Sada je: 17 tra 2026, 14:55.

Cipelice

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Cipelice

PostPostao/la Kornelija i Borna » 18 tra 2007, 10:51

Dakle,
već sam ranije pisala kako Borna hoda na prstićima i drži stopalo u nepravilnom položaju, no ortoped, fizijatar i neuropedijatar su rekli da nema potrebe za ortopedskim cipelicama, da su višlje cipelice s čvrstim džonom sasvim dovoljne...Eh sada, Borni su se nogice počele toliko znojiti da mu je koža sva iziritirana...
Ne znam smijemo li kupiti one obične, niže cipelice s onim "rupicama" sa strane...kaže fizioterapeut da možemo, no htjedoh s
e s vama konzultirati... :bye
Borna, 19. 01. 2006.
Kornelija i Borna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 18 tra 2007, 12:11

hm..ak fizijatar veli da moze,onda mislim da je to ok..adrian je sad imao prave zimske ortopedske,totalno zatvorene,a prije toga prek ljeta isto neke zatvorene al mu je majstor zbusio rupice naprijed tek toliko da noga moze disati..to su one ful male rupice,ne one velike otvorene..a sad ih upravo radimo za ljeto i rekao nam je buduci da vec hoda sam,ok ne skroz sam,ja ga drzim za ruku,uglavnom moze dobiti otvorenije,one ko sandale sto se kopcaju i veli da je to zato da mu se noga oslobodi jer je poceo hodati,nekaj u vezi s tetivama..nabolje da se posavjetujes s majstorom..mi radimo kod valeka
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mima68 » 18 tra 2007, 12:17

Kod Valeka ima sandala koje imaju čvrstu petu i pojačanja sa strane, a opet imaju rupe, ali su dosta zatvorene tj. dobro drže nogu, i visoke su.
Mi ih koristimo i kao šlape, baš smo neki dan jedne kupili.
Dobro je što ih, ako su preširoke - a nama je to uvijek problem - majstor može pofutrati i prilagoditi nozi.
Mima68
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 18 tra 2007, 16:11

Mima koliko kostaju te sandalice da se kupe kod Valeka privatno. ??
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 18 tra 2007, 19:16

Kornelija,ja preporucam ovo sto kaze Mima

Kod Valeka ima sandala koje imaju čvrstu petu i pojačanja sa strane, a opet imaju rupe, ali su dosta zatvorene tj. dobro drže nogu, i visoke su.

Majo mi ih platimo oko 700 kn ako nisu na doznaku.Najvise mi se svidja sto sami odaberemo boju i model.Prije Valeka smo stalno imali tamno plave visoke cipele i bile su uzasne pogotovo sto je ona curica i sto je stalno gledala cipele na drugoj djeci -roze,zute,narancaste. :cool
Mi smo sada uzeli Evi Ciciban cipelice i tenisice,imaju dobar ulozak a mi smo rijesili valgus(malo je ostalo na desnoj) a Valekice cuvamo za vijezbu.U ovim drugim hodamo.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 18 tra 2007, 19:34

Moram priznati da te cipelice su prilicno skupe kod vas.
To mu dodje tacno 94 EUR. Za decije cipelice. Recimo najskuplje Cicibanove kod nas kostaju 60 EUR.
Ove ortopedske koje mi izradjujemo kostaju 39 EUR. Mi ne placamo nista jer kad su na doznaku su djabe.
Jeste nase su plave i visoke. Ali Jovanu to ne smeta. E sad neznam dali ima i kakve su sandalice. Negde sledece nedelje idemo za cipelice.
Al ja sam videla kad je Marta nosila jedne prekrasne sandalice letos i mislm da su Valkekove. Kad se naruce koliko vremena treba da se izrade.???
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mima68 » 18 tra 2007, 21:20

