Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: VJEŽBAČI JURE DALJE U 2011.

28 sij 2011, 14:03

NAdice mama mi je operirala tumor na drugoj dojci, odnosno digli su joj i drugu dojku. Od neceg sto su smatrali da je nista ustvari je jako loš nalaz. Sreca nigdje nije probio. Sreca je da sam ja promijenila njenog radiologa, pregledala je moja prijateljica i trazila da se punktira. Ona je to imala i prosle godine, ali nitko nije punktirao. Kad me nazvala na telefon da mi kaze nalaz znala sam da nije u redu, mada bi i ona dala ruku u vatru da nije nista, ali eto pokazao se adenokarcinom. Jos ne zna, ali ce vjerojatno ici na kemiju. Pitanjce za tebe: moja prija ima curicu koja sad nosi naocale -3, koga preporucujes u Zgb za pregled.
Noemi, i ja bih pogledala snimku ako nije problem.

02 vel 2011, 14:10

Bas me sram sto do sada nisam vidjela novi topic :ne

Upravo smo se vratili s kontrolnog kod fizijatra (dr. Zucko) i kome cu se prvo pohvalit nego svojim vjezbacima. :mah

Dr. je jako zadovoljan, kaze da se izvukao (ta rijec meni uvijek grozno zvuci), da to oko cega ja brinem nije nista
zabrinjavajuce i da se opustim i uzivam. Ah, kako je to sve lijepo cuti. :luv

Noemi, pogledala sam snimku i koncentrirala se full na lijevu ruku i nista nisam vidjela. Samo jednom je imala palac u saci (mislim kod trljanja oko)
i to tako kako Toma cesto ima i doktori me uvjeravaju da to uopce ne gledam i jedan je rekao da se vise uopce ne moramo kontrolirati,
a drugi da reda radi jednom godisnje napravimo kontrolu kod fizijatra ili neuropedijatra. Tako da je taj palac u saci sigurno 0 bodova.
Rotaciju ja isto nisam vidjela, ali ja tu nisam strucna jer kod nas toga nije bilo pa ne znam niti sto da gledam. Lijepo hvata s obje rukice, lijepo stoji,
ma vjezbajte vi jos malo s obzirom da vidim da ste pocele uzivati u tome :), ali stvarno mi se cini da se mozes opustiti. Curka ti je prekrasna!

Ostalim vjezbacima saljemo puno poljubaca :kiss :kiss :kiss i pratimo vas dalje sad kad smo skuzili da ima novi topic :zivili

02 vel 2011, 19:33

cure pozdrav, m. mačak drago mi je kad čujem dobre vijesti za nase mališe :) :kiss :kiss :kiss
Ja 8og imam pregled kod fizijatra, pazim tu ruku non stop tako da je bolje sada i stvarno na onoj snimci i izgleda dobro, inace otkad pazim u svakom trenutku na ruku čini se da je bolje, ma ne da mi se čini nego jest iako ako ne pazim odma počne ić prema unutra, palac ide pod ruku i to. Brine me to što po cijelu noć kuka nezna se okrenut sa truha na leđa, nisam to izvjezbala dovoljno, ima bit općenito taj položaj na laktovima. Ali ne ludujem zbog toga svega toliko, jako je pametna, sve kuzi, i čini tašun tašun sto mi je nekad bio san :) vjerujem da ce prohodat, sad ustaje ali boji se uz namjestaj. nestabilna je jako. uskoro će 11mj. valjda nije grozna situacija s time.

03 vel 2011, 00:22

Noemi, vidjela sam snimku. Nije to tako lose. Mislim da se previse brines. Sto se tice hodanja, jedanaest mjeseci je sasvim ok za dizanje na noge. Ne mora hodati sa godinu dana. Moja mladja, sasvim zdrava kci ima deset i po mjeseci. Jos puzi. Dize se na koljena, napravi iskorak ali se jos ne dize na noge i to je sasvim ok za tu dob. Nemas razloga za brigu.

