Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
12 svi 2009, 10:50
Ma draga moja, volim ja što ti mene vidiš drugačije nego ja sebe, ali činjenice su tu - brojček na košulji se drastično povečao, joj, joj. I na kraju, zato što je ovo topic o terapijskim psima još jednom ću reći kako sam jedino psa uspješno stavila na dijetu

.
12 svi 2009, 11:02
hi-hi, i ja iako mm se jako ljuti i plače kak je Tia mršava, a ipak ima 31 kg
22 svi 2009, 12:14
mali update: u međuvremenu je Tia bila 2x kod veterinara:
- ugrizlo ju je nešto za njušku i sva je bila otekla - 2 injekcije, mjerenje temp. = 100 kn
- nakon 2 tjedan nanošenja zaštite, V. je našo povelikog krpelja kod vrata - mjerenje temp. + vađenje krpelja =0 kn.
Sumarno - iskustvo mjerenja temp. kod veterinara = neprocjenjivo
23 svi 2009, 06:57
Pusa Tii

, glavno da je bolje.
Naš se Aron jedva kreće od ovih vrućina, smiješan je kad se jedva vrati doma iz šetnje od vrućine. Tak mu je svake godine dok se malo privikne.
23 svi 2009, 23:08
Mi smo u čet. imali edukaciju u vrtiću o terapijskim psima. Naime tete iz Domijeve bivše grupe, koje se bile i tete mojoj starijoj djeci, imale su projekt sa djecom o slijepim osobama i osobama sa pp-pogotovo djeci... Pa su mene molile da dovedem Gitu, ja sam zamolila Mašu da mi pomogne i nravno da je pomogla-Mašo hvala za taj dan...bilo je predivno. Maša je povela još jednog psa pa smo nas dvije pokazale što sve ti psi rade, djeca su bila oduševljena, Gita je bila razigrana a ja sam imala tremu pa su mi se i ruke tresle. Domi je fino ušao u sobu i vodio Gitu, onda je bio malo zbunjen ali u jednom trenu je sjeo kraj Gite i stalno ju mazio. Na kraju smo dale svakom djetetu keksić da daju pasićima i da ih malo pomaze tko želi. Stvarno su bili super klinci.....
24 svi 2009, 19:10
vauu, super Plava - svaka čast svima
25 svi 2009, 13:49
nadice, pa kod vas ni pas ne moze bez poteskoca. necu nista govoriti, ali spoki je kod veterinara isao samo na cijepljenje.
15 lip 2009, 16:20
Evo malo da podignem topic i da malo priupitam.....imam problem sa usisavačem i dlakama....usisavač mi je počeo smrditi na psa i dlake....onda sam ga odnesla na popravak jer sam mislila da se nešto negdje zaštopalo, i u međuvremenu kupila novi koji je nakon par dana također počeo smrditi.. kako vi to rješavate i dali uopće netko ima takav problem. To mi baš smeta jer dok usisavam izlazi onako dosta težak miris i usmrdi se cijela prostorija, vrečice redovito mjenjamo a onom drugom promjenimo vodu poslije svakog usisavanja...
15 lip 2009, 23:52
hmm, da - mi smo stavljali eterična ulja u vrećicu
Preporodili se s Mieleovim usisavačem
16 lip 2009, 01:03
plava, to su drazi psa u kuci i stalnog ciscenja. ili ovo sto nadica kaze za usisavac ili se navikni kao primjerice mi.
16 lip 2009, 01:04
nego, tko dolazi u vodice? mi za sada mislimo (samo marta, spoki i ja). ima li jos kandidata za druzenje buduci da ja ovaj put necu puno sjediti na seminaru.
16 lip 2009, 07:31
ja dolazim u Vodice, pa ću imati priliku upoznati prvu forumašicu kojoj sam stala na žulj

, ali još neznam s kim jer nemožemo se dogovoriti kud sa drugim psom i mačkom a i princeza ne želi ići....ma mislim
Nadice i ja bi takav usisavač ali mi je preskup. Mm je nabavio novi sa vodom kao filterom i nije loš, ali je težak pa mi sad leđa još dodatno trpe...to mu je jedina mana....ništa danas kupujem eterična ulja.
16 lip 2009, 10:01
mi ne dolazimo jer najstarija ima maturalnu večeru
16 lip 2009, 11:43
I zaboravila sam kupiti eterično ulje, a po to sam išla i dm i onda kupila nešt bezveze

