10:10

Plusic kaj veliš na posjet deželi??? Ljubi ga :kiss

29 lip 2010, 10:12

Hvala vam!
istina da su skupe, ali mislim da cemo sad ostati na ovima iz londona. Vidjet cemo u praksi kako ce ici, ali mislim da ce biti OK.....

mislim da ce mu ove sad biti savrsene, ne mogu vam opisati razliku, voljela bi da vam mogu ovako preko neta dati da opipate...
ove HZZO su tvrde, cvrste, kozne, zatvorene,niske,....
ma mislim da se po samoj slici vec vidi razlika.....

29 lip 2010, 10:18

Ljubi malog hrabrog miša :kiss
Super za nove cipelice. Nadam se da ga sada više neće žuljati i da nogice neće biti plave !

29 lip 2010, 10:19

Kako si ih opisala i meni dođe da si naručim jedne ;)

29 lip 2010, 10:20

Plusic je napisao/la:Hvala vam!
istina da su skupe, ali mislim da cemo sad ostati na ovima iz londona. Vidjet cemo u praksi kako ce ici, ali mislim da ce biti OK.....

mislim da ce mu ove sad biti savrsene, ne mogu vam opisati razliku, voljela bi da vam mogu ovako preko neta dati da opipate...
ove HZZO su tvrde, cvrste, kozne, zatvorene,niske,....
ma mislim da se po samoj slici vec vidi razlika.....

Vjerujem, al dal ti je u redu univerzalni model? Mislim, ne treba biti točno prema njegovoj nožici? :dunno

29 lip 2010, 11:21

danas ce MM pitati Djapica.... (naravno ako ga ulovi)
inace, frendica ih koristi maloj vec 2 godine (za ekvinovarus) i Djapic ih je nazvao "mercedesom medju ortozama" .....
koliko sam skontala i ove HZZO se rade nekako univerzalno, takodjer su mu malo velike, sipka se podesava po velicini ramena, isto kao i kod ovih,....
nekako mi se cini da su sve te ortoze univerzalne :dunno

tek sam zelena u svemu ovome i jako mi puno znace vasi savjeti, a buduci cemo ih nositi jos min 3godine imam vremena sazrijeti......
Odgovori