03 vel 2011, 09:05

Noemi, ako prohoda sa 16 mjeseci to je u granicama normale, sa 18 mjeseci je mislim jos u sirim granicama normale. Znaci vi stvarno imate fore do hodanja, nemoj o tome uopce brinuti. Meni je draze kad nasi vjezbaci ne srljaju previse s tim dizanjem, hodanjem ... nego to postepeno odradjuju. Moj je stalno negdje zurio i onda je stalno nesto trebalo ispravljati. Sa 8 mjeseci se vec uveliko dizao na noge, a tek 5 mjeseci kasnije je prohodao (sto je meni jos uvijek bilo prerano jer sam se brinula zbog desne noge).

Martina mama, ja sam skroz smetnula s uma tvoju drugu bebicu. Sad sam se sjetila postova kad si bila trudna. Presretna sam zbog vas da je ovaj put sve proslo bez komplikacija :zivili Kako se cure slazu?

03 vel 2011, 09:39

Mamin macak, nisam vam ni cestitala kako ste se lijepo izvukli. Kazem izvukli iako sam zaista bila uvjerena da nece biti problema. Vi ste, na srecu, od onih kojima treba samo malo podstreha i lijepo je cuti da je sve ok.
Moje cure se obozavaju. Svaka ovu drugu na svoj nacin. Starija je ponosna na sestru, a mladja u stariju gleda ko u Boga. Bude i rata oko igracaka jer emu zanimaju samo martine igracke, a marta je ipak jedna razmazena jedinica.

03 vel 2011, 19:15

mmama :luv šta je to lijepo čitat.

za sve koji se brinu KAD će prohodat - mi smo s 12 mjeseci sjedili :mrgreen prvi put je sama ustala na sred sobe s 18 mjeseci. prvi korak je napravila s nekih 20, a samostalno prohodala s 2 i pol godine. sad trči brže od mene :znoj
ne žurit, uopće je nebitno kada će nego kako će. što pravilnije to bolje.

03 vel 2011, 23:16

Ja se sjecam jos kad nam se kumce rodilo s krvarenjem 2003. kako sam gutala vjezbacke postove od alexandre i martine mame i veselila se skupa s vama svim uspjesima, ni ne znajuci da ce mi jednom trebati vase iskustvo :luv Tako da kad smo s 10 dana dobili meningitis i nasli nam krvarenje 2-3 stupanj, odmah sam znala sto me ceka i da postoji rjesenje i za to :dada A je, Tomi stvarno nije puno trebalo, imali smo u svoj toj nesreci jako puno srece.

Noemi, kako mislis da se ne zna okrenuti s trbuha na ledja? Nikad se ne okrece?

03 vel 2011, 23:42

Pa ovako, mi smo od početka imali problem sa rukama, pokočene dosta i onako nikad nije ko druge bebe dizala ruke i gledala ih, vazda su bile onako sa strane (položaj na leđima) na trbuhu su joj bježale u 'avion', nažalost na pregledu kod dr. ona bi u tih par minuta bila na podlakticama i onako u strahu nebi se micala, ali bez obzira nisu me doživljavali, malte ne na silu sam je počela vodit na vježbe, ma uh. . .
Ja sam se mučila sa time da stoji na podlakticama očito nisam to napravila kako valja, nismo dobili dobar oslonac na podlaktice, prebrzo je propuzala, i kad je na trbuhu sa laktovima je preširoko i ide se okrenut sa trbuha na leđa, zapinju joj ruke ili ih pruza i preko njih se rotira, ja je sad rotiram par puta dnevno, nekad na način da hvata igračku ali to oće par puta i onda neće više, velika je ona cura za te dječje igre :lol .
Hipertonus se očito odrazio na ruku lijevu, što stvarno snimak ne prikazuje dobro al ja to vidim ide u internu rotaciju, zavisno ako stalno pazim, ali stvarno onda manje, ako malo pustim opet to nekako rukica izgleda da se odozgore gledano vide 4 prsta palac je ispod, ali ruka je otvorena, nije često stisnuta kao prije recimo.
Teta na vježbama mi je neki dan rekla, da je vidila puno gore slučajeve i da bude kasnije sve ok, da s vremenom to sve iziđe ali da je dobro da radim s malenom, ma eto sad vježbam taj oslonac na dlanove sa ispuzenim laktovima, jer smo i to preskočili s obzirom da je prebrzo propuzala, nismo dobili taj dobar oslonaci valjda stabilizacija ramena nije postignuta. Tako mi je rekla fizio Sanja kad sam bila u Krapini

04 vel 2011, 17:09

Mamin mačak super za dobre vijesti :zivili .