Mi ne trebamo nikakve posebne cipele, nego kupimo one kojih ima u dućanu, dakle obične cipelice, samo je bitno da su visoke i da dobro drže nogu, a takve koštaju 300 kn. Ako se rade po narudžbi na recept onda su skupe.
I Ciciban cipelice koštaju oko 300 kn kod nas.
Mima68
Samo sam naišla
Samo sam naišla

sandale

PostPostao/la martina mama » 18 tra 2007, 21:36

majo, ako su ovo sto marta nosi ljeti, sandale, onda sam ja tenk. to su malo nize cizme s par rupica naprijed.
treba oko dva tjedna da ih naprave. nama ih salju postom kad uzimamo iste po mjeri koje vec imaju. kostaju 600kn ako uzimas stalno kao mi (sada vec svako 20 dana jedan par) nekad nam jos spuste, ali u pravilu nam naplacuju 600kn.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 19 tra 2007, 09:57

Nama su za proslo ljeto napravili "sandale" tj nize cizmice sa malo vecim rupama napred i to na zamolbu doca.Noga joj se toliko znojila da sam morala pitati doca moze li nositi cipke sa malo vecim rupama.On ih je nazvao i objasnio kakve nam cipele trebaju.Lagane,savitljive a ipak cvrste na mjestima gdje nam treba.Nama naplate 680 kn + postarina i cini mi se da su malo skupe,ne znam koliko dodju njihove cipelice ako nisu izradjene po mjeri.Eva ima jako usku nogicu tako da nam odgovaraju cipelice po mjeri.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 19 tra 2007, 11:18

nama je dok rekao da kad preraste cipele ort. da uvijek uzmemeo tene jer su tene bilo koje marke bolje od bilo kojih cipela , pa tako uglavnom nosimo tenisice -cicbanove jer mi imaju i ulozak ujedno :up
dr tj idemo po doznaku za nove bas. trebala si inzistirat na orto. cipelama mozda :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la nora28 » 19 tra 2007, 14:21

tenisice -cicbanove

Kupili smo bijelo - zelene ;-)
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

re

PostPostao/la mamaizsplita » 19 tra 2007, 14:37

kostaju 600kn ako uzimas stalno kao mi (sada vec svako 20 dana jedan par)

jesus, koji trosak! ne shvacam, sta se tako brzo habaju ili joj noga raste ili sta ?
mamaizsplita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

trosak

PostPostao/la martina mama » 19 tra 2007, 15:19

ma nije da cipelice nakojn dvadeset dana izgube funkciju, nego budu tako ostecene i ruzne da je meni muka martu nacifrati, a obuci joj ruzne cipele. racunam da druga djeca imaju po nekoliko pari cipela, a ona samo jedne. onda ti to dodje na isto. aj, malo skuplje, a sta ces. zato mi hodamo u starim starkama vec dvije zime. dobre su starke, nepoderive. sad sam vidjela starkice i za male. joj da mi je docekati da ih marta moze nositi. ne smijem joj ih kupiti jer ce ih onda htjeti nositi.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 19 tra 2007, 15:26

da , nev jerojatno je kako te male cipele tako su skupe a tako lose kvalitete ta koza. zimske su jos kako al ljetne su gotovoe nakon par izleta u grad :ne
ja kupila pred dva tj u cicibanu sandale, krasne, obula ih 5 x po stanu jer je bilo prehladno za van i za smece su kako su zguljene :ne ne kuzim sto im kosta 400 kna :dunno sramota :ne
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la MAJA Skopje » 19 tra 2007, 16:16

Martina mama ma ozbiljno te takozvane sandalice (mislim da su bile nesto na crveno) bolje izgledaju nego ove skroz zatovorene cipelice.
:mah
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 20 tra 2007, 22:51

mi smo upravo danas uzeli sandalice kod Valeka..i to su fakat sandalice..al svaki put uzimamo na doznaku tak da ne znam koliko inace kostaju a cekali smo otprilke dva tjedna da ih naprave..jednom smo uzeli cipelice koje su malo dodatno ucvrstili sa strane i bile su 400kn al to nisu bile ortopedske..
i fakat mi nije jasno da uzimate cipelice svaka dva tjedna..zar ih toliko unisti? moj mali ih fura 6 mjeseci! i u kuci i po vani jer papuce ne smije..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 20 tra 2007, 23:05

