Sada je: 12 kol 2026, 18:37.

cjepljenje

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

cjepljenje

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 19 ožu 2009, 16:49

Znam da je ovo stara tema ali smatram da ju treba malo osvježiti. Mi smo u fazi tj smo napunili tri godine i kao sad smo se trebali cjepiti, a mene strah. Neuropedjatrica nam je već odavno dala zeleno svjetlo za to ali je spomenula neke tri bolesti protih kojih se nesmije cijepit. Molim malo pomoi oko toga, Vaša iskustva. Znam samo da ću od neuro tražit sve napismeno što smije a što ne i naravno pročišćena ali danas su sva pročićena kako sam čula
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: cjepljenje

PostPostao/la veky32 » 19 ožu 2009, 21:12

a koje to 3 bolesti?
nesto spominje i cjepivo 8 u jedan- ja nisam s tim upoznata ali se namjeravam raspitati
koje vam cjepivo slijedi? je li MoPaRu
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 20 ožu 2009, 08:35

Ni ja nisam 100% sigurna ali čekam da mi neuro napiše. Ped kaže da nesmije primit živa cijepiva :conf što god to značilo. Po mom nekom sjećanju ne smije protiv rubeole zaušnjaka i polio jer izazivaju velike reakcije pa ćemo vidjet
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la veky32 » 20 ožu 2009, 10:26

postoje cjepiva sa zivim oslabljenim bakterijama- to znaci da ubace u tijelo te oslabljene bakterije, toliko slabe da ne mogu izazvati bolest,tako da tijelo uspje sam njih unistiti stvarajuci antitijela, tako da nekad ako ikad dode u kontakt sa bolesti, kad dode sa zivim ne oslabljenim bakterijama- da vec ima ta antitjela.

ajd kad ti ped. da popis stavi da vidimo.

ja cu probati naci koja su ziva cjepiva
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lotta » 20 ožu 2009, 16:42

i mene je bilo jako strah oko cijepljanja, nakon trece smo od neuropedijatra dobili dozvolu za ospice zausnjake i rubeolu, ali priorixom. stalno sam odgadala, pa je bio prehladen, pa ovo pa ono, u biti trtarila tak da smo sa 4 god bili na sistematskom i pedijattrica znajuci da me strah rekla e sad je zdrav sad cemo ga cijepit da nebu mama opet nesto izmisljala. i sve proslo super. inace smo sve kasnije cijepili, s tim da pertusis nismo i necemo.
za neurorizicnu djecu je sigurnije da se cijepe acelularnim cjepivima koji sadrze inaktivirane bakterije, manje nuspojava a jednaka sigurnost.

na ovoj stranici imas dobre inf. o cjepivima
http://www.dijete.net/strucnisavjetipedijatrija2.shtml
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.