jer se nisam mogla sjetiti što trebam. Ali sam zato kupila gumeni partviš

koji kao najbolji je za dlaku....večeras mete mm, prije spavanja
18 lip 2009, 18:12
plava, ja recimo samo kad promijenim vrećicu prvo usisam pola one male vrećice klinčića. i fakat miriši.
21 lip 2009, 23:05
dobro...tko sve dolazi u Vodice?. Ja dolazi i cijela moja family....
23 lip 2009, 06:17
Mi stižemo
01 srp 2009, 23:57
danas samo odvela martu u igraonicu u centar joker. nju sam uspjela odvesti, a mene su, zajedno sa spokom zastitari i njihov ditrektor izbacili iz jokera. sutra imam dogovor s novinarima slobodne. javim kad cemo biti u novinama. dosta mi je vec tih rasprava s neandertalcima. nigdje problema, ali u splitu na svakom koraku. danas mi je dokokotalo. bit ce kerumu drago.
02 srp 2009, 06:51
Martina mama, nadam se da si dobila obavijest o novom forumu za naše peseke, tamo je jedna mama baš to navela kao prvu stvar koja se treba pokrenuti.
Ovo je svakako veliki problem kod nas, zato mi Arona više ne vodimo u nikakve dućane, možeš se pregovarati jednom, dvaput, ali kad stalno imaš osjećaj da te netko samo čeka da te gnjavi zbog psa

mene čini tužnom i ne volim te osjećaje koji izbijaju van. Ono što me najviše smeta je da ti pregovori smetaju djeci, moji se dečki jako rastuže i uznemire zbog toga i za sada sam jednostavno odustala jer im to ne mogu objasniti. Neka kaže tko što hoće ali fakat nemam snage pregovarati se s "pacjentima" sama s dvoje djece i psom. Ono što se mogu nadati je da će se podići svjest ljudi u nekom skorom vremenu i da će shvatiti da ti psi nisu igračke nego stvarno rade veliki posao.
Pažljivo ćemo pratiti kako se razvija priča u Slobodnoj d.
02 srp 2009, 11:51
upravo ovo sto govoris, umjesto da pas bude ulaznica u drustvo, ispada ti ogranicenje i teret. nama spoki laje kad ga ostavimo samog. ne mogu ga ostaviti u stanu jer u zgradi imam kretena koji mi ostavlja prijetece poruke da ce mi otrovati psa.
u ducane ne mogu jer marta slusa rasprave. ma cuj, jucer kad su nas zaustavili, marta odmah pocinje pricu da je ona dijete s pp i da joj pas sluzi da bolje koristi ruku i lakse nadje prijatelje. na to da ljudi ostanu gluhi i jos budu bezobrazni.
02 srp 2009, 13:20
martina mama je napisao/la:marta odmah pocinje pricu da je ona dijete s pp i da joj pas sluzi da bolje koristi ruku i lakse nadje prijatelje. na to da ljudi ostanu gluhi i jos budu bezobrazni.
Ma srećica mala, ona njima lijepo objasni i oni ništa

, puno se toga treba presložiti po mnogim glavama.
02 srp 2009, 17:42
pa ovo je stvarno pretuzno..uzas!zar je stvarno tako lose?a ja se isto nadam kako ce nam biti lakse sa psom (u skoroj buducnosti kad cemo moci) a kad cujem vas ne moogu vjerovati..stvarno kako kazete trebao bi biti ulaznica u drustvo a na kraju ispada kao jos otezavajuca okolnost..
martina mama..veli moj dragi,koji je inace zastitar,da te zastitare prijavis njihovom voditelju u njihovoj firmi..ako hoces,javi koja je to firma pa ce ti on saznati kome da se javis..
02 srp 2009, 23:47
lu, ako te moze utjesiti, nas uviojek pitaju da tko je od nas slijep. kad kazemo da nitko nije slijep, tek onda ima nista nije jasno.
jucer sam stvarno bila pop.... mislim, tri strazara i sef izvode mene i moju nevjestu s kolicima i psom iz jokera. uzas. danas sam jurto porveola u skroz drugom tonu, a onda mi se javila moja dobra frindica koja je odvjetnica i koja mi veli da se ne pozivam na zakon jer da je tu sve sklisko. mi imamo ugovor o terapijskom psu. terapijski pas se ne spominje u zakonu. po tome mi s psom nemamo prava kao i vodici ili eventualno rehabilitacijski, ali tu moras biti u kolicima.
onda se mislim da je slobodna zainteresirana samo za pljuvanje po kerumu. kad vidim da ja zapravo nemam pravo s psom uci u centar, onda mi se ne da tu spiku valjati preko svojih ledja. dogovor je da udruga ide prema upravi centra u fino, a da iduci tjedan sinimimo pricu o spoku i marti u kojoj bih ja konkretno pricala zasto mom djetetu pas treba svigdje, jednako kao i slijepoj osobi.
za slobodnu cu probat dogovorit da objave jedan afirmativan clanak o terapijskim psima u koujemu se moze pricati i o problemima kretanja.
03 srp 2009, 13:51
evo, novosti. jutros me nazvao novinart slobodne i ja mu velim da odustajem osim ako ce clanak biti afirmativan. covjek je razumio sto hocu reci i imali smo razgovor. gospodjica je odradila foto session s fotografom, a ja sam pokusala objasniti zasto je spok marti poteban i zasto je vazno da ide s njom. dogovorili smo se istaknuti pozitivan primjer mercatora u kojemu je normalno da ulazimo s psom. razgovor smo odradili u jednom manjem centru i otisli zajedno u turbo limac po nagradu pa su ljudi imali priliku vidjeti kako to u stvarnosti izgleda. doduse, ovi u limacu su uvazili moje agrumente valjda zbog novinara, a strazari nas vec znaju.
eto, calank bi trebao izaci u iduca tri dana. hoce li biti i u web izdanju, javim naknadno.
03 srp 2009, 14:56
Odlično da ste to odradile, samo javi kad će izaći u slobodnoj da kupim.
Vidiš ja sam imala baš u mercatoru (u Zagrebu) nekoliko puta problema

