20 pro 2010, 21:27
ako netko dodje u slicnu situaciju, ne dajte da vas demoraliziraju
25 pro 2010, 20:23
08 sij 2011, 20:23
10 sij 2011, 12:41
10 sij 2011, 23:47
...i zvrče na sve strane...cipele joj nisu nikakav problem, peta već odavno fino sjeda u njih, skroz do kraja, čak smo se pomakli za jednu rupicu
pa se malo brinem ali valjda je to i normalno da ne reagiraju isto, jel...
)
11 sij 2011, 11:45
. Mi ćemo ovaj put doći malo kasnije, oko 12, neda nam ga se dizati rano, a i spava obično do 9-9.30 zadnje vrijeme.11 sij 2011, 22:35
kad se opusti potpuno jednako mogu istegnuti tetivu na obje.
vidjela sam stariju djecicu u cekaonici na salati da nose normalne cipelice, tenisice sto vec.
svima!
11 sij 2011, 22:46
seth je napisao/la:Nažalost nismo išli jučer, bili smo na hitnoj u nedjelju navečer.Jadnik mali je povračao i imao proljev ali doslovno sama voda, tak da smo odgodili za drugi ponedjeljak da ga ne mučimo, a tjedan dana nošenja ortoza 24h ne može naštetiti.Kad smo 3 mjeseca nosili onda bumo nekak još taj tjedan. Izgleda da hara neka viroza jer smo svi imali iste simptome, i ja i supruga.
Vidieva vi idete ovaj ponedjeljak? Možda se vidimo pa sa bebačima na. Mi ćemo ovaj put doći malo kasnije, oko 12, neda nam ga se dizati rano, a i spava obično do 9-9.30 zadnje vrijeme.
Veliki pozdrav!
jadan malecki...i kod nas ima takve neke viroze, muž, klinac i sveki isto bili bolesni, valjda je sad gotovo.. dajte mu rehidromiks otopinu...ma ne može štetit nikako, a i kao da oni znaju kad tko treba doći...e znate li radi li Đapić još koji dan osim ponedjeljka???Petak maybe??Mi nešto sa starijim moramo u pon. doktoru na neke kontrole pa bismo onda u petak za zg ali ako on ne radi, onda ništa...onda se vjerovatno vidimo u taj ponedjeljak pa na kafeeeeeeee
11 sij 2011, 23:01
ma ne razbijaj glavu, onće najbolje znati šta treba...mjesec i po brzo prođe...Bellitza je napisao/la:hvala na dobrodoslici![/code]
![]()
- Kod:
[b]Vidieva [/b] iz naseg iskustva ne ocekuj previse, pregledi traju toliko dok on obrne nogicu i vidi opseg u kojem se krece te koliko je tetiva kruta. veli nema povrata PEV-a i to je to. 2 min ukupno. pitaj svakako da vam i kukice pogleda, jer se mozda ne sjeti sam a mozda izvucete i koju rijec vise. lakonski je nastrojen, ali ja mu vjerujem
uf...ma pretpostavljam...i samo se nadam da će ona biti raspoložena za njegovo obrtanje da ne bi on na prečac zaključio da je u redu (ili da nije)pa da poslije bude nismo dobro vidjeli ..ja bi to detaljno a ne na brzinu
- Kod:
mislim da je svim bebacima vec dosta natezanja nogice, pa je automatski koce. kod nas kako je stariji tako je to vise izrazeno, gotovo da mu ne mogu vjezbati dok je svjestan. prije sam mu znala skvrciti koljeno jer tad nije imao toliki otpor, ali je ojacao kad se opusti potpuno jednako mogu istegnuti tetivu na obje.
ma da...i ja njoj isto tako skvrčim koljeno, tako mi je i pokazano u bolnici...al se neda ludica tvrdoglava..valjda će bit ok...ma da i moramo nositi još tri mjeseca, samo da joj više ništa ne režu![]()
- Kod:
nego, zna li tko kakve cemo cipelice hodalice nositi? na salati su nam fizioterapeuti govorili sto mekse da bi nam sad fizijatrica iz vinogradske rekla da dok ne prohoda meke slapice da su ok, ali kasnije da ce ici na individualni otisak.
Mislim da je to zato da nogica bude u nečem čvrstom u tom razdoblju kada je dijete jako aktivno, dok se formiraju kosti...a možda i preventive radi....možda su naša djeca sklonija pogrešnom hodu ili iskrivljenoj kralježnici, neznam lupam gluposti
![]()
- Kod:
cula sam pak i izvrtanje cipelica na nekoj strani od nekog doktora.
ako pritom misliš na ono da se cipele obuku na pogrešnu nogu tj. da se zamijene...nemoj to nikako raditi..
- Kod:
vidim kako lijepo i staje i dize se bas na equino-nogicu i kako su mu stopala potpuno funkcionalna, stoji i hoda punim stopalima.
...bravo za njega, nadam se da ćemo i mi tako
kod djapica smo tek za mjesec i pol
11 sij 2011, 23:02
12 sij 2011, 09:18
vidieva je napisao/la:uf što napravi--
stvarno si ga zakomplicirala
12 sij 2011, 12:06
12 sij 2011, 23:34
seth je napisao/la:vidieva je napisao/la:uf što napravi--
stvarno si ga zakomplicirala
![]()
Nego da se nadovežem, hvala Bogu viroza je trajala samo 12 sati, sad smo svi ok.
Dr. Đapić radi samo uponedjeljak u ambulanti ako se ne varam, ostale dane rade dr. Šmigovec i dr. Antičević. Kad Brunu postavimo na nogice lijepo stane na stopala samo kaj mu stopala stoje prema van, ko čarli čaplinu, sad dal je to ok, neznam.Pretpostavljamo da je ok jer mu u ortozama tako stoje. Kaj se tiče vježbanja ista stvar kao i kod vas, stisne stopala, pogotovo lijevo koje je bilo jače savinuto i neda savijanje do kraja, a kad ju opusti ide bez problema tako da mislim da bu sve ok. Isto uvrće stopala prema unutra kad se igra s njima ali nema povrata da bi ostala u tom položaju jer ih isteže prema van i prema gore.Da i kad ga osovimo na noge i naginjemo prema naprijed stavlja nogu pred nogu, kao pokušava hodati da to tako nazovem i to nas jako tješi. Inače je jako jako aktivan, sve živo ga zanima, nema vremena ni jesti na miru, sve mora odma vidjeti, nikaj nemože proči na televiziji bez njega.
Žurim, posao zove a pišem s posla.Vidieva javi kad idete pa da se nađemo u isto vrijeme pa na![]()
Pišemo se!Ljudi puno velikih pozdrava!
12 sij 2011, 23:35
Bellitza je napisao/la:uzivajte ljudi u svojim bebicama svaki dan, treba biti brizan, ali ne i preopterecen
vrijeme tako leti, a meni je prvih nekoliko mjeseci nepovratno pobjeglo u brizi i panici i toliko mi je zao sto od kad se rodio svi mu pokusavaju samo traziti mane umjesto da uzivaju u prekrasnom pametnom i zvrkastom djecaku kakav stvarno je
ljubim vas sve u male tabane
13 sij 2011, 08:50
14 sij 2011, 14:17
znači i kod vas su smrdonoge????
20 sij 2011, 02:02
...
i da se vidimo za 16 tjedana!!!!I da vježbamo naravno....nije bed, bitno da je u budnom stanju free as a little monkey
22 sij 2011, 17:24
vidieva je napisao/la:Ljudi!!!!!
Dobre vijesti, vraga, ODLIČNE vijesti!!!!
Sljedećih 16 tjedana nosimo cipele samo i isključivo na spavaaaaanjuuuuuuu,...
![]()
Reko dr.Đ da su nogice superi da se vidimo za 16 tjedana!!!!I da vježbamo naravno....nije bed, bitno da je u budnom stanju free as a little monkey
![]()
Eto, samo sam htjela ovu radost podijeliti sa vama...
Velika pusetina svima i![]()
seth...šta je s vama, kad ste otišli???baš mi krivo da nismo
. Mi smo došli oko 12.30 i bili gotovi za 10. min., čak smo sjeli na kavu u onom prvom kafiču vani na terasi u nadi da čemo vas vidjeti ali eto, drugi put.
23 sij 2011, 12:03
28 sij 2011, 15:32
28 sij 2011, 15:35
03 vel 2011, 14:52
i draga, nemoj izgubiti perspektivu da ono sto je stvarno najnajbitnije u cijeloj prici je da imamo vesele i zdrave bebe.
28 vel 2011, 13:26
svima!
03 ožu 2011, 09:22
.
od nas troje!!!
03 ožu 2011, 22:31
HVALA BOGU!!!!I to smo preživjeli a sad nam ostaje borba s ortozama po noći...Svašta sam čitala i rekla sam da više neću razbijati glavu s svakakvim glupostima...ali,uvijek to ALI...sad sam pročitala da imamo pravo na cipelice po mjeri kod valeka 2 puta godišnje i da imamo pravo s djetetom ići u toplice...preporuku može dati ortoped,neuropedijatar ili fizijatar...Dali netko zna nešto o tome???
11 ožu 2011, 12:42
05 tra 2011, 07:51
.
11 tra 2011, 23:14
svima!
12 tra 2011, 07:48
Bellitza je napisao/la:hej hej svima!
seth kako je prosla kontrola? pretpostavljam bez puno rijeci od strane doktora. kako vam se cine nove ortoze? meni su se prvo cinile toliko velike da sam mu jos par dana stavljala manje iako su mu kipile, jer sam se bojala da se ne ozlijedi dok se koprca![]()
heeee evo i vas u klub odbijaca ortoza. no mislim da je tako svima. bebe su u toj razi jako aktivne i normalno je da ih nervira da ih nesto sputava. mi imamo identican problem vec duze, pa nalazimo kompromis u stavljanju ortoza i za vrijeme dnevnog spavanja. dogodi se da po noci par dana omanemo, ali se trudimo koliko ide. a sta drugo.. a kako vam ide vjezbanje? nasa neman je pocela krutiti nogu vec i na sam nas pogled, nis ne uspijevamo.
nama je isto desna nogica malo zarotirana prema van (samo je desna equinovarus) valjda posljedica hiperkorekcije. cak mu lijeva vise plese prema unutra. nastojim se ne uzrujavati oko takvih stvari, mislim da je bitno kako gazi, da je punim stopalom, da su stopala gibljiva i sl. stopala se i tako razvijaju do neke trece godine, pa vjerujem da dok prohodaju kako se spada, pa pocnu trcati za loptom ili se baviti nekim sportom kasnije da ce to sve doci na svoje. normalno je da ih gledamo pod povecalom, ali jos su taaaako mali i jos ce puuuno rasti i sigurna sam da ce sve sjest na svoje mjesto s vremenom, najbitnije je da se inicijalni problem ne vraca, a tu se svi maksimalno trudimo.
svima!
.
,kaj se mora mora.04 svi 2011, 00:14
...kako se to dogodilo???