Ja sam počela raditi. Za sada je sve dobro. Ne usudim se reći ( da ne ureknem) da je bilo prva dva danja, možda 15 min cendranja ( ne plakanja) ujutro, ostale danje tuga ( obostrana), a ostatak dana više nego dobro. Doduše čuva ju baka ( svekrva), i mm radi doma, tako da je većinu vremena pri ruci-ima zapravo idealnu situaciju. No nismo očekivali da će sve baš tako glatko proći. Na poslu , iako me nije bilo 2 godine, se osjećam kao da sam jučer prestala raditi.

04 vel 2011, 19:08

MaminMačak drago mi je zbog vas mada ja nisam nikad ni sumnjala da se Toma neće izvući i da to sve neće dobro završiti.
Roka super za povratak na posao djeca to brzo prihvate pogotovo što je čuvaju njezini pa joj nije toliki šok kao što bi bilo da je morala u jaslice.
Noemi ma ne vjerujem da se ona ne može uopće okrenit, nego kad je propuzala nema za to potrebe što bi se sad okretala kad svugdje gdje hoće digne se na koljena i puzajući dođe. Moj se ispraksirao u rotiranju jer mu je to do 11 mjeseci bio jedini način kretanja, znao bi i po 10 puta se okrenit i to tolikom brzinom da je bilo i smiješno da dođe do željene igračke.
Inače kod nas sve po starom, produžilo mi je još godinu dana porodiljnog, vježbamo i guramo dalje.
Pozdrav svima!

04 vel 2011, 20:29

Sve super vijesti na ovo pdf-u! Također čestitam MM i Tomi, a i roki i Jeleni na hrabrom razdvajanju, Tanji na produženju! Milina je sve to čitati, jedino se za Tanju nadam da vam iduće godine po dijagnozama više neće trebati novo produljenje i da ćete i vi sve te finese savladati do tada. Ostalima :mah

07 vel 2011, 10:40

Hvala vam cure!

Sad sam procitala i stare, propustene postove i vidim da nam je Jelena zdravo dijete!

Kako je to predivno procitati :luv :luv :luv

Roka, drago mi je da ces ukljuciti i ovo iskustvo s djecom u svoj posao!

Fantasy, skroz te razumijem da je najteze izdrzati tu neizvjesnost sada :hug

Drzi se i pisi nam i najsitnije vase napretke da osvjestis to da ih ima :dada.

Svatko ide svojim tempom, ali i svako vjezbano dijete ce biti bolje nego da nije vjezbalo.

Citamo vas dalje redovito :zivili

10 vel 2011, 09:58

Pozdrav vježbači, nisam vas jedno vrijeme čitala pa sad vidim da se svašta tu dogodilo!

Noemi će valjda uskoro javiti šta je bilo kod fizijatra, nadam se da su dobre vijesti :)

mi smo bili jučer i ovako piše ukratko: (ima 8,5) mj
puže po vojnički, postavlja se u četveronožni položaj, oslonac na puna stopala, posjeda se... ugl sve ok jedino još desna šakica meko stisnuta dok puže..

penje se uz namještaj gdje god stigne, fino iskorači ali se klima jako i sreća nije još ozbiljno zveknio nigdje...još malo trebamo na toj šakici poraditi i na puzanju na koljenima, krene on puzat kako treba ali brzo se spusti, toliko se upraksao po vojnički da je skoro brži od mene...
uglavnom sve super, kad se sjetim kakav je bio prije par mjeseci i koliko sam se brinula i koliko mi je bilo užasno vježbati vojtu, sad stvarno uživamo i igramo se i želim vama svima isto da što prije sve to ostavite iza sebe

