Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: komisija HZZO-a za dopust i SRV

20 sij 2010, 00:19

Moram priznati da mi nije jasan ovaj papir s poslodavcem. Pa zar nije zakonom zajamčeno pravo na rad sa skraćenim radnim vremenom. Ok, jasno mi je da se vraćaš na posao prije isteka dopusta, ali kakve to veze ima. Da li to znači da i poslije isteka dopusta moraš poslodavca pitati dal se slaže da se vratiš na posao na pola radnog vremena? :conf . i šta ako on veli da mu to baš i ne paše, kaj će ti dati otkaz onda? :shock

20 sij 2010, 20:31

da, to je i meni čudno. Korektno je da se poslodavac obavijesti kako bi on mogao uskladiti poslovni proces, ali to je sve ...

21 sij 2010, 21:51

Enđipitala sam na Hzzo nikakva lista ne treba jer oni određuju hoćeš li radit skračeno ili ne...ja se vraćam sa prod.porod tj.njege djeteta na SRV i vraćam se na datum kad mi rješenje ističe bez obzira kakvo mi sljedeće rj.dođe jer ako ti ne odobre SRV onda se žališ....samo još nisam skontala tko obavijesti firmu da se ja vraćam radit...taj dio nisam još ispitala....treba ući u srž birokracije i zakucati na minimalno 6 vrata za neki simple odgovor.... :roll

21 sij 2010, 22:18

dora0205 je napisao/la:Enđipitala sam na Hzzo nikakva lista ne treba jer oni određuju hoćeš li radit skračeno ili ne...ja se vraćam sa prod.porod tj.njege djeteta na SRV i vraćam se na datum kad mi rješenje ističe bez obzira kakvo mi sljedeće rj.dođe jer ako ti ne odobre SRV onda se žališ....samo još nisam skontala tko obavijesti firmu da se ja vraćam radit...taj dio nisam još ispitala....treba ući u srž birokracije i zakucati na minimalno 6 vrata za neki simple odgovor.... :roll

Dora 0205,hvala na odgovoru.Rečeno mi je kada sam zvala prije par dana da se ponovo liječničko povjerenstvo sastaje u ponedjeljak ,ali službenica koja se javila kao ne zna dali če mi zahtjev za SRV biti obrađen,a dopust mi istječe 05.02.,ma totalno ludilo.Namjeravam već u utorak ponovo zvat i jasno nema druge nego biti dosadan.
Reci mi , vračaš se na posao na dan kada ti je na rješenju određen,ali ako ti do tada ne stigne rješenje dali češ raditi 4 sata ili 8 sati ili namjeravaš uzeti bolovanje dok ne primiš rješenje?

22 sij 2010, 16:31

Ja se vraćam raditi početkom siječnja. Nije mi još istekao dopust za njegu djeteta već ga imam pravo koristiti do lipnja 2011. Mladi pravnik u HZZO u Jukićevoj gdje sam osobno bila rekao mi je da moram donijeti potvrdu od poslodavca da se slaže da radim srv. Zašto sam trebala donijeti tu potvrdu nisam pitala već sam tražila da mi je u firmi napišu i ja sam je odnijela osobno u HZZO. Dakle, potvrdu su tražili u pravnoj službi HZZO-a i ja sam tamo bila osobno.
Inače radim u gradskoj firmi tako da s poslodavcem i nemam nekih problema oko srv-a.

23 sij 2010, 17:54

MaMi je napisao/la:rekao mi je da moram donijeti potvrdu od poslodavca da se slaže da radim srv.
Krasno, a što bi se dogodilo da je poslodavac odlučio da mu ta situacija ne paše, onda na silu ostaješ doma na naknadi do isteka dopusta?? :roll
Ja inače isto razmišljam o ovoj soluciji prekida dopusta i odlaska na srv, pa me ova situacija čisto zbunjuje. Ovo je prvi slučaj za koji sam čula da se traži tak nešto...

