Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Re: ekvinovarus

03 svi 2010, 23:30

hvala ti nadica, lijepo je imati nekoga tko razumije
bas me naljutio i to jako!

poceo je pricati zgrozeno o prsticima koji su zgrceni, kao skracene su tetive, a onda je rekao da cemo to ispravljati kasnije fizikalnom i jakim vjezbicama.
zgrozio se nad stopalom a onda ga je uzeo u ruku pa rekao da je u redu :conf

dosao je do nas, do stola, i stao nas pitati koji je gips, koja je noga, kakav je bio UZV kukova (a sve je to sam radio prije 7 odn 10dana i ima papire ispred sebe! pa daj pogledaj! )

rekao nam je da su OK oteknuti prstici, bez obzira sto ga je ovaj mladi doktor 4 puta zvao da dodje pogledati i nije nasao za shodno da mu kaze da smo sa takvim prsticima dosli! a Djapic je tri puta ponovio kako je to od toga sto ih je on istezao :conf

bas sam ljuta!!!!
ljuta ljuta ljuta!!!!!

al nemam izbora jer je on jedini u HR koji radi Ponseti metodu i koji to zna, i zahvalna sam na tome da ipak ima netko tko to radi i zahvalna sam na tome sto cemo vjerovatno izbjeci operaciju

03 svi 2010, 23:35

Miki je napisao/la:ali ovaj prvi ne bi prošao tako lako kao prvi put jer sam bila spremna

isli smo zajedno, spremni jer nam je ovo sad treci put kod njega i znamo ga.
medjutim, on je usao, stavio gips i izasao.
kad sam ga nesto upitala samo je promrmljao.
cak nam je zaboravio napisati papir sto je danas radio... morali smo mu kucati i traziti ga...
problem je sto smo u gipsaoni ne u ordinaciji. drugi doktor sve radi oko nas a on samo uleti i izleti...

ma u konacnici nije frka, nemam ja nekih posebnih pitanja, ali da nam kaze sta sa cirkulacijom kad ga pitamo i da nam samo kaze kakvo je stanje kad ga pitamo nije puno. sve je to mogao odgovoriti u jednoj recenici.

eh da, mi smo ga bas danas nazvali HR dr. House :lol

03 svi 2010, 23:45

:jadnimi ma znam kako je to kad ti ništa ne kažu - mene je to izluđivalo dok je N. bila u rodilištu - nikako nisam mogla uhvatiti šeficu koja je kakti bila zadužena za davanje informacija :roll - i budeš stvarno bespomoćan :/
a ona samo proleti i odjuri dalje.. taman dok ja zinem da nešto pitam :roll
tako da potpuno kužim što znači kad ne možeš uhvatiti...

zbog takvog odnosa prema pacijentima sam u prvoj trudnoći zbrisala iz Petrove :roll

možeš probati pitati ovog drugog doktora?

i skoro zaboravih - ja mislim na onog drugog dr hausa :mrgreen

03 svi 2010, 23:56

joj, to u rodilistu je bilo tako i meni.
bilo mi je koma sto su mi npr svaki dan govorili CRP cemo vaditi sutra i tako punih 5dana :shock
a sto se tice pedijatrice, ova sto je obilazila odjel nikada nije mogla reci nista za nas, a gore na odjelu nije nikada bila pedijatrica u doba kada mi mozemo doci gore, pa sam jedan dan jednostavno stala i cekala dok je nisu uspjeli dozvati :dunno

sto se tice gipsanja, nazalost on je jedini u HR koji zna tu metodu i svi ostali trenutno uce od njega.
Danas je za vrijeme njegovog dijela posla bilo 4 ili 5 doktora oko njega kojima je objasnjavao sta radi i koji su se nadvili nad dijete da su skoro nas izgurali :angry

moram vam se malo pozaliti jer sam se stvarno osjecala grozno danas nakon njega!
i bila sam ljuta jer od prvog dana imam stvarno pozitivan stav oko svega, ne smeta me ni gips ni gipsanje ni sve sto moramo proci, sve to gledam kao nesto sto ce proci prije nego budemo uopce svjesni sto smo prosli, ali me zato ljuti doktor koji ispred nas bubne tri razlicite dijagnoze, nakon sto smo vec 2 puta bili kod njega i onda na kraju mi neznamo na cemu smo?!

po njegovoj danasnjoj reakciji bi rekao covjek da je stanje pet puta losije nego prije 10dana kad smo bili na prvoj kontroli :conf :conf :conf