još jedan :mah svima i velika :kiss

10 vel 2011, 21:12

Hej cure,

Da vam se malo javim. Ovako naša fizijatrica me drzala unutra svega 5 minuta, ja i MM se čudom čudimo što to tako brzo odrađuju, uglavnom nije joj to ništa strašno za tu šaku i palac, kao da joj stalno igram igru onu zeko pije vodu sa dlana i tako da je učim pravilnom položaju dlana. Pazit da je iskorak pravilan i manje više to je to. Ma kažem vam 5 minuta smo stali unutra. Uglavnom malena mi je bolesna zadnje dane, gotovo je nikako ni ne vježbam, valjda i od zuba, odradimo možda satak ma iskreno, nemam se više snage živcirat, valjda će i ta lijeva ruka s vremenom izgleda ok kao desna... Iskorak radi onako srednje dobro, nije baš sad perfa ali ono pomalo...
Na vježbe je više ne vodim, tako to ide tu kod nas kad se dignu na noge, dalje je na njima da pomalo to očvrsnuju... tako da sad s rukama listam slikovnice, igram kocke i sl. jer je taj palac u pincetnom hvatu ma skroz zaljepljen za kažiprst valjda će i to dizret s vremenom.. tješi me što je iznimno pametna curica sa nepunih 11 mj. zna pokazat svakog lika
za kojeg je pitam u slikovnici, ponosna sam na nju :)

14 vel 2011, 23:43

Kako ste cure? Stalno virkam ali nitko ništa ne piše... baš falite ajde javite se malo šta ima nova...
Mi još uvijek isto, pomalo je rotiram da uhvati pravilno okretanje, koje očigledno nismo izvježbali koliko treba... šakice i daje radim, taj lijevi palac nas zeza, i desni opet onako čvrsto uz stisnutu šaku, kao da se tonus opet malo pojačao pa onako često drzi palac uz kažiprst (kao da nešto drzi u pinceti a ubiti nema ništa) tako ja to vidim da tonus pojačao, moguće jer malo više radim na desnom ramenu, skuzila sam da je slabije od lijevog...
Inače vrijeme je bilo super pa smo stalno bili vanka, jako voli Va Va, pa viče na svakog psa koje sretnemo... neznam da li sa ovim svime može bit povezano to što ima jako nemiran san, ona se stvarno sto puta probudi tokom noći i ja joj dam siku da opet nastavi spavat, jako mi je to iscrpljujuće a neznam da li to može bit povezano neurološki?
'
E da još primjetim da se često onako strese, šta to može bit?

18 vel 2011, 11:12

:mah
ja sam nova mama vjezbacica.
Malcu mi je dijagnosticiran distoni sa hipotonijom i tortikolis. Bili smo kod fizijatra u vinogradskoj, dr susak. Cudan neki tip. Nije me se dojmio. Kakva su vasa iskustva s njim i vjezbanjem u vinogradskoj. Imate kojeg fizioterapeuta za preporuciti kod njih.
Hvala

18 vel 2011, 11:27

Pozdrav flekice, ja sam iz Dalmacije pa neznam odgovor na tvoje pitanje al nadajmo se da će nam se javit uskoro mame iz Zg.. Kako je maleni, koliko je star? I koja odstupanja ima osim tortikolisa?

20 vel 2011, 15:38

Vinogradska je po meni još uvijek dosta u zaostatku prema Goljaku ili Klaićevoj po znanju i mogućnostima.

23 vel 2011, 22:50

za vinogradsku ne znam, ali vjerujem nadici 100%. mi smo imali isti problem, distoni s hipotonijom i torticolis. samo upono vježbajte.

mi smo ok. tin je svaki dan sve veći i samostalniji. priča stvarno puno. prije neki dan je pitao prijateljicu "oće kava?" (ima sad 19 mj).
ono što primjećujem, osim hodanja na prstima, jest da je jako nespretan dok hoda. stalno zapinje za ništa i pada.
pregled nam je tek u 6 mj tako da čekam. smirila me roka oko hodanja na prstima pa nismo išli do fizio samo zbog toga.
fina motorika ruku je stvarno ok, tu sam zadovoljna.
počeo je sam ić niz stepenice, ako ih ima 2-3. iskorak je uvijek na istoj nozi.