Mi smo zadnjih par puta dali "nadograditi" neku gumu napred bas zato sto ih podere prvi dan.I uopce ne izgleda lose s tom gumom.Probati cu ih staviti na topic.Dobijemo dva puta na doznake i dva puta ih kupimo.Sad smo poceli kupovati "extra" cipelice u obicnim ducanima jer smo dobili dozvolu od doca.Glavno je da su malo povisene i s dobrim uloskom,jako je vazno da su savitljive.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 20 tra 2007, 23:49

hm da..i mi smo sad prije mjesec dana stavili tu gumu na vrh cipelica al to je bilo za ove zimske..a u meduvremenu su nam dali uloske koje smo stavili u cvrscu tenisicu..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

re

PostPostao/la Sanja » 26 tra 2007, 16:32

Mi smo naručili neke ortopedske iz Karlovca i jezive su!
Taj Valek jel dobar?
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 26 tra 2007, 18:03

Valek je za sad, jedini koji ortopedske cipelice napravi tako da stvarno lijepo izgledaju, mozes izabrati izmedju velike palete boja. Mi tamo radimo cipelice vec 4,5 godine i svaki put je drugacije. Nekad su nam super i sve ok, a nekad nisu. Ali ipak su najbolji od onoga sto nam je dostupno na doznaku.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

cipelice

PostPostao/la martina mama » 27 tra 2007, 01:25

majo, da to su one crvene koje je merta imala proslo ljeto. te su bile najbolje, al je marta tada jako malo hodala po vani. sada je u rozoj fazi i sve mora biti rozo. zimske smo imali lakirane roze i nijedne druge. sad smo ljetne narucili roze s crvenim detaljima, al je problem sto su im materijali losi i sve se vidi. marta stvarno ne stedi cipelu. nju nije briga za blato, lokve, a ne mogu joj sada braniti da pljuska kad je cekala pet godina da to osjeti. bas me briga sto kosta dok mogu.
ne znam tko je rekao da nosi iste cipele sest mjeseci. i mi smo tako prije, ali sada nema sanse. evo prije dva tjedna je obukla proslogodisnje cipele koje su kod valeka napravili tada prevelike. bile su nove. da vidite na sto slice. sutra ide u vrtic, a meni je muka da ide u takvim cipelama. cetkam ih, sprejam, al badava.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

re

PostPostao/la Sanja » 27 tra 2007, 15:09

Hvala na informaciji.
Morat čemo do Zagreba.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: ortopedski ulošci ili cipelice?????

PostPostao/la crna pantera » 18 kol 2010, 23:51

:dunno sin mi ima nepunih 6 godina. Prije god.dana, bavljenjem sportom u kojem ima jedna vježba PRSTI-PETA-NUTRA-VAN počeo je hodati na prstima. U dogovoru sa tetom sporta pratili dal je to iz štosa ili če trebati ortopedu. Budući nije prestajao, otišli ortopedu koji nam je dao 4 vježbice da radimo doma. Nakon 3 mjeseca otišli na kontrolu.tetive su ada u redu, ali bedreni dio je prezategnut (dakle kraći). Počeli sa fizikalnom terapijom. Odradili 20 put. Doktor dolazi tek polovicom 10-tog mjeseca, a to mi je predugo čekati da se ništa ne radi, pogotovo što je rečeno "konstantne" vježbe i da bi bilo dobro upisati ga u taekwando. Upisat ga hoćemo, ali u velikoj sam nedoumici sada nakon pročitanih (slučajno) nakih izjava vezanih za Valekove cipele. Do sada kupovala samo papuče za vrtić kod njega......odlučila sada kupiti ortop.cipele ili uloške. Sada sam momental.izgubljena......nakon svega pročitanog. Negdje čula da postoji dobar doktor na Šalati-vezano za ovakav problem, ali neznam ime ili možda vi znate gdje bi se mogla javiti da se još jednom pogledaju noge djeteta i odluči što je najbolje, ortop.cipele, ulošci ili oboje (malo uloške, malo cipele nositi).....približava se vrtić, a voljela bi mu barem papuče osigurati--------ZAPRAVO, TREBA MI DOBAR DOKTOR za djete koje ima prezategnuti bedreni dio, a uz to i kralježnica dolazi na red. Uz sve ovo ima spušteno stopalo, visoki.....MOLIM POMOĆ na bilo koje pitanje. Zabrinuta mama Goga. Hvala unaprijed!
crna pantera
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.