Sada je: 13 kol 2026, 00:02.

trebam za sutra

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

trebam za sutra

PostPostao/la † zmijac » 24 stu 2009, 15:35

informaciju.
naime danas je junior dobil ceduljicu da ga sutra trebam odvesti u školsku ambulantu na cijepljenje , ali nisu napisal od čega; pogledala sam na netu i obaveza za I. razred osnovne škole :
OSPICE-ZAUŠNJACI-RUBEOLA (MPR) (ili prilikom upisa)
DI-TE pro adultis + POLIO (IPV)

E sad mi smo tražili odgodu na školskoj medici za MPR, ali dal netko zna dal je i DI TE + POLIO nešto što bi bilo dobro prolongirati/preskočiti :dunno

Hvala
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: trebam za sutra

PostPostao/la Mammamia » 24 stu 2009, 21:27

Uf, stvarno pojma nemam. A da ujutro probaš nazvati vašeg pedijatra ili neuropedijatra? Ako nisi sigurna, radije zamoli ove u školskoj amb. da ga ne cijepe dok ne provjeriš.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 24 stu 2009, 21:42

Zmijac, ponesi med.dokumentaciju na školsku medicinu i podijeli svoja razmišljanja s dokicom - ako imaš dvojbi dogovori odgodu cjepljenja do iza konzultacije s nadl. liječnikom( primarcem) koji i inače prati tvoje dijete. ili drugim liječnikom koji je dobro upoznat sa stanjem tvog djeteta ..
Svako cijepljenje ima svoji indikacija i kontraindikacija i treba se individualno procjenjivati .
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamuška » 24 stu 2009, 22:17

i mi smo bili odgoda ali smo se redovno s cijelim razredom cijepili
i sad u 2 razredu ćemo-to su jednostavno školska cijepiva i nisam baš sigurna da s emogu samo PRESKOČITI
u hrv su cijeiva obavezna-bar koliko ja znam
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 25 stu 2009, 00:19

mogu se preskociti ako ti tako napise pedijatar ili neuropedujatar. mi nismo primili nijedno cjepivo u prvom razredu jer sam se ja tako dogovorila s lijecnicom skolske medicine na preporuku neuropedijatrice.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 25 stu 2009, 09:17

sinoć se uspjela čuti sa novom neuropedijatricom ( naš neuropedijatar je u mirovini) i savjetovala mi je da prolongiram oba cjepiva dok ne upozna juniora i napravi još neke pretrage
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.