Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: IZ DANA U DAN

15 pro 2008, 15:42

Nisam shvatila ovu zadnju rečenicu, iz koje kuće znaju što? Nama to funkcionira tako da su nam odobrili 40 terapija s tim da fizio može dolaziti 3 puta tjedno. Ona ima papir nakoji bilježi kad je bila i na kraju mjeseca ja to potpišem, ona to nosi u firmu i hzzo im plati na temelju toga. Ona ne smije pisati da smo radili više od 3 puta tjedno čak ni ako smo jednu terapiju propustili zbog bolesti pa da nadoknadimo, jer im hzzo neće platiti, jer nije tako odobreno. Mi to onda rješavamo tako da piše kao da je odradila npr. ovaj tjedan 3 i idući 3, a dođe ovaj tjedan 2x, a idući 4x. Ukupan zbroj se na kraju slaže, ali zbog glupe birokracije ne može piasti stvarne datume :roll: . Ako se terapije u kući prekidaju na više od par dana (2, 3, ne znam, rekla mi je, ali se ne sjećam), moram po novu doznaku. To je valjda nešto novo čega prije nije bilo, mogao si prekidati i nastaviti. Ništa mi nije jasno, ali tako je njoj šefica rekla. :dunno

16 pro 2008, 09:22

nadicab je napisao/la:ček, ček - zvuči glupo (ali u skladu s našom birokracijom). Mi sada dobivamo na novu šifru (Bobath) i prešli smo s "kroz 90 dana" na "40 puta" i to mi je super jer onda imamo zbilja 40 terapija. I kako ovi iz kuće znaju da ćemo mi dobiti papire, bez obzira na papire, fizio nam dolazi doma vježbat, a ja kad stignem, donesem sve potrebno

I kod mene je ista situacija, oni vježbaju tri puta tjedno, a mi donesemo papire kad donesemo.
danas krećemo u vrtić nakon 2 tjedna bolesti. Nadam se da neće puno plakati. Otkazali smo sve vježbice izvan kuće jer sam ja sad bolesna a i slavimo ročkas. I ja ću proslaviti 13 godinu od rođenje moje kćeri. Nevjerojatno. Nekako mi je to nestvarno.

16 pro 2008, 11:47

meni su na komisiji rekli da su nam dali 40 puta i da to mi možemo potrošiti odmah (znači 5x tjedno) ili rastegnuti - to je na nama. Mi ništa ne potpisujemo našoj fizio i ne znam kako to oni uopće rješavaju, ali meni kao korisnniku je bitno da sve nama dobro funkcionira.NIsam upoznata da je došlo do promjena u Pravilniku, pa daj ti provjeri na komisiji na osnovi čega te maltretiraju

16 pro 2008, 13:28

Ma ja uopće niti ne vidim komisiju. Papire moram predati na šalteru, oni proslijede komisiji, a poštom mi stigne odobrenje. Ne mogu uopće do njih. Mislim da bih lakše ušla kod Mesića u predsjedničke dvore nego osobno do nekog iz komisije. :dunno

16 pro 2008, 17:16

upravo pitala svoju fizio - dakle, samo u slučaju da je komisija napisala 3x tjedno kroz 40 puta/dana, onda smiješ imati 3x tjedno. Inače, ako nije tako, onda ti fizio kuća nešto mulja (niš novog, nažalost)

17 pro 2008, 09:53

samo tgreba reci fizijatru kad pise da samo stavi broj dana, tj moja fizijatrica ni to ne stavlja nego samo da je potrebna fizioterapija kod kuce a onda komisija odobrava npr 30 dana ili vise. Nama odobrili po sat ipol, tako da sad umjesto 30 imam 45 dana :joy

17 pro 2008, 10:37

nadicab je napisao/la:upravo pitala svoju fizio - dakle, samo u slučaju da je komisija napisala 3x tjedno kroz 40 puta/dana, onda smiješ imati 3x tjedno. Inače, ako nije tako, onda ti fizio kuća nešto mulja (niš novog, nažalost)

A što je s onim da trebamo novu doznaku ako prekinemo tih 40 puta na nekih 10 dana? Moram li stvarno po novu doznaku ili mogu nastaviti dok ne iskoristim staro? Kopala sam po netu za pravilnicima, našla sam najnoviji i izmjenu i dopunu bla bla, ali nisam našla ništa o prekidu terapija na nekoliko dana. Ili nisam dobro tražila? Ne snalazim se baš u zakonima i pravilnicima. Moram uru vrimena čitat i razmišljat dok skužim što je pjesnik htio reći :oops: . Pomišljala sam i ja da moža netko nešto mulja, ali može li se što protiv toga? U zadru su navodno oni jedini koji rade fizio u kući, a i jako sam zadovoljna terapeuticom pa ne bih htjela mijenjati ni da je moguće. :dunno