26 sij 2010, 19:05

Zbilja ne znam, Daisy. Kako sam prvo razgovarala u firmi o povratku na posao i dogovorila si već radno vrijeme (raditi ću 2,5 dana) uopće nisam razmišljala o mogućnosti što bi bilo da se poslodavac ne slaže. Na HZZO-u su mi već u startu rekli da imam pravo s obzirom na važeće vještačenje raditi srv ili biti na dopustu za njegu. Moj izbor, a ne poslodavčev. A zašto ta potvrda... :dunno I da, dužna sam raditi 3 mjeseca pa se mogu vratiti doma ako ne stižem raditi i voditi malog na rehabilitacije, pa mobu biti doma 3 mjeseca, pa opet raditi i tako u krug. Ako poslodavac ne poludi :mrgreen

26 sij 2010, 19:28

to je vaše pravo koje vam poslodavac ne može odbiti. ako se ne slaže, neka to napiše tek toliko da dobijete potvrdu da ste ga obavijestile.

26 sij 2010, 20:26

E da...bila sam danas u hzzo i pokupila pismene upute što trebam predati prilikom povratka na posao...planiram prekinuti dopust i ići na srv...i stvarno se traži ta potvrda...s obzirom da sam se pripremila pitam pravnicu...ona kaže da po zakonu se mogu vratit radit, a ta potvrda nešto u smislu ako je poslodavac našao zamjenu za mene, onda mu je problem jer dotičnom mora dati otkaz, a mene vratiti...čisto zbog organizacije posla...kolko sam ja shvatila :dunno

27 sij 2010, 20:44

Ja još uvijek ne znam kada će moje rješenje ,jutros ponovo zvala liječničko povjerenstvo,opet mi kažu da moji papiri nisu došli do liječnica koja je nadležna ,a ne znaju ni kada ;dopust mi istječe 05.02.,pitala sam dali do izdavanja rješenja mogu otvoriti bolovanje koje bi išlo od 05.02. ,oni kažu da ne mogu,jer ako mi rješenje bude pozitivno,da se to tada ne smije,ali dali da idem radit na 8 ili 4 sata, ne znaju; na kraju mogu reči pravo ludilo i tako sam ljuta ,jer sam sve papire predala još početkom 12.mjeseca. :protest

29 sij 2010, 13:06

Dali je još netko predavao papire na hzzo za SRV ili dopust,a uskoro mu istječe i kakva su vaša iskustva?

30 sij 2010, 06:18

ja sam predala papire sredinom 12 mjeseca ( produženje dopusta od 7 do 8 god. ) isto sam zvala sredinom prvog mjeseca i rekli da probam nazvati početkom drugog, tako da u ponedjeljak zovem.

30 sij 2010, 15:21

Meni dopust za njegu završava sredinom svibnja pa me pravnica savjetovala da papire predam svakako u ožujku (ja mislim ranije jer se mislim ranije vratiti na posao).
enđi je napisao/la:;dopust mi istječe 05.02.,pitala sam dali do izdavanja rješenja mogu otvoriti bolovanje koje bi išlo od 05.02. ,oni kažu da ne mogu,jer ako mi rješenje bude pozitivno,da se to tada ne smije,ali dali da idem radit na 8 ili 4 sata, ne znaju;
Ja bi u tom slučaju otvorila bolovanje (meni se to dogodilo nakon 1. godine). Jesi li ti kriva što su oni spori, ti si predala papire na vrijeme... :dada To je jedini logični zaključak...ili da se pojaviš na poslu taj dan...ako možeš...ja ne bi. :/

30 sij 2010, 15:30

Jučer ponovo zvala liječničko povjerenstvo,sada su mi rekli da zovem u srijedu ,kao uzeli ponovo moje podatke da vide šta je s mojom dokumetacijom,tako da mi ništa ponovo ne preostaje nego čekanje ,sada do srijede. :roll

01 vel 2010, 13:00

Ja sam isto predala za produžit dopust za njegu djeteta isto mi istjeće sad 03.02. rješenje još nisam dobila a predala sam još u 12stom mjeseicu. Bila sam danas jer telefonski nisam nikako mogla dobiti i rekli su mi da mi staro rješenje vrijedi sve dok ne dobijem novo, ide mi i isplata, a tako su mi i u firmi rekli, vraćam se raditi jedino ako mi rješenje bude negativno.
Valjda je onda tako i kod tebe, možeš biti kući dok ti ne dođe rješenje pa ovisno o njemu ćeš se vratiti radit na 4 ili 8 sati, ali isto ti provjeri, ako ti oni ne znaju odgovor pitaj svoju socijalnu radnicu.

