Sada je: 12 kol 2026, 22:16.

iscjelitelj MEKKI TORABI

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

iscjelitelj MEKKI TORABI

PostPostao/la lea.marijela » 11 kol 2008, 12:28

Samo kratko pitanjce ima li neko iskustva sa dotičnim iscjeliteljem iz Maroka. Je li netko možda bio u tretmanu sad kad je bio u Zagrebu i Dugopolju. Nadam se da bez obzira na vjersku konotaciju ima netko nešto za reći,HVALA
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: iscjelitelj MEKKI TORABI

PostPostao/la Renci » 19 kol 2008, 21:39

Ako je to onaj sto je bio u Globusu, onda je bio jedan poznanik. Trebao je na operaciju sinusa, jer je jako tesko disao. Nakon posjeta njemu, vise ne mora na operaciju. :dunno neznam zasto al eto.....
Renci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 20 kol 2008, 01:31

bila je selma i u zg i u st i odusevljena je. isli su i ona i mali i veli da se vidi razlika kod malog

ona ima kontakt u maroku
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 20 kol 2008, 06:37

Ja bila s mojim dečkima ali na žalost samo jednom tako da ne mogu puno reći iz osobnog iskustva. Radi malo brzo ali odmah je vidio kod koga je od nas troje koji problem. Meni je šiknula toplina u glavu tako da mi je cijeli dan bilo mrak vruće.
Sad kad je bio u Globusu nisam čula na vrijeme tako da nisam niti išla. Ajd ako netko zna kad dolazi opet neka javi na forumu.

Jedna mama je bila s malim prošli put i kaže da je mali puno bolje, da je jako motiviran za vježbanje i da joj se čini da pomaže. :dunno

stray_cat je napisao/la:bila je selma i u zg i u st i odusevljena je. isli su i ona i mali i veli da se vidi razlika kod malog

ona ima kontakt u maroku

Jel može kontakt na pm?
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 20 kol 2008, 14:17

i moj bratic je bio. isto ko kod renci, mozda je isti ;) morao na operaciju sinusa a sada vise ne mora, zdrav je :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lea.marijela » 25 kol 2008, 18:18

Eto mi smo uhavtili u Zagrebu samo jedn dan Mekijeva tretman i to sa super pozitivnom reakciom. Naime Lea je imala dva puna mjeseca svaki dan napad; u zadnjih deset dana prije tretmana imala ih je i po tri dnevno i tad nakon tretmana kao da ih je netko odrezao. 24 sata je bila super pa smo se spakirali i odjurili u Dugopolje.Tamo je bila u tretmanu svih 8 dana i nakon trečeg dana su joj se ponovili napadi i to jačeg obima nego dotadašnji. Stupila sam u kontakt s Asadom ( čovjekom koji dovodi Mekija u Hrvatsku) koji osobno ima iskustva sa epilepsijom i rekli su mi da će imati intervale dobrih i loših dana al da ako reagira na tretman tako i mora no da ne očekujem čuda jer šećerna bolest i epilepsija najteže prolaze i da treba strpljenja al da nek ponovim pretrage koje inače radim i da ako budu bolje neka ga kontaktiram.
Ponovili smo eeg i iako imamo izmjene jako loših i dobrih dana što se tiče napada eeg nam je nešto bolji.
Ono što se dosta primjetiti je da Lea puno bolje vidi i prati predmete oko sebe, a da ne pričam da su nam rješene muke oko jela, apetit joj se vratio i više ne jede samo dok spava.
Mekki dolazi najvjerojatnije ponovo u Zagreb u 10 mj. - čim saznam javim.
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ive3 » 26 kol 2008, 08:34

Mekki Torabi ili je to ovaj: Torbi el Mekki?
nek mi oproste administratori sto veliki tekst na engleskom prenosim ovdje ali ima dosta raje koja ga razumi pa nije lose da se nadje:

Thousands of people queue up every day with a bottle of water or bag of sugar to see Morocco's latest sensation - a traditional healer.
Torbi el Mekki, the man being hailed as the miracle healer of Skhirat, a village about 30km south of the capital, Rabat, says he can cure any disease from HIV/Aids to cancer.
When pilgrims reach the front of the long line, they are ushered forward by his assistants.
It is a very quick process: Mr Mekki shakes their hands; touches their bottle of water or bag of sugar - which he says will cure them of all their ills - and blesses them as they go past.
"I do this in the name of God. I do not do it for money," he says dismissing suggestions that he is a charlatan.
"If I wanted to do it for money I would gain billions every day. But I don't need money because I am already rich from land that I inherited."
Some people say he makes money out of the sugar and water that they have to buy.
My doctor said that the lump had gone down to just 7mm and was no longer malignant
Breast cancer patient
Vendors sell bottled water along the roadside to eager pilgrims making their way to Skhirat.
But Father Mekki, as he is known, denies that he is exploiting people.
"God gave me this talent so I have to use it.
"Even some doctors have come to see me and you will see cases of people who have been cured. There was a man with cancer that came all the way from France and now he is cured."
'Healing water'
After their blessing, Father Mekki tells his followers to drink to their water once its smell changes to benefit from its curative properties.
Father Mekki denies that he is exploiting people
Those who have drunk the water seem convinced that he has succeeded where clinical doctors have failed.
""I was diagnosed with breast cancer - I had a lump that was 7cm wide. But after I saw this healer I went back to my doctor and he couldn't find the cancer," one woman said.
"He said that the lump had gone down to just 7mm and was no longer malignant."
Another woman has similar claims about her brain tumour.
"I went for an operation and although they took out a piece of the tumour, they could not remove all of it. But since I went to this man, 60% of the tumour has now gone," she said.
A hepatitis sufferer told me she was so impressed with Father Mekki, she had been to see him more than 40 times and felt much better for it.
Placebo effect
But Dr Mohammed Mehdi Nafiaa from the Bab Khemis Hospital in Sale is wary of so-called miracle healers.
People are free to see healers but they should not stop their treatment
Dr Mohammed Mehdi Nafiaa
"We cannot say he's miraculous. He is a healer like many others before him. In most cases they fail. It's a question of time," he says.
Their claims pose problems for the medical profession, he says, as many healers tell patients to stop taking their medicine.
"It's very dangerous: a while ago there was an epileptic patient who had taken drugs to stabilise himself. Another healer told him to stop his treatment; he did, but after several days he died."
He admits that the placebo effect can be a powerful healing tool, but must work alongside conventional medicine.
"People are free to see healers but they should not stop their treatment."
According to Islamic scholars only the prophets - ending with Mohammad - had miraculous powers; other healers are therefore considered false prophets.
Yet the man from Skhirat says he can cure the sick.
And his popularity shows that while Morocco is pursuing a path to development and modernity, the power of superstition cannot be underestimated.
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 kol 2008, 09:25

to bi bio isti rekla bih po opisu :)
lea super :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lea.marijela » 26 kol 2008, 23:28

IVE3 ma ti si mrak :up
Hvala puno
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 27 kol 2008, 07:04

lea.marijela, super, drago mi je da je Leica bolje. Javi nam kad dolazi Maki. :3srca

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nuna » 31 kol 2008, 22:23

Ja sam bila sa svojom curicom sada kad je bio u Dugopolju.Ja sam nju drzala i on joj je uhvatio ruku i nakon toga stavio ruku na glavu.Ona ga nije vidjela ali nakon sto joj je to ucinio pocela je nekako cudno plakati,kao nikada do sada,kratko je trajalo ali bilo je kao da je nesto osjetila.Cak je i mene primio za ruku i ja sam osjetila neku nevjerovatnu vrucinu,dok je moja prijateljica koja je bila s nama osjetila kako joj noge drhte i da nije na njima stabilna.
Ne znam cure sta bi vam rekla ja sam katolkinja i dan pocinjem tako da se prekrstim i zavrsavam ga molitvom u krevetu,ali ipak vjerujem u nesto tako kao sto je taj iscjeljitelj.Mozda je razlog to sto zarko zelim da mojoj curi bude bolje,ali mislim da neka sila i pozitivna energija sigurno postoji.
Njoj je na kraju ljeta spazam u nogama definitivno manji,je li to zbog mora,je li zbog Mekkija ili naseg svakodnevnog vjezbanja ja ne mogu biti sigurna ali zelim vjerovati da je sve to troje njoj pomoglo.I kad bi opet dosao u Hrvatsku opet bi isla. :proljece
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 02 ruj 2008, 22:24

Ma Nuna to je super glavu gore i pozitivno naprijed!
Kako mi je žao što baš nikog nisam upoznala u dugopolju od ekipe s foruma, a izgleda da Vas je bilo puno tamo. Pozdrav
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 1stEn » 11 ruj 2008, 13:29

