Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
18 vel 2011, 21:05
Znači niste vi drugi dobili mogućnost promjene? Nama su početkom ovog mjeseca poslali doma papir da javimo da li želimo dobivati i dalje poštarom ili na tekući ili štednju. Muž nosio kopiju svog računa, ali vele-NE, ne vaš račun nego otvoriti na ime djeteta, pa ludi su sto gradi. I onda naravno opet plaćaš za vođenje tog računa, a tko zna jel smiješ i dizati novce s njega kak su krenuli haha. Mi nastavili šetati poštara nek nosi i dalje kad su tak bezobrazni.
Alex u pravu si, tak i bude.
18 vel 2011, 21:18
ja nisam dobila nikakvu obavijest, više bi mi odgovaralo da ide čak i na njegov račun.
a ništa, otvorit ću račun, i otići tamo
18 vel 2011, 21:21
Vjerojatno ovisi o mjestu ili županiji, kak to već ide, svako radi po svom. Valjda bude svugdje došlo u skorije vrijeme. Pa da, otvori na njegovo ime i odnesi im kopiju, samo je pitanje jel će htjeti ako još nisu počeli s tim.
Btw. kaj vama ostalima ne nosi poštar doma? Ja sam se začudila kad je donio prvi put, ali još bolje da ne moram ja ići tamo. A onda lako položimo na bankomatu.
18 vel 2011, 21:24
u zg smo dobili obavijest u 10. mj. da će se počet uplaćivat pomoć od grada 200 kn na tekući. naravno za to se moralo klipsat u centar potpisat papire da si s time suglasan. i naravno i do danas poštar nosi i tu lovu. do kad će, ne zna se.
za invalidninu nas nisu (još) ništa pitali.
i kakav račun možeš otvorit djetetu. tekući svakako ne možeš. knjižicu? pčelicu?
u svakom slučaju taj račun će zahvaćat one odredbe o ograničenoj svoti koju možeš podizati. što opet nije normalno. jer je to mjesečni iznos za dijete, a moći ćeš dizati samo dio.

fantasy, poštar nosi doma, al npr. moj poštar dolazi oko 1. ja sam tad još na poslu. tako da svaki mjesec moram na poštu.
18 vel 2011, 21:28
Pa zato i velim, ako otvorim na dječje ime, neću moći do love na kraju. Baš mi to i ne treba. Napisali su tekući račun na obavijesti, a kakav se može otvoriti na dijete nemam blage. Ludi su sto gradi. Štedna knjižica je mislim bila druga opcija.
19 vel 2011, 07:58
Fantasy je napisao/la:Je, ma nismo mi ni imali problema s poreznom, to su nam priznali. Ja govorim o firmi mog muža, oni plaćaju svojim zaposlenicima još neku godišnju naknadu, ako dijete ima preko 70% invalidnost. I sad im nemremo objasniti da je invalidnost dokazana rješenjem od centra. A sami su izmislili taj svoj pravilnik i sad inzistiraju na nečemu kaj ne postoji.
Jedino sad ako firma traži baš da mora biti postotak onda vjerojatno možeš predati zahtjev na mirovinsko za utvrđivanje postotka invalidnosti.
19 vel 2011, 08:45
alexandra je napisao/la:u zg smo dobili obavijest u 10. mj. da će se počet uplaćivat pomoć od grada 200 kn na tekući. naravno za to se moralo klipsat u centar potpisat papire da si s time suglasan.
Ja sam u Zg i nisam dobila takvu obavijest (a znam i još roditelja koji ju nisu dobili), dakle to čak ne ovisi ni o gradu nego valjda o područnom CZSS-u.
19 vel 2011, 12:38
MBee, morala si dobit ali vjerojatno nisi skužila. jer to nema veze s centrom nego s gradom.
ja isto nisam skužila nego mi je pažnju obratila teta na pošti.
nije išla nikakva posebna obavijest, nego su na dnu isplatnica naprintali (u 10. i 11. mjesecu) da se u gradski ured dostavi broj tekućeg računa. ako imaš one zelene papiriće provjeri, sigurno piše. ili nazovi ne centar, nego gradski ured za socijalnu skrb ili područni gradski ured za socijalnu skrb.
19 vel 2011, 16:41
Nije do banke nego do minisarstva koje je nesposobno to odraditi. Ja sam pred 2 godine to trazila i dobila tako stupidne odgovore da kada sam tlf zenu stjerala uza zid s protudokazima da mi je spustila slusalicu
19 vel 2011, 17:05
alexandra je napisao/la:MBee, morala si dobit ali vjerojatno nisi skužila. jer to nema veze s centrom nego s gradom.
ja isto nisam skužila nego mi je pažnju obratila teta na pošti.
nije išla nikakva posebna obavijest, nego su na dnu isplatnica naprintali (u 10. i 11. mjesecu) da se u gradski ured dostavi broj tekućeg računa. ako imaš one zelene papiriće provjeri, sigurno piše. ili nazovi ne centar, nego gradski ured za socijalnu skrb ili područni gradski ured za socijalnu skrb.