17 pro 2008, 10:52

Sad sam ponovo provjerila u papirima i u onom nalazu, mišljenju i ocjeni komisije stoji da je odobrena fizikalna terapija u kući 40 dolazaka 3x tjedno i ja stvarno ne vidim razloga zašto je tu problem ako prekidamo terapije radi odlaska na Goljak. :dunno

17 pro 2008, 11:05

ne, taj prekid ti niš ne znači. Ako su ti to rekli u terapeutskoj kući, "ljubazno" ih zamoli da ti vele po kom šlanku Pravilnika?
I daj da ti kao preporuku pedijatrica napiše 5x tjedno

17 pro 2008, 14:00

To za 5x tjedno ću pokušati, ali ne vjerujem da će proći na komisiji, jer i u vrtiću ima fizikalnu svaki dan po pola sata. Ipak, vrijedi pokušati. Hvala na pomoći! :srca

18 pro 2008, 10:23

to što u vrtiću ima fizikalnu, to ne ide preko HZZO-a, pretpostavljam. A što kada ne ide u vrtić?
To je meni na nivou kao da plaćaš privatno vježbanje (ovo u vrtiću) - to je stvar koja se ne tiče komisije

18 pro 2008, 11:06

Pričala ja jučer sa šeficom u toj firmi za fizikalnu u kući i ona tvrdi da moram donijeti novu doznaku, jer smo prekinuli liječenje kod njih i otišli u drugu ustanovu (Goljak) te da je ona prema pravilniku morala predati račun za odrađeno u određenom roku nakon prestanka liječenja. Ja: Ali mi se nismo PRESTALI liječiti kod vas, već smo napravili privremeni prekid da bismo otišli 10 dana na Goljak. Ona: Da, vi ste prekinuli liječenje, započeli drugdje, to završili i ponovo počinjete kod nas. Za to treba nova doznaka. Ja: kako u Zg ne treba? Zar za njih vrijedi jedan pravilnik, a za nas drugi??? Ona: U Zagrebu i terapije u kući dobiju skoro svi 5x tjedno, kod nas 3x, ne znam zašto, to vam je tako. Ja: Ali zašto? Moram li se seliti u Zg da ostvarim prava koje moje dijete ima?
Razgovor je tekao u tom stilu uz moje gutanje suza (što mi jako ide na živce, jako lako se rasplačem). Najgore mi je bilo što je ispalo da sam ja kriva što je ona sad tjedan-dva bez terapije, jer kao, morala sam na vrijeme pripremiti novi nalaz fizijatra i novu uputnicu od pedijatreice i sve predeti na komisiju prije odlaska na Goljak. Iskreno, bila mi je namjera to učiniti, jer mi je terapeutica rekla da kod njih to tako ide, ali baš su mi obje bile bolesne i u temperaturi a ja sama doma s njima i onda kome da ostavim dvoje bolesne djece da ja trčim za papirima? Ipak, uspjela mi je nabiti grižnju savjesti. :xangry
Izgleda da se ništa ne može, moram se pomiriti s tim i drugi put stvarno sve pripremiti unaprijed.

Cure moje, ja se vama divim za koliko ste se stvari izborile, ja već sad pomalo gubim snagu i imam osjećaj da se borim protiv vjetrenjača :xsad .

Idem zvati Goljak da mi faksiraju otpusno pismo ako je napisano da mogu predati novi zahtjev na komisiju.

18 pro 2008, 11:39

hmm, kakve veze ima broj terapija sa cijelom pričom? Ona je napravila kiks jer vas je odjavila, a ne ti. I sad zbog njene greške ti imaš komplikacija, a ona još tebi to natura na nos kao tvoj problem :baba
Mi krenuli s defektologom na uputnicu :shock: nemreš vjerovati.

18 pro 2008, 15:55

Mammamia je napisao/la:Pričala ja jučer sa šeficom u toj firmi za fizikalnu u kući i ona tvrdi da moram donijeti novu doznaku, jer smo prekinuli liječenje kod njih i otišli u drugu ustanovu (Goljak) te da je ona prema pravilniku morala predati račun za odrađeno u određenom roku nakon prestanka liječenja. Ja: Ali mi se nismo PRESTALI liječiti kod vas, već smo napravili privremeni prekid da bismo otišli 10 dana na Goljak. Ona: Da, vi ste prekinuli liječenje, započeli drugdje, to završili i ponovo počinjete kod nas. Za to treba nova doznaka. Ja: kako u Zg ne treba? Zar za njih vrijedi jedan pravilnik, a za nas drugi??? Ona: U Zagrebu i terapije u kući dobiju skoro svi 5x tjedno, kod nas 3x, ne znam zašto, to vam je tako. Ja: Ali zašto? Moram li se seliti u Zg da ostvarim prava koje moje dijete ima?
Razgovor je tekao u tom stilu uz moje gutanje suza (što mi jako ide na živce, jako lako se rasplačem). Najgore mi je bilo što je ispalo da sam ja kriva što je ona sad tjedan-dva bez terapije, jer kao, morala sam na vrijeme pripremiti novi nalaz fizijatra i novu uputnicu od pedijatreice i sve predeti na komisiju prije odlaska na Goljak. Iskreno, bila mi je namjera to učiniti, jer mi je terapeutica rekla da kod njih to tako ide, ali baš su mi obje bile bolesne i u temperaturi a ja sama doma s njima i onda kome da ostavim dvoje bolesne djece da ja trčim za papirima? Ipak, uspjela mi je nabiti grižnju savjesti. :xangry
Izgleda da se ništa ne može, moram se pomiriti s tim i drugi put stvarno sve pripremiti unaprijed.