Pozz ekipi,

evo bio moj otac u Zg i Dugopolju. Veliki problemi sa nogama i dr.-i su mu rekli da mu ne mogu pomoći. Neka smanji težinu i to nije sigurno da će mu pomoći.
Noge su mu bile plaaaave. Sada je super, skače s potomkom i sav je sretan.
Majka je imala probleme sa disanjem, sve ju je gušilo osm na planini. Također je išla i u ZGi u Dugopolje no manje puta od oca no svejedno sad kaže da joj je puno puno bolje.
Naravno da smo krenuli najviše zbog N i ne želim prejudicirati no voljela bih da ga još koji put posjetimo. Barem prema trenutnim reakcijama djeteta!
U Dugopolju svi znaju za njih trojicu koja su bili učesnici u ubojstvima i čim su mu se malo približili odmah ih je odbio i mahnuo rukom da mu ne prilaze. Nije mogao od nikog saznati.
Ono što je čudno bilo mojoj familiji koja je bila tamo je kako je svima stavio ruku odmah na bolni dio nakon što su se rukovali s njime. Nisu ni zucnuli niti stigli reći zbog čega su došli,
odmah ih je hvatao tamo gdje i je problematika, a moji su pa znam da me ne lažu. Kvrgica na dojci također nestala!
No većina ih je opisivala kako bi ih prošli žmarci trnci kroz tijelo i veliku toplinu!
Znam samo da je N zaspala odmah na parkingu!
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 11 ruj 2008, 16:14

Imate li info kad će ponovno doći?

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 11 ruj 2008, 20:34

Zadnja info koju imam je sad u desetom mjesecu no pokušat ću se raspitati jer mi je hitno!
Javim bez brige! :mah
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 12 ruj 2008, 16:17

1stEn je napisao/la:Javim bez brige! :mah

Hvala draga :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 21 ruj 2008, 08:07

Kao što rekoh čim saznam javljam:

Dolazi krajem godine (prosinac) ili početkom iduće godine. Imam i mail i broj telefona, trenutno se regrupiramo i namjeravamo krenuti za Maroko. Bude li zainteresiranih kontaktirajte me na PM.

:bye :bye :bye
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la helleborus » 21 ruj 2008, 23:56

Zanima me kako da dobijem informacije o MEKKI TORABI, vidjela sam kod 1stEN da ima informacije o tome gdje se nalazi u Maroku, kao da dobijem te info i kontaktiram ljude koji se spremaju ili su već otišli tamo. Oprostite mi ali nisam baš iskusna u forumima. Hvala
helleborus
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 22 ruj 2008, 06:27

helleborus je napisao/la:Zanima me kako da dobijem informacije o MEKKI TORABI, vidjela sam kod 1stEN da ima informacije o tome gdje se nalazi u Maroku, kao da dobijem te info i kontaktiram ljude koji se spremaju ili su već otišli tamo. Oprostite mi ali nisam baš iskusna u forumima. Hvala

javi se 1stEN privatnom porukom i tako stupi sa njom ukontakt. sretno :bye
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la 1stEn » 22 ruj 2008, 08:52

Ekipa u surfanju o Maroku saznah za jedan interesantan forum:

http://www.forum.hr/archive/index.php/t-31484.html

Korisne informacije
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Površina: 458.730 km2,
Broj stanovnika: 32,209.101
Glavni grad: Rabat
Službeni jezik: arapski
Vremenska razlika: -1/-2 sata u odnosu za Hrvatsku
Novčana jedinica: marokanski dirham
Vjeroispovijest: islam
Klima: mediteranska
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno

Prosječne temperature dan/noć
I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
DAN
(°C) 17 18 20 22 23 26 28 28 27 25 21 18
NOĆ
(°C) 8 8 9 11 13 16 17 18 17 14 12 9
SUNCE
(sati/dan) 6 7 8 9 10 10 10 10 9 8 8 6
KIŠA
u mm 66 64 66 43 28 8 0 0 10 48 84 86
Korisne web stranice
Vremenska prognoza: http://www.wunderground.com
Turističke informacije Maroka: http://www.morocco.com
Preračun valuta: http://www.oanda.com/convert
Ministarstvo vanjskih poslova: http://www.mvp.hr

No zadnje što sam čula je da nije potrebna viza niti cjepivo!
Ima li tko saznanja kakovih o pelenama tamo i kakva je hrana?
:dunno
Zadnja izmjena: 1stEn; 24 ruj 2008, 09:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lea.marijela » 23 ruj 2008, 16:01