24 vel 2011, 15:46

flekica, mislim da nitko nije u zadnje vrijeme vjezbao u vinogradskoj. Uglavnom je to Goljak ili privatno, za Zagreb.

ono što primjećujem, osim hodanja na prstima, jest da je jako nespretan dok hoda. stalno zapinje za ništa i pada.
pregled nam je tek u 6 mj tako da čekam. smirila me roka oko hodanja na prstima pa nismo išli do fizio samo zbog toga.
fina motorika ruku je stvarno ok, tu sam zadovoljna.
počeo je sam ić niz stepenice, ako ih ima 2-3. iskorak je uvijek na istoj nozi.

nevenera, ovo bi stvarno sve mogla potpisati prije mjesec dana, prije nego smo otisli do fizijatra.
ovo za iskorak na istoj nozi kad ide uz stepenice sam i ja njemu rekla pa mi je rekao da je to normalno.
ovisi za koju se stranu drzi, onda iskorak ide sa suprotnom nogom, uvijek istom.
probaj mu dati drugu ruku pa ces vidjeti da li je stvarno uvijek s istom nogom

a za nespretnost ista stvar i za to je isto rekao da je sve to nromalno, da je jos mali

i na prstima je hodao s vremena na vrijeme, dodje mu par dana da se stalno dize pa onda opet nista, i to je normalno, istrazuje i vjezba se tako
ne brini :mase

25 vel 2011, 15:21

Ja od kad radim nikako do kompjutera i foruma :mrgreen .

Flekica dobro nam došla. Da, nitko među nama nije išao na Vinogradsku, možda se javi neka mama s iskustvom od tamo. Osobno ne poznam dr. Šuška, no jednom prije oar godina imala sam "posla" preko telefona s njim, i isto mogu reći što i ti, nije me se baš dojmio. No znam da on nije prije radio s djecom, zadnjih par godina je na Vinogradskoj. A koliko si je on dao truda da sve to naući :dunno . Kaj se tiće terapeuta, kad sam ja tamo davnih dana hodočastila, sjećam se Letice i Mirjane, one su radile na odjelu i činile mi se o.k. Kod kog si ti došla, i kako ti se čini? Da li ste radili UZV mozga? Iskreno, meni Vinogradska isto ne bi bila izbor br.1., no aki si ti zadovoljna tamo nema razloga da mjenjaš. A isto tako ako nisi možeš u neku drugu ustanovu po drugo išljenje. Na žalost politika kuće je takva kakva je i uništili su taj dječiji odjel i dječiju rehabilitaciju, terapeute ne šalju na edukaciju, zaposlili su doktore na dječijem, kakve su zaposlili i tu se ne može ništa.

Nevenera, Mamin mačak :mah . Ma nemojte se više toliko brinuti. Jelena padne tu i tamo, zbiljam rijetko, ja nju uopće ne smatram nespretnom. Doduše, nemam priliku vidjeti djecu njene dobi kakva su motorički, i sigurno da ona nije onako spretna i okretna kao prosječni dvogodišnjak koji već hoda 12 mj, a ona hoda tek 4 mj. Doći će to a svoje. Meni je veći problem kaj se ona stalno nekud penje, po namještaju, stolcima, lojtrama i bojim se da ne padne. Jer s naslona kauča i fotelje, gdje sjedi i jaši , i vidi starijeg bratića da skoči dolje, misli da i ona može :roll .
8.3. idem na procjenu logopedsko-defektološku na ERF. Ja nisam htjela ići, no teta i mama su me doslovno ugurale tetinoj šogorici, koja je tamo prof., pa mi je bilo neugodno ženi reći da neću doći ili da ja koja nisam stručna za to, velim da to mom djetetu netreba.
A danas idemo na urografiju u Helenu, napokon vidjeti jel ima ili nema refluksa. Malo E. coli pozitivna, malo negativna, ona nema nikakvih simptoma, pa ne znaju da li da ju kljukaju antibioticima ili ne. Budemo danas pametniji.

25 vel 2011, 22:45

Da vam javim, naručila sam malenu u Split na radnu terapiju, negdje kraj Suda u Splitu je ta klinika...

26 vel 2011, 11:17

Noemi jesi li to zvala na broj koji sam ti ja dala ili? Ne znam što to ima kraj suda mi idemo na Meje, vjerovatno je to na školsku polikliniku tamo su sad prebacili dio radne terapije. Nadam se da ćeš dobiti korisne savjete što će pomoći malenoj.
Flekice dobro došla, cure su ti iz Zagreba rekle svoje mišljenje, mi idemo dva puta godišnje na Goljak 10 dana na odjel majka-dijete, to je dosta dobro organizirano i sve je na jednom mjestu ali mi smo tamo hosiptalizirani pa ne znam kako je kad samo dolaziš na terapije. Koju god soluciju odabrala najvažnije je vježbat jer se vježbom puno toga da ispraviti pogotovo kod tako male bebe.
Roka znam da vjerovatno Jeleni ta procjena nije potrebna ali joj neće štetiti pa kad ste već toliko toga prošli da ipak na kraju utvrdite da je sve u redu.
Držim vam fige da bude sve u redu s tom urinoinfekcijom i da vam antibiotici više ne trebaju.
Kod nas je sve po starom, 16.03. smo opet na Goljaku, nadamo se da će malo pasti zima do tada.
MaminMačak, Nevenera, Fantasy i svi ostalima pozdrav!