Cure moje, ja se vama divim za koliko ste se stvari izborile, ja već sad pomalo gubim snagu i imam osjećaj da se borim protiv vjetrenjača :xsad .

Idem zvati Goljak da mi faksiraju otpusno pismo ako je napisano da mogu predati novi zahtjev na komisiju.

Ma ovo je nevjerojatno, pa mi smo prekinuli i nastavili istu doznaku, jer smo išli na more i nije bilo nikakvih problema. Daj ti još malo to raspitaj. A što ako je dijete u bolnici ili operacija ili bolesno. Zvuči totalno nelogično :conf

18 pro 2008, 21:44

nadice,imate defektologa na uputnicu?pa super..znaci,to se moze?a kam idete?il vam dode doma?

19 pro 2008, 10:09

ne, ideš k njoj - dom zdravlja Željezničar. Za sad je imamo 1x tjedno

19 pro 2008, 13:34

Plava je napisao/la:Ma ovo je nevjerojatno, pa mi smo prekinuli i nastavili istu doznaku, jer smo išli na more i nije bilo nikakvih problema. Daj ti još malo to raspitaj. A što ako je dijete u bolnici ili operacija ili bolesno. Zvuči totalno nelogično :conf

Da, i meni je, ali po njihovu tj. njezinu svaki put treba nanovo na komisiju za bilo što od ovog što si ti nabrojila. Trenutno mi raspitivanje ne može pomoći, moram predati papire, a za ubuduće ću se raspitati malo temeljitije.

19 pro 2008, 18:57

Danas nam je bio zadnji dan u vrtiću, slijede praznici pa ćemo se i mi odmarati.
Dobila sam čestitku koju je D napravio uz pomoć teta u vrtiću.
A mi roditelji smo dobili
RECEPT ZA RADOST I SREĆU

2 VRŠKOM PUNE ŠALICE STRPLJENJA
1 SRCE ISPUNJENO LJUBAVLJU ZA DRUGE
2 PREGRŠTA VELIKODUŠNOSTI
1 PREGRŠT RAZUMIJEVANJA
PUNO KAPI HUMORA

SVE SASTOJKE STAVITI U SADAŠNJI TRENUTAK, DOBRO PROMIJEŠATI, ZALITI LJUBAZNOŠĆU TE DODATI VELIKU ZDJELU VJERE.
DOK JE JOŠ TOPLO, PRELITI PO CIJELOM ŽIVOTU I PONUDITI SVAKOME KOGA SRETNETE.

Ovo mi se jako svidjelo, svaka čast tetama. :srca

19 pro 2008, 22:58

guba :srca

mi danas bili na operi 'ivica i marica'..adrian je cijelo vrijeme nes komentirao a ljudi su se smijali..pa ivica ovo pa marica ono itd..a ja njemu 'adriane,poslije cemo pricati,sad slusamo'..ali ne,on po svom..a skoro smo zakasnili buduci da smo imali nezgodicu dolazeci..puko nam auspuh..al ja nisam znala,misla sam da ce mi auto eksplodirati kakve je zvukove proizvodio..a adrian je govorio 'vozimo se u pokvarenom autu' :xlol poslije opere smo sjedili u autu i cekali prvu pomoc da nam kaze dijagnozu i da li smijemo dalje autom i tako se igrali balonima i cekali..i cekali..al adrianu je to sve bilo smijesno...dobro da sam imala vode i banane za hitne slucajeve..

20 pro 2008, 07:34

Dakle Lu kod tebe svaki dan neki novi šou :xlol , dobro, glavno da je dobro završilo. A Adrian je fantastičan, vjerujem da je imao puno komentara na operu, baš je zgodna.