.
03 srp 2009, 20:47
tu ima puno posla. mi smo u trogiru imali idilu. malo misto, svi nas znaju. spoki maskota grada, a marta kraljica. u vrticu su to prihvatili kao projekt koji je u devetom mjesecu prezentiran na nekom strucnom skupu. po gradu samo razumijevanje. ma to je car malog mista u kojemu opet i uvijek mozes dozivjeti i ruzne stvari. fortuna zna o cemu pricam jer su u tom istom trogiru ljudi bjezali s klupe na kojoj se htjela slikati s bratom.
nama je u splitu veliki posao odradio smajo koji ima vodica. tip je izuzetno simpatican i strpljiv. zivi u centru i tamo je prosao izbacivanja iz prostora, svasta, ali zato mi danas po centru mozemo di hocemo.
trgovakci centri su drugo. u merkatoru je udruga radila prezentacije vodica i terapijskih pasa i tu nas svi znaju.
joker je relativno novi centar koji ima i drustvene sadrzaje. tu smajo ne ide, a posao moramo odraditi mi. mira katalenic ide prema upravi centra i prema uredu gradonacelnika. pokusat cemo od kerija izvuci najbolje, mozda ishoditi neku javnu prezentaciju pod pokroviteljstvom grada jer vidim da nam je kretanje ograniceno. marta je jako osjetljiva na to i ja moram u ovu akciju da bi njoj bilo bolje. iduci tjedan ide i malo ostriji prilog u hrvatska uzivo. radit ce ga moja prijateljica cija kci ide s martom u razred. napravit ce to sigurno dobro i imamo povjerenja da cemo poslati dobru poruku.
sadasnji gradonacelnik je svoju kampanju vodio po paralom vrime je. e, ja mislim da je vrime da nas ljudi prestanu pitati pa sta je maloj. meni je vise pun kufer toga da svakom objasnjavam sto mi je djetetu. nemaju me uopce pravo to pitati, a vidis da i marta pjeva tu pricu.
ja zelim da se ona osjeca kao svako drugo dijete, a ne da ide okolo i prica da je ona dijete s pp. to je varijanta iz nasih objasnjavanja o tome sta je maloj.
03 srp 2009, 22:24
cure, svaka vam čast, stvarno ste vrijedne...
neki dobar primjer i pohvala če možda i više zainteresirati javnost i natjerati i druge da se trgnu...
03 srp 2009, 22:43
Pozdrav svima!Ovo sve čitam i jednostavno nemogu vjerovati.Mi čemo napokon u devetom mjesecu
dobiti našeg prekrasnog terapijskog psa zove se lucky,mi čemo zasada biti prvi i jedini korisnici
takvog psa u Sl.Brodu,također živimo u recimo malom gradu pa me sada več hvata strah od svih mogučih
komplikacija i ljudskog nerazumjevanja za potrebe naše dijece.
Martina mama iskreno se nadam da čete uspijeti u vašem naumu.
Stvarno ste hrabre i želim vam puno sreće!
04 srp 2009, 01:28
martina mama..strasno mi je to koliko energije gubimo tamo di ne trebamo..tuzno...
dragi i ja smo malo sad googlali i trazili ista u zakonu o terapijskim psima i nismo nasli..ali ja se nekak sjecam da sam imala neki letak,mozda od udruge,gdje je pisalo da i pas vodic i rehabilitacijski i terapijski imaju ista prava..ne znam vise..
ali ako si kontaktirala udrugu,oni ce znati sto dalje..ali to je tako tuzno da se moramo tako ponizavati i objasnjavati svima..terapijski pas ima i svoju ormu i iskaznicu je li tako?zasto onda toliko kompliciraju?pa vide da to nije obican pas..ali to je kod nas tako normalno..uzas..sjecam se kad sam prije koju godinu slusala na radiju kako su pricali o tome da slijepu osobu sa psmo nisu pustili u bus..jooooj..
nadam se da ces uspjeti u svom naumu..dobra ti je ideja da napravite prezentaciju o toj temi..trebamo se boriti,sto nam drugo preostaje..
04 srp 2009, 23:39
Tia tuguje za Denisom; danas je sjela ispred njegova kreveta i jedno 5 minuta s očekivanjem ga gledala, a nakon toga se tužno povukla, nije joj uopće do igre.