Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

23 ožu 2007, 17:25

ja sam kao i nadica isla unutra sa malim - isto guza stala :mrgreen:
al istina da sam se ukocila, zadnjih 20 minuta su mi ruke drhtale jer sam bila na podlakticama, jos mi je i nos curio, a nemres ga obrisat... :roll:

23 ožu 2007, 18:58

ajme..treba bit miran tak 40 min :up a zasto mu nisu dali neku sedaciju ili anesteziju? kuzim,ak je to bila tvoja zelja da ga radije drzis nego da ga drogiraju..al moj nema sanse da bi bio miran sekunde ;-)

23 ožu 2007, 19:04

Evo jos jedna kojoj je guza stala skupa sa detetom u cjev za MR. ;-)
Mi smo se snimali na Neon,Zagreb.
I u principu noge ti vire van. Detetu su dali sedaciju u guzu.

23 ožu 2007, 21:15

U našem slučaju F je sediran u Klaićevoj. Stavili mu nešto kroz braunilu, ali svejedno nismo smjeli prije toga baš spavati. On je u to vrijeme bio kod njih u bolnici zbog bronchiolitisa, u fazi prizdravljenja.

Inače, s njim je u cijevi bio tata. To je već bilo previše za moje živce, MR nam je ostala zadnja pretraga - i više nisam mogla izdržati, pomisao da me zatvore u cijev, ona buka, strašno...
Inače smo MR radili na Šalati. Htjeli su da ja idem s F unutra, jer sam mršavija (tata ima preko 100 kg :mrgreen: ), ali kad su vidjeli boju mog lica :shock: , odustali su

23 ožu 2007, 21:39

ajme ubile ste me sada u pojam :strah cini se da cemo privatno :ne
ja zbilja nakon svog mr nemrem zamisliti da idem opet :mrgreen: a bojim se ni tata nakon svog :lol jedino da nadjemo nekog dobrovoljca :lol

24 tra 2007, 10:55

kornelija daj reci kakvu anesteziju je primio? pikicu u ruku ili kaj? daj malo detaljnije o svemu :) koliko je trajalo, jeste probali traziti povrat?, jeste ga vidjeli za cijelo vrijeme? jel se zbudio ranije?

24 tra 2007, 11:36

i ja sam bila s paulinom u toj cijevi,doslovno sam "ležala" na njoj-bila je uspavana,ali su me ubacili unutra da se dijete ipak u toku pretrage ne probudi.
pretragu obavili na šalati,preko klaićeve.

25 tra 2007, 15:14

da sandra al ja i ti nismo bas za usporedbu :lol

16 svi 2007, 10:16

evo dobili smo termin konacno i idemo na mr kraljeznice drugi cetvrtak 24.5. u 7 i 15. idemo u polikliniku medikol jer je jedina koja radi mr djeci pod anestezijom .. u hrvatskoj su mi rekli da se jos jedino na rebru moze obaviti pod anestezijom ali mi za to treba milijardu uputnica , do jeseni cekat, hospitalizirat ju na dan dva da obavljau neke pretrage :shock: obaviti neuropedijatra, anesteziologa krvne i neznam kaj sve ne...-. uglavnom od te varijante sam odustala radi trauma koje ona odma ispolji bilo kakvim intervencijama i bolnicama kakanjem u gace a i psiholog ts nam je preporucila da se drzimo privatnih polik.
to zadovoljstvop nas kosta 2700 kn :ne ali nemamo izbora pa nam drste fige drugi cetvrtak da sve dobro prodje s anestezijom i da nam nalaz bude dobar :up

kks i ekg smo isto obavili privat i sve je proslo odlicno bez trauma :)

17 svi 2007, 07:18

da..najbolje sve obavit privat,ak imas love..mi tak cekamo na rebru mjesecima,odnosno cekali smo..al zapravo nam nikad nisu dali pravu anesteziju vec phenobarbiton za smirenje od kojeg bi on zaspao nakon dugog natezanja i uspavljivanja..al znam i da na Sv.Duhu daju anesteziju djeci za mr..mi smo bili..