26 vel 2011, 18:13

Tanja ovako tamo gdje si mi ti dala br. sam zvala pa mi je ta radna terapeutica dala broj od ovih kao da me možda prije naruče, što i jest bila istina, kaže da svi rade na istoj bazi. Sad ću se konzultirat sa tetama u St. pa ako mi savjetuju da idem na Goljak trazit ću i ja to. Malenoj će sada 1 god. pa je krajnje vrijeme ako je nešto zabrinjavajuće da popravljamo... Asimetrija na korist desne odma se pojavi čim jedan dan ja zabušavam i ne stojim kraj nje potičući lijevu, jednostavno nemam volje, došlo je do nekog zasićenja, trudim se odradit vježbe oko 2 sata dnevno, a ovo ostalo asimetriju moram kroz igru tu nema kroz vježbu...

27 vel 2011, 15:30

pozdrav svim vjezbacima..... i evo da moje pitanje s proljetnica ponovim ovdje (mrci :kiss ), u nadi da cete mi preporuciti dobrog i briznog fizijatra u Zg:

nego, lea vec pomalo pocinje s hodanjem uz namjestaj a ono sto mene brine jest da njeno puzanje izgleda kao kombinacija puzanja (na dlanovima i koljenima) i medvjedjeg hodanja (na dlanovima i stopalima)... znaci nije simetricno kretanje.... ne vuce nogu nego bas suprotno, izbaciuje je naprijed i onda se njome oslanja na stopalo kao da ce se podici u stojeci polozaj, a onda umjesto toga nastavlja s puzanjem drugom nogom... mislim ju odvesti kod fizijatra za svaki slucaj.... imate savjet ili preporuke za privatnog fizijatra?

27 vel 2011, 17:38

Ne opisujes nikakve druge stvari koje su sumljive. Ako dijete ima bogate rotacije u tijelu, simetricno koristi obje strane tijela i ako ovo sto opisujes radi jednako cesto jednom i drugom nogom, onda je to sve ok. Ovo sto opisujes je sasvim legitimno. Moja mladja curka je radila upravo ovo sto opisujes. Naravno da sam, uplasena prvim islustvom, trazila pregled fuzijatra. Pregledala ju je prof stojcevic i konstatirala da je sve u redu. Tjedan nakon pregleda se ustala na noge i sad to utvrdjuje. Napominjem da koristi i normalno puzanje, ali ovaj nacin preferira.

27 vel 2011, 18:05

Korason i moja malena je to radila jedno vrijeme i onda prestala, nesimetrično, uvijek je jedna bila u iskoraku a druga na koljenu, ma joj e toliko je tih nepravilnosti u razvoju djeteta, ako dijete od početka nema neke probleme u razvoju, tipa hipertonus, hipotonus i sl. i ostale dijagnoze, netreba tako gledat dijete pod povećalom, ajme da vidite što ja sve vidim kod normalnih beba, te se vuku na guzici, te unatraške puzu i sl. i normalno sve kasnije završi... mamama je to sve redom samo smješno...

27 vel 2011, 21:17

Korason to što opisuješ je sve normalno, bogata motorika, zdravog djeteta koje eksperimentira. Snimi si to za uspomenu.

Noemi nadam se da ćeš sada ipak biti smirenija, kad malenu vidi i radni terapeut.

Tanjada valjda će malo popustiti zima, nikako da prođe.No bez obzira na vrijeme, najvažnije da vi dobro iskoristite tete na Goljaku.

Imam dobre vijesti, Jelena nema refluks. :mah

27 vel 2011, 21:48

Roka, to je super vijest. Bravo za Jelenu!
Tema je zaključana