01 vel 2010, 13:27

Mene čeka komisija 17.03., kada ja moram predati papire? Malo mi je to glupo da tako u zadnji čas sve odobravaju. Pa ja se moram i u firmi dogovoriti, ako mi rješenje bude negativno ili ako dobijem 4 h ili sl. Nemrem ja 16.3. javiti u banku, e ja sutra dolazim, nakon 6 godina, pa ja sam sada kod njih na internoj burzi, niti nemam svoje radno mjesto.

01 vel 2010, 13:29

Ja javljam produzen mi je porodiljni radi njege djeteta u jukicevu je stigao 23.12 2009 i danas sam pitala na povjerenstvu odobren je za 6 mjeseci jupiiiii

02 vel 2010, 13:49

enđiBez obzira da li vam je stiglo rješenje ili ne morate se pojavit na poslu na dan kad vam ističe staro rješenje(tako sam shvatila)jer ako vam i ne odgovara rješenje vi ćete i dalje radit 4 sata i žalit se....meni nisu spominjali nikakvu potvrdu od poslodavca....vjerojatno zavisi od grada do grada, od pravnika do pravnika..užas...Isto tako mi je rečeno da to sad ide puno brže nego preko centra šta ja baš i nisam primjetila..predala sam papire mjesec dana prije nego mi ističe rješenje, a ističe mi 16.02.(a pravnica mi je na bolovanju)... :angry

02 vel 2010, 13:51

dora0205 je napisao/la:enđiBez obzira da li vam je stiglo rješenje ili ne morate se pojavit na poslu na dan kad vam ističe staro rješenje(tako sam shvatila)jer ako vam i ne odgovara rješenje vi ćete i dalje radit 4 sata i žalit se....meni nisu spominjali nikakvu potvrdu od poslodavca....vjerojatno zavisi od grada do grada, od pravnika do pravnika..užas...Isto tako mi je rečeno da to sad ide puno brže nego preko centra šta ja baš i nisam primjetila..predala sam papire mjesec dana prije nego mi ističe rješenje, a ističe mi 16.02.(a pravnica mi je na bolovanju)... :angry

suskovicčestitam!!!!!!

02 vel 2010, 20:39

Evo ja danas zvala ponovo hzzo,pravnica na bolovanju ,nema je do ponedjeljka,nakon toga zvala liječničko povjerenstvo ,kad ono ponovo negativan odgovor,da mi nisi ni ovaj put uzeli papire za rješavanje;tako da se još ništa ne zna,a dopust mi istječe u petak :angry !

07 vel 2010, 08:09

Javljam da su mani odobrili produženje dopusta od 7 do 8 godine. U petak sam dobila pravnicu i rekla mi je da se dopust nastavlja samo trebam doči potpisati rješenje i tada rješenje stupa na snagu nakon 15 dana i to trebamo uskladiti sa datumom do kada mi vrijedo ovo staro rješenje. Dakle trebalo je 2 mjeseca da odrade vještačenje sa tim da smo se ovo dogovorile telefonski, nisam čekala da mi rješeje dođe kuči poštom pa da ja potpišem primitak.
Nemam rješenja u rukama ali mi ga je pravnica pročitala telefonski i nadam se da če do kraja biti sve ok a moram priznati da me bilo strah s obzirom na cjelokupno stanje u državi.

07 vel 2010, 20:33

Ja isto pokušavam telefonski da saznam dali mi produžuju ili ne,u petak sam po ne zna koji put zvala liječničko povjerenstvo,jedna mi je osoba tvrdila da mi je predmet obrađen ,a kada sam ja rekla da mi je tajnica liječničkog povjerenstva rekla da nije,tada se potrudila (i to nam sam dan kada mi je isteklo staro rješenja)i išla napokon potražiti moj predmet i jasno povrdila da mi ipak ništa nije sređeno:sada mi ponovo i ovaj tjedan preostaje da zovem i provjeravam .Meni je 05.02. u petak istekao dopust za njegu ,a tek taj dana su oni shvatili da nitko nije moj predmet obradio,nakon neznam ni ja sama koliko zvanja,a zahtjev sam i ja predala početkom 12.mjeseca,znači ne u zadnji čas. :baba

08 vel 2010, 17:17

Evo malo pomoći svima onima koji strahuju što nemaju novo rješenje u rukama, a staro im istječe (ili je isteklo u međuvremenu).

