A moj je pak zaljubljen u TV, nakon nekog vremena se digne i otpuze do TV-a, uz ormar se ustane i smije im se.
Valjda zeli uci u TV k njima

Sada je: 11 lip 2026, 04:02.
Moderator/ica: nadicab

Kak si ti opisivala izgledalo je bed, a kad tamo Toma super. Odlično. Nije to nikaj prerano, Ona mala curica Sara, od Mamebine koja je prije pisala, isto se u toj dobi počela dizati na noge, i prohodala s 11 mj mislim.Vidiš, nije da Polovine koče djecu u razvoju, nego nekima ide brže, nekima sporije.Sad uživajte u nevježbanju.
, svakako napišite žalbu.Nek omoguće parking, to je sramota.
od prevoditeljice nalaza, ubuduće na usluzi

Tako je bilo i s rukama.I sad ako nam ne odobre puzanje i posjedanje iz četveronožnog u pon, ja ću je sama učiti.To je drugi dio paklenog plana. Ili možda neću, odlučit ću u pon
Neka se dokazu da ne koce djecu
ili neka barem argumentiraju zasto jer se barem na Jeleninom slucaju pokazalo na njoj treba korak dalje da bi se motivirala raditi ono prije toga. Ma malo im ti to argumentiraj i polozit ce oni ispit, a onda i Jelena 
No srecom mi ga ne moramo sprijecavati.

Zaboravila sam vam napisati, srela sam jučer opet logopedicu kod Polovina.Pitala ju kada bi neurorizični kod nje trebali na pregled, pa mi veli oko 1-1.5 godinu.Puno se igrajte s prstićima i ručicama, znate one igrice s prstićima ovaj ide u lov, ovaj nosi pušku, ovaj jede krušku, ovaj viće daj meni, ovaj viće figu tebi-i dok pričate svaki stih mazite svaki prstić. Zatim ima ona kada se crta po dlanu križ kraž matijaž ( pa crtaš neke iksiće po dlanu), kaj mi daš, prstom boc ( pa ga pikneš prstom), laktom tuc(pa laktom svojim) pa za nos povuc-povuc( i povučeš za nosić).I takve igrice.Jer ono kaj sam pisala centar za govor i finu motoriku su nekak povezani.I baciti mrvice po stolu pa nek skuplja, ili nek prebiru grah i grašak, ali pod nadzorom.I učite ih polako gdje je glavica, nos, oko, ruka, trbuh, noga, kada im nekaj pokazujete uperite prstom.To u ovoj knjizi koju imama od Barbare piše da je pokazivanje prstom složena radnja,i sada ih to učima, i ja presretna, kaj Jelena već mj dana pokazuje. A iza 2 godine ih učiš ne pokazivati prstom, to je nepristojno .Ja svaki dan imam i defektološki sat ( al sam se ufurala ), slažemo kolutove na štap-usavršila je to super-, slažemo manju u veću posudicu, lopticu premještamo iz posudice u posudicu( to se voli i sama igrati), slažemo kockice, otvaramo i zatvaramo posudice...Dajte im da se igraju s različitim materijalima, oblicima, tkanina, koža, papir, vrečice( pod nadzorom), stiropor...Po ljeti na terasi , balkonu-topla i hladna voda, nek umoče ruke u brašno, gris, šečer, nek mjese tjesto...Super za koordinaciju ruke, prostorne odnose, po svim knjigama piše da takve igrice razvijaju neuronske putove i veze. Pa glazba, razno razna, dječije pjesmice, zabavna, klasična.Dobro ih je uzeti i plesati i pjevati s njima ( a i mamama je to super za skidanje kila, malo aerobika s opterečenjem).Jelena je propljeskala na pjesmicu Kad si sretan lupi dlanom to o dlan..
Sad cemo se umjesto vjezbanja baciti na ovakve zanimacije, samo ce mojem za to trebati malo vise poticaja nego za vjezbanje

MaminMacak je napisao/la:Se mozda moze scanirati sa 100 dpi
Već sam ja imala na umu tebe,da te neke moje papire i tablice, stavimo na ove naše vježbačke stranice.Pa da se mame osim fiziklanom terapijom, malo počnu baviti defektologijom i logopedijom.Budemo postale svestrane.Nakon što nam klinci prohodaju, damo otkaz u firmama i otvaramo centar za rehabilitaciju. 
Nakon što nam klinci prohodaju, damo otkaz u firmama i otvaramo centar za rehabilitaciju.

MaminMacak je napisao/la:Nakon što nam klinci prohodaju, damo otkaz u firmama i otvaramo centar za rehabilitaciju.
Ja cu biti fizioterapeutica koja sverca stramblice s ABS-om na koljenu. To ni moja fizio jos nikad nije vidjela, a bas me zanima jesu li od koristi.
jedna nogica dok sjedi je normalno postavljena a druga je kruta i izdužena do palca, kao u balerine.

Cim maknem tu ruke, evo ga, hop!
Ne znam kaj mu to znači i zakaj to radi ali malo sam zabrinuta. To mu se dogodilo već tri puta tak da sam u strahu i non stop bdijem nad njim.

Jos sam ju ispitala i za cipelice i za autosjedalicu i nisam bas zadovoljna informiranosti 
) i kaze ona da misli da nije izvijanje nego neka njegova fora, jer on se tada ne zgrci, nego samo zabacuje tu glavu. Ona misli da ce to proci kako je i doslo, ali meni se ne svidja. Una&Tin, meni to po opisu lici na ono Tinovo zabacivanje, je li to njega proslo? A za ovo nazadovanje, ma sigurno je vezano na bolest, ali razumijem te da se brines, i ja bi
Ma bravo i za prve puzaje

.
konačno vam je krenulo
Sad ćeš vidjet kad se mala aktivira. Ovo za broj uruđbenog na HZZO-u su meni rekli kad smo predali papire ali ne u tom kontekstu već da ako nakon mjesec dana ne dobijemo rješenje da nazovemo i pitamo dal ima kakvih novosti. Ali isto sam to shvatila kao zivkaj i ddosaduj dok ne skinu prašinu sa tvog dokumenta i odluče ga rješavat.

i da to pod hitno se mora ispravljati. nemam pojma kako ti nismo uočili... mislim, opet je provrištao cijele vježbe ali ja doma sam mogla to vidjeti.

Eto kak je moje dijete skromno!roka470 je napisao/la:Jelena počela praviti važna, pogotovo kad netko dođe u goste

, sad kad se digla na ispruzene ruke vise nema prepreka da se posjedne, propuze pa i prohoda. Jednom si pisala da bi htjela da na ljeto prohoda u Zadru ili tako nesto, nedavno ti se to cinilo tako nemogucim, a sada?
i jedva cekamo da vidimo malu puzacicu!
imam pitanje- rečeno nam je da nabavimo prehodačke cipelice- nešto čvrsto oko zgloba i srednje debelog đona. sve s ciljem da mu se ne dopusti izvijanje stopala. meni je taj prijedolg čudan. ako mislite da je ok, pliz recite i savjet gdje da kupim takve cipelice, jutros sam se rastrčala ali nisam ništa našla za prehodače.
. Meni je fizio rekla da cemo za mjesec dana trebati i neke cipelice, a to je bilo tocno kad je imao 8 mj i kad je prvi put vidjela njegov iskorak i dizanje na noge, znaci sa 9 mj. Ja sam se malo zacudila jer mi se cini da se sada propagira da prohodavaju bosi, odn. samo u carapicama, a za van je cipelica samo nuzno zlo jer ipak ne mozes ici van bos
Tako nesto mi je rekao i ortoped dr. Markovac.
.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.