Sada je: 17 tra 2026, 11:53.
Moderator/ica: nadicab

strunjaču sam obmatala s plahtom, onom platnenom bez sintetike da se ne slijepimo skroz. 

noah je napisao/la:Kako si brza sa odgovorima,hvala, budem ja sa svojom fizio. još malo porazgovarala o tome.

nevenera je napisao/la:jednostavno položaj u slingu nije dobar signal mozgu vježbača. jer to nije obrazac koji želim postić

Odavno nisam ništa ovdje pisala, a kad bih napisala sve što imam vjerovatno bi mi post bio preko tri stranice. Anyway ukratko vjezbamo od 4 mjeseca, more različitih mišljenja o tome što joj je bilo, svak vidi nesto drugačije, e jednome je hipertonus ruku, drugome vrat, trecemu nedefinirano i tako to. Nalazi OK. Vozali nas mjesecima, pritom vjezbamo privatno i sami, malena dobro napredovala iako sve sto je radila nije radila po školski. Propuzala sa 6,5 posjela se sa 7 hoda od 10. Puzala sa širokim koljenima, zdjelicu nikad nismo uspjeli dignuti jer je otisla na noge. Zlu ne trebalo promjenili smo par terapeuta, prešli na vjezbe u S. Polovine u nadi da to sto prije i kvalitetnije dovedemo do kraja. Polovina na prvom pregledu sa 6,5 mjeseci konstatira da je ona ok, od 10 ak testnih polozaja na dva nije briljirala, ali da se vjezbom to da usavrsiti, inace njegova najcrnja prognoza jest najsmotanije dijete u razredu. Ja s 9 primjecujem da joj je jedno lijevo rame nize od desnoga dok sjedi. Kazu mi da je to u redu da je takav stav, da nije nista zabrinjavajuce. Sa 10,5 kad je vec hodala to je bilo jos jace izrazeno. Posto je tek prohodala, navodno je problem u trazenju ravnoteze, vjezbamo balans, cucanje itd. Sa 11,5 i dalje je rame dolje i sad tek kuze da je zapravo problem negdje drugdje. Ali nemaju pojma gdje
I da bi na kraju mogla imati krivo drzanje i krivu kicmu. Sumnjaju na vrat iako sam svakog j. fijzijatra i ft molila do sada da mi pogledaju taj vrat, ni P. nije vidio ikakav problem s time ili rame. Sad vec polako ludim, imamo 12,5 mjeseci i dalje je lijevo rame spuštenije nego desno, jedna ruka joj je u zraku druga normalno, ona se još uvijek ljulja dok hoda iako hoda i po neravnom terenu i ne pada, a mi vjezbamo po metodi pokušaja i pogrešaka, bez ikakve vizije s nadom da ce se to ocito ispraviti samo od sebe. Jel imao ko od vas sličnu situaciju? Alex, znam da si ti bila spominjala da se vama glava sa 10 mjeseci počela naginjat, pa da ste vrat istezali i da je P. to vidio, ali nama glava stoji ravno, ide za 180 bez problema, a za istezanje smo dobili vjezbu istezanja bocnog misica, znaci ne one klasicne za tortikolis. Ne znam vise sto da radim 

nokia123 je napisao/la:Sreca da nemate jos kojeg terapeuta, vjerovatno bi dobili drugo drugačije mišljenje.

nadicab je napisao/la:pcelica, najbolja u Zg ti je Karolina kod Sabola, ona radi i na Goljaku.

nadicab je napisao/la:neve, zakaj mu treba vezati igracku? Nema mi smisla :da Vjezbanje hvata se vrsi kroz radnu terapiju, a ne vezanjem
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.