Jutros sam bila na HZZO da se raspitam u vezi ponovnog vještačenja. Naime, starim rješenjem mi se priznaje pravo na dopust zbog njege djeteta, te da sam dužna pokrenuti novi postupak vještačenja do 01.09.2010.g. Pravnica mi je rekla da najkasnije tog datuma moram predati zahtjev:
a) ili za povratak na posao
b) ili za postupak novog vještačenja.

Ad a) Ukoliko predam zahtjev za povratak na posao, tada se na posao vraćam 02.09. a rješenje za to ću dobiti naknadno.
Ad b) Ako predam zahtjev i dokumentaciju za postupak novog vještačenja tada stojim doma (važi mi staro rješenje) sve dok ne dobijem novo rješenje i ovisno o tom novom rješenju vraćam se na posao (ukoliko je rješenje negativno) ili nastavljam sa dopustom ili SRV-om (ukoliko je rješenje pozitivno).

Znači da vam staro rješenje vrijedi sve dok ne dobijete novo bez obzira kakvo ono bilo :mah

A ovo je već napisala i Tanja77
Ja sam isto predala za produžit dopust za njegu djeteta isto mi istjeće sad 03.02. rješenje još nisam dobila a predala sam još u 12stom mjeseicu. Bila sam danas jer telefonski nisam nikako mogla dobiti i rekli su mi da mi staro rješenje vrijedi sve dok ne dobijem novo, ide mi i isplata, a tako su mi i u firmi rekli, vraćam se raditi jedino ako mi rješenje bude negativno.
Valjda je onda tako i kod tebe, možeš biti kući dok ti ne dođe rješenje pa ovisno o njemu ćeš se vratiti radit na 4 ili 8 sati, ali isto ti provjeri, ako ti oni ne znaju odgovor pitaj svoju socijalnu radnicu.

16 vel 2010, 14:59

potpisujem lucky.Danas sam konačno dobila nekog na hzzo nakon 6-7 različitih brojeva(a samo iz razloga jer teti kojoj sam predala papire veliki je problem bio objasnit daljnji razvoj situacije)i rečeno mi je da staro rješenje vrijedi do novog i da u međuvremenu stojim kući u niskom startu, da će mi se netko javit kad se predmet obradi.... :mah

04 ožu 2010, 14:03

Dobila napokon rješenje ,nakon dopusta do 8.godine,dobila rješenje za SRV :joy !

04 ožu 2010, 14:42

Bravo, čestitam!! :bis . Ja isto prikupljam papiriće i trebam predat uskoro za srv. Nadam se da će biti sve ok i da ću se vratit na posao nakon cca 8 godina. :nana

04 ožu 2010, 15:19

enđi je napisao/la:Dobila napokon rješenje ,nakon dopusta do 8.godine,dobila rješenje za SRV :joy !

Enđi tako mi je drago zbog tebe i već sam se brinula gdje si.
Super jedna briga manje.

04 ožu 2010, 17:36

majčica je napisao/la:
enđi je napisao/la:Dobila napokon rješenje ,nakon dopusta do 8.godine,dobila rješenje za SRV :joy !

Enđi tako mi je drago zbog tebe i već sam se brinula gdje si.
Super jedna briga manje.

Upravo tako ,jedna briga manje,jer mi je staro rješenje isteklo 06.02.,a ovo novo nikako da stigne,ali i to smo riješili za sada,poslije lita ponovo krečem u novu borbu oko papirologije,da predam do kraja godine. :mah

07 tra 2010, 18:16

Enđi kako si kako uspijevaš na poslu i pomaže li SRV. :kiss

07 tra 2010, 18:23

majčica je napisao/la:Enđi kako si kako uspijevaš na poslu i pomaže li SRV. :kiss

Bok,baš sam mislila kako tebe nikako nema; sin mi je krenuo ove godine u školu,tako da ga treba dovoditi i odvoziti iz škole,za to se snalazimo svakako ,za odmorom je u razredu,a kada je tjelesni ,tada taj sat ne ide u školu,uglavnom dobro je.Kakva je situacija kod tebe,jesi uspjela šta riješit? :mah
Odgovori