29 pro 2008, 01:29

moj adrich j epoceo toliko zderati da ja ne mogu vjerovati..on po cijele dane samo nesto tamani..prije je ujutro obavezno jeo griz a sad moze i ribe i kobasice..pa obilan rucak pa obilna vecera i jos jedna vecera :xgrin a izmedu toga jabuke,banane,narance i to sve u jednom danu plus jos cokolada poslije jela ili smokici..prekrasno...nadam se da ce se napokon udebljati..

a sto se tice njegovog odvikavanja od pelena..kod nas traje mjesecima..vec cijelo ljeto i jesen al mislim da je napokon upalilo..vise ne piski po noci i probudi se sa suhim gacicama i ne davi me da ga vodim svakih 15min na wc kad ga stavim u krevet vec svakih sat vremena il sat i pol..bas sam happy..

i sav je sretan sto smo sad tu kod dragog..idemo neki dan iz metroa a on 'idemo kod d.....yuhuuuuu'..bas je bio slatki..pa cijeli dan govori kak ce se kupati u velikoj kadi i brckati :xhappy jer smo do sad imali tus kadu..i onda brcka ko blesav a mama mora brisati..

al sretan je i opusten..mislim da ce sad puno bolje napredovati jer se situacija napokon normalizirala i sretan je da smo svi zajedno..

29 pro 2008, 07:42

Baš mi je drago čitati kako se veselite zajedno, to je velika stvar i za tebe i za A. Super za suhe gaćice po noći, znam da si se namučila ali sad kad vidiš rezultat velika je to stvar :srca .
Neka samo uživa :joy

29 pro 2008, 23:14

Lulamae, tako je lijepo čitati tvoje postove, tako odišu optimizmom, srećom i veseljem, jako sam sretna zbog vas, lijepo vam se slažu sve kockice..adrian tako lijepo napreduje

I kod nas od danas jedna mala novost, Lara radi kolut naprijed, sama. MOžda to i nije za neke neka novost, ali za nas je ogggrrrromna, i zbog njene hipotonije i zbog senzoričkih problema tj nesigurnosti.

30 pro 2008, 06:57

Lara nam je procvjetala :srca , još će od nje sportašica biti :joy . A tek kad dođe braco :ljubav .
:xmah

30 pro 2008, 21:16

Mammamia je napisao/la:
Plava je napisao/la:Ma ovo je nevjerojatno, pa mi smo prekinuli i nastavili istu doznaku, jer smo išli na more i nije bilo nikakvih problema. Daj ti još malo to raspitaj. A što ako je dijete u bolnici ili operacija ili bolesno. Zvuči totalno nelogično :conf

Da, i meni je, ali po njihovu tj. njezinu svaki put treba nanovo na komisiju za bilo što od ovog što si ti nabrojila. Trenutno mi raspitivanje ne može pomoći, moram predati papire, a za ubuduće ću se raspitati malo temeljitije.

Mislim da si trebala ustrajati. Meni se dogodilo da bi zavrsili u bolnici, nazvala bih fizioterapeuticu i to bismo odradili kad bi Lana mogla. Mi rastezemo s vjezbama, za sada radi svaki drugi dan jer dva dana ima defektologicu pa da se previse ne umara jer Lanci voli spavati ujutro. Fizioterapeutica mi napomene kad bih ponovo trebala ici po novu doznaku tako da obavljemo sve bez problema. Stvarno sam imala srece i s prvom a i sad sa drugom fizioterapeuticom, a defektologinja me skroz osvojila :joy

30 pro 2008, 22:06

Mi isto prekinuli doznaku zbog odlaska u bolnicu.
Istu nastavili kad smo se vratili.

31 pro 2008, 02:16

Danas nam je bio naporan dan, ujutro sam ja bila na kontroli kod ginića (mali je napredan, veći za tjedan dana nego što bi trebao po gestaciji biti), a popodne smo Lara i ja bile kod L. kardiologa na pregledu. Uglavnom, i Lara i braco su ok kaj se srčeka tiče. Za LAru je prof. rekao da je greška tako dobro sanirana od početka da sada samo preostaju redovite kontrole, a braco ima zdravo, normalno fetalno srce.

Nitko sretniji od nas, tako da smo lijepo završili ovu godinu. Sutra radimo mali tulum, Lari dolaze 2 dečka, brata (od 4,5 i 6 godina) i jedna mala cura, njihova seka (naše kumče) od 5 mjeseci u goste i u lijepom društvu ćemo ispratiti ovu godinu i koraknuti u Novu, u kojoj nas čekaju novi izazovi i najljepši pokon koji smo mogli zaželjeti :bab

31 pro 2008, 07:58

TalaB super vijesti, nadam se da će tulum biti odličan i da ćete se dobro zabaviti :joy :zivili :party

31 pro 2008, 15:18

ah, kako vas je sve divno čitati :joy

01 sij 2009, 02:31

TalaB..bas mi je drago zbog svega..i nadolazece prinove i novih kolutova naprijed :1 ..adrian to jos uvijek pokusava izvesti..
Tema je zaključana