Od ljudi s koima sam imala prilike razgovarat u dugopolju, koji su bili čula sam da je klopa prihvatljiva, šopingirat se da sve što Vam je potrebno (o kvaliteti neznam) al znam da su mi naglasili da se pripremim na vodu koja je iako flaširana očajnog okusa. Općenito svi imaju samo pozitivne komentare niti da im je šta falilo niti da nešto nije bilo u redu. Pa ipak je to jedan veliki turistički centar. :bye
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 24 ruj 2008, 07:09

Što se vode i prehrane tiče, važe sva pravila kao i za ostale afričke i azijske zemlje. Dakle, vodu piti isključivo flaširanu, hranu konzumirati samo u restoranu ili hotelu, ne piti piće s ledom (led prave s običnom vodom iz pipe), ne jesti hranu koja se priprema i nudi na ulici. Mi nismo bili u Maroku ali smo bili u Tunisu, to su vrlo slične zemlje po načinu života. Moji iz firme su bili tako da znam dosta o Maroku iz druge ruke.
Šoping je odličan za one koji se znaju cjenkati.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la 1stEn » 24 ruj 2008, 08:21

Odlično, hvala vam cure! Proslijedit ću iskustva dalje!
Znači samo flaširano :drink
:5
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la faith » 24 ruj 2008, 08:52

Sad mi je palo na pamet, za djecu treba ponijeti puno vlažnih maramica, možda i neke za dezinficiranje, pogotovo ako djete stavlja rukice u usta. Moji dečki sve vole papati s prstima tako da su nam vlažne maramice pod obavezno kud god idemo. Koju vrstu smještaja oni tamo nude? Meni se još nisu javili a sve me zanima.
Ono što je bitno za napomenuti je i razina čistoće u afričkim zemljama, mi smo u Tunisu bili u hotelima s 4 i 5 zvjezdica ali da je sve bilo čisto - nije. To napominjem baš zbog klinaca, meni ne smeta previše ali za djecu mi je bome jako bitno da je sve "po špagi".
Zato me zanima da li je smještaj u hotelu ili kako je to organizirano? :mah

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 24 ruj 2008, 11:02

Što se smještaja tiče postoje dvije mogučnosti a to je da Asad organizira sve ili da ideš u svojem aranžmanu. Smještaj preko njega su koristili ljudi sa kojima sam pričala i nisam čula pritužbe već su svi rekli da im je to bila bolja i jednostavnija varijanta, ipak on pozna grad i zna zbog svakodnevnog odlaska na Mekijev ranč lokacije hotela koje su blizu i provjerene.
Mislim da tko se zaista odluči otići nema problema oko ničeg jer Asad je jedan tako smiren, strpljiv i komunikativan čovjek, pa vjerujem da je spreman pomoči oko svega.
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 24 ruj 2008, 11:04

I meni je Asad simpa.
To me zanimalo, ipak je nekako sigurnije ako imaš organiziran hotel i sve okolo, nezgodno je s malom djecom u totalno stranoj zemlji. :bye

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijanama » 24 ruj 2008, 12:06

Mi smo bili na velesajmu kada je bio početkom devetog mjeseca. To je bila ludnica. Jedva smo se sklincem pprogurali naprijed, bili dva puta i nikave promjene osim pojačanog nemira nakon toga u klinca nismo primjetili. Toliko o njemu. Mi imamo dobro iskustvo s Bračikom u Zagrebu (ulica Slovenskog)-on ima i svoju internet stranicu zoki@zoranbracika.com).
Pozdrav
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la 1stEn » 25 ruj 2008, 14:06

E draga, Bračika je zakon, mi idemo kod njega od kad se N rodila skoro. Da nije njega možda bismo već imali ugrađenu pužnicu!
1stEn
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marijanama » 26 ruj 2008, 13:38

zaista mi je dragi, jer kod nas od kada idemo kod njega nalaz berre je potpuno uredan. Nadam se da će i kod njega progovoriti
Pozdrav
1stEn je napisao/la:E draga, Bračika je zakon, mi idemo kod njega od kad se N rodila skoro. Da nije njega možda bismo već imali ugrađenu pužnicu!
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la NINAC » 07 lis 2008, 10:15

Dragi moji,
poslala sam mail na PM od 1st neznam da li ga je dobila, ali ako netko ima informaciju da li je potvrđen termin i mjesto ponovnog dolaska MEKKI TORABIA u Hrvatsku ili informacije kako doći do podataka o organiziranom odlasku u Maroko i koliko dana to traje i otprilike cijenu bila bih Vam zahvalna :klanja
:klanja :vi
NINAC
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.