Išla sam gledat i vidi stvarno! Uopće to nisam čitala. Piše da je rok 1.12.2010. Zvati ću u ponedjeljak.
21 vel 2011, 11:15
samo da se na minutu vratim na poreznu prijavu- jutros sam im odnjela sve dodatne papire kao dopunu poreznoj prijavi
sa Rješenjem i potvrdom Centra i kad sam sve predala velim da mi je malo žal da nisam znala da sam prijašnjih 6-7 godina
imala pravo na isto- pa mi je gđa rekla da sam ih trebala pitati -nije mi se dalo/htjelo
objašnjavati da čovjek ima druge probleme i brige nego da hoda po državnim uredima /odjelima i pita dal imaju nešto za nas
21 vel 2011, 16:21
mislim stvarno
21 vel 2011, 21:02
zmijac, to je ono što ja svima trubim, da se sve državne ustanove ponašaju ko da su bogom dane i drže se svoje poznate parole: ako ne tražite, ne možete dobit. ma nemoj.
po meni bi sve trebalo ići automatizmom - kada dijete dobije rješenje - centar bi ga trebao proslijediti dalje u sve državne institucije kojih se isto tiče i sva prava bi trebala biti riješena ko što rekoh automatizmom - porezna, doplatak, invalidnina......al onda bi trebalo biti manje zaposlenih i ne bi bili zatrpani papirima.
kad se sjetim da recimo o s. i o većini djece ovdje "skrbe" mirovinsko, zdrastveno, gradski ured za soc. skrb i centar za soc. skrb i da svima njima MI moramo dostavljat papire.....a sve bi moglo biti tako lako i jednostavno
21 vel 2011, 21:43
Po Zakonu o upravnom postupku, korisnika bi službenik MORAO obavijestiti o svim pravima.
Načelo pomoći stranci
Članak 7.
Kad ovlaštena službena osoba (u daljnjem tekstu: službena osoba) tijekom postupka sazna ili ocijeni da stranka ima osnovu za ostvarenje nekog prava, upozorit će je na to, kao i na posljedice njezinih radnji ili propuštanja u postupku, a brinut će se i da neznanje odnosno neukost stranke i drugih osoba koje sudjeluju u postupku ne budu na štetu prava koja im po zakonu pripadaju.
Jedino nisu ugradili kazne za nepridržavanje tog članka
21 vel 2011, 21:51
da nema ovog foruma, ja uopće ne bi znala čak ni za dječji i invalidninu, toliko o tome koliko su službenici spremni informirati
21 vel 2011, 22:06
nadice, ovaj članak zakona jedino da si naštampamo na majice kad idemo naokolo s papirima
21 vel 2011, 23:38
alexandra je napisao/la:nadice, ovaj članak zakona jedino da si naštampamo na majice kad idemo naokolo s papirima

genijalno!odlicna ideja!
22 vel 2011, 08:22
danijela81 je napisao/la:da nema ovog foruma, ja uopće ne bi znala čak ni za dječji i invalidninu, toliko o tome koliko su službenici spremni informirati
upravo tako, i dječiji ( prvi puta nas odbili ) i invalidninu ( soc. radnica nam rekla da nepredajemo zahtjev da to pravo nečemo ostvariti a ja ju sljepo slušala) i por.olakšicu, za sve sam ovdje tražila info i sa time išla dalje tražiti i ostvarili prava.
22 vel 2011, 10:15
I ja se pridružujem zahvalama, da nema foruma i mama koje sam upoznala na Goljaku, bili bi samo na naknadi. A i ovo za pelene na doznaku nakon treće god. sam neki dan informirala frendicu, čiji mali je napunio 3 godine. Kad nas već država neće savjetovati o pravima, moramo se mi mame međusobno informirati, nema nam druge. Naši službenici se ponašaju ko da se njima iz džepa uzima. Tj. muka im je obraditi jedan zahtjev više, pa radije mudro šute
24 vel 2011, 12:01
Što je sa invalidninom ovaj mjesec? U siječnju je bila 20-tog.
24 vel 2011, 12:12
Nama bila u utorak.
24 vel 2011, 12:14
Jel' bila i drugima u Zagrebu, da idem odmah zvati.
24 vel 2011, 12:28
MBee je napisao/la:Jel' bila i drugima u Zagrebu, da idem odmah zvati.
nama nije bila (isto se vodimo u ZG)
24 vel 2011, 15:00
meni još nije
24 vel 2011, 17:18
sutra stižu novci, navodno su danas krenuli.
i navodno da je došlo do neke zbrke sa žiro računom, pa zato kasni u Zg
24 vel 2011, 20:17
nama isto nije..
25 vel 2011, 11:19
Ni danas ništa od invalidnine, samo 200kn od grada.
25 vel 2011, 12:28
X
bit će moraju skupit za namještaj za ustavni sud
25 vel 2011, 12:57
meni ni 200