04 svi 2010, 08:39

A Plusic draga na zalost ne mozes tu nista, znas kako kazu ne vrijedi se s rogatim bosti. Samo budi jaka i dalje! :grligrli

04 svi 2010, 08:48

Carlito je napisao/la:A Plusic draga na zalost ne mozes tu nista, znas kako kazu ne vrijedi se s rogatim bosti. Samo budi jaka i dalje! :grligrli

oooo meni se pokazalo da se i rogatima ponekad treba pokazati svoje rogove :dada
prošli tjedan sam baš dobila još jedan dokaz za tu svoju teoriju :dada

kvaka je u tome da pokažeš da imaš rogove i da si ih spremna upotrijebiti :dada
ne moraš se nužno bosti ;)

a svi su mi rekli da sam luda i da sam trebala biti kuš

plusic, još jednom :jadnimi drži se
imaš moje brojeve, ako ti treba razgovor slobodno zvrcni :grligrli

04 svi 2010, 09:10

Ajme plusić konačno sam pročitala :roll

Baš mi je žao, čini se da nemaš izbora, dr.Đapić je jedini stručan za vašu dijagnozu a čovjek je užasan...
Ono što mene ljuti je činjenica da ti nije objašnjena djagnoza, dakle ti nakon prvog gipsanja uopće ne znaš da li se situacija popravila, da li je normalno da tako otiču prstići, kako uopće postupati s djetetom...pa kakva je to stručnost ako u pet minuta tri puta promijeniš dijagnozu :conf

Možeš li nešto saznati od ovih mlađih doktora?

04 svi 2010, 09:26

oooo meni se pokazalo da se i rogatima ponekad treba pokazati svoje rogove :dada

Pokazati svakako, al bosti ne bih se usudila posebno s doktorom koji mi radi sa djetetom, mozda bi postao jos gori. :dunno

04 svi 2010, 09:33

joj draga :hug na sve ti samo treba još ovakav odnos doktora

i slažem se sa miki, nekad stvarno treba pokazati zube, neka oni misle da si neodgojen i bezobrazan, al nisu ni oni bogom dani tamo :hug

04 svi 2010, 09:35

Tonka.M je napisao/la:
i slažem se sa miki, nekad stvarno treba pokazati zube, neka oni misle da si neodgojen i bezobrazan, al nisu ni oni bogom dani tamo :hug

ovo sam jucer i napravila :dada
jos je 3-4godine druzenja ispred nas , jos ce se on nagledati mojih zubica :mrgreen

04 svi 2010, 10:08

Pa dobro, kaj ne postoji u ZG još koji
ortoped koji to zna izvesti kako treba?
Mislim zlo mi dođe od takvih doktora...đabe mu
stručnost. :roll

04 svi 2010, 10:11

Nazalost IINA koliko sam citala , trazila, kopala - NEMA.
on je jedini u HR strucan za tu metodu i sretna sam da smo znali dovoljno o tome da odmah dospijemo kod njega.
Frendicu su u Klaicevoj mucili gipsanjem i pricama o operaciji od osmog dana djeteta do mjeseca dana kada je napokon stigla kod Djapica. nakon nekoliko gipseva, ortoza,.... sada njena dvogodisnja curica nema nikakvih posljedica, nema naznaka da je ikada imala ekvinovarus... jos nosi ortoze po noci, jos se druzi sa Djapicem , ali rezultati su tu i to je glavno!

04 svi 2010, 10:16

:/
Koja smo mi selendra.
A ništa, živce na klin, ne očekuj ništa od njega,
pa ćeš se svaki puta sve manje razočarati i zblesirati.
:jadnimi

04 svi 2010, 16:32

ne vjeruj baš da je on jedini; tako su meni rekli da je on najbolji za Botox. I nije nam ga htio dati; pa sam se raspitala u stručnim krugovima i našla da je jedna divna doktorica iz SPlita isto educirana i da ona hoće dati. I dala nam je!
SVi mi kažu da je klinika u Lovranu jako dobra; mi tamo namjeravamo ići na operaciju tetiva za koju godinu.
http://www.orto-lovran.hr/
Ja sam se kod njih naručila za pregled putem interneta - dobila sam termin za 20 dana.

04 svi 2010, 19:03

nadica - mi bi voljeli izbjeci operaciju, a to se Ponseti metodom moze.
Ponseti metodu (za sada barem) radi samo on ...........

