Sada je: 14 kol 2026, 18:24.

Grupe podrske za roditelje - Rijeka

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Grupe podrske za roditelje - Rijeka

PostPostao/la thinkPINK » 12 ožu 2009, 10:51

Centar za ranu intervenciju OKOlonaOKOlo iz Rijeke prima prijave zainteresiranih roditelja za uključivanje u rad Grupe psihosocijalne podrške za roditelje djece s teškoćama u razvoju predškolske dobi koje se organiziraju u sklopu projekta "Razvojno savjetovalište".

Zbog specifičnog načina rada, veličina grupe je ograničena. Sastanci se održavaju svaki drugi utorak od 17:30 u trajanju od 2 sata u prostoru udruge na adresi Studentska 4, Rijeka (Brajda). Voditelji grupe su psiholozi. Sudjelovanje u grupi je besplatno.

Zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na broj mobitela 095/831 7318.

:mah
Zadnja izmjena: thinkPINK; 29 sij 2010, 10:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Re: Grupe podrske za roditelje - Rijeka

PostPostao/la † Volvo » 17 ožu 2009, 10:47

Na stranicama za zaposlene u firmi naišla sam na vijest:

"U Centru za rehabilitaciju Rijeka 13. je ožujka obilježeno sudjelovanje T-Hrvatskog Telekoma u financiranju projekta izrade sveobuhvatne baze podataka neurorizične djece Županije primorsko-goranske. Ovu pomoć T-HT ostvaruje u sklopu šireg edukacijskog projekta Darujmo znanje.

Istom prigodom otvorena je i izložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju, nastalih na prošlogodišnjoj međunarodnoj likovnoj koloniji za osobe s mentalnom retardacijom, koju Centar redovito organizira na otoku Cresu.

„Veseli nas što će ova donacija pomoći da se upravo u našoj županiji ostvari jedan potpuno inovativan model virtualnog i socijalnog umrežavanja sustava i stručnjaka za praćenje neurorizične djece od rođenja sve do njihove odrasle dobi“, izjavio je Joško Barbir, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Rijeka.

O Centru za rehabilitaciju Rijeka:

Centar za rehabilitaciju Rijeka je ustanova u djelatnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koja brine o odraslim osobama s invaliditetom od 1985. godine te svojom djelatnošću pruža usluge smještaja, boravka, radne okupacije, psihosocijalne rehabilitacije, brige o zdravlju, medicinske rehabilitacije i organiziranog provođenja slobodnog vremena u svrhu podizanja kvalitete življenja tih osoba."

Dakle radi se baza podataka neurorizične djece PG županije - štogod to značilo, baza podataka može biti korisna ili ne, no spominje se Centar za rehabilitaciju pa makar sigurno za njega znate, samo skrećem pažnju na to da je dobio neka sredstva a ako ste kao udruga na njega upućeni, može vam biti od pomoći :mah
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la thinkPINK » 12 ruj 2009, 11:41

Podizem!
Nakon ljetnih praznika ponovo krece Grupa podrske za roditelje djece s teskocama u razvoju predskolske dobi u Rijeci.

Centar za ranu intervenciju OKOlonaOKOlo prima prijave zainteresiranih roditelja za uključivanje u rad Grupe psihosocijalne podrške za roditelje djece s teškoćama u razvoju predškolske dobi. Grupe se organiziraju s ciljem jačanja roditeljskih resursa, razvijanja roditeljskih vještina i novih strategija suočavanja sa svakodnevnim stresom. Voditelji su psiholozi, sudjelovanje je besplatno, a sastanci se planiraju dva puta mjesečno u prostoru udruge.
Broj sudionika je ograničen. Ove godine ce u sklopu grupa biti organizirane i likovna radionica.
Prijave se primaju na 095/831 7318.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 29 sij 2010, 10:24

Podizem!
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la juhu-juhu » 01 vel 2010, 09:54

Ja ne mogu a da nekažem nešto na ovu temu, jer sam bila na toj prezentaciji i sve ono što se zove rana intervencija ili kako već što je organiziraju skupina stručnjaka Prpić Modruša itd.Oni su zamišljeni na način da idu po kućama savjetuju roditetlje i na taj način pomažu i sve dok ima sredstava.Ja se pitam a što nakon toga.Nama treba kontinuirani rad tj svakodnevno.Kako već netko u ovom gradu nekuži da je od samih početaka potreban svakodnevni rad a ne od tri godine i upitna je kvaliteta.Sve mi nekako imamo kasnije sređeno kad je djete veće tj kad krene u školu ili od tri godine kad je u vrtićlu a što do toga.Prinuđeni smo hodat po Zagrebu LJubljani Krapini ili sami plaćati nekoga u sopstvenom gradu gdje po pravilu bi sve to trebalo biti besplatno.Ja sam jako ljuta na udrugu CPO koja to nije prepoznala dok udruga Autista to je jako lijepo prepoznala i imaju ranu intervenciju.Zašto malo se udruge ne udruže, jedni dobiju sredstva za jedno drugi za drugo pa djeca sa poteškoćama po potrebama idu od jednih do drugih.To kad se postavilo pitanje spominjane su arhitektonske barijere, ma daj te ljudi pa naše klince još za sada možemo nosit i to bi roditelji izdržali samo da se s djetetom radi.Toliko voljela bi da neko stvarno razmisli o ovim problemima i da se nekako nađe rješenje jer mi se čini da se sredstva mogu nabavit ali nema nitko stručne volje to organizirat.Moram s oamo reći i za tu statistiku famoznu što se vodi,pitam se za koga je ona dobra za nas sigurno nije.E sad je stvarno dosta ali morala sam to izbaciti iz sebe
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 01 vel 2010, 10:13

Juhu-juhu puno stvari si se dotakla u svom postu. Da sad ne skrecem s teme, ove grupe nemaju veze s Analitickim centrom, niti spomenutim udrugama.
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la juhu-juhu » 02 vel 2010, 10:15

Ma znam i bila sam na vašim stranicama i to mi je sve ok, ali morala sam negdje istresti stvarne probleme nas majki s mlađim klincima.Mislim da ste i Vi toga svega svjesni, kad budem u mogućnosti sigurno ću navratit da vidim kako to kod Vas sve izgleda uživo
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 02 vel 2010, 10:38

Ma jesam jesam svjesna juhu-juhu... I cujem sto mi roditelji govore...
Bit ce mi drago da se vidimo.
Pozdrav!
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.