obraćam Vam se s molbom za sudjelovanje u istraživanju "Socijalna podrška, obilježja roditelja i djeteta kao odrednice doživljaja roditeljstva" što je tema moje doktorske disertacije koju radim na Pravnom fakultetu, Studijski centar socijalnog rada.
Cilj istraživanja je utvrditi životne okolnosti u kojima žive roditelji djece s posebnim potrebama, potrebe roditelja i cjelokupne obitelji, zadovoljstvo pruženom podrškom iz okoline (formani i neformalni izvori) te povezati navedene varijable s roditeljskom kometencijom i roditeljskim stresom.
Uzorak čine roditelji djece predškolske dobi (tj. od rođenja pa do polaska u školu), a upitnik može popuniti i majka i otac ili pak samo jedan od roditelja.
Istraživanje se provodi na terenu u predškolskim ustanovama, no jednako tako želja nam je obuhvatiti i roditelje djece koja nisu polaznici jaslica/vrtića ali i roditelje članove foruma MAMI i BEBE.
Konačna svrha ovog istraživanja biti će svakako dobivene rezultate prezentirati javnosti, te nosiocima vlasti. Jednako tako na osnovi dobivenih rezultata predložit će se konkretne mjere poboljšanja položaja roditelja djece s posebnim potrebama, što će utjecati i na poboljšanje kvalitete života obitelji.
Ukoliko želite odvojiti malo Vašeg vremena i sudjelovati, molim Vas javite se na PP ili mail: mmilic@pravo.hr te ću Vam proslijediti upitnik, koji nakon što popunite možete vratiti na navedeni mail.
Hvala unaprijed!

Prikupljanje podataka će trajati još i tijekom 
Ja sam anketu vec ispunila,a dobila sam je u vrticu od nase defektologice.