04 svi 2010, 19:08

Plusic, bas mi je tesko ovo citati :(
ali, kao sto kazes - osudjeni ste sad na tog doktora, i sad - nazalost, sto je tu je :(
naoruzaj se strpljenjem, pripremi za sljdeci pregled pitanja kao sto ti je Miki predlozila i ne daj se :hug

nadice, mislim da Lovran nije opcija jer se tamo prica rjesava kirurski :dunno , a Plusic to hoce izbjeci, odnosno, DOBRO je sto su prognoze takve da operacija zasad nije opcija :hug
i da, Dzapic je zaista jedini strucnjak i numero ono sto se tice konzervativnog lijecenja, odnosno neoperativnog lijecenja deformiteta gipsanjem.

i dalje vas pratimo i uz vas smo :kiss
pusa bebici :kiss

04 svi 2010, 19:09

Hvala ti draga Imge :kiss

05 svi 2010, 00:24

plusic,i ja ti zelim dati podrsku :hug
eto,situacija je takva kakva je ali vidim da bi u konacnici sve trebalo ispasti ok,a to je stvarno najvaznije od svega..pokusaj misliti na krajnji rezultat pa ce ti mozda biti lakse sve ovo prolaziti..
sto se tice dapica..mi isto idemo k njemu ali ja nemam takvih iskustava...stvarno ne znam zasto :dunno kad mi dodemo,cak ga i primi i stavi za kompjuter pa adrian tipka,malo s njim poprica..odmah se sjeti njegovog slucaja i njegovih dijagnoza cim ga vidi..

05 svi 2010, 06:18

skontala sam da je bolji prema pacijentima u ordinaciji nego gipsaoni, cula sam na svoje usi razliku u ophodenju.
zasto-neznam
u gipsaoni je prema svima isti - hladan i sutiljiv :dunno

05 svi 2010, 10:33

Plusic je napisao/la:skontala sam da je bolji prema pacijentima u ordinaciji nego gipsaoni, cula sam na svoje usi razliku u ophodenju.
zasto-neznam
u gipsaoni je prema svima isti - hladan i sutiljiv :dunno

probaj mu slijedeći put u gipsaoni reće nešto tipa:

"Dobar dan, možemo li poslije gipsanja doći kod vas u ordinaciju, željela bi porazgovarati o dijagnozi i daljnjem liječenju"

Ako kaže da - sve riješeno
Ako kaže ne- "dobro, onda bi vas molila da ostanete malo s nama poslije gipsanja"

ako se opet izmotava - "oprostite, ali jako sam zabrinuta i trebaju mi odgovori - recite mi kad ćete imati vremena i ja ću doći tada"

05 svi 2010, 11:11

Dobro kaze Miki! I ja bi tako. Daj mu do znanja da bas zelis razgovarati sa njim, stalno mu to naglasavaj, pa ce popustiti.

05 svi 2010, 14:03

na forum.hr ima dosta o toj dijagnozi i iskustvu mama.

05 svi 2010, 14:27

hvala nadica, gledala sam tamo, tamo uglavnom pise moja frendica i jos par mama koje su imale iskustvo sa operacijom :(

09 svi 2010, 18:54

Plusić - mislim na vas i šaljem ti zagrljaj :hug

09 svi 2010, 19:30

Hvala ti draga FM :kiss
ovih dana jako puno mislim i ja na tebe :hug

09 svi 2010, 22:22

Plusic kako je mis maleni? :kiss

09 svi 2010, 22:26

Carlito draga divna si sto mislis na nas :kiss
dobro je, nekako nam vikend bude najlaksi jer se vec svi priviknemo na postojeci gips i onda vec slijedi novi ponedjeljak, novi gips :(
veselim se sto je sutra vec treci, ja sam sebi nekako umislila u glavu da cemo ih imati 4 ili 5 tako da se vec veselim da dok pocmu topliji dani da ce gipsic biti iza nas ....

javim vam sutra novosti :)

09 svi 2010, 22:33

Obavezno javi sutra novosti, i budi hrabra kao i do sad. Deckicu dobrom i tebi tako hrabroj velika pusa!!! :kiss

09 svi 2010, 22:43

Plusic, :hug .
Javi kako je proslo.
:kiss

09 svi 2010, 22:44

javim vam . puno mi znaci vasa podrska :kiss
Odgovori