18 svi 2007, 16:48

ja sam zvala sve i rekli su da niko ne daje osim rebra al da je uzasno komplicirano :dunno

20 svi 2007, 22:10

ha cudno..mozda je sad drugacije..al kad smo mi trebali,prije jedno 3 godine..na rebru nisu davali anesteziju pa smo morali trazit dalje i nasli na sv.duhu i tamo su ga primili i napravili mr pod anestezijom,onom pravom,za koje je morao obavit hrpu pretraga,ekg,vadenje krvi i ne sjecam se vise sto jos i jos su se cudili kak na rebru to ne rade...eto..a svaki put na rebru kad je radio..jedno dva-tri puta samo je dobio sedaciju..

20 svi 2007, 22:59

Prije tocno godinu dana Lana je radila MR glave i kraljeznice. Radili smo zajedno. Imala je braunilu, dobila sedaciju, ali je curi bilo malo, pa sui jos donijeli. Ja sam stala pored cijevi jer ona ima respiratornih problema, gledala da nije poplavila, a ona je lijepo spavala. U sobi do je bio i njen kardiolog.

24 svi 2007, 16:25

evo i mi obavili mr :)
u polikl medikol , zbilja su super, dosli smo u 7 i 15 i odmah bili na redu, ispunili upitnik i ja sam s njom usla u sobu, rekla joj da ce se inhalirat, pa si je sama drzala masku za uspavljivanje i zaspala, tada sam izisla u hodnik, za pol sata su me pozvali i rekli da je sve ok, nalaz uredan, i da idem unutra, ona je spavala na stolu i ja sam ju budila, budjenje proslo super :up
poslije nakon cca sat i pol vec u autu je malo povracala od anestezije slinu al nis posebno,-.. nikakve traume nema, nis nije skuzila, smije se kak je zaspala na inhalacijama ;) a zlo joj je bilo u autu jer je tata brzo vozio ;)
uglavnom super :up
cijena 2700 ...

25 svi 2007, 00:37

ma super ;-) glavno da je nalaz ok :bye

27 svi 2007, 00:03

Dobri andjeo je napisao/la:evo i mi obavili mr :)
u polikl medikol , zbilja su super, dosli smo u 7 i 15 i odmah bili na redu, ispunili upitnik i ja sam s njom usla u sobu, rekla joj da ce se inhalirat, pa si je sama drzala masku za uspavljivanje i zaspala, tada sam izisla u hodnik, za pol sata su me pozvali i rekli da je sve ok, nalaz uredan, i da idem unutra, ona je spavala na stolu i ja sam ju budila, budjenje proslo super :up
poslije nakon cca sat i pol vec u autu je malo povracala od anestezije slinu al nis posebno,-.. nikakve traume nema, nis nije skuzila, smije se kak je zaspala na inhalacijama ;) a zlo joj je bilo u autu jer je tata brzo vozio ;)
uglavnom super :up
cijena 2700 ...

Baš mi je drago da je sve prošlo OK, i jasno, da je nalaz uredan...
zanemari pp...tek sam kasnije ovo pročitala

27 svi 2007, 02:00

DA, odlicno mi je cut na je nalaz super, a i to da misli da je zaspala na inhalaciji :mrgreen: :3srca

mi idemo u srijedu prvi put na mr mozga. u polikliniku 2000. rekli su je samo sedirat, ne smije jest 6 sati i pit 3 sata prije. to mi je naravno koma jer je ovak vruce, ali valjda ce izgurat. malo nam drzite fige.

28 svi 2007, 08:12

držim fige...točno znam kako se osjećaš...bili smo u toj situaciji u ožujku...
za koliko vam je sati zakazan pregled?

28 svi 2007, 09:59

nama to nije bio problem jer je bila narucena u 7 i 15 ujutro pa nam je to bilo zbilja super. i anesteziolog je bio odlican, neki stari primarijus iz klaiceve .. na rebru su mi rekli da jedino ova poliklinika radi uz anesteziju. radilo se o jako blagoj anesteziji :up
placanje imaju inace na sve kartice, cekove rate i sl...

28 svi 2007, 10:14

Da, Dobri andjeo...vama je to super ispalo...
Ja sam bila sva napeta jer smo snimanje imali dogovoreno tek u 16h, no na kraju je sve ispalo OK...više sam se ja napatila nego Borna...ah, te mame!!!

28 svi 2007, 14:54

mi smo u 15.30 (ne moram vam rec da je danas ujutro imala 37 temp. bez drugih simptoma, a cijelu godinu je zdrava :roll: ).
ma nece to bit nikakva panika, jer je ona razumna, jelo nije problem, dapace, jos ce bit sretna da ne mora jest, jedino mi krivo ak ce bit zedna.
al to vise ja dramim. moram malo.

ujutro ide normalno u vrtic, pa kod defektologice i onda cemo direkt na pregled.

30 svi 2007, 11:28

kak je proslo?

30 svi 2007, 17:44

proslo je OD-LI-CNO!!!!
Sve i pregled i nalaz. :dj
jedino se gospodja mama rasplakala ko svinja kad su je uspavali. budala.
isto su je uspavali s maskom, mene hitili van, nakon sto su me 107 puta uvjerili da ce pratit sve funkcije, da se nece ugusit i da ce se brzo probudit :mrgreen:
dok su je snimali, mi smo pricali s profesorom koji je ocitavao nalaz.
nalaz necu citirat, ali sve u svemu je 2 recenice - prosirene mozdane komore (to znamo od prije, posljedica krvarenja), sve ostalo u redu.
mozak "napumpan" vjezbanjem, posljedice krvarenja i mozdane atrofije nulte. preporuke dalje vjezbat, radit, vjezbat, radit.
po njegovom se ne vide nikakva epilepticna zarista pa cemo vidjeti sto kaze neuropedica sutra.
sretra sam ko prase.
kad se probudila je urlala ko zvijer, al ne od anestezije nego je htjela pobjec :mrgreen: a morali smo ostat jos petnaestak minuta.
cim smo sjeli u auto, sve pet.
pjevali smo do doma, sad gleda crtic, skace i jede zdrave hrenovke. kad se najede idemo setat pesa i vracamo se u nasu normalu.

pusa svima i nek vam nalaz bude ko i nas.
:juhu

30 svi 2007, 17:48

Alex stvarno odlicne vjesti. :5

A kako to da nikad prije niste bili na MR? :conf
Mi kad smo otisli kod Polovine prvo nam je rekao MR. Od tada su prosle evo tacno 3 godine. Neznam dali trebamo ponovit snimanje i da vidimo kakva je situacija. Pitat cu doktora.

30 svi 2007, 17:52

nismo isli ranije jer su joj do sad (od rodjenja) radili 9 ultrazvukova mozga, 15 eeg-a i 2 CT-a :roll: pa su imali organske slike koje su im trebale.
a sad su cekali i da malo oteza (mi tek sad sa 6,5 g imamo 17 kg :mrgreen: ) i da mozak sazrije do kraja i imala je solidne eeg nalaze pa je nisu htjeli maltretirat.

30 svi 2007, 23:31

drago mi je da je sve ok..
a mama..stvarno :roll: ;-) ;-) kaj si tolko plakala? :juhu pa znaju oni kaj rade ;-) ..ma zezam te..znam kak je to..

nego..kakve su to zdrave hrenovke? :dunno

01 lip 2007, 09:47

super alex :up
lulamee one hrenovke su zdrave koje ti dijete zeli jesti , to vrijedi samo za one koji ne vole jesti pa kad jedu i hrenovke mame sretne :1

uu vi ste debeli, ima vas :mrgreen: mi s 4 i 10 mj 15 kg :1

01 lip 2007, 11:10

cut cu te Da kada ti malene budu imale 6,5 godina koliko ćete biti debele :mrgreen:
Znači, mi smo i dalje najmršaviji: 7 godina i 16 kg :1

01 lip 2007, 12:26

pa ja se to samoironicno nadice zezam jer eto ima nade da cemo i mi imati 17 ako ne orije a ono sa 7 :1

01 lip 2007, 15:09

DA, hvala na objasnjenju za hrenovke :mrgreen: sve kaj hoce jest je zdravo, u nasem slucaju. poglavito npr. bananko i lino lada :roll:

ima nade za vas, ima. mi smo tek ove godine presli magicnu brojku od 1 kg godisnje, tj. s mora se vratila s 15,5 kg, a sad ima 17,1 kg (da budemo precizni). do ove, ak je dobila kilu godisnje ja sam imala ritualne plesove srece.
Odgovori