06 lis 2006, 19:39
.Sve te njihove bljeskove malih umova i srca , koliko god se oni činili neobični, treba duboko pohraniti u srcima jer su nam oni smjerokazi TKO mi stvarno jesmo...a nismo ovo što nam materijalni život nastoji nametnuti!!!
07 lis 2006, 14:41
07 lis 2006, 20:10
07 lis 2006, 21:03
sunnyapril je napisao/la:Ah evo i mene, nije nam loše, ja sam svoga ove jeseni zatrpala s raznim aktivnostima, pa sam evo i sama zatrpana umorom.
Mislim da mu takve akcije jako dobro čine, jer je rastezanja njegovih posebnih nekorisnih vještina cijelo ljeto više bilo dosta.
p.s. pošto sam nesposobna nije mi upalilo sa starim sunny april, ali neće mene tehnika za... pa sam mu smjestila i ukinula razmak i postala sunnyapril, tako i tako najviše ovdje pišem, pa me valjda zainteresirani poznaju!
07 lis 2006, 21:03
Maremy je napisao/la:sunnyapril je napisao/la:Ah evo i mene, nije nam loše, ja sam svoga ove jeseni zatrpala s raznim aktivnostima, pa sam evo i sama zatrpana umorom.
Mislim da mu takve akcije jako dobro čine, jer je rastezanja njegovih posebnih nekorisnih vještina cijelo ljeto više bilo dosta.
p.s. pošto sam nesposobna nije mi upalilo sa starim sunny april, ali neće mene tehnika za... pa sam mu smjestila i ukinula razmak i postala sunnyapril, tako i tako najviše ovdje pišem, pa me valjda zainteresirani poznaju!
E za razmak se nisam sjetila!!!!
Morala sam promijeniti ime!!
18 stu 2006, 19:25
19 stu 2006, 08:32
misulenac je napisao/la:Moj Mišulenac ima problema sa senzornom integracijom i to mu je velika prepreka u uključivanju u uobičajene aktivnosti u vrtiću kakav je naš (blizu 30 djece u grupi).
On je većinu vremena jednostavno preplavljen svom silom podražaja oko njega i u pokušajima da ih preradi i posloži prođu mimo njega i prilike za druženje.On od drveća ne vidi šumu.Uz to ,on ima i nekakav otpor i strah prema svemu što je njemu novo i neisprobano , i dok druga djeca vide nešto primamljivo i zabavno , njega koči nekakva pretjerana doza opreznosti i nesigurnosti.
Drugim ljudima je teško shvatiti da takvo njegovo ponašanje većinom ne znači da on nešto ne želi raditi, i jasno mi je kako su ga tete u vrtiću vjerojatno smatrale nezainteresiranim, nemotiviranim, lijenim i sl.Kao dvogodišnjaku,trebalo mu je do
ih mjesec dana da krene s toboganom.Na početku je bilo i suza ,deračine i sl. a poslije je u tome uživao i nije se dao skinuti s njega.Tete u vrtiću niti imaju previše vremena .a na žalost ni volje da se bakću s takvim "mušicama".Sistem je takav-ponuđeno ti je,a ako nećeš- tko ti je kriv. </b>Što se tiče dileme oko toga jesu li oni svjesni svoje različitosti i kako to utječe na njih,moram reći da u našem slučaju nemamo baš do
a iskustva.
Mišulenac je sa svoje nepune 4 godine skužio da tu nešto ne štima,da se on ne uklapa, ne druži,ne sudjeluje kao druga djeca.
Što je drugima lako , prirodno, spontano , njemu je teško, nerazumljivo ,a često i zastrašujuće.Njegovo odbijanje i povlačenje je shvaćeno kao mrzovolja ili nedruželjubivost.
Eh,da je to doista tako,bila bi to druga priča, ali on želi kontakt ,želi djecu,želi druženje a sam to ne može ostvariti i tu nastaje kratak spoj.[b]Smatra se da djeca sama moraju doći do toga da se priključe skupini druge djece i uključe se u igru poštujući nepisane zakone grupe.Mišulenac to sam ne može,njemu je potrebna pomoć,smišljena ,ciljana ,sistematska,svakodnevna aktivnost u malim koracima uz puno ponavljanja.Nažalost ,on takvu pomoć nije dobio i ljut je na djecu iz grupe , a najviše na sebe,što se nije uklopio onako kako želi i osjeća nelagodu i nepripadnost.Još jedna je stvar koja ga izdvaja ,a to je njegova "prevelika" potreba za fizičkim kontaktom.
On je jako topao i velika maza,stalno plazi po nama,grli,ljubi,stišće,vješa se na nas.Takav je i s drugom djecom,pogotovo kad je nečim ushićen,kad nekome nešto objašnjava,kad ga netko sluša,o
ati pažnju,on ih hvata za ruke ,vuče, grli,trese,stišće,unosi se u lice.Većina djece to izbjegava.Često se dogodi da ga odgurnu.To je za njega pogubno. <i></i>
20 stu 2006, 09:54
sunnyapril je napisao/la:Svi su se ušutjeli, samo da prijavim da je kod nas super- ide na aktivnosti koje voli, samopouzdanje naraslo, u školi ga odmah drugačije doživljavaju.
Ima li netko iskustava sa davanjem cinka, sumpora, bioenergijom?
24 vel 2007, 20:37
25 vel 2007, 01:12
29 ruj 2009, 09:11
29 ruj 2009, 09:50