Tako ti je to kada si pošten
Mi smo za adaptaciju lifta prikupljali sredstva pošteno, na Denisov žiro račun. Kako nam osim adaptaciju lifta treba i rampa, a prikupljeni novac je samo bio dostatan za nabavku skalamobila, odlučili smo se kupiti skalamobil.
Čovjek došao iz Splita, donio skalamobil, dao račun, ni obećali omah platiti.
Ali, ...
Bez suglasnosti centra za soc. skrb, mi ne možemo dignuti s njegovog računa više od 10 000 kn mjesečno.
OK, to je smao formalnost, mislim si ja i odem ujutro u centar
Prvo dok sam uopće uvjerila zamjensku soc radnicu da uopće uzme Denisov file, pa da ode do pravnice
Pravnica veli da nas mora poslati u upravni postupak koji traje do 60 dana. Da moram urudžbirati zahtjev, platiti 70 kn biljega, čekati da mene i m-a pozove druga soc. radnica da procijeni kakva smo mi obitelj, moram donijeti hrpu potvrda ....
a ja čovjeku moram platiti 40 000 kn do kraja ove godine
Koga štiti ova država?
S druge strane, iznos od 10 000 kn je samo preporuka Ministarstva . Znači, kada bi se netko usudio iz banke, mogao bi i isplatiti obzirom na račun, cijeli iznos

. Šaljem pozitivne vibre da se situacija završi najpovoljnije za vas i da, išla bi s tim u medije bez problema.
Uz sve ove godine jos i to! Drzite se 
Tužno i jadno - u čijem interesu radi ta soc. radnica i razumije li uopće zašto ti treba lift i koliko ti olakšava svakodnevnicu?????

super da se to riješilo, ali ipak žalosti činjenica da se čovjek mora nervirati i gubiti živce i energiju tamo gdje to nije potrebno