Sada je: 17 tra 2026, 14:58.
Moderator/ica: nadicab

mamashnita od noje je napisao/la:joj danci, pa koja od nas bi ikada pomislila da je bolje da ih nemamo???

MBee je napisao/la:Ja recimo ne mislim da sam "blagoslovljena" jer imam dijete sa pp. To po meni nije nikakav "blagoslov". "Blagoslov" bi bio da je zdrava, da zajedno čitamo, putujemo i istražujemo svijet a ne hodamo po terapijama od jutra do sutra.
I život bi i njoj i nama bio puno kvalitetniji i puno manje stresan. Tako da meni su te priče nerealne.

IRENA je napisao/la:Nit ja ne mislim da sam blagoslovljena - ali nit ne mislim da sam prokleta
IRENA je napisao/la:Izjave tipa " joj kak je vaš mali cukren, blago vama što ga imate" ne drže mi vodu - osim ako ne misle pritom na svu moju djecu jer su svi " cukreni i blago meni što ih imam" ..

dječak s autističkim poremečajem. Pošto smo mala područna škola s 14 đaka u razredu, njegovi su roditelji odlučili da pohađa školu baš u našem mjestu. Njegova majka
svakodnevno putuje 40km do naše škole, poslije nastave odlaze kod defektologa u centralnu školu, a nakon toga na terapiju u drugi grad 25 km udaljen od centralne škole. Moram napomenut da je taj dječak
progovorio sa 5 ili 6 godina i upisan u 1. razred sa 7.5 godina. Prati isti nastavni program kao i ostala djeca. Uspješan je u svim predmetima i nerijetko postiže bolje rezultate
od ostale djece. Sva ga djeca vole. A njegovoj mami
i svim mamama koje imaju djecu s pp stvarno iz dubine srca
i
.

doduše, naš prozorčić je dosta manji od njihovih vrata ali opet, mnogi ni ne znaju da imaju tu sreću da su im vrata širom otvorena, i da mogu sigurno i lako zakoračiti kroz njih, a mi se itekako znamo veseliti kad se uspijemo progurati kroz taj prozorčić, pa bilo to i uz puno muke.

Fantasy je napisao/la:Mirna luka proguglaj malo o Udruzi Pogled- ima dosta informacija i korisnih linkova o autizmu.

nadicab je napisao/la:da, spadaju terapije.
evo više o tom projektu http://www.hurid.hr/templates/Rana%20intervencija%20u%20djece%20s%20te%C5%A1ko%C4%87ama%20u%20razvoju%20i%20razvojnim%20odstupanjima.pdf

tanana,kome zeela banana...i krene se smijati.za krepat.

Post 21,6Beppa Joseph je napisao/la:
super mi je ovaj razgovor sama sa sobom kad je skidala jaknu i cipele
a baš je razgovarala sama sa sobom,ja sam stajala u čudu,glumila kip

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.