hm dao ti je lijek ? bas cudno, cure su pisale da ga moras sam narucivat s dolca. to je taj simetin ratimir ili ivan simetin ? dva su , i oba u homeopatiji

Sada je: 14 kol 2026, 15:41.
Moderator/ica: nadicab

flipper je napisao/la:valjda dr. Šimetin svoja vjerska opredjeljenja nemješa sa medicinom i homeopatijom.
...

Pa moze se reci da ima raznih nacina na koji homeopati dijagnosticiraju. Vecina klasicnih homeopata koristi samo razgovor po kojem se utvrdi vasa anamneza, odnosno povijest bolesti, trenutno stanje, fizicka konstitucija, emocionalno/psihicko stanje te opcenito vas karakter i razmisljanja. Na osnovu toga se odabire uglavnom samo jedan lijek. Tako mozemo reci da se u stvari lijeci osoba, a ne bolest. Dvije osobe koje pate od iste bolesti mogu dobiti dva razlicita lijeka, jer se lijek bira tako da cijelu osobu vrati u ravnotezu. Bolest odnosno simptomi su samo znak da je osoba u neravnotezi. Opisani nacin zove se klasicna homeopatija. Nalazi su isto vazni i obicno homeopat suradjuje s lijecnikom i potvrdjuje se napredak tako sto se to pokaze i na testovima. <
><
>Neki drugi, pak homeopati koriste visak za odredjivanje lijeka ili neku kineziolosku metodu (testiranje na misicima tijela) ili iridologiju (citanje sarenice oka) za dijagnozu, a neki koriste razne masine. To su uglavnom homeopati koji se bave klinickom homeopatijom iako nije obavezno. U klinickoj homeopatiji daje se vise lijekova odjednom, zavisno koliko simptoma se lijeci. Njome se uglavnom lijece fizicke tegobe, ali se ne jaca konstitucija i psihicko stanje, pa se tegobe mogu vratiti cesce nego kod klasicne homeopatije.

Dobri andjeo je napisao/la:ja sam moju provjerila kod udruge homeopata, i dobila info da je zavrsila faks u londonu

